Brudd med en psykopat

Spilegjelden gjør at huset må tvangsselges

Spillegjelden gjør at huset må selges

Hun sitter igjen etter 10 års ekteskap og lurer på hva som skjedde, skriver hun og spør om det er andre som har erfart noe lignende og kan gi råd?

LESERSPØRSMÅL: Jeg har alltid følt meg alene i parforholdet og som om ingenting med meg var viktig, spesielt etter vi fikk barn. Jeg har gradvis fått mindre tro på meg selv, følt meg stygg og som et forferdelig menneske.

Men det var aldri noen spesiell grunn til det, fikk bare beskjed om at alle synes jeg var helt idiot og at han var et offer og jeg skulle være takknemlig for at han var der.

Spilleproblem

For to år siden oppdaget jeg at han har hatt et spilleproblem i flere år og over seks millioner i gjeld. Jeg reagerte med vantro og fortvilelse og fikk et brev der det sto at huset måtte tvangsselges.

Jeg hadde vært i forlenget permisjon og måtte få meg ny jobb oppi alt sammen med to små barn. Jeg måtte ta ut separarasjon for ikke bli dratt med inn i all gjelden. Jeg var naturligvis helt fortvilet, men han satt der som om dette var helt dagligdags.

Vendepunkt Ingunn Norheim

VENDEPUNKT 

INGUNN NORHEIM

Mange år i et forhold preget av psykisk vold og mobbing var nær ved å knekke Ingunn. Men hun maktet å bryte ut og vil nå hjelpe andre i samme situasjon. Les om hennes opplevelser i sitt destruktive forholdet og hvordan hun klarte å frigjøre seg og starte på nytt!


Forlagshuset Vest sender deg boken direkte. Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.


 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

I de to årene som har gått har han behandlet meg som om at alt var min feil var aldri lei for det han hadde gjort. Han ønsket bare å gå videre.

Fikk som fortjent, mente han

At jeg hadde valgt dette selv og når jeg var så stygg så fikk jeg som fortjent. Familien min som hjalp meg økonomisk og med advokater for å få forhandle med kreditorene og få beholde huset skulle han drepe hvis han så dem.

At jeg hadde snakket stygt om han og satt han i dårlig lys skulle han hevne.

Det har vært veldig mye de to siste årene og nå har han funnet seg en ny dame og jeg sitter igjen med alt. Jeg sitter igjen med skyld og skam og spør meg selv om det egentlig var meg det var noe galt med?

Jeg betyr ingenting

Han har sagt rett ut at jeg ikke har noe betydning og han har aldri likt meg og jeg skulle være takknemlig for at han holdt ut så lenge som han gjorde.

Jeg sitter nå igjen og lurer på om dette er slik det skal være og at det faktisk var jeg som var problemet. Han har gått videre og funnet den store kjærligheten og jeg har angst, skyld og skam.

Jeg vet ikke mine arme råd og vet ikke hvordan jeg skal komme meg videre.Dette var bare en kort oppsummering av slik det har vært.

Jeg spør om det finnes noen som har lignende erfaringer og om dette er normalt?

LES OGSÅ:

Et kjærlighetsløst liv med en psykopat

Flukten – hvordan redde barna?

Dokumentar på NRK: Hva er en psykopat?

Filmar og bøker teiknar eit bilete av psykopatar som karismatiske, valdelege menneske som er heilt blotta for empati. Dei er like fascinerande som dei er skrekkelege. Men er dette biletet rett?

Dette kjennetegner psykopaten

Mangel på empati er gjerne et typisk kjennetegn på en psykopat, og ifølge psykolog og fagdirektør hos Psykopaten.info, Dag Øyvind Engen Nilsen, er det den følelsesmessige empatien de mangler og ikke den kognitive. Det er gjerne ikke noe galt med intelligensen til psykopaten, de kan kjenne igjen følelser når de ser dem, men de kan ikke kjenne på andres smerte, sier han til KK.no

Flere tusen Nordmenn er psykopater

Psykiatrispesialist Randi Rosenqvist har til NRK ett råd til dem som lever med en psykopat: – Dere burde springe!

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om dette innlegget? Har du et råd til denne kvinnen? 

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (1)

 1. Anonym

  Kjære deg.
  Dette var skikkelig ille! Men du kan ihvertfall finne trøst i at han ikke under noen omstendighet vil gjøre den nye «kjærligheten» lykkelig. Sånne avhengigheter går ikke over av seg selv, og psykopater kjeder seg fort. De gjentar handlinger til mønster. Han vil nok (kanskje det går bra ett års tid), falle tilbake til gamle synder igjen og da er det hun som har et helvete.
  Vit dette! Vit at han er søppel!
  Bli glad i deg selv igjen. Vi er mange som har opplevd tilsvarende, og jo sterkere man føler seg, jo mer verdiløs blir mannen. Da vil du også føle deg mindre forvirra. Jeg antar at du hater han, og det er greit tenker jeg. Jeg tipper også at du er veldig bitter. Dette er også greit. Dette vil etterhvert gå over til en mer likegyldig følelse og først da vet du at du mentalt er sterkere.
  Mitt tips er å begynne i det små. Ha kontroll på økonomien. Gjør de endringene som må til, fordi han kommer aldri til å få orden på seg selv, og dette skal du vite inni deg.
  Ha generelt orden! På klær, kropp, hus, klesvask og unger. Gjør ting sammen. Se film, dra på fjellet, på besøk, i bassenget og kos deg med dem! Bak boller og le. Vær sammen med folk. Snakk om andre ting. Jeg holdt på å skyve folk unna med å bare snakke om eksen. Dessuten er det fint for hjernen å tenke på annet. Slitsomt i starten, men etterhvert får man overskudd.
  Du vet alt dette ikkesant? Men nå må du bare tvinge deg ut av gørra, for det finnes ikke noen annen mulighet faktisk! Du kommer ut! Og du kommer ut som en sterkere person enn du har vært noen gang vel vitende om at dette var en mann som ikke var bra og at du derimot er veldig bra.
  Masse lykke til! Gjør han til skamme med å reise deg igjen!

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.