Redaksjonen kommenterer

Er din partner en energityv?

Ingen av oss vil fremstå som hårsår og krenkbar når vi lever sammen med en vanskelig person. Et lite stikk her og en syrlig kommentar der, er bare humor. ”Tåler du ingenting?”, får du høre hvis du gir uttrykk for at du mister piffen av den konstante nedrakkingen fra din partner.

Det er lett å bli svar skyldig i en slik situasjon, for det er jo ikke det at den ene kommentaren er så grusom i seg selv.

Det er mer den konstante negativiteten du blir utsatt for. Men heller ikke her er det så lett å få frem hva du egentlig mener, for hvis du sier at du er lei av å bli kritisert hele tiden, så kommer partneren din med en rekke eksempler på det motsatte.

”Du vet godt at jeg synes du er morsom,” eller ”Hvor mange ganger må jeg si at jeg liker maten du lager, hvor mye bekreftelse trenger du egentlig? Og dessuten,” får du høre, ”hvem var det som hjalp deg den gangen da..?”

I stedet for å få gehør, blir du dratt ennå lenger ned

Din vanskelige partner får ytterligere ammunisjon til å kritisere deg. Ikke bare er du hårsår og humørløs, du er utakknemlig! Når vi kaller det ammunisjon, er det fordi det er det det er. Partneren din bruker alt som våpen. Har du en gang fått hjelp til noe, så blir dette brukt i mot deg på et senere tidspunkt.

Samtalemagi Veronica Linea Mortensen

BESTILL BOKEI DAG

Med boken Samtalemagi har Veronica Linea Mortensen laget et verktøy for å skape gode samtaler. Du finner over 1500 spørsmål som passer til ulike situasjoner. Med enkle teknikker lærer du bedre hvordan du og dine nærmeste kan lære hverandre å kjenne på en ny og morsom måte! Pris kr. 249,- pluss frakt.  Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Alt partneren din gir deg, er partnerens offer. Partneren din skaper situasjoner, som senere brukes som bevis på hvor heldig du er: ”Hvem var det som hjalp deg da du fikk trøbbel på jobben? Hadde det ikke vært for meg, så hadde du fortsatt vært utsatt for den drittsekken av en sjef!”

Tar bolig i ditt hode

Problemet ditt er at du nå blir gående å argumentere, ikke overfor partneren, men inni deg selv. Siden du ikke blir møtt på din egen forståelse av de situasjonene dere diskuterer, ender diskusjonen opp i ditt eget hode. Og der blir den.

Du blir frustrert. Dag ut og dag inn, gjør all denne frustrasjonen at tæres du opp innvendig. Du tappes for energi og du føler deg mer og mer maktesløs. Det er nesten som om partneren har tatt bolig inni deg og hamrer løs, også når du er alene.

Det du ønsker å si er kanskje at: ”Det er mulig jeg er hårsår og utakknemlig, men det er ikke slik jeg vil ha det. Jeg liker ikke samtalene våre, jeg synes de er uinteressante, barnslige og meningsløse.

VENDEPUNKT 

INGUNN NORHEIM

Mange år i et forhold preget av psykisk vold og mobbing var nær ved å knekke Ingunn. Men hun maktet å bryte ut og vil nå hjelpe andre i samme situasjon. Les om hennes opplevelser i sitt destruktive forholdet og hvordan hun klarte å frigjøre seg og starte på nytt!


Forlagshuset Vest sender deg boken direkte. Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.


 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Jeg kaster bort tiden sammen med deg. Jeg trives rett og slett ikke med omgangsformen vår. Og dessuten, så må jeg bare si at jeg er ikke sikker på om jeg liker deg.”

I et forhold mellom to mennesker er det vanskelig å bevise hvem som har rett, hvem som har gjort mest eller hvem som mener hva. Du har ikke statistikk over antall negative utsagn.

Du kan heller ført ikke regnskap over hvem som har gjort hva. Det eneste du har, er din egen følelse av at du ikke trives med partneren din, og det er bare den du må lytte til.

Diskusjon mellom to personer er bare fruktbar når begge er interessert i den andres perspektiv. Hvis den du lever med ikke er interessert i hvordan du har det, så lever du ikke med en partner, men en energityv.

 —–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om dette innlegget? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Vi du fremstå med ditt fulle navn, skriver du det i stedet for «Anonym». Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre. 

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (6)

 1. Anonym

  Endelig etter å ha fulgt denne siden lenge lenge så kom det en beskrivelse som av slik det er for meg. Jeg har hatt vanskelig for å sette ord på alt men her kom det frem akkurat slik som jeg selv ville sagt det om jeg hadde greid! Tusen takk ( er det mulig å få tilsendt teksten på mail?)

 2. Det nytter ikke å diskutere med en psykopat. Kutt forbindelsen snarest før man blir pskykisk ødelagt og tror det er en selv det er noe i veien med.

 3. Anonym

  Har vært sterk alt for lenge. Siste fornærmelse. Det ble funnes svulst i kroppen min. Han sa når vi kjørte forbi en gravlund. “For en grusom gravlund. Noe å satse på, ikke sant”. Jeg begynte å gråte. Jeg er livREDD for han. Har ANGST med stor A. Hjelp.

 4. Anonym

  Ååååå som jeg kjenner igjen .. ikke partner, men mine foreldre.
  Du har gjengitt dem presist i alle beskrivelser.
  Med slike er det bare én ting å gjøre. REIS.
  Et annet eksempel på slike i min familie, er det faktum at det går an å være så skrudd i toppen at man bruker timesvis med sin mest briljante argumentasjon for “retten “til å såre andre.
  Hårsåre/ tenkende som oss ser jo at det faktisk er slik krig og våoendraging man hele tiden blir utsatt for, mens disse… forstår ikke engang at det er nettopp det vi ser.
  For min del kan de kalle meg hårsår ( blitt kaldt det i 50 år nå) så mye de vil.
  Javel! Og så?… Jeg forsøkte en gang å si… : OK. du har sikkert rett ( viktigst av alt for slike) 10-0 til deg, men.. du forstår.. jeg gar den t ikke hyggelig her, så hadebra!!!
  Ikke engang det ble forstått!
  Det er bare å reise,ingenting å gjøre noe med.
  Jeg har sett galskapen i mange år.
  Og kan man ikke reise fra slike, uansett hvilken “relasjon ” ( i den grad disse overhode har noen relasjon til noen eller noe) man måtte ha til et slikt menneske.. Er det lov å ghoste i fullt monn.
  Tenk ikke på hva de føler, for de har ikke følelser.
  Ta vare på deg selv, egen energi og verdighet.
  Masse hilsen : drevent hårsår.

 5. Anonym

  Takk for en flott beskrivelse! Tenk at våre følelser skal trenge validering av partneren! At følelsene skal bagatelliseres, tråkkes på og hånes, til du til slutt ikke tror på deg selv…

 6. Jegogdu

  Som en side i min dagbok, fra mitt liv

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.