Brudd med en psykopat

Har du mot til å avslutte forholdet?

Har du mot til å bryte med psykopaten?

Hun forteller hvordan hun klarte å forlate mannen etter ett år i et turbulent forhold. Er du i en lignende situasjon?

LESERHISTORIE: Det var først etter en uke før jeg gikk, at jeg ikke maktet forholdet mer. Jeg husker jeg satt i bilen den siste uka, det hadde vært mye turbulens den siste måneden og bråk for hver minste lille ting.

Det ble hardere vold, mer dritt og ting virket temmelig håpløst.

Fra dagen jeg flyttet inn til han mistet jeg helt hvem jeg var. Tidligere var jeg en sprudlende positiv jente som elsket å gjøre ting som en familie og være med venner, samtidig som jeg ønsket harmoni, opplevelser og masse kjærlighet.

Vi var like, trodde jeg

I starten var jo nettopp dette et faktum, han var helt lik, ønsket akkurat det samme som meg og vi var like på alle områdene. Jeg ble et lett offer for han.

Vi forelsket oss raskt, og ble sammen etter kort tid. Jeg var av den typen som egentlig ville bruke mye tid  på å bli kjent, fordi jeg også hadde barn.
Men han sjarmerte meg i senk, så denne tanken forsvant veldig fort. Ønsket om at vi skulle bli en familie kom ganske fort, og vi planla en fremtid sammen.

Vendepunkt Ingunn Norheim

VENDEPUNKT 

INGUNN NORHEIM

Mange år i et forhold preget av psykisk vold og mobbing var nær ved å knekke Ingunn. Men hun maktet å bryte ut og vil nå hjelpe andre i samme situasjon. Les om hennes opplevelser i sitt destruktive forholdet og hvordan hun klarte å frigjøre seg og starte på nytt!


Forlagshuset Vest sender deg boken direkte. Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.


  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Jeg var veldig forelsket, jeg levde i en drøm rett og slett. Han gjorde alt for meg, og jeg og barnet mitt flyttet til han året etter.

Student

I denne perioden var jeg student og skulle skrive avsluttende oppgave, pluss at jeg jobbet i en deltidsstilling. Det kom fort frem fra han hvor lite prioritert han følte seg. Jeg forsto jo på sett og vis dette, så jeg prøvde på mange måter og tilfredsstille han ved og sitte hos han og jobbe med oppgaven. Da fikk vi mer tid sammen.

Vi bodde i to forskjellige kommuner.  Og i starten fungerte det, men han var en mann med masse ideer og energi til prosjekter, noe han poengterte at jeg måtte være med på, ellers var det dårlig stemning.

Det ble vanskeligere å sjonglere alt, så jeg prøvde og planlegge nøye så jeg kunne skrive på oppgaven når han jobbet. Siden han var selvstendig, styrte han tiden sin veldig mye selv.

Jeg måtte tidlig gi beskjed om avtaler hva jeg skulle til enhver tid og kom noe i veien så fikk jeg høre det. Jeg husker jeg stusset på at han brydde seg så mye om det, og unnskyldte det ved at jeg ikke satt av nok tid.

Han klikket

Første gang han klikket var i nærvær av foreldrene mine, fordi min mor hadde plassert han feil ved bordet.

Han viste sjalusien ovenfor datteren min temmelig tidlig. Jeg unnskyldte det også, fordi han hadde et barn han ikke så. Men han åpnet seg aldri om det heller, viste bare sinne når jeg spurte. Første gangen jeg så han full var fordi jeg hadde spurt hans mor om det, hun fortalte meg mer enn han noen gang hadde.

Alle skruer løs Kjersti Marken

BESTILL BOKEN I DAG

Les Kjersti Markens samling av fortellinger som illustrerer liv i forhold, og annen livsvisdom. Noen av episodene er tatt fra eget liv, mange fra andres. Du finner livsvisdom, ironi, sorg og humor pakket inn i sjarmerende små historier som på underfundig og til tider fornøyelig vis illustrerer livet på godt og vondt.

Forlagshuset Vest sender deg boken. Pris kr. 229,- Du betaler når du får boken.

  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Han ble voldelig

Det resulterte i min første erfaring med fysisk vold. Jeg skalv etterpå, satt lenge på soverommet og forsto ikke hvorfor dette skjedde.

Han drakk seg full. Så var alt greit. Heldigvis var ikke barnet mitt der, han hadde sjeldent i starten sånne utbrudd når hun var tilstede. Måneden gikk og oppgaven ble levert og vi omsider flyttet inn. Den tiden var langt i fra problemfri og sett i ettertid burde jeg aldri flyttet inn.

Men jeg hadde allikevel et håp, tro og jeg trodde jeg elsket han. 

Jeg var Fanget i hans verden og datteren min elsket han.

Jeg så for meg på denne tiden at da skulle vi få masse tid, det var sommer jeg hadde tatt lang ferie. Han var selvstendig og dette skulle bli bra. Det ble et sant  mareritt.

På tå hev

Jeg gikk på tå hev gjennom hele sommeren, frihet ble det lite av og hans kontroll ble større.

Jeg var ny, kjente ingen og reiser hjem til familie ble det mindre av- Vi hadde det ganske så fint når det gikk på hans premisser, så lenge jeg etterkom hans behov og hans vilje.

Alt annet kunne jeg bare glemme. 

Jeg husker til og med moren hans spurte om jeg hadde en plan B. Hun visste jo hvordan sønnen var, hun var den eneste jeg snakket med om hvordan jeg egentlig hadde det.

Det eneste jeg sa var at det var litt ensomt når han jobbet så mye, og det var jo ganske naturlig.

Familie og venner visste ingenting

Høsten kom og skolen startet, dette var spennende og rart for datteren min og begynne på ny skole. Det gikk kjempebra, og rundt dette var han enestående. Helt til det tok oppmerksomheten bort fra han.

Det var tidvis mye lekser og hun slet med og lese og skrive, så vi brukte mye tid.

Jeg pendlet og var tidlig oppe og sent i seng. Han bidro ikke i det hele tatt, silent treatment ble brukt hyppigere, og flere stygge ord kom fra hans munn når han en sjelden gang snakket.

Kalte meg hore

Jeg husker jeg måtte på jobb en søndag, han laget et så mye bråk fordi han syntes jeg hadde pyntet meg kalte meg hore og ville sjekke hva slags undertøy jeg hadde på.

Han mente jeg hadde ligget meg til jobben jeg hadde begynt i. Han kunne true med at han ikke ville levere datteren min på skolen, noe vi hadde blitt enige om på grunn av min pendling.

Han laget bråk for alt

Jeg gråt, pratet og la meg flat vær gang. Gjorde jeg ikke det, endte det med fysisk vold. Og innrømte jeg skyld, så var alt greit.

Alt gikk på hans premisser

Alt ble bare verre og verre: Det var ikke lenger hyggelig på noe vis og alt var min skyld. Jeg visste aldri hva som ventet.

Jeg prøvde å gjøre han fornøyd med kjærestetur, romantiske middager, og alt mulig annet for å være bra nok. Men det var jeg aldri.

Etter en uke hvor han stengte meg ute av soverommet, fordi jeg ikke hadde svart når han ringte, var jeg så kjørt, jeg hadde enkelt ikke mer å gi.

Min venninne

Jeg hadde tidligere samme uka møtt på en venninne som så det på meg.

Ingen visste noe, unntatt en venninne som jeg hadde åpnet meg for noen dager tidligere. Jeg hadde oppsøkt henne etter å ha fått juling, mens datteren min sto i trappa. Hun ville ha meg ut derfra like fort.

Men jeg elsker han jo og jeg hadde flyttet dit, datteren min trivdes også.

Jeg hatet å ha satt min datter i den situasjonen

Dagen jeg dro, trodde jeg egentlig ikke skulle ende på den måten.

Jeg trengte en pause fra alt og dro til familien min.

Dette fikk det til å klikke fullstendig for han. Jeg klarte ikke å reagere på truslene eller alt han sa. Han prøvde og få meg tilbake, men han var også så stygg. Han dumpet meg samme dag, kasta meg ut foran familien. Derfor begynte jeg å fortelle.

Jeg var knust, handlingslammet og forvirret

Min søster tok raskt kontrollen over telefonen min. Og de skulle hjelpe meg.

Han prøvde den neste dagen å vinne meg tilbake. Han klarte det nesten også.

Fordi de rundt meg visste for mye og datteren min sto oppi det hele, hadde jeg mine tvil. Mens jeg tvilte, så viste han sitt sanne jeg atter en gang.

Han taklet ikke at jeg trengte tid.  Den tiden jeg ga meg selv, var tiden som reddet meg.

Historien hadde gjentatt seg

Forhistorien var tro kopi, han hadde tidvis behandlet alle han var med på samme måte. Flere barn fantes det også, jeg forsto at jeg måtte komme meg vekk.

En dag fikk jeg til å pakke alle sakene uten hjelp. Det to noen dager å flytte datteren min tilbake på gammel skole.

På en uke var jeg på plass på nytt bosted.

Anita Angelica Meyer Fra offer til heltinne

FRA OFFER TIL HELTINNE

Anita Angelica Meyer ble utsatt for mobbing og incest i barndommen. Traumene i voksen alder var nær ved å knekke henne. Men så fant hun tilbake til seg selv. Anita har som mål å styrke din selvtillit og gi
inspirasjon og håp! Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.


  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Jeg forsto ingenting

Bokstavelig talt jeg klarte jeg ikke å fordøye noen ting. Jeg fortrengte alt sammen, var ikke lei meg, lettet og samtidig i sjokk.

Tiden etter begravet jeg tiden i jobb og datteren min,

Skyldfølelsen for henne var så stor, og jeg var så flau over at jeg hadde tatt henne ut av skolen for så å flytte tilbake. Ingen visste eller spurte.

Tikkende bombe

Selv var jeg som en tikkende bombe. Jeg forsto fort at jeg måtte søke hjelp.

Jeg følte meg fri, og nøyt friheten maksimalt, men hadde allikevel null følelser, hverken glede eller sorg.

Jeg gjorde alt for å glemme han, men savnet kom snikende.

Jeg brøt kontakten helt, blokket sosiale medier og var veldig glad jeg ikke måtte ha noe med han og gjøre. Likevel var jeg livredd for å møte på han.

Jeg ble diagnostisert med Posttraumatisk stresslidelse (PTSD) etterfulgt av en mild depresjon. Uten psykologen og jobben tror jeg aldri jeg hadde kommet meg så fort.

Nå, ett år senere har jeg det bra igjen, og har innsett hva slags person jeg hadde med å gjøre.

Mitt råd til deg som er i tvil, kom deg unna!

Uansett hvor mørkt og trist og tungt ting virker, så blir det bedere. Jeg var heldig med et kort forhold med denne personen, men det var nok til nesten å ødelegge meg.

Jeg tok tiden til hjelp. Nå er jeg tilbake!

 

LES OGSÅ:

Slik kommer du deg unna psykopaten

Doktoronline går gjennom et av de mest omfattende diagnosesystemene for å klassifisere en psykopat, en sjekkliste utarbeidet av den kanadiske psykologen Robert Hare. Robert Hares “Psychopathy Checklist”.

Slik avslører du sykelig sjalusi

Les mer på www.klikk.no om enkelte personer som lider av sykelig sjalusi som opplever enormt sterke følelser av mistro mot kjæresten sin, selv om det er ubegrunnet.

Ut av psykopatens klør

Jeg vil råde alle som havner i min situasjon til aldri å bortforklare, unnskylde og holde ut med en som mishandler familien sin. Hun og barna hennes har betalt en høy pris for hennes tro, håp og kjærlighet gjennom 18 år.

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne kvinnen? Klarer hun å komme seg vekk for alltid? Har du råd til henne? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB: Skriv “Anonym” om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.