Å leve med en psykopat

Snart kommer psykopaten hjem

Hun venter på psykopaten som snart kommer hjem

Hun venter hjemme og gruer seg til han kommer hjem. Angsten sniker seg inn og tankene går løpsk. Hvordan kan hun komme seg vekk?

LESERHISTORIE: Der var filmen ferdig. Hva var handlingen om? Hodet har vært for opptatt med å jobbe seg gjennom den siste ukes situasjoner til å følge med. Det spiller liten rolle, det var kun underholdning for kvelden.

Nå har den siste sangen sluttet å spille, og stillheten i huset kommer krypende over meg som en kvelerslange.

Denne følelsen atter en gang, det er noen i huset, noen som følger med på meg, alle mine skritt og alle mine bevegelser, de vil meg vondt.

Prøver å riste av meg denne følelsen ved å gå ut på kjøkkenet for å finne noe å drikke, kanskje det er midlertidig denne gangen. Sjekker telefonen for å se om jeg har fått melding fra han enda, ikke enda.

Følelsen av å være forfulgt

Jeg sjekker klokka for å se hvor lang tid jeg har igjen å være alene i huset. Jeg er aldri helt alene, barnet ligger oppe og sover i dyp søvn. Likevel er følelsen av å bli forfulgt sterk.

Hvert skritt jeg tar er for tungt på gulvet, det vet jeg for det har han sagt mange ganger. Slik føles det selv om jeg er alene.

Ingen plass er trygg. Det vil alltid være noen som følger med meg, har han sagt. Slik føles det nå, noen som følger med meg og vil meg vondt.

Stillheten i huset er overveldende

Det er stille nok til at jeg hører mine egne tanker. Tanker som knapt tør å hviske til meg nå.

Det de visker er ikke gode ting.

Tankene forteller meg hvor mislykket jeg er som menneske.

De sier jeg er mislykket som mor og mislykket som kjæreste. De visker om alt jeg ikke klarer, alle de tingene jeg burde gjort som jeg kommer til å få kjeft for i morgen. Alle kveldene jeg kaster bort tid på meg selv, når jeg burde brukt tiden til å forberede neste dag for han.

Tankene om at jeg aldri kommer til å klare noe her i livet og at jeg aldri kommer til å være elsket av andre enn han.

Fordi ingen andre kan elske meg.

Tankene bekrefter at andre ikke verdsetter den tid de har med meg, de prioriterer ikke å tilbringe tid med meg, fordi jeg ikke fortjener det. Fordi ingen andre enn han elsker meg.

Jeg setter på en ny film for å drukne ut tankene. Tankene er overveldende, de er altoppslukende, det blir for mye.

Meldingen fra han

Halvveis gjennom filmen får jeg en melding, det er ikke lenge til han kommer hjem.

Da kommer bekymringene igjen. Hvordan kan jeg tolke humøret hans i dag? Hva kan jeg gjøre for å unngå at hjertet mitt brister som sist? Hva forventer han av meg i dag?

Jeg ser igjen på klokka for å forsikre meg at jeg har tid nok til å se ferdig filmen og legge meg før han kommer hjem.

Det er den enkleste løsningen. Han kommer alltid minst en time seinere hjem enn det han sier, kanskje han ikke kommer hjem før neste morgen, det vet jeg aldri.

VENDEPUNKT 

INGUNN NORHEIM

Mange år i et forhold preget av psykisk vold og mobbing var nær ved å knekke Ingunn. Men hun maktet å bryte ut og vil nå hjelpe andre i samme situasjon. Les om hennes opplevelser i sitt destruktive forholdet og hvordan hun klarte å frigjøre seg og starte på nytt!


Forlagshuset Vest sender deg boken direkte. Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.


  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Nå er filmen ferdig, og jeg har ikke mer tid igjen. Denne delen er alltid den verste, når stillheten slår inn for alvor rett før han kommer hjem.

Jeg er redd

Det er som en tåke som legger seg i forkant av hans hjemkomst. Nå blir følelsen av å bli forfulgt enda sterkere og jeg er virkelig redd. Redd for å bli skadet, redd for å dø.

Jeg prøver å gjøre alt jeg må med rolige bevegelser for å oppnå ro i kroppen før jeg legger meg. Oppi senga gjemmer jeg meg godt under dyna, det føles tryggere.

Nå hører jeg han på utsida, han snakker med sjåføren, igjen med den falske stemmen og latteren hans. Det er ikke den han er! Hvordan andre ikke klarer å se det, er ufattelig for meg.

Hans sjarm er ren manipulasjon, hans uttrykk for bekymring ovenfor andre er ren løgn. Hans glede kommer av at han vet han kan gjøre noen ondt om en kort stund.

Det finnes ingen kjærlighet i hans hjerte

Jeg hører hvor full han er. Hans latter forteller meg hvordan denne kvelden vil ende.

Frykten av forfølgelse blir raskt erstattet med frykten for dårlig skuespill, at han tar meg på fersken i ett forsøk på å late som jeg sover. Det endte dårlig sist.

Her kommer han opp trappa, hjertet banker så fort at jeg er redd det snart hopper ut av brystet mitt.

Nå kommer han inn på soverommet. Det føles ut som jeg ikke klarer å puste. Jeg skulle ønske jeg ikke fikk puste og slapp disse følelsene.

Han vil vekke meg

Han prøver å vekke meg, for deretter begynne å beføle meg. Igjen står jeg ovenfor ett valg: skal jeg stå imot og stå i alt det medfører? Skal jeg gi han enda en bit av meg selv, hvor det er snart ikke mer igjen å gi?

Jeg velger å ta den egoistiske veien i natt, med ett snev av håp at det ikke blir like ille som sist.

I ett forsøk på en snill avvisning beveger jeg meg litt bort fra han. Han følger etter, men jeg beveger meg lengre bort helt til jeg ligger på kanten av senga. Nå forstod han det, denne gangen slapp jeg å sette ord på det.

Stakkars han

Så nå starter han atter en gang med å innta offerrollen. Jeg har hørt alle fortellingene utallige ganger.

De betyr mindre for hver gang, samtidig som de får mer makt for hver gang.

Starten er alltid den samme: Hva som er galt med han, siden jeg ikke har lyst på han? Så forklarer han hva som er galt med meg og spør hvordan kun han kan elske meg når jeg er slik jeg er? Deretter flyttes fokuset tilbake til han og hans behov: Han forklarer hvordan han kan få dekket sine behov og hvorfor han ikke trenger meg.

Jeg har lært på den harde måten å gi minimalt med respons på dette, for da går hele situasjonen fortere over.

Han får ikke ønsket respons, så da fortsetter beskyldningene og forklaringene i en meget hevet stemme.

Anita Angelica Meyer Fra offer til heltinne

FRA OFFER TIL HELTINNE

Anita Angelica Meyer ble utsatt for mobbing og incest i barndommen. Traumene i voksen alder var nær ved å knekke henne. Men så fant hun tilbake til seg selv. Anita har som mål å styrke din selvtillit og gi
inspirasjon og håp! Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.


  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Når han fortsatt ikke får ønsket respons, starter selvskadingen. Han tar kuken og slår den så hardt han kan i skapet, skriker at den skal han kappe av siden ingen har bruk for den! Så slår den igjen, så det gir gjenklang i veggene.

Jeg ligger helt stille med ryggen til og rører ikke en muskel. Jeg puster ikke for høyt, puster ikke for lavt, svelger knapt, alt for å ikke tiltrekke meg hans oppmerksomhet. Dette har jeg også lært på den harde måten.

Tanken som gjentar seg i mitt hode er stopp, jeg vil ikke! Jeg vil ikke leve mer på denne måten!

Så klemmer han kuken i skapdøren på soverommet, smeller skapdøren igjen over den, samtidig som han forteller meg hvor dårlig kjæreste jeg er som ikke vil ha sex med han.

Så brøler han at han går på badet for å fikse problemet selv,. Jeg sjekker klokka. Det er nå en time siden han kom opp.

Jeg føler meg helt utmattet og det triller ett par tårer gjennom min maske av is.

Jeg hører han roter i pilleboksene på badet og det går noen minutter før han kommer inn i senga og legger seg, med ryggen til meg uten å si ett ord.

Stillheten og den medfølgende tåken har senket seg over huset. Går ytterligere noen minutter og barnet roper «Mamma, jeg har tissa i senga.».

 

Er du i en lignende situasjon? Ett enkelt råd: Kom deg vekk! Les mer om hvordan du gjør dette i artikkelen 10 råd for å gjennomføre et brudd med en psykopat

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne historien? Har du et råd til denne kvinnen i hennes forferdelige situasjon? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv “Anonym” om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.