Brudd med en psykopat

Jeg var sammen med en psykopat og barneovergriper

Jeg var sammen med en overgriper

Det var en vinter for noen år siden. Hun var ulykkelig forelsket i en som var uoppnåelig og synes det var slitsomt og tungt. Hun var sårbar.

LESERHISTORIE: Jeg var god venn med min tidligere kjæreste og samboer. Vi fikk en del kontakt igjen fordi han ble singel igjen.

Plutselig blusset også følelsene mine opp for han igjen, selv om jeg egentlig ikke ville det fordi er så forskjellige. Men det er så typisk at det skjer likevel. Jeg fortalte han det, men han svarte at  det ikke var gjensidig. Han hadde en kamerat han ville jeg skulle bli kjent med.

En som da bodde hos han som han hadde kjent fra barndommen og plutselig fått kontakt med igjen.

Kameraten hans la meg til som venn. Jeg godtok bare for å sjekke han ut. Men jeg likte ikke det jeg så, så jeg blokkerte han igjen etter ti minutter etter å ha gått gjennom bildene hans og profilen. Han klarte å stjele nummeret mitt siden han hadde snoka på telefon til eksen min og finni nr mitt.

Maste om å bli kjent med meg

Den gangen hadde ikke jeg smarttelefon. Så den funksjonen med å blokkere anrop og SMS fantes ikke på den mobilen. Han begynte å sende masse meldinger hvor han maste intenst om å få bli kjent med meg. Jeg var avvisende og irritert mot han men det hjalp ikke. Jeg følte på meg at han virka veldig desperat og veldig pågående. Jeg synes han var uhøflig frempå. De inviterte meg ofte på fest men jeg gadd ikke å komme.

Han maste faktisk på meg i nesten ett halvt år. Til slutt sa jeg ja til å komme på en fest. Noe jeg aldri skulle ha gjort. Han hadde allerede da noe på gang med min daværende venninne så jeg tenkte at det kommer ikke til å skje noe uansett. Men det var tydeligvis ikke så nøye. Jeg slapp ikke unna så lett. Han fulgte etter meg når jeg skulle hente noe i bilen. Holdt meg fast og tvang meg til å kysse han selv om jeg ikke hadde lyst.

Han sa helt syke ting som “du er den vakreste i hele universet og hadde det ikke vært for (navnet på mine venninnene) så hadde jeg heller valgt deg nå”. Jeg avviste han med å si at jeg var forelsket i en annen men han gav ikke opp likevel. Han hadde en overfladisk sjarm som jeg dessverre falt for. Dette ødela jo selvfølgelig mellom meg og min venninne. Han løy til meg å sa at han hadde sagt klart og tydelig ifra til henne at det mellom han og henne bare var ett overfladisk ligg, så hun hadde ikke noe grunn til å ha fått så sterke forhåpninger og følelser for han.

Uskyldig dømt

Men det var noe mer han måtte fortelle meg når vi nettopp hadde blitt kjent. Og det var hvorfor han bodde hos min eks. Saken var altså den at han hadde både kone, ei datter og hus. Men han var uskyldig dømt for seksuelle overgrep mot barna til tre vennepar av dem. Derfor hadde han fått besøksforbud i sitt eget hjem på veiene av at barnevernet og staten ville beskytte hans datter mot faren for å bli utsatt for incest. Han sa at mødrene til barna hadde gått til politiet å løyet om han at han hadde gjort ting med ungene deres.

Så han fikk meg til å tro på at han var utsatt for justismord og skulle sone uskyldig. Han hadde allerede anket saken ett par ganger. Han måtte møte datteren og kona med tilsyn noen timer i uka. Jeg syntes veldig synd på han. Jeg syntes det var så forferdelig trist at en så snill og flott mann skulle sitte inne for noe han ikke hadde gjort og hadde blitt tvangsseparert fra kona si.

Jeg syntes synd på kona og datteren også. Han sa til meg allerede etter tre dager at han ville ha barn med meg når han ble frikjent i retten. Og når vi hadde kjent hverandre i tre uker sa han at han ville gifte seg med meg.

Jeg synes det gikk fort men han var menneskekjenner. Derfor kunne han vite det allerede da. Han fortalte også at han ble frelst etter han ble dømt. Og etter han ble kristen klarte han ikke å juge til noen lenger så han var bestandig ærlig uansett. Gikk med kors rundt halsen og gikk på kristne møter og arrangementer og var veldig opptatt av det. Men han virket ikke særlig religiøs i det hele tatt egentlig. Det virket som det var ett skalkeskjul eller skuespill.

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen ærlige bok om livet med psykopaten. Hun er den første som står frem i en bok under fullt navn og forteller ALT. Vi har en avtale med Publica forlag som sender deg boken direkte. Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.

  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Men han sa også at hvis han ble frikjent ville han bo sammen med kona og datteren sin igjen. Jeg sa at hvis det var det han ville så ville jeg heller hjelpe de å bli en familie igjen enn at jeg skulle stå i veien. Jeg sa jeg ville snakke med den person fra barnevernet som nektet han kontakt med datteren sin og jeg fikk tak i kontaktinformasjon til en god advokat som jeg hadde planer om å gi til han.

Jeg var til slutt så sliten og følte at det heller var best han satset på å få familien sin tilbake og at jeg heller kunne være en støttespiller for de enn å være kjæreste. Fordi jeg setter alltid andre foran meg selv og alt jeg ville var at andre skulle ha det bra. Men da sa han at det aldri kom til å skje at han ble frikjent likevel selv om han hevdet at han var uskyldig dømt.

Jeg begynte å slite veldig med søvn og begynte å tenke og gruble mye allerede etter noen få uker med han.

Han ville ikke at jeg skulle blande meg inn ved å snakke til ansatte i barnevernet selv om det var en god tanke. Etter ett par måneder begynte jeg å slite veldig psykisk. Jeg sov mindre og mindre pga tanker og kaos. Til slutt sov jeg ikke på fire netter.

Jeg begynte å røyke igjen og raste ned i vekt. Jeg kunne ikke forstå noe av dette. Hvorfor ville han ikke at jeg skulle stille opp for han og kona så de kunne få bo sammen igjen? Jeg forsto ingenting. Og jeg begynte å stille han konkrete spørsmål om hvordan han hadde tenkt til å få til ett forhold med meg som han insisterte på at det var hans store ønske og å være gift med sin kone og bo med hun og datteren. Nei han kunne jo bare være hos de fra morgenen til kvelden. Når de la seg kunne han komme å være hos meg hver natt. Jeg sa at dette virker jo helt meningsløst og jeg skjønner virkelig ikke hva du tenker med.

Jeg måtte stole på han

Jeg snakket også med min venninne som han påsto at han hadde avvist osv og vært så klar og tydelig mot om at ikke det var noe romantisk mellom dem men kun overfladisk sex. Jeg fikk vite at han sa akkurat det samme til henne om meg. Han snakket meg ned til henne og sa jeg var stygg og at det var jeg som ikke tok hintet og ikke lot han være i fred.

Hun var den eneste for han. Han sa sikkert at han ville gifte seg og og få barn med henne og.

Da jeg konfronterte han med dette var jo selvfølgelig ikke dette sant. Han mente hvert ord han sa til meg og jeg måtte slutte å tro på alle andres løgner. Jeg måtte stole på han ellers kunne vi bare gjøre det slutt. Jeg klarte ikke å tenke til slutt. Jeg blei helt ødelagt. Han sluttet å svare meg på sms og telefon ofte fordi jeg begynte å stille spørsmål han ikke likte.

Til slutt måtte jeg til legen å få noe å sove på. Jeg var helt fjern men gikk likevel på jobb hver dag. Høy på andrenalin. Sikkert det som holdt liv i meg..og kaffe.  Etter et par netter med god søvn og sovemedisiner begynte jeg å tenke klart igjen.

Psykopat?

Da jeg ble kjent med han sa han samme dagen han fortalte om dommen sin at hans psykiater hadde sagt han hadde Psykopatiske trekk. Og flere hadde sagt til meg at han var Psykopat. Jeg tenkte og tenkte. “Er det dette som er en psykopat? Jeg trodde det kun fantes i skrekkfilmer”.

Jeg googlet “hva er en psykopat, fakta om Psykopater” osv og fant fant fakta om de røde flaggene osv. Dette var første gang jeg faktisk leste om Psykopati og fikk interesse for å vite mer om det. Og det var jo som å lese om han. Dagen etter ringte han meg og jeg sa jeg ville ha igjen tingene mine som han hadde og hva jeg hadde lest om og at jeg visste han jugde om alt og var utro og prøvde seg på ei annen venninne av meg i tillegg pluss naboen til en kompis av han.

Igjen var det så klart alle andre som jugde. Og jeg var syk i hodet mitt og burde oppsøke profesjonell hjelp til å endre tankegangen min. Fordi jeg hadde hodet fullt av vrangforestillinger. Jeg forsto da at det var han som var gal og ikke jeg. Jeg gikk selv til psykiater den perioden og det trengte jeg virkelig da. Og hun sa rett ut til meg han er psykopat. Kom deg vekk fra han! 

Jeg forsto da at han hadde jugd om absolutt ALT.

Jeg sa rett ut hva jeg mente og at jeg ikke trodde på noe han hadde sagt lenger og heller ikke at han var uskyldig dømt. Så jeg gadd ikke å gi han telefonnummer og navn på den advokaten likevel. Her hadde jeg ofret meg og gitt masse empati og trøst og vært helt utslitt fordi jeg hadde lagt både følelser og omsorg for både han og hans familie og hele sjelen min for å trosse mine egne følelser for han og heller hjelpe han, kona og datteren.

Så var alt bare løgn.

Da hørte jeg han gråte for aller første gang i telefon. Han sa med gråtende stemme at jeg skulle la han være i fred siden jeg ikke ville hjelpe han likevel med advokat for å bli frikjent. Jeg bare la på fordi jeg forsto at han prøvde å spille på samvittigheten min. Jeg fikk nesten litt dårlig samvittighet og. Det var det verste. Men jeg bet tenna sammen og sa til meg selv at “Nei! Ikke kryp tilbake å hjelp han! Han bare manipulerer!”

Veronica Kristoffersen

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen personlige bok som oppfølging til suksessboken "Jeg er fremdeles her". Boken står støtt på egne ben og tar deg gjennom en reise fra hun våknet opp etter sitt selvmordsforsøk. Hun kommenterer sin reise og deler sine opplevelser med små dikt. Hun er den første som sto frem i en bok under fullt navn og fortalte ALT om livet med en psykopat. Pris kr. 249,- pluss frakt (kr.50,-) Du betaler når du får boken.

  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Jeg fikk vite av felles kjente som også kjente til mødrene av barna han hadde misbrukt seksuelt at han absolutt ikke var uskyldig.

Jeg har vel aldri noen sinne opplevd å skru av mine følelser som en bryter noen gang før da. Jeg ble kvalm, fikk frysninger og ja det kan vel ikke beskrives. Jeg måtte bare innse at jeg hadde vært sammen med en serieovergriper.

Jeg ble helt iskald og lurte på hvordan jeg skulle klare å leve med den følelsen resten av livet. Det er det verste som har hendt meg. Jeg ble utrolig sint på han fordi han hadde bedratt meg i flere måneder og jeg hadde kastet bort så mye empati, omsorg og følelser på han som han aldeles ikke skulle fått.

Trusler

En sånn person fortjener ikke engang å bli dumpet på en respektfull måte. Så jeg skrev til han på melding hva jeg mente og ba han dra ett visst sted. Jeg husker ikke hva jeg skrev for det er lenge siden. Han begynte da å true meg. Han skulle ikke la meg få fred før jeg fortalte hvem som hadde fortalt meg disse “falske” ryktene om han. Han truet med å komme på døra mi å ta meg så jeg burde holde meg våken om nettene, og han skulle gjøre hærverk på bilen min.

Han skulle anmelde meg hvis jeg ikke sluttet å snakke om han til andre. Fordi jeg ikke selv hadde dokumentasjon på dommen hans og derfor kunne jeg heller ikke være sikker på at det jeg sa om han var sant.

Jeg printet ut hele samtalen vår og dro ned på politikammeret dagen etter og sa jeg ville anmelde han for hensynsløs atferd og forfølgelse. Og at jeg ville ha besøksforbud.

Men de mente jeg hadde fremprovosert han selv. Jeg hadde nok kanskje gjort det i og med at jeg ble veldig sint på han fordi jeg hadde blitt lurt.

Politiet så vel dette fra ett annet perspektiv at det var mer for å skremme meg. Jeg var ganske redd for han likevel fordi han også hadde fortalt meg at han hadde pistol i hanskerommet i bilen sin. Og at han hadde gått inn på barnevernskontoret å truet ei som satt der med den. Og at han en gang hadde truet en mann med samekniv fordi han skulle ha presset bilen hans ut av veien.

Han hadde også holdt kvelertak på sin kone en gang hun hadde klart å irritere han veldig. Og han hadde gjort hæreverk på sin søsters bil mange ganger. Også fortalte han ett eller annet om at han hadde klart å psyke ned en psykiater han ikke likte noe særlig sånn at vedkommende ble langtids sykemeldt også var det noen som han hadde dumpet en haug med frosker inn på soverommet til. Noen han visste var livredd frosker.

Og vedkommende hadde da hengt seg i ledningen til hårføneren i ett dørhåndtak.

Jeg trodde nok ikke på alt det syke han sa. Men det er klart jeg ble jo litt skremt av det. Og det var nok meningen. Noe var kanskje sant men mye var kanskje oppspinn og fantasi for å virke spennende og skremmende.

Jeg ble faktisk helt årvåken etterpå. Jeg bråvåknet stadig av at jeg tydelig kunne høre at en jekk ble satt under bilen min og den ble jekket opp. Jeg hørte tidlig dunking og klirring fra verktøy som ble brukt og romstert med og jeg hørte lyden av skralla som ble dratt frem og tilbake for å skru.

Psykisk terror

Men jeg så jo ingen der. Det var jo ingen der. Jeg våknet stadig med hjertebank. Venninna mi var mye hos meg den perioden sånn at jeg fikk slappe av. Men jeg forsto jo etterhvert at det kun var psykisk terror fra hans side for ingenting skjedde. Han synes bare det var gøy å leke med psyken min og få meg til å være redd uten grunn. Noen måneder senere fikk jeg vite at han hadde blitt satt inn for å sone dommen sin på tre år. Da kunne jeg koble han ut. Men jeg tenkte på at jeg ville prøve å flytte før han kom ut igjen.

Og da skulle jeg holde adressen min hemmelig. Etter han hadde sittet inne en stund hadde han bare noen måneder igjen. Det kom ei ny dame inn i min vennekrets som bodde i ett hus med to leiligheter. Naboene over henne skulle flytte og jeg fikk overta leiligheten over henne i andre etasje. Så jeg rakk å flytte noen måneder før han fengsels fuglen kom ut igjen. hun sa på en fleip at jeg kunne ikke sitte ute når hun hadde mannebein på besøk da, fordi hun hadde soverom under verandaen min

Og mannfolka sto i kø etter henne så det var synd på henne fordi hun nesten ikke fikk vært alene mellom forholdene.

Men det er nå det virkelige helvete skulle starte for min del. Dette med han eksen min var bare en forsmak for å bli sterk nok til det jeg flyttet inn i. I starten spiste hun og jeg sammen hver dag nesten.

Det var veldig mye klaging på andre hele tiden. Eksen hennes som var Psykopat og eksmannen hennes som tok selvmord fordi hun gikk fra han. Han var også psykopat.

Familien hennes som ikke ville ha kontakt med henne fordi hun gjorde som hun ville, og heller valgte å ha kontakt med broren hennes etter han hadde svindlet foreldrene og hun ble dømt for det. Hun var så lei av at alle andre la skyld på henne for ting andre hadde gjort hele tiden for hun fikk stadig skyld for ting hun ikke hadde gjort.

Og hun var så sint på NAV fordi der hun bodde før hadde hun ei nabo som gikk på heroin men skulle på avrusning.

Naboen hennes kunne ikke styre pengene selv så hun hadde pengene sine på hennes konto. Naboen hennes hadde brukt opp pengene til avrusning på heroin igjen og fikk nye penger til avrusning på nav men hun  selv fikk ikke hjelp til mat og drivstoff på bilen selv om hun måtte kjøre guttungen sin til og fra barnehagen hver dag. Og hun var lei av at alle som har ADHD tror de bare kan skylde på diagnosen sin for sin oppførsel og handlinger.

Jeg har selv ADHD så jeg forsto at hun sa det for å provosere meg. Hennes yngste sønn har også det og begge eksene hennes som hun påstår er psykopater. Han som tok livet sitt er far til hennes yngste sønn. Jeg fortalte jo selvfølgelig om at jeg har en psykopat av en ex og hvordan han hadde holdt på med meg. Men eneste grunnen til at hun mente at hennes forrige ex var Psykopat var at han hadde sagt at hun var det og at ikke det var rart at folk tok livet sitt rundt henne, men det var liksom ikke noe mer konkret grunn. Også mente hun at han jugde, var utro og sjalu og nektet henne å gå ut.

Men jeg fikk inntrykk av at det ikke stemte helt og at han egentlig høres ut som en person med følelser. En måned etter jeg hadde flytta inn ble hun sammen med en annen. Hver eneste dag klaget hun over han til meg. Hvis han ikke gjorde alt hun ba ba han om så snakka hun nedlatende om han. Til slutt hørte jeg hun skjelte han ut hver eneste dag så dro han avgårde litt og kom tilbake igjen. Og hun bare klaget på sin yngste sønn til meg hele tiden om hvor vanskelig han var.

Han var en veldig snill gutt og jeg forsto ikke hvorfor hun var så slem mot han. Hun viste aldri noe kjærlighet ovenfor sønnen heller. Jeg fikk helt vondt i hjertet mitt. En gang jeg var nede hos dem sa hun rett ut at kjæresten hennes sa hun var ekspert på å gi andre dårlig samvittighet. Og han sa at ” ja du er det”. Etter at han dro begynte henne å klage igjen på at han bare hadde satt seg i forhold med henne på Facebook og hun hadde ikke følelser for han. Jeg sa at det beste er å si det ellers blir han såret hvis du er sammen med han og forelskelsen ikke er gjensidig. Dett er bare slemt. Nei hun hadde aldri vært forelsket før. I en alder av 45+ og aldri vært forelsket før tenkte jeg.

Noe som ikke stemmer

Her er det noe som virkelig ikke stemmer. Det var tydelig at hun ikke likte at jeg stilte spørsmål og prøvde å komme med råd.

Det virket som hun dreit i andres følelser så da gadd jeg heller ikke å høre på hun noe mer. Når hun bare skulle klage på folk men ikke gadd å kvitte seg med de. Plutselig begynte hun med meg og. Bare fordi jeg bakte eplekake var det verdens undergang fordi det pleide hun å bake. Da la hun ut på Facebook status om at hun var så lei av at alle andre skulle gjøre det hun gjorde hele tiden. Jeg hadde jo lagt på meg en del etter jeg flyttet dit så jeg fant ut at jeg måtte slanke meg. Og da skulle hun og slanke seg. Hun begynte så klart å henge meg ut på Facebook og kverulere under alle mine innlegg på alt jeg la ut. Og alt jeg sa og gjorde var feil.

Hun rev mat og drikke ut av hendene mine for å sjekke kalorier for å legge til en spydig kommentar om at det var for mye kalorier for henne. Jeg driter vel i det tenkte jeg.

Til slutt gadd jeg ikke å invitere hun opp på middag eller komme ned til hun noe særlig mer for jeg begynte å bli irritert. Og vi hadde en liten diskusjon etter jeg hadde bodd der i to måneder så hun ble sur. Og jeg spurte hun faktisk også når jeg var der å så på leiligheten om det var lydt der fordi det var ett problem der jeg allerede var bodde som jeg ville unngå å slite med på neste sted. Nei hun hørte aldri de oppe så det var ikke noe problem. men etter jeg hadde bodd der maks tre måneder skulle hun på død og liv bytte soverom til ett som var rett under mitt nesten. Så jeg måtte ligge å høre på alt som foregikk der nede. hun kjefta og kranglet med folk i telefon i timesvis hver eneste natt omtrent, eller hadde besøk midt på natta og de snakka og lo høyt. Ellers var det lyd fra PC eller tv når hun så på film eller serier som gikk rett opp til meg.

Når de hadde sex hørte jeg det veldig godt. Så hvor godt ville hun høre meg da når jeg skulle finne meg en partner? Jeg synes det var ubehagelig og følte meg overvåka men jeg ville ikke lage dårlig stemning. Så jeg sendte henne en høflig melding og sa på en pen måte at det ble ganske lydt mellom oss etter hun bytta soverom. En normal person ville sagt “ok jeg kan bruke headsett :)” for eksempel. Men hun lagde masse drama og mente jeg klaga for mye. Men selv hadde hun klaga på at hun ble vekket av meg fordi jeg gikk over gulvet når jeg måtte på do om natta. Det knirket veldig. Så hun mente jeg bare kunne holde meg da. For det greide hun nemlig.

Ny bok fra Torunn Hansen

Om en oppvekst med misbruk av nære familiemdlemmer

BESTILL BOKEN I DAG!

Les Torunn Hansens ærlige bok om misbruk av sin egen onkel. Det skjedde utallige ganger gjennom oppveksten. Dessverre er dette noe som skjer i flere hjem enn vi aner! 


Modige Torunn står frem og ønsker med denne boken å fortelle sin historie. Se hvilke tegn du skal se etter hos barn! Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.

  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Så etter de tre første månedene så gjorde vi ikke ting sammen lenger eller besøkte hverandre. Jeg valgte å ikke slette hun som venn på Facebook selv om jeg hadde lyst men jeg tenkte at hvis jeg gjør det begynner hun vel å forfølge og kontrollere meg gjennom andre og skal hevne seg. Etterhvert la jeg merke til at hun begynte å dra avgårde midt på natta i flere timer mens guttungen var alene der nede. Det begynte også stadig å lukte hasj eller marihuana ut i gangen og lukta kom helt opp til meg. Og da mens sønnen var der nede for jeg hørte han. Jeg tenkte at hvis dette fortsetter er jeg nødt til å ringe barnevernet. Men jeg var veldig redd for hva hun kunne finne på hvis hun forsto at det var meg som hadde ringt når jeg bodde i samme hus.

Etter det har jeg ikke hørt noe mer. Det er nå litt over to måneder siden. Nå er jeg endelig fri. Jeg savner de ikke heller. Jeg har fått igjen mer kontakt med gamle gode venner igjen som jeg har savnet lenge og har det helt topp

Jeg er ikke isolert lenger. Jeg går på byen og ut med venner og får masse positiv oppmerksomhet som jeg virkelig trenger nå 🙂 Og venner jeg ikke har hatt kontakt med på lenge sier de har savnet meg og lurt på hvor jeg har vært de siste årene. Jeg blir så rørt og glad når jeg får høre sånt. Nå har jeg passert tredve år. Kanskje jeg nå kan finne kjærligheten snart og få noe ut av livet mitt. Jeg ønsker meg jo barn også før jeg blir for gammel. Men nå må jeg bare leve livet som om hver dag skulle være den siste så dukker vel mannen i mitt liv opp en dag jeg minst aner det. Og jeg kan ikke ha så uflaks å finne en psykopat igjen. Jeg håper jeg har lært nå.  

LES OGSÅ:

Kan du forstå hva en psykopat er uten å ha vært sammen med en?

Hvorfor du er dømt til å tape mot psykopaten

Har du truffet på en psykopat? Her er kjennetegnene

10 gode råd om hvordan komme seg vekk fra psykopaten

Flere tusen Nordmenn er psykopater

Psykiatrispesialist Randi Rosenqvist har til NRK ett råd til dem som lever med en psykopat: – Dere burde springe!

Mitt liv som psykopat

Ordet «psykopat» får folk til å løpe vekk i frykt. Men psykopati er ikke så enkelt og svart-hvitt som de fleste tror. Og alle psykopater er ikke konebankere eller mordere. Om Fallon i NRK ytring.

Nyter andres smerte | forskning.no

De er vedvarende hensynsløse og krenkende i forhold til andres rettigheter, og de beskrives noen ganger som sosiopater eller psykopater. Innen psykologien blir …


Psykopaten – uten samvittighet | forskning.no

Men de aller fleste psykopater er ikke mordere. Takk og pris, tatt i betraktning at mellom to og tre prosent av menn tilfredsstiller denne diagnosen, og oppunder …

Psykopater kan slå på empatien | forskning.no

En psykopat er en person som både kan være overfladisk sjarmerende, manipulerende, som har lite skyldfølelse, og dessuten lite medfølelse med andre.

Psykopatenes språk | forskning.no

Psykopater bruker et mer rettferdiggjørende språk når de omtaler forbrytelsene sine, ifølge forskere som har analysert ulike morderes egne fortellinger.

Gjesping er smittsomt. Men hvorfor blir ikke alle like påvirket? En ny undersøkelse bestrider tidligere antydninger om at empati har noe med saken å gjøre.

Hva er en psykopat? Her er 50 kjennetegn

Hos www.hjelptilhjelp.no kan du lese mer om psykopati og hvordan du kan gjenkjenne en reell psykopat.

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne historien? Kjenner du deg igjen? Har du et råd til denne kvinnen? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv “Anonym” om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.