PsykopatenSosiopat

Skal jeg fortelle at han er en psykopat?

Psykopaten forandret karakter etter bruddet

Hun er i dag fri fra han hun mistenker for å være en psykopat. Det er seks måneder siden hun forlot han og hun kan nå bevege seg fritt uten konstant overvåkning og kritikk. Nå er hun innkalt til meglingsmøte og spør om hun bør dele sine opplevelser og mistanker om at mannen er en psykopat?

LESERHISTORIE: Men helt kvitt han er jeg ikke. Jeg fikk barn med han og han fikk seg et slags verktøy for å “holde meg i grepet” sitt.

Jeg møtte “Hans” i min tidligere jobb. Han virket nokså målrettet på at han ville noe mer med meg og inviterte meg med på en road trip etter kort tid. Han hadde da rukket å fortelle om litt av sin fortid, som innebar en alvorlig bilulykke han hadde vært utsatt for og om sin døde datter som hadde omkommet i en bilulykke mange år tidligere.

Jeg følte stor medlidenhet med han  og på denne ” daten”, tenkte jeg at jeg ville åpne meg også om min fortid. Derfor fortalte jeg han om noe som har satt dype og smertefulle spor i mitt liv. Og der, mens jeg fortalte dette og strevde med å holde tårene tilbake, satt han helt uinteressert og lyttet. Etter å ha avsluttet min historie, virket han ganske enkelt å gi faen. Så fortalt han at han var på vei ut av et samboerforhold og at bilen vi satt i var hans samboer sin, men dette ville hun ikke oppdage. Hun var hos sine foreldre i Nord, så det gikk bra.

Alle varsellamper burde blinket

Når jeg ser tilbake på den første daten, burde alle varsellamper blinket så kraftig at jeg rett og slett hadde avsluttet alt der og da.

Sannheten er at jeg ble forferdelig dårlig på denne turen, jeg fikk en fysisk reaksjon på hele samtalen vi hadde hatt i bilen som gjorde at jeg holdt på å besvime.

Dagen etter daten, ringte han og begynte å fortelle om hvor gal samboeren hans var og at han bare måtte komme seg bort. Hun var i følge han depressiv og glemte ofte å ta sin anti depressiva, og da ble hun helt forstyrret, skrek og kastet ting rundt seg.

Jeg sa til han at jeg ønsket ikke videre dating. At han måtte gjøre seg ferdig med det dårlige forholdet sitt og komme seg på bena. Jeg fortalte også at jeg ikke ønsket å gå inn i noe nytt forhold på den tiden.

Og her var det det hele startet. Han hulket og gråt og tryglet. Sa at nå var det hans tur til å ha litt flaks og at alle utnyttet hans godhet og tråkket på han. Han fortalte hvor fantastisk og karismatisk jeg var, hvordan jeg ” tok rommet” når jeg kom inn osv osv. Gi meg en sjanse. Jeg vet jeg kommer til å gjøre deg til verdens lykkeligeste.

Les Når familiemedlemmer er fienden av Torunn Hansen som ble misbrukt av sin egen onkel.

Om en oppvekst med misbruk av nære familiemdlemmer

BESTILL BOKEN I DAG!

Les Torunn Hansens ærlige bok om misbruk av sin egen onkel. Det skjedde utallige ganger gjennom oppveksten. Dessverre er dette noe som skjer i flere hjem enn vi aner! 


Modige Torunn står frem og ønsker med denne boken å fortelle sin historie. Se hvilke tegn du skal se etter hos barn! Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Jeg kan huske at jeg synes han snakket rart, i tillegg gjentok han seg selv helt til jeg ikke klarte å høre på maset hans lenger og tilslutt sa vi kunne prøve en date til. Men ikke før han hadde gått fra sin samboer.

To dager senere hadde han gjort det slutt.

Og fra her gikk det slag i slag. Han elsket meg etter en uke og begynte å mase om samboerskap etter to. Etter en måned ville han at jeg skulle gi han et barn. Jeg måtte be han roe seg og “skyndte seg” litt langsommere. Men han maste og maste. Gråt og snakket om at han trengte bare en kvadratmeter som han kunne krølle seg sammen og sove på. Han snakket om at hans mor var gammel og at alt hun ønsket seg var at han skulle gi han et barnebarn. Jeg stusset ved det, siden han hadde fortalt at han hadde tre søsken som tilsammen hadde 7 barn.

Men det gikk allikevel som han ville. Han oppholdt seg hos meg mens han sov hos sin daværende ex. Jeg ble gravid og tre måneder inn i svangerskapet flyttet han fra henne og inn hos meg. Jeg eide min egen leilighet og denne ønsket han at vi solgte, for å kjøpe noe sammen.

Begynte å kritisere meg

Sakte men sikkert begynte han å kritisere meg på alle områder. Maten jeg laget var ikke god, jeg var en svak person og en dårlig mor, for min eldste datter. Han mente jeg var deprimert og burde oppsøke hjelp og å begynne på antidepressiva. Han skrøt uhemmet av seg selv i ett og alt og kunne sitte i timesvis å fortelle om samme ting om og om igjen. Jeg holdt på å bli sprø. Han sa at nå som jeg var gravid kunne jeg ikke komme meg unna. Han såret meg med grove kommentarer og nektet meg å sove i sengen min. Dette fordi det hadde ligget en annen mann i samme seng for flere år siden. Det var så ille at jeg, gravid i 6. måned, måtte sove på stuegulvet en hel måned. Alt dette for å gjøre han glad, for det fortjente han.

Vi kjøpte etterhvert hus sammen og her fortsatte angsten i meg å bygge seg opp. Jeg levde i et fengsel og jeg hadde tatt med meg min eldste datter inn i dette. Skyldsfølelsen var enorm.

Da sommeren kom, skulle han på en konkurranse i utlandet som han ville at jeg skulle være med på. Dette innebar å sove i telt i en uke. Jeg sa jeg ikke hadde lyst fordi jeg tross alt var gravid og hadde fått fastslått av legene at jeg var i et risikosvangerskap. Jeg trengte hvile sa de. Dette brydde han seg ikke om og planla reisen og ville ikke høre på mine argumenter. Da en av overlegene ved sykehuset sa at jeg absolutt ikke burde dra på denne turen og jeg videreformidlet dette til ” Hans”, gikk han i frø og anklaget meg for å ha planlagt dette. Han gråt og snørret og satt og vugget frem og tilbake og snakket for tusene gang om at han fortjente litt flaks i livet.

Gunn Berits bok Luftslottet som handler om hvordan det kan være å leve i et dysfunksjonelt forhold, se tegnene og ta noen grep

GUNN BERIT LANDA SOLDAL

BESTILL BOKEN I DAG

Les Gunn Berits bok Luftslottet som handler om hvordan det kan være å leve i et dysfunksjonelt forhold, se tegnene og ta noen grep. Diktnovellen viser også at det finnes håp for framtiden. Kanskje en tankevekker for noen i en lignende situasjon, og en hjelp til å snakke sant om livet. Dikt om lengt og svik, nederlag og knuste drømmer, men også om Guds kjærlighet og oppreising. Pris kr. 249,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Han fikk selvsagt viljen sin til slutt også her. Og da vi kom hjem fortalte han til alle hvor dum jeg hadde vært som hadde dratt på en sånn tur med et risikosvangerskap og greier. Det var her jeg begynte å planlegge hvordan jeg skulle komme meg ut av forholdet.

Jeg kan skrive i det uendelige om hvordan han drakk i det skjulte, spiste piller som han kombinerte med alkohol, hvordan han ringte meg på sykehuset mens jeg lå på nyfødtinsentiven med vår bitte lille datter i kuvøse og skjelte meg ut etter noter, dritings, med min eldste datter sovende i hus med han. Jeg husker jeg gråt mens han duret i vei, om at han ikke kjente noe følelser i forhold til sin nyfødte datter, at jeg var sjalu og at jeg var utspekulert og ikke gadd å stille opp for han seksuelt. Dagen etter benektet han selvfølgelig hele telefonsamtalen og var klar på at han ikke kunne beklage noe han ikke husket. Jeg kan fortelle om hvordan han elsket å snakke om begravelser, spesielt min. Han ønsket at vi planla den, for døden kunne komme brått.

Datteren kunne være postmannens

Han sa til alle han snakket med om at datteren vår ikke kunne være hans, kanskje postmannen sin, for hun liknet overhode ikke på han. Det gjør hun, utseendemessig vel og merke!

Han var titt og ofte over hos naboen, som hadde jevnlig besøk av politiet grunnet vold, bråk og narkotika. Han var litt vel opptatt av de, synes nå jeg.

Jeg kunne fortelle om hvordan han snakket ned om min eldste datter. At hun hadde psykiske problemer og bar på hemmeligheter hun sannsyneligvis bare ville dele med meg. Han ertet og gjorde narr av henne og til slutt fikk jeg bare nok.

Jeg visste han ville gjøre det vanskelig for meg om jeg fortalte han rett ut at jeg ville flytte fra han. Så jeg pakket, kastet og solgte en haug av mine ting i det skjulte. Den dagen jeg gjorde det slutt, skulle jeg nermest være klar med koffertene.

Jeg brukte timesvis hver kveld til å gjøre alt klart og det tok meg 3 mnd. Da var vår datter rukket å bli over ett år og jeg vet ikke hvor mange ganger jeg hadde hørt ” Hans” si at han ikke hadde noen følelser for henne. Han sa det til og med til henne, der hun satt og strålte mot han.. Han gikk til og med så langt som å erklære seg steril og at det ikke kunne være noen mulighet for at hun var hans, at jeg hadde vært utro osv.

Derfor hadde jeg ikke noe direkte samvittighet i forhold til å ta henne med meg når tiden var inne for å flytte heller.

Ville plutselig ha hovedomsorgen

MEN, fra den dagen jeg sa jeg ville flytte, selge huset også videre. Da ble hun viktig for han! Da betydde hun alt. Og han som hadde mistet en datter fra før, hvordan kunne jeg la han gå gjennom dette igjen. La meg understreke, at ingen i hans familie, foruten hans døde far, visste om hans tidligere datter. Dette fortalte han meg og forbød meg fra å prate med noen om.

Han snakket nå om å ta henne med seg, reise til utlandet med henne, ha hovedomsorg osv. Han snakket om alle sine sykdommer, at han var døende, at han ville henge seg, kjøre seg ihjel. Han snakket igjen om min død. Indirekte kanskje, det var i alle fall sånn jeg tolket det når han sa ” du vet det, at hvis du dør, så arver vår datter halve huset?”. Dette og alt annet benekter han selvsagt å ha sagt. Eller så må jeg ha missforstått, eller at han bare spøkte.

Det var ikke annet enn frykt og angst jeg kjente på de siste mnd i huset. Redd for at han skulle ta livet av barna mine eller meg. Så jeg sendte min eldste til å bo hos sin far i denne perioden.

Jeg kunne fortsatt ha holdt på med beskrivelser og hendelser, men jeg har vel skrevet på meg til det kjedsommelige.

Vel ute og  i en ny leilighet, hadde han besøkshelger og en dag i uken. På 6 mnd har datteren vår vært døden nær tre ganger og vært alvorlig syk flere ganger. Han ringte meg midt på natten en helg for å fortelle at hun var død.” Men så var hun ikke det allikevel og alt var bra”.

Nå har han samvær med tilsyn. Han satte henne på verandakanten, 7 meter over bakken, tok bilde av henne, sittende der alene, med kun en tynn stang å holde seg i og så tok han jammeni meg en selfie av seg selv og henne også. Disse bildene sendte han til meg og da stoppet jeg hele samværet. Dette var en mnd siden.

Nå er jeg kaldt inn til mekling, av hans advokat og her kommer spørsmålet mitt, som muligens lyder litt dumt. Er han psykopat og hvor mye burde jeg fortelle om min opplevelse av han på meklingsmøtet?

LES OGSÅ:

Han ber meg ringe min døde mamma 

Vår gale nabo

Har du en narsissist nær deg?


Psykopaten – uten samvittighet | forskning.no

Men de aller fleste psykopater er ikke mordere. Takk og pris, tatt i betraktning at mellom to og tre prosent av menn tilfredsstiller denne diagnosen, og oppunder …

Psykopater kan slå på empatien | forskning.no

En psykopat er en person som både kan være overfladisk sjarmerende, manipulerende, som har lite skyldfølelse, og dessuten lite medfølelse med andre.

Psykopatenes språk | forskning.no

Psykopater bruker et mer rettferdiggjørende språk når de omtaler forbrytelsene sine, ifølge forskere som har analysert ulike morderes egne fortellinger.

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne historien? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Vi du fremstå med ditt fulle navn, skriver du det i stedet for «Anonym». Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre. 

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (17)

 1. Jeg beklager å fotelle deg at jeg syne det er helt utrolig at du selger din egen
  leilighet og kjøper hus samen med han etter at du visste så meget om ham tidligere. Men vær glad for at du nå er kvitt denne gale psykopaten og se fremover.

  • Louise

   Hei
   Det er lenge siden du skrev innlegget ditt. Jeg håper det går bra med deg og din datter. Jeg var gift med en NPD som er lege. Han er veldig smart og flink til å snakke for seg og etter flere møter med både familievernet og barnevernet fikk jeg beskjed om at jeg var hysterisk/ustabil. Heldgvis kom en ny person fra barnevernet som forsto at jeg bare var sliten etter mange måneder med å forsøke å beskytte mine barn. De er manipulerende og livsfarlige, og siden de mangler empati bryr de seg heller ikke om sine egne barn. Det beste du kan gjøre for din datter er å finne din egen styrke. Etterhvert som hun vokser vil hun huske din trygge kjærlighet.

 2. En utrolig historie, men beklager at jeg synes du er temmelig naiv. Men nå må du se fremover og lytt på magefølelsen en annen gang før det går for langt.

 3. En utrolig historie, lytt på magefølelsen en annen gang før det går for langt.

  vennlig hilsen Brit

  • Pauline

   Hei Brit.

   Det er ikke lett å svare på hvorfor alt ble som det ble. Men jeg tar fult ansvar for min rolle oppi dette. Det triste er å innse at man har vært en push-over i så lang tid. Så magefølelsen blir viktig å følge , i fremtiden.
   Men takk for din ærlige mening

   Vennlig hilsen Pauline

 4. Hei. Jeg forstår det slik at det allerede er samvær med tilsyn, så da er kanskje barnevernet involvert? Bildene han har tatt av datteren og seg selv er vel et verdifullt bevis på manglende omsorgsevne? Det er vanskelig å få noen til å tro på psykopatstemplet, men å legge frem fakta som egentlig handler om denne personlighetsforstyrrelsen kan kanskje være nyttig. Tror at historien viser bildet av en narsissist / psykopat. Manipulerende og flink til å hente sympati.

  • Senait

   Hei Eirin

   Barnevernet er varslet. Men det er ikke gjort i en håndvending å få samvær med tilsyn… Derfor er det jeg som har tilsynet.
   Jeg tok med meg bildene på familievernkontoret, uten at det førte så mye frem. PS: det er der meklingen foregår.
   Nå vet jeg at « Hans» inntar offerrollen hver gang han møter motstand, og det ser ut til å funke på mekler. Mekler har hittil ikke stilt han noen spørsmål som krever utdypende svar. Det har hun derimot gjort med meg. « Hans» har tidligere fortalt meg om hans teknikker for å vri seg unna vanskelige spørsmål, og det er å spille uforstående og taus. Dette gjør han også i disse møtene. Derfor har mekler puttet ord i munnen hans og slått seg til ro med svarene hun selv gir og nikkene hun har fått. Forståelig det, for jeg var der selv engang..
   Jeg har nok ikke hentet frem så mye fakta som jeg burde ha gjort, men jeg sendte henne en Mail etter sist møte der jeg dro frem noen få, men svært alvorlige fakta rundt hans handlinger. I mine tanker har han vist klare psykopatiske trekk, men jeg diagnostiserer han på ingen måte annet enn her og i mine tanker. Mulig jeg tar helt feil også, men « helt på stell» er han i alle fall ikke. Etter min mening da vel å merke.
   Nå er det nytt møte i morgen, så da får jeg se hvordan det går. Gode tips mottas med stor takk 🙂

   • Pauline

    Unnskyld Senait. Tok navnet ditt.. vil ikke legge ut mitt.. så da går jeg tilbake til « Pauline»

 5. Caroline

  Hei,
  Psykopat er en diagnose som en psykolog burde stille etter samtaler med din eks. I steden for og si at eksen er psykopat så burde du beskrive hva han gjort. Om du stiller diagnose selv og sier det i meglingsmøte der eksen sitter så vil det mest sannsynlig bare øke på konfliktnivået.
  Hvordan ersamvær med tilsyn fastsatt? Av deg eller av en rett?
  Hvorfor er megling kallet in av hans advokat?
  Mekling bør være på familivernkontoret.
  I megling skal det være en fra familievernkontoret, din eks og du. Terapeuten fra familievernkontoret har utdannelse i dette og ser raskt hva som er galt om du beskriver situasjoner.
  Innkallelse til familievernkontoret for megling skal komme fra familivernkontoret. Ikke gå på megling hos hans advokat, bare si at dem må gå gjennom familievernkontoret.
  Meglingen i dette situasjonen vil nok bare være for å kunne få meglingsmøte attest, hvilket kreves av tingretten for at eksen skal kunne stevne deg. Ikke si for mye hemskheter der, spar dine beste kort til eventuel rettsak. Prøv og være konstruktiv og løsningsorientert i meglingsmøte. Hvilken samværsordning vil fungere best for barnet?
  Hva ønsker barnet selv for samværsordning?
  Husk å ikke diskutere med eksen, alt kommunikasjon bør være skriftelig på email slik at du har alt dokumentert.
  Lykke til!

  • Pauline

   Hei Caroline

   Takk for gode råd ( og takk til Eirin også forresten).
   Datteren vår er snart to år, så det er nok ikke så mye å hente der. Hun er selvsagt glad i oss begge og jeg skulle så gjerne ønsket at samværet kunne vært annerledes. Men sånn situasjonen er, så tør jeg ikke. Rett og slett..
   Men med det dingler mistanker og anklager over hodet mitt. I den form at jeg er hjerteløs og for streng, som ikke lar han treffe datteren sin mer. Fra meklers side argumenteres det med at hun trenger sin far i like stor grad som sin mor. Fra fars side argumenteres det med hans behov for å treffe sin datter. I tillegg snakker han om at hans familie legger press på han og at « mange» mener at jeg kun er ute etter å straffe han.
   Det er som å balansere på et tveegget sverd… Uansett er det den lille som blir skadelidende. Hvor går grensen på hva et barns behov er? Er det så enkelt som at barnet skal ha like mye tid med far som med mor, eller er bildet litt mer nyansert, hva innebærer mental og fysisk helse?
   Beklager, nå svømte jeg ut her. Jeg har ikke så mange å prate med dette om. Det er derfor jeg har skrevet inn her. Og da fosser både tanker og ord ut😬

 6. Senait

  Spørsmålet er her, ER han en psykopat/ psykopatiske trekk og hvordan skal en forholde seg til en sånn person i en barnefordelingssak?
  Er det bedre med en far man tror er psykopat, fremfor å ikke ha en far i det hele tatt?
  Lykke til!

 7. En søster

  Ingen er feilfrie og alle kan bli lurt av en psykopat en eller flere ganger. Ikke minst gjelder det advokater, leger, psykologer, ansatte på familievernkontor etc. Ikke døm deg selv for å gi etter for mas og manipuleringer, du er langt ifra den eneste, men forsøk å lær av dine feil og ta tilbake kontrollen over dine egne følelser. Klem!

  • Pauline

   Takk for gode ord.
   Fikk sendt en Mail til mekler og satt ord på mine opplevelser med han. Og ved neste møte, ba hun om det som heter korridormekling. Vi fikk mulighet til å prate med henne hver for oss. På denne måten fikk jeg fortalt mekler om mange fler opplevelser og om hvordan jeg ønsket at hun stilte han åpne spørsmål og at jeg opplevde at hun la ord i munnen hans. Vi endte møtet med en signert avtale, som innebar samvær med tilsyn , to ganger PR uke. Så teoretisk, var det positivt. Praksisen derimot ble en annen.. han innser ikke at det å sette den lille i vinduskarmen 7 m over bakken, var så alvorlig. Og han mener jeg har all skyld i at hun ikke får være med faren sin, på samme måte som før. Det er jo bare helt koko! Ja, så nå mener han at han har krav på minstesamvær og vil komme til å ta dette til retten.. dessuten ved samvær, har han opptil flere ganger plassert henne i høyden. Oppå kjøkkenbord, rullebånd og frysedisken på butikken..
   Har helt angst for engang, sende henne bort med han en kveld ..
   Neste uke er det ny meklingstime og da Kommee nok de samme kravene hans på nytt.. vi får se..

   • Hei

    Noen som har råd til noen som går igjennom det samme? Print

 8. Hei

  Hvordan går det.. Er oppe i noe av det samme selv for tiden, så har du noen råd?

 9. Medsøster

  Pauline! Leste dette først nå,så lenge etter.Jeg har nesten fysisk vondt i hjerte av deg og barna dine,hvordan har det gått? Jeg har vansker med å tvile på at han er en psykopat,om alt dette stemmer,og hvorfor skulle det ikke det? Det caroline nevner til deg om at han kanskje er ute etter en Meglings attest,som Tingretten krever for at han kan stevne deg-var noe som fikk meg til å grøsse nemlig.
  Klarte ikke slutte å tenke og kjenne på hva din historie gjorde med meg.Jeg har opplevd mye av det samme,og samtidig med å verne barn imot traumatiske opplevelser fra deres far.Jeg har også vokst opp med narsissistisk mor,og nå halvsøster-som har sterke psykopatiske trekk og grusomt kalkulerende handlinger.Dette er psykisk vold av verste slag,det vi opplever.Håper du får signal om mitt svar til deg,selv om det er lenge siden du ba om hjelp her. Klem

 10. Hei

  Noen som har råd til noen som går igjennom det samme?

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.