Brudd med en psykopat

Når det er ingen hjemme

Forvirring

Fjern steinen i skoen, i stedet for å lære deg å hinke! Slik lød visdomsordet. Det stod på en lapp som jeg fikk sammen med lunsjen min. Jeg var på restaurant sammen med en venninne jeg ikke hadde sett på lenge.

Jeg trengte å høre det. Jeg var gift med et merkelig vesen. Han var ondskapsfull og uberegnelig. Vi hadde det ikke bra, barna og jeg. Jeg grublet på hvordan jeg skulle komme meg unna. Og om jeg hadde grunn god nok til å skille meg. Jeg giftet meg for at det skulle vare, og gikk all in.

Den sjelevennen jeg trodde jeg inngikk allianse med den junidagen vi giftet oss, han gikk under jorda, og ble der. I stedet fikk jeg en sprellemann uten sjel, umoden og lunefull. Armer og bein var i bevegelse, han var hvileløs på farten. Reiste fra verdensdel til verdensdel med jobben.

Hjemme satt han sjelden i ro, han løp rundt i huset mens han pusset tennene. Han behøvde ikke hvile. Han ble aldri syk. Han ble aldri mentalt mett. Og jeg var selvfølgelig ikke bra nok.

Det var ingen hjemme

Jeg prøvde å banke på døra til sjela hans, søkte kontakt. Men det var ingen hjemme!

En av mine konklusjoner etter mange års ekteskap med en psykopat, er at psykopaten er som et tomt hus. Du kan passere huset, beundre den nymalte fasaden, se at det lyser fra vinduene, det ryker fra pipa, du kan til og med høre at TV-en og radioen er på. Men det er ingen hjemme. Nå forstår jeg hvorfor jeg følte meg så forferdelig alene i ekteskapet. Det var jo bare meg der!

Vendepunkt Ingunn Norheim

VENDEPUNKT 

INGUNN NORHEIM

Mange år i et forhold preget av psykisk vold og mobbing var nær ved å knekke Ingunn. Men hun maktet å bryte ut og vil nå hjelpe andre i samme situasjon. Les om hennes opplevelser i sitt destruktive forholdet og hvordan hun klarte å frigjøre seg og starte på nytt!


Forlagshuset Vest sender deg boken direkte. Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.


 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Signaturen hans stod riktignok på dokumentene da vi giftet oss i rådhuset. Jeg giftet meg med Mr. X som aldri ble samtalepartner, venn, langt ifra en ektefelle man kunne planlegge og gjennomføre noe med, eller oppdra barn sammen med.

Gjennom alt for mange år hadde jeg prøvd å jenke meg, justere oppførselen min slik at han ble fornøyd. Men det nyttet jo ikke. Som om han kunne fortelle meg hvordan jeg skulle være, han som selv ikke var et menneske! Det var han som vandret rundt uten kart og kompass. Han var en alien.

Det å lese om psykopati i avisene og på nettet, det reddet livet mitt. Jeg fikk kunnskap og dermed verktøy til å håndtere situasjoner. Jeg kjente at jeg etter hvert kom ovenpå i mange situasjoner, kunne forutse påfunnene hans. Alt dreide seg om at han gikk i ring. Etter at jeg fikk åpenbaring om psykopati, så var det slutt på at han kunne hundse med meg. Det han sa prellet oftest av, som vann på gåsa.

Han kunne ikke lenger utnytte min sarte samvittighet. Vi ble separert. Vi ble skilt. Fordi vi har barn sammen, så har vi noe kontakt. Men jeg merker at jeg oftest har regien. Av og til spiller jeg ham et skikkelig puss for å ha litt moro med ham. Det er så herlig!

Er de fleste psykopater menn? | forskning.no

Blodtørstige psykopater i nyhetene og på film er typisk menn. Men er det flere mannlige enn kvinnelige psykopater?

Slik er den kvinnelige psykopaten

Kvinner med psykopatiske trekk en dramatisk personlighet, de kjenner lite empati, de manipulerer, er selvsentrerte og egoistiske.

Kvinner slipper unna psykopat-stempel

Det er sannsynligvis like mange kvinnelige som mannlige psykopater i samfunnet, mener psykiater i følge Side2

Noen av våre artikler vi anbefaler spesielt

Kan du forstå hva en psykopat er uten å ha vært sammen med en?

Hvorfor du er dømt til å tape mot psykopaten

Har du truffet på en psykopat? Her er kjennetegnene

10 gode råd om hvordan komme seg vekk fra psykopaten

10 kjøreregler du bør følge for å sikre at bruddet med psykopaten blir endelig

 

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne artikkelen? Kjenner du deg igjen? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv “Anonym” om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (5)

 1. Cecilie

  Dette med å gå hvileløst rundt i huset, kjenner jeg godt igjen. Han kunne også finne på å anklage meg for at det ikke var noe interessant på tven. Så blei han sittende og tromme med fingrene på bordet med et drepende blikk på meg, som om det var min skyld. Men jeg fikk aldri tak i hva han var interessert i heller. Denne mannen bygget jeg hus sammen med, det vil si at han bestemte det meste og lissomspurte meg etterpå. Jeg tenkte hele tiden at ting ville ordne seg. Bare vi fikk hus, bare vi fikk ordnet ditt og datt, bare ungene blei større. Men ikke en eneste ting endret seg, bare at han blei enda mer på jobb og enda mer ute og reiste. Det som jeg ønsket skulle være et felles prosjekt, blei for han bare et heft og stort sett en ergrelse. Jeg prøvde å lage trivelige kvelder med god mat og prat, men heller ikke det falt i smak. Fikk aldri tak i hva den mannen likte/ville/ønsket. Han likte egentlig ingenting, ikke meg, ikke ungene, ikke familien, men mest av alt likte han nok ikke seg selv. Det eneste han likte, var når det gikk skeis for andre fikk jeg inntrykk av. I ettertid har jeg kunnet krysse av for de fleste punktene i psykopattesten, men alt det visste jeg ingenting om da jeg falt for hans vakre ytre. Og tomme indre!

  • Så utrolig bra beskrevet! Fikk meg faktisk til å le litt også, for det er akkurat slik de er.
   Jeg har fortrengt mye av min egen erfaring med han jeg var samboer med i 1,5 år, men jeg husker godt situasjoner som du beskriver med din eks som klandret DEG for at det ikke var noe bra på TVen. Min eks kunne dra konklusjoner om meg ut av intet, så vi feks på en krimserie hvor episoden handlet om swingers/partnerbytte, ja da var jeg ei ekkel hore som også ville prøve det ut ved første anledning. Det er en merkelig følelse av å måtte ta en kamp og forsvare deg selv med utgangspunkt i en fiktiv tv serie.

   En annen ting som også gjorde meg matt var hver gang vi gikk på butikken sammen for å handle mat. Jeg kunne foreslå 10 forskjellige retter til middag, men hvert forslag ble fnyst av pga diverse tåpelige grunner som at “det var slik mat han laget når han var student” og dermed ble konklusjonen om at jeg fortsatt trodde vi levde som studenter tatt. Hva er galt med kyllingwok? Og det verste var at han kom aldri med forslag selv, ikke en eneste gang.

   Er så utrolig glad for at jeg kom meg vekk i tide, men kjenner fortsatt at det har satt dype spor nesten 4 år etter. Så til alle dere med lignende opplevelser og som fortsatt er i et destruktivt forhold med en du mistenker er psykopat:KOM DEG UT! Det er ikke for sent og du er verdt så mye mer enn du tror. Som jeg sa til en venninne som datet en psykopat: “hvis du har en kvalm følelse og hjertet banker fortere uten at du helt klarer å sette fingeren på grunnen til det, ja da er du nok utsatt for en slik”.

 2. > Så til alle dere med lignende opplevelser og som fortsatt er i et destruktivt forhold med en du mistenker er psykopat:KOM DEG UT!

  Til alle med destruktive forhold om det er seg selv eller den andre part, kom dere ut. Livet er vel for kort å kaste bort tiden på noen man ikke fungerer sammen men. Disney kom med ideen om at one love en for hver av oss der ute en plass en tid eller hvem vet… hallo – folk blir sammen på jobb første uka å lever lykkelig vi er ikke monogame vi er ikke lykkelige hele tiden heller noen av oss. Its life – lower your expectations!

  Om man har en psykopat i husholdningen så man up gi vedkommende et spark i rævva der peppern gror å tjen masse penger å reis til spania å kos deg på stranda. Det må da være bedre en å henge på denne sida å aldri bli enig med seg selv hva som var galt, for her graver dere deres egen grav med å sympatisere med hverandre å bli enige om å skape den store stygge ulven!

  Ikke mange mannfolk som liker å høre for mye prat om exer dere har som er psykopater og blablablabla… Du sa det selv – hopp ut – kom deg ut – livet er MYE grønnere på andre sida gresset også. Tenk på hvor dere kom fra – da regner keg ikke med dere gjør den feilen igjen iallefall for denne bloggen her tilsier dere finner ut av problemene å lærer uten at alle blir psykopater!

  God helg!
  Kim Steinhaug

 3. > foreslå 10 forskjellige retter til middag, men hvert forslag ble fnyst av pga diverse tåpelige grunner som at «det var slik mat han laget når han var student» og dermed ble konklusjonen om at jeg fortsatt trodde vi levde som studenter tatt. Hva er galt med kyllingwok?

  Ingenting galt med kyllingwok! Det er drit godt! Hva er galt med å ikke ville handle mat når du foreslår 10 retter? 10 gode grunner – get out! Life is to short! Hva får folk å henge sammen noen ganger forundrer meg, han var kanskje veldig god i senga 😀

  Om folk er pene å se på – og tomme inni – ja haha den er faen med fin. Nei hva da – er jo som å prate til en speile hvem gidder det egentlig? Ikke mange når alt kommer til alt, sikkert derfor ikke veldig attraktive mennesker er sammen med ikke attraktive etc. Er noe i det… Så mye at folk reagerer om det blir for stort sprang imellom – we all know this – men gamle kristenregler sier vi skal gifte oss å alt det der.

  Takk internett å fri flyt av informasjon for at vi har blitt frie å forstått at er det kjipt, så kan vi faktisk bare flytte på oss, så er det jo greit. Man må ikke bli i forholdet om det suger! Det var det dere damer forstod på 70 tallet med rødstrømerevolusjonen!

 4. Anonym

  Kjenner meg så godt igjen! Det beste er om jeg bare kunne holde kjeft, jeg pratet altfor mye. Skulle helst være stille, og massere føttene hans e.l. Og ha en vanlig samtale med dette menneske, var tilnærmet umulig. Da var det enstavelses ord, og repeat repeat. Gjerne ting som: “Du vet hvor mye jeg hater deg, ikke sant?”

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.