Redaksjonen kommenterer

Samliv uten logikk

Når du har et forhold helt uten logikk

Mange spør hvilke skadevirkninger du kan få som følger av å leve i et samliv der du blir konstant krenket. Vårt vanlige svar er at det kommer an på hvem du er, og hvor mye du har blitt krenket.

Et svar man ikke blir så mye klokere av.

Det er imidlertid et tema som dukker opp særlig ofte, og det er forvirringen man opplever når man aldri får bekreftet egne følelser. Du vegrer deg for å starte samtaler eller planlegge fordi du skjønner at det ikke er noen vits.

VENDEPUNKT 

INGUNN NORHEIM

Mange år i et forhold preget av psykisk vold og mobbing var nær ved å knekke Ingunn. Men hun maktet å bryte ut og vil nå hjelpe andre i samme situasjon. Les om hennes opplevelser i sitt destruktive forholdet og hvordan hun klarte å frigjøre seg og starte på nytt!


Forlagshuset Vest sender deg boken direkte. Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.


 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Alt du sier, tenker og føler er  irrelevant for den andre parten. Alt blir forklart med din egen tilkortkommenhet. Når du gir uttrykk for at du blir usikker på den andre og får til svar at «det har du ingen grunn til» og at du er såret fordi du ikke tåler noe.

Snu ryggen til psykopaten

Den vanligste reaksjonen på en slik relasjon er utmattelse.

Du stenger av for egne reaksjoner og blir likegyldig i forhold til hvordan man selv har det.

Når du ikke lytter kroppens egne signaler så kan de ”skrus” av. Mange av våre lesere beskriver noe lignende når de sier de har mistet seg selv eller ikke lenger har noen interesser.

De fleste bruker lang tid på å hente seg etter de har levd i en situasjon der de ikke har kunnet uttrykke seg. Noen mange år.  Når man treffer en ny person, blir man forvirret over å bli møtt med varme og kjærlighet, man holder igjen, og fortsetter med det mønsteret man har utviklet i den forrige relasjonen.

Øv deg på å bli deg selv

Forvirringen bunner ikke bare i at man ikke klarer å forholde seg til den nye parten, men at man fortsetter å gruble over logikken i det man har opplevd i den destruktive relasjonen. Spørsmålet er, hva gjør du?

Det viktigste du gjør er å holde deg unna den forrige partneren i lang tid. Ingen kontakt, slik at kroppen din får ro til å heles. I tillegg kan det være lurt å forklare reaksjonene dine over for den nye partneren, fortelle at du trenger tid.

Du må rett og slett øve deg på å bli deg selv igjen. I tillegg må du øve deg på å forstå at det aldri var noen logikk eller mening i alle de krenkelsene du opplevde.

 

Noen av våre artikler vi anbefaler spesielt

Kan du forstå hva en psykopat er uten å ha vært sammen med en?

Hvorfor du er dømt til å tape mot psykopaten

Har du truffet på en psykopat? Her er kjennetegnene

10 gode råd om hvordan komme seg vekk fra psykopaten

10 kjøreregler du bør følge for å sikre at bruddet med psykopaten blir endelig

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne historien? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (11)

 1. Veldig god beskrivelse av hva som skjer når man blir utsatt for krenkelser. Heldigvis god hjelp å få, hvis man klarer å se hva man har gått igjennom. Ofte er det vanskelig å ta innover seg at man har fått “skadet” personligheten av andre. Viktig å be om hjelp og at de som skal behandle forstår hva som har skjedd. Tror lett man kan bruke innlegg fra denne siden som veiviser til behandler, hvis det er vanskelig å sette ord på krenkelsene man har opplevd. Takk for gode innslag på denne siden ♡

 2. Hva skal en si som mann? Jeg har levd i over 20 år med en kvinne som er helt uten kontrol. Nå er jeg så sliten at det beste hadde vært og skilt seg. Men alt vi eier er stort sett felles? Jeg har i disse år brukt så mange unskyldninger for at ingen skal vite hvordan det er fatt men snart orker jeg ikke mer! Jeg trenger hjelp. Men fastlegen hører på meg men kommer ikke med bedre forslag enn. Gå fra henne! Hun kommer tik og holde på til hun tar livet av deg.. jeg er fortvilt, men jeg har et slags håp om bedring hele tia. Mvh

  • Medmenneske

   Hei Erik.
   Jeg skjønner hvordan du tenker. Man vil jo alltid håpe at ting skal endre seg.
   Men jeg har et par spørsmål som jeg tror det er lurt at du stiller deg:
   Hvor mye positiv endring har du sett i de årene dere har vært sammen?
   Hvor mange av dine behovsmeldinger har du fått positiv respons på?

   Og viktigst: Hva er viktigst for deg? Eiendeler og ting eller ditt eget liv? Hvis du dør mens du er sammen med henne overtar hun alt. Hvis dere skilles og deler boet har du noe av det du har med deg inn i et liv som kanskje kan gi litt glede i livet?
   Ønsker du et annet liv, eller vil du fortsette der du er hvis du VET 100% at ingenting vil endre seg?

   Hilsen medmenneske

 3. Anonym

  Det første steget kan være vanskelig. Å innse at man har blitt skadet. Å innse at en har mistet seg selv. Å innse at en har blitt mishandlet på det groveste. En vil jo ikke at psykopaten skal ha rett. At en for eksempel har psykiske problemer.
  En må til slutt bare være sterk nok til å innse at en trenger hjelp. Det er det som krever styrke. Å innse! Å innse at psykopaten aldri kommer til å innse. Til slutt så vil en klare å overse og ignorere psykopaten. Være likgyldig. En gidder ikke å kaste bort mer energi på LUFT! Psykopaten taper. Løpet blir kjørt. En vil være stolt av seg selv og det ekte selvbilde. Psykopaten blir bare enda mer misunnelig. Du blir sett og du blir hørt. Psykopaten mister sin desperate trang etter full oversikt, makt og kontroll. Blir bare mer og mer USYNELIG!

 4. Hei jeg sliter veldig med at far skal ødelegge ferien til meg og barna. Han bruker psykisk terror sender ukoselige sms og setter barna opp mot meg. Det har blitt til at jeg måtte ” nekte” barna tilgang til meg nå før ferie turen. Far sier han har bestilt tur samme tid som meg. Vi har ikke skrevet noe avtale om ferien og det er en dum ting. Men hva er sant her? Har han bestilt? El holder han på slik pga å lage det ukoselig og sette meg og unger i en vanskelig bås. ?

 5. Det er presis og viktig å få med seg at det P/N sier og foretar seg er uten logikk. Det ene de sier henger ikke sammen med det andre. Det de foretar seg henger ikke sammen med det de sier. Deres kritikk av andre henger ikke på greip, og samsvarer ikke med hvordan de selv synes de kan oppføre seg. Det er bare ord og handlinger for å angripe andre og forsvare seg selv utfra enhver konkret situasjon. De har ikke noen moral og de henger ikke sammen.Masse voldsomme ord og fraser blir slynget ut for å prøve å tåkelegge hvordan de faktisk oppfører seg. Når man kommer fri, og ofte først da, ser man mønsteret og bristen på logikk. Det var ikke oss det var så mye galt med. De har hakket løs på oss for å prøve å skjule seg selv, sine egosentriske hensikter og urimelige krav. Det er bare kaos med dem – som de skulle overføre på oss.

 6. Endelig har jeg forstått etter 25 år at det er ingen vits. Jeg får angst av hver eneste ulogiske svar. Hver gang noen roper når jeg bare spør noe helt vanlig blir det furore, Ingen kan svare med vennlighet. Jeg får så stor angst av det selvom det er barn som roper. De vet jo ikke bedre, Det er slik man skal snakke til mor. Hele familien er smittet av denne galskapen. Virker som om jeg er den eneste som lever i den riktige virkeligheten. Men gudene vet. Så nå er jeg i den situasjonen at jeg nesten ikke snakker, jeg som er snakkesalig som få. ABSOLUTT ALT jeg sier er visst feil. Får kjeft for det misnte. Å si god morgen virker nesten helt umulig for meg. Stemmen er rar og virker så falsk. Hvis jeg skal si noe må jeg være sikker på at det ikke er NOE som kan oppfattes som kritikk ellers kommer det tre personer og skal ta meg. Det skjer ikke så ofte nå lenger men det er fordi de har fått meg til å tie. Og NÅ må jeg redde meg selv. Hvis noen har penger å låne, vær så snill. lån meg penger så jeg kan komme meg vekk. Kan ikke si at nå selger vi leiligheten for det har jeg sagt så mange ganger uten at det skjer noe. Stillheten blir øredøvende. Hva skal man gjøre da? Gå ja, men hvor? Har jo ikke penger jo. Kunne dratt til min familie, men jeg forlater ikke mine barn. Selvom jeg får angst. Vet at alt ordner seg når jeg får kommet meg og får kontroll over livet mitt.

  • Himmel,er som sku stått i mitt navn drtte innlegge..er skremmende likt min situasjon..vil gjerne høre fra deg på email om lyst,bare kintakt meg når lyst til det..men uansett håper livet blitt bedre❤️

 7. Anonym

  Psykopatene hater egentlig seg selv. Dette vil de bli kvitt. Derfor må de overføre og nedlesse dette på andre. Ikke minst, plukke seg ut Gullunger og favoritter som de skal designe for å representere seg selv, utad. Derfor er de proppfulle av sjalusi og misunnelse. De klarer ikke å innse dette på grunn av de sterke følelsene. Disse sterke følelsene har all makt. Logikk er det fint lite av. De blir misunnelige på mennesker som har empati, samvittighet og medfølelse. Men de makter ikke å ha det selv. Livet deres er en gedigen kamp. Tonnevis av stress. Klart, de nærmeste blir skadet av dette. Deres store mål fordi de er så langt nede. Derfor må de trykke alle sine nærmeste enda lenger ned. Utrolig feige når det kommer til stykket. De hakker tenner når sannheten kommer frem. Offere må gjerne gå igjennom Himmel og Helvete. Tur – Retur for å få utviklet følelsene sine. For å bli ett helt menneske igjen. Det store målet; Å vinne sin makt! Det er frustrerende når ingen tror på en osv. Men, når en kommer seg på bena igjen, så klarer en å gi seg blaffen i det. En ender opp med å se på alle deres støttespillere som veldig svake folk.De ser det selv også, til slutt. At de har Tapt!

 8. anonym, fortsatt

  Sent , men aldri for sent, kommer jeg på banen. Dvs. jeg har vært på banen i mer enn 20 år. Jeg har skrevet artikler, fått gode kommentarer, jeg har skaffet meg kunnskap, jeg har bedt om hjelp og begriper mekanismene i uttrykkene fra overgriperen, her en kvinne. Få har skrevet om skammens uttrykk. Å bære på skam over den en selv er, kan komme til syne på mange måter. Blant annet i psykopatisk adferd. Jeg har møtt alt som er skrevet i artikkelen over og i kommentarfeltene. Etter mange år alene møter jeg uttrykkene fortsatt. Etter år med manipulasjon og bevisst oppbygging av barns holdninger mot pappaen sin og hele hans familie, møter jeg “mor” igjen. Men nå i yngre utgaver, med det samme skeive overbærende smilet, med samme argumenter blotta for empati og kjærlighet, mistroen i blikk og holdninger, osv. Alt mammaen sto for møter jeg på nytt. Foreldrefiendtligheten er overlevert fra mor til egne barn. Igjen kjenner jeg på følelsen av å bli krenket. Nå av egne barn. Alt er likt. De også synes det er på sin plass å tråkke på pappaen sin. Jeg er uvel og tror knapt hva jeg opplever. Argumentene og ordbruken er helt lik. Igjen finner jeg meg selv gråtende i søvne, igjen opplever jeg gråten som ligger “utenpå” meg i våken tilstand. Jeg er ikke så sint lengre. Det er mer en dyp fortvilelse av å se hva hun fikk til uten at noen stoppet henne. Advokaten, barnevernet, foreningen to foreldre og psykologen- alle ba de meg vike for barnets beste. Er du glad i barna dine så la dem slippe den kampen. Ikke fordi jeg ikke var egnet som pappa, men fordi at jeg som pappa ville tape kampen mot mammaen. Advokaten og Foreningen 2 foreldre sa det på telefonen med en gang. De snakket av erfaring. I dypeste kjærlighet lyttet jeg til de som mente å kunne sånt.
  Det holdt ikke. Alt raknet. Også for ungene som er frarøvet mengder av god familiefølelse og kjærlighet. Og fortsatt gråter jeg. Det var fortsettelsen. Lykke til, alle dere som er havnet i ondskapens knipe.

 9. Jeg er litt på siden her da jeg er i et forhold med mann som har vært utsatt for damer (2) med psykopatiske tendenser , både fysisk og psykisk vold. Jeg kjenner igjen mye på disse sidene ut fra det han har fortalt. Det er nå to år siden siste forhold. Han er en fantastisk mann på alle måter men ser han har problemer med reaksjon på bla. positive kommentarer., redd for å binde seg etc. Virker som han til tider er veldig usikker. Han har fortalt alt og jeg har ikke lagt noe press på ham på noen måter. Trenger egentlig noen gode tips på hvordan jeg skal forholde meg til ham. Er redd for å skremme med for mye positivitet- hvis det er mulig. Og ja, han er verdens mest fantastiske mann, og det sier jeg ofte til han 😊

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.