Brudd med en psykopatLeserspørsmål

Hjelp – jeg er sammen med et psykopatoffer

Sammen med offer for en psykopat

Hun skriver dette som den nye partneren til et menneske som ble ødelagt psykisk etter et forhold med en psykopatisk kvinne gjennom hele 20 år. Dette er nok en historie om et menneske som møter en psykopat, lar seg forføre, og innleder et forhold. Forholdet resulterer i to barn og et ekteskap.

LESERSPØRSMÅL: Det går hele tjue år, mens den psykopatiske kvinnen regjerer gjennom manipulasjon, forføring, hersketeknikker, krokodilletårer, utroskap, uvennskap, splid, baksnakking og ikke minst projisering.

Mannen, offeret, og hans familie går gjennom tjue år med drama og tilgivelse og løgner og tilgivelse igjen og igjen og igjen. Alle som har levd med en psykopat vet smertelig hvordan denne runddansen går. Man sitter i en karusell som ikke vil stoppe. Det går rundt og rundt og man skjønner at man burde komme seg av, men hver gang så smiler psykopaten til deg og sier “hvorfor skal du gå av? Det er jo her du skal være, sammen med meg.”

Man lar seg smigre av fine ord og smil, eller man begynner å trøste psykopaten når han/hun nok en gang har vært utro eller brukt opp alle sparepengen til familien – for det er jo aldri deres skyld. Man kommer inn i en ond sirkel, hvor man etterhvert tror på ordene til psykopaten

Det er du som er syk. Det er jo deg det feiler noe.

Du skal være glad for at jeg vil ha deg.

Det er ikke lett å være den nye partneren til en mann som har opplevd dette. En mann så snill at det tok 20 år før han satte foten ned og sa at nå er det nok. Han kunne ærlig talt ikke tro at hun kunne være så utspekulert og så ondsinnet.

Mentale sår

Han sitter igjen med så mange mentale sår og er usikker på det meste foruten om en ting; hun er og har alltid vært en psykopat og det han må gjøre er å holde seg unna. Nå er det faktisk slik, som dere alle vet, at det er når du setter ned foten og lukker døra at helvete virkelig starter. Først gjorde hun alt for å vinne ham tilbake, men når hun skjønte at det slaget var tapt, så gikk hun inn for å ødelegge alt!

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen ærlige bok om livet med psykopaten. Hun er den første som står frem i en bok under fullt navn og forteller ALT. Vi har en avtale med Publica forlag som sender deg boken direkte. Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Hun har klart å vende både venner og familie mot ham. Så er det slik at de fikk to barn, og mannen ventet i det lengste med brudd på grunn av akkurat dem. Begge barna var voksne ungdommer når bruddet skjedde. Likevel har hun klart å splitte dem fullstendig. Hun favoriserer den ene ovenfor den andre, for å skape splid mellom barna.

Selvfølgelig ikke utad, nei, utad er hun den sørgende, gode moren som ikke vet hva godt hun kan gjøre for barna. Det barnet hun favoriserer har tatt morens parti, men utad spiller barnet (som er voksen) trist og såret og forteller i alle sosiale lag hvor fæl hennes far er.

Penger er den viktigste hobbyen til en psykopat

Faren har prøvd alt, som å blidgjøre barnet slik som han gjorde med moren, med pengegaver og diverse. Penger er tydeligvis en av hovedhobbyene til en psykopat. Det faren nå har måttet innse er at dette barnet har arvet morens væremåte og personlighet, psykopati. Det hjelper ikke hva han gjør, for dette barnet vil aldri bli fornøyd.

Samvær er skummelt for faren, da barnet vrir om på alt og lyver til omverden. Samtidig er dette ene barnet i konstant konkurranse med sin eneste søster. Det barnet som moren nedprioriterer ovenfor den andre. Denne nedprioriterte søsteren higer etter å ha et søskenforhold og et morsforhold, så hun går på nye smeller hele tiden. Siden hun, akkurat som faren før, ikke kan tro at de er så ille. Likevel har hun sagt at hun tror det feiler dem noe; fordi når det bare er de tre, mor og to barn, så rotter mor og favorittbarnet seg sammen mot den yngste. Og det på en slik måte at man blir skremt.

Psykisk terror

De holder på med psykisk terror, mot den yngste og for å fortsette skadegjøringen av faren. Min rolle i dette og mine opplevelser må jeg heller fortelle om en annen gang. For dette handler aller mest om faren og hans forhold til den eldste, morens favoritt. Han ser at barnet gjør akkurat det samme som moren gjorde, og ikke bare med han, men også alle de titalls kjærestene hun har hatt og alle vennene som hun har av og på elsk/hat-forhold til.

Ny bok fra Torunn Hansen

Om en oppvekst med misbruk av nære familiemdlemmer

BESTILL BOKEN I DAG!

Les Torunn Hansens ærlige bok om misbruk av sin egen onkel. Det skjedde utallige ganger gjennom oppveksten. Dessverre er dette noe som skjer i flere hjem enn vi aner! 


Modige Torunn står frem og ønsker med denne boken å fortelle sin historie. Se hvilke tegn du skal se etter hos barn! Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Det er manipulering og splidskaping hele veien. Han orker det ikke lengre. Han gruer seg til de tidene på året som andre gleder seg til; nemlig høytider som jul og påske, og ferier. For da skal jo familien, mot alle odds, samles, både psykopatene, psykopatenes fanskare og oss andre, som føler oss som mus i kattens klør i deres selskap.

Psykisk utmattende

Det er psykisk utmattende å ha med psykopater å gjøre. Farens største dilemma nå er å klare å gjennomføre det rådet som gis aller først “kutt ut psykopaten helt fra livet ditt”. Hvordan skal han klare å gjennomføre dette mot sin eldste? Han vet at over halve familien ikke vil forstå og vil synes synd på henne. Men han vet også at det er familie som vil forstå fordi de har skjønt det samme som han.

Er det noen som har vært i samme situasjon? Som først har måttet overleve og kutte ut en psykopatisk partner, for så å oppleve det ultimate mareritt, når man skjønner at barnet også er psykopat. Hva har du gjort i disse tilfellene?

VENDEPUNKT 

INGUNN NORHEIM

Mange år i et forhold preget av psykisk vold og mobbing var nær ved å knekke Ingunn. Men hun maktet å bryte ut og vil nå hjelpe andre i samme situasjon. Les om hennes opplevelser i sitt destruktive forholdet og hvordan hun klarte å frigjøre seg og starte på nytt!


Forlagshuset Vest sender deg boken direkte. Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.


 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Hvordan er din erfaringer med hjelpeapparater; har dere konkrete eksempler på psykologer/terapeuter i Norge som er god på dette med psykopati? Vi føler at det er vanskelig å møte profesjonelle mennesker som virkelig vet hva det er snakk om og som kan gi hjelpende råd. For her er gode råd virkelig dyre, men helt nødvendig for å kunne leve et så godt liv som mulig etter å ha levd med en psykopat i tjue år.

Håper noen kan hjelpe. Tusen takk på forhånd!

LES OGSÅ:

Har du truffet på en psykopat? Her er kjennetegnene

10 gode råd om hvordan komme seg vekk fra psykopaten

10 kjøreregler du bør følge for å sikre at bruddet med psykopaten blir endelig

Hjelpetilbudet for psykopat-ofre er åpenbart ikke godt nok

Personer som har levd med psykopater, fortviler om lite hjelp til å komme ut av de destruktive forholdene. KrFs helsepolitiske talsperson Olaug Bollestad tok i NRK til orde for et bedret hjelpetilbud.

Slik kommer du deg unna psykopaten

Doktoronline går gjennom et av de mest omfattende diagnosesystemene for å klassifisere en psykopat, en sjekkliste utarbeidet av den kanadiske psykologen Robert Hare. Robert Hares “Psychopathy Checklist”.

Kan psykopati behandles?

I Psykologitidsskriftet spørres det om psykologen er psykopatens nyttige idiot, og terapisituasjonen hans lekegrind? Det er lite trolig at alle med psykopatidiagnose vil ha utbytte av behandling, men det er forhastet å avvise at behandling kan ha positiv effekt for mange.

Behandling av psykopater

Hos www.webpsykologen.no spørres det om man bør tilby psykiatrisk behandling hvis psykopaten oppfører seg antisosialt som følge av følelsesmessig underernæring? Behandling har liten eller ingen effekt på antisosiale symptomer. Hva gjør vi da?

Slik avslører du sykelig sjalusi

Les mer på www.klikk.no om enkelte personer som lider av sykelig sjalusi som opplever enormt sterke følelser av mistro mot kjæresten sin, selv om det er ubegrunnet.

Ut av psykopatens klør

Jeg vil råde alle som havner i min situasjon til aldri å bortforklare, unnskylde og holde ut med en som mishandler familien sin. Hun og barna hennes har betalt en høy pris for hennes tro, håp og kjærlighet gjennom 18 år.

Slik forlater du en psykopat

– Psykopater er like ulike som oss andre, men de er veldig ofte manipulerende. De kan til å begynne med si at de elsker deg og overøse deg med roser – men etter en stund er du «stygg og ubrukelig», sier Aud Dalsegg til KK.no.

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne historien? Har du et råd til denne kvinnen?

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (3)

 1. Hei!
  Dette var skremmende lik min historie. Har vært gift med en psykopat i 46 år og har 4barn Føler meg fullstendig “uthulet”. Det er nå 4år siden jeg reiste fra han. Men han “slipper” ikke taket. Stadig nye “dolkestikk” i fra han, så jeg flytter snart til en annen kommune.
  Har fått meg en ny venn, men er i tvil om dette vart bra. Han lider veldig av min livssituasjon. Og jeg vet han er glad i meg. Har fått tips om å ta kontakt med et Krisesenter, der vet de alt om psykopati og gir gode råd.
  Det er godt å ha noen ved sin side, ikke gi slipp på hverandre.
  Anonym.

 2. Anonym

  Hei. Er i samme situasjon etter nesten like mange år. I mitt tilfelle er han en fullblods psykopat som man kaller det. Jeg fikk hjelp av krisesenter, psykolog, lege og politi. Det hjelper ikke det engang. Man blir helt maktesløs. Selv de jeg fikk hjelp av har ikke forstått alvoret i hvor livsfarlig han er. Ha minst mulig kontakt med henne og familien hennes. Det lønner seg ikke å anmelde. Det hjalp ikke i mitt tilfelle selv om han ble dømt. De fortsetter som før, men blir bare værre og dere vil få et helvete uten like fordi det fins ingen hjelp å få i Norge mot slikt. Det er min erfaring. Ønsker dere masse lykke til og gi han så mye kjærlighet du bare kan fordi han har levd i verdens mest ensomste forhold. Det kan jeg love deg.

 3. Anonym

  Nok en trist historie. Det er forferdelig hva disse psykopatene/narsissistene klarer å gjøre. Bare ondskap. Jeg tror Epitel kan gi god hjelp. https://www.epitel.info/
  Godt med hjelp og veiledning.
  Er selv oppvokst i et dysfunksjonelle familie med en narsissistisk forelder. Fem søsken, der en gutt er gullunge, tildells to. Jeg er syndebukken, og så er det disse flyvende apene som hjelper narsissistene til å fortsette spillet sitt. Jeg har valgt å gå i null kontakt, og til motmakt. Leser bøkene til Anita Sweeney nå. Hun har mange gode videoer på youtube. Se denne feks.https://www.youtube.com/watch?v=xLRU1g2uepU&t=248s

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.