Leserspørsmål

Bipolar lidelse eller psykopat?

Symptomer bipolar lidelse eller psykopat

Da hun møtte han var hun veldig uinteressert i han og måtte i starten tvinge seg selv til å være med han. Hun valgte å prøve å gi det en sjanse. Ukene gikk og han gjorde alt for henne. Han var en ubeskrivelig sjarmerende mann med høy selvtillit – hun så opp til han. 

LESERHISTORIE: Han hadde høye urealistiske mål i livet. Han ville være best, og hadde tydelige høye mål for seg selv og sitt liv. Jeg husker jeg sa til familie og venner at jeg aldri hadde møtt en så snill person før, at jeg ikke trodde det var mulig og være så snill mot et annet menneske som han var med meg.

Etter hvert fikk han møte datteren min. Første dagen han kom hadde han med gave til henne, og de kom fort godt overens. Tiden gikk og etter to måneder begynte han å spørre om hva jeg tenkte om oss.

VENDEPUNKT 

INGUNN NORHEIM

Mange år i et forhold preget av psykisk vold og mobbing var nær ved å knekke Ingunn. Men hun maktet å bryte ut og vil nå hjelpe andre i samme situasjon. Les om hennes opplevelser i sitt destruktive forholdet og hvordan hun klarte å frigjøre seg og starte på nytt!


Forlagshuset Vest sender deg boken direkte. Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.


 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Jeg var ikke klar for noe forhold enda med han fordi jeg fortsatt var usikker på hva jeg følte. Men etter hvert hoppet jeg i det og vi ble et par.

Ville flytte sammen

Han begynte å mase om å flytte sammen, jeg var veldig usikker da det var ganske tidlig i forholdet, men han overtalte meg og sa at dette er jo et sted for oss videre i forholdet. Jeg solgte alle tingene mine og vi fikk oss leilighet. Han fortalte meg tidlig at han hadde en bipolar lidelse, men om dette var sant det vet jeg ikke da han aldri gikk på noe medisiner.

Han var veldig sjalu og begynte å beskylde meg for diverse ting. Han kunne komme hjem fra jobb og si det luktet en annen mann av meg. Allerede før vi flyttet sammen hadde vi en samtale om fremtiden. Han sa allerede etter en måned: blir du skremt hvis jeg sier at jeg vil ha barn med deg nå?

Han hadde mye tankekjør. Jeg kunne våkne om natta av at han var lys våken og drev å tenkte på alt og ingenting. Det virket som om han var veldig usikker på meg, og livredd for om jeg ikke likte han godt nok. Han sa han elsket meg veldig tidlig og at han aldri kom til å gå fra meg med mindre jeg var utro mot han.

Mor var psykopat – sa han

Han hadde ingen kontakt med moren sin, han sa hun var psykopat. Han fortalte at hele familien på moren sin side var i mot han. Vi planla fremtiden sammen og jeg ble mer og mer glad i han, for han var så seriøs.

Dette var starten på de små tingene. Vi rakk ikke å være sammen så lenge. Han hadde så mye tankekjør hele tiden at han til slutt sa til meg at “du gjør meg syk, dette må ta slutt”. Han sa han besvimte hjemme en dag og vi var inn og ut av legevakta. De fant ikke ut noen ting. Han sa til meg de mente det var psykisk- utmattelse. Jeg var med inn til legen og de nevnte aldri den bipolare lidelsen han hadde sagt han hadde- kanskje de hadde taushetsplikt, men han ville ha med meg inn til legen.

To personligheter?

Dette var starten. Psykopat eller ei, det vet ikke jeg. Det er mange ting har jeg tenkt på i ettertid. Det er som at han har to personligheter.

Den sjarmerende, snille og gode mannen jeg ble kjent med ble brått over natta til en annen.

Han var hjemme med datteren min mens jeg nettopp hadde startet i ny jobb. Da jeg kom hjem satt han i sofaen og hadde pakket alle tingene sine i bilen. Han spurte om han synes vi hadde det godt sammen om dagen, så sa han at han gjorde det slutt. Så stakk han. Greit nok dette, tenkte jeg. Det var jo lett for han å stikke av slik for mitt navn stod i husleiekontrakten. Alle tingene i leiligheten vår var jo hans for jeg solgte jo mitt da vi flyttet. Jeg satt der alene, datteren min måtte bytte skole når hun nettopp hadde startet i 1 klasse for en måned siden og jeg måtte betale to høye husleier alene.

Ny bok fra Torunn Hansen

Om en oppvekst med misbruk av nære familiemdlemmer

BESTILL BOKEN I DAG!

Les Torunn Hansens ærlige bok om misbruk av sin egen onkel. Det skjedde utallige ganger gjennom oppveksten. Dessverre er dette noe som skjer i flere hjem enn vi aner! 


Modige Torunn står frem og ønsker med denne boken å fortelle sin historie. Se hvilke tegn du skal se etter hos barn! Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Uken før han gjorde det slutt sa han at jeg skulle ta ut spiralen så vi kunne få barn sammen. Han kjøpte gave til meg til over 1000 kroner selv om han var blakk. Vi handlet mat i Sverige for nesten ti tusen kroner. Det virket med andre ord ikke som at dette var noe han hadde planlagt. Han forandret seg over natta.

Han flyttet ut, og jeg skaffet meg ny leilighet. Også angret han. Etter en uke ble vi sammen igjen og bestemte oss for å bo fra hverandre. Han sa at jeg kunne ha ting hos han og at vi skulle være sammen et par år før vi flyttet sammen igjen. Denne uken da vi ble sammen igjen hadde vi det kjempefint. Jeg var selvfølgelig usikker på han siden han hadde gjort det slutt så brått og det hadde bydd på mange problemer. Jeg ga han anledning til å si til meg hvis ikke han ville prøve igjen fordi jeg ikke ville dra datteren min inn i noe som ikke kom til å vare. Joda, han sa han var sikker. Slapp av, sa han.

Dagene gikk og vi var på tur sammen. Vi var mye hjemme hos han og han hos meg. Brått en dag vi hadde avtale så bare brøyt han den. Jeg ble veldig skuffet og spurte hadde vi ikke avtale i dag? Jeg fikk ingen svar. Jeg sendte en SMS til og fikk plutselig svar: slutt å mas!

Jeg ble helt sjokkert over at han sa det brått uten mening og at ingenting hadde skjedd. Vi hadde hatt det så fint hele uka og jeg hadde til og med gitt han anledning til å si han ikke ville være sammen med meg. Tankene fløy rundt i hodet på meg og jeg skrev mer til han. Ingen svar…. taushet…. Det gikk 4 dager, han svarte ikke på noen meldinger. Ingenting. Uansett hva jeg skrev.

Psykisk terror

Jeg forstod ingenting. Det var psykisk terror. Han svarte ikke en gang på hvorfor han var sur eller om vi fortsatt var sammen. Til slutt bestemte jeg meg for å ringe han å gjøre det slutt for sånn vil jeg ikke bli behandlet.

Jeg hadde hatt 4 tøffe dager hvor en som skulle være kjæresten min ikke engang svarte meg. Han tok ikke telefonen og svarte ikke på meldinger, så jeg sendte en melding: ring meg jeg må snakke med deg. DA fikk jeg svar: etter fire dager med psykisk terror. Silent treatment: ikke kontakt meg mer det er slutt!

Ingenting hadde skjedd. Vi hadde ikke kranglet. Jeg kjente han ikke igjen! Han forandret seg over natta. Jeg forstod rett og slett ingenting! Jeg hadde jo gitt han muligheten til å gjøre det slutt, men i stedet snakket han om fremtiden og hang sammen med både meg og datteren min en hel uke for så å helomvende alt.  Jeg satt igjen med to høye husleier på gamle leiligheten, jeg vasket ut av hele leiligheten alene – jeg var helt knust. Det var ingen forvarsel på noe.

Det var akkurat som at vi aldri hadde hatt noe relasjon. Han sa til min venninne at jeg ikke hadde behandlet han pent og bare vært slem. Jeg sleit med skyldfølelse i et halvt år. Jeg vet man ikke skal kontakte psykopaten, men her om dagen sendte jeg han en melding om at ting ikke endte så bra mellom oss og at det var leit men at jeg satt pris på alt han før gjorde for datteren min og meg og at jeg håpet vi kunne ha en vennskapelig tone hvis vi møtes. Ikke noe svar…. ingenting….. En normal person med følelser og empati ville vel fått dårlig samvittighet for alt dette?

Selv om jeg ikke fikk svar på den sms så er jeg glad jeg sendte den. fordi det var en avslutning for meg. Jeg føler meg mye bedre. Jeg har slitet med skyldfølelse i et halvt år. men etter jeg sendte den SMSen så vet jeg at det ikke er jeg som er drittsekken.

Det var den avslutningen jeg trengte, for min egen del.

Han fikk meg til å tro det var jeg som var gal. Han ba meg gå t psykolog, men nå som jeg har fått ting litt på avstand ser jeg det at jeg tror jeg var samme en psykopat. Om ikke psykopat så har han hvert fall psykopatiske trekk.

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen ærlige bok om livet med psykopaten. Hun er den første som står frem i en bok under fullt navn og forteller ALT. Vi har en avtale med Publica forlag som sender deg boken direkte. Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Jeg kjente han ikke igjen. Dette er ikke mannen jeg ble sammen med. Maska kom av etter et halvt år. Han klarte vel ikke mer da han merket han ikke hadde kontroll over meg. Jeg er sta og har mine egne meninger og ville ikke høre på alt han sa og ba meg om og det var vel da han valgte å forkaste meg.

Hvilken person er det som gjør alle disse tingene, og sier jeg skal ta ut spiralen så jeg kan få barn med han og gjør det slutt en uke etterpå? For så å bli sammen igjen uten å gjøre det slutt men drive med psykisk terror i fire døgn for så å si ikke kontakt meg mer det er over uten at noe har skjedd? Uten dårlig samvittighet? Hva tror du?

LES OGSÅ:

 

Dette kjennetegner psykopaten

Mangel på empati er gjerne et typisk kjennetegn på en psykopat, og ifølge psykolog og fagdirektør hos Psykopaten.info, Dag Øyvind Engen Nilsen, er det den følelsesmessige empatien de mangler og ikke den kognitive. Det er gjerne ikke noe galt med intelligensen til psykopaten, de kan kjenne igjen følelser når de ser dem, men de kan ikke kjenne på andres smerte, sier han til KK.no

Flere tusen Nordmenn er psykopater

Psykiatrispesialist Randi Rosenqvist har til NRK ett råd til dem som lever med en psykopat: – Dere burde springe!

Mitt liv som psykopat

Ordet «psykopat» får folk til å løpe vekk i frykt. Men psykopati er ikke så enkelt og svart-hvitt som de fleste tror. Og alle psykopater er ikke konebankere eller mordere. Om Fallon i NRK ytring.

Nyter andres smerte | forskning.no

De er vedvarende hensynsløse og krenkende i forhold til andres rettigheter, og de beskrives noen ganger som sosiopater eller psykopater. Innen psykologien blir …

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne historien? Var han bipolar, som han selv sa? “Bare” en vanskelig mann eller i verste fall en med psykopatiske trekk?

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (12)

 1. Anne Kathrine Eckbo-Fangan

  Dette er ikke psykopati, det er trolig dissosiasjon. Les den første boken min mann og jeg skrev før han døde i fjor. Da tror jeg du kjenner igjen mye. Bok 2 kommer over nyttår.

 2. Anonym

  Jeg tror du hverken har vært sammen med en psykopat eller en med bipolar lidelse utfra det du beskriver.Kanskje psykopatiske trekk.Flere menn operer jo med flere forhold samtidig,mulig han hadde flere “hjem”Bare en tanke.Hadde han vært psykopat ville ting vært annerledes.Har selv bodd med en i 13år,systematisk og grundig hjernevaskelse pluss fysisk vold.Klarte til slutt og ringe politiet.Dette er 4 år siden,jeg går fremdeles til psykolog ukentlig.Ufør fra en god jobb med diagnosen pts.Men vær så snill for din datter og din skyld,KUTT HAN UT!!!Lykke til!

 3. Anonym

  Jeg fikk diagnosen Epilepsi i ung alder. Min bror har fått diagnosen Bipolar. Bipolar, shizofreni og personlighetsforstyrrelse ligger i samme bås i Amygdala. Hippocampus, hvor jeg opererte ligger på toppen av Amygdala. Dette ligger under Hyphotalamus. Ett område i hjernen som er veldig ømtålig for stress.

  Jeg mener at min mor har personlighetsforstyrrelse. Jeg var til psykolog og skulle prate om fra barndom av og opp. Det var ingenting han var mer enig i enn at jeg kom meg bort i ung alder. Fikk en streng beskjed om å holde henne på lang avstand. Min bror har blitt avhengig av henne.

  De ødelegger søskenforhold ved å dele opp i at en skal være Gullungen og de andre Syndebukker. Hun har dessverre klart det også. Fordelen med å være Syndebukken er at jeg ikke er tilknyttet henne.

  Min bror fikk til slutt diagnosen Bipolar og Angst. Han kan plutselig tenne på alle plugger men roer seg raskt ned igjen. Jeg vet at jeg treffer hans indre når jeg tar opp disse temaene med han. Han vil bare ikke godta og akseptere dem. Men den store forskjellen på mennesker med Bipolar er at de er åpne om sin diagnose.

  Mennesker med Personlighetsforstyrrelse innser overhode ikke noe sånt. De er ofrene. Skal ha all oppmerksomhet. Forteller aldri hele historien. Bare om de egentlige ofrenes reaksjoner på Deres oppførsler.
  De nedlesser de egentlige ofrene med sine egne svake sider. Beskriver egentlig seg selv.

 4. Shrink

  Tror du har rett. Les f.eks om ei tidligere olympisk løper fra USA som ble prostituert. Hennes begrunnelse etter at hun ble avslørt var medisiner, bipolar lidelse og at mannen var en muliggjører.Bullshit og tydelig eksempel på projeksjon. Bipolar er uansett en personlighetsforstyrrelse og nok til å rømme. Se deg aldri tilbake.

  • Shrink

   Etter mine studier er bipolar oppfunnet av legemiddelindustrien.Poenget er kontroll, legger skylden på andre og psykisk vold. Diagnose er underordnet fordi du kan leve med en psykopat i 20 år før det kommer til overflaten. Enhver form for vold, mobbing eller psykisk vold er etter min mening det vikigste kriterium.

   • Stigma

    Shrink:
    TULL! Bipolar, eller manisk depressiv om du vil, er faktisk en av de eldste diagnosene som fins! Den er beskrevet allerede i antikkens Hellas. Big Pharma eksisterte ikke da.
    Kjennetegnes av perioder med mani, eufori, top of the world.. For deretter å synke ned i bunnløst svartsinn og depresjon.
    Bland ikke psykisk/fysisk vold og psykopati inn i bipolar.
    Skam deg!!!!!!!!!

  • Stigma

   Bipolar er for pokker ingen personlighetsforstyrrelse! Det er en stemningslidelse.
   Mani og depresjon om hverandre.
   Men det betyr ikke at man er ondskapsfull, manipulativ eller sadistisk. Snarere tvert imot.

   Educate yourself!

  • Anonym

   Tøys. Bipolar lidelse er en arvelig lidelse med skiftende stemningsleie innimellom normale perioder. Jeg kjenner temmelig mange bipolare med varierende grad av lidelsen. Helt ok folk. Bortsett fra en av dem som i tillegg er diagnosert med borderline narsissistisk personlighetsforstyrrelse. Ikke så ok person, men det har ikke noe med det bipolare å gjøre. Viktig å holde diagnoser fra hverandre her.

 5. Jeg tror ikke dette er psykopati, da ville det vært mye mer hensynsløst. Dette er greit nok en dust, men skikkelig tvers igjennom ond kan jeg ikke se at han var, etter det som står her.
  Men det er bra, for psykopater ødelegger folk for alltid. Jeg kommer aldri til å bli den samme som jeg var noensinne igjen, og det ønsker jeg ikke for noen andre.

 6. Sortland

  Hei. Ut i fra det du skriver vil jeg våge å påstå at han høres ut som en klassisk psykopat/narsissist. Selv har jeg vært utsatt for flere stk. gjennom livet, men nå har jeg omsider ‘knekt kode’ og vil trolig gjenkjenne dem etter noen få ‘røde flagg’ Et voksent, oppegående og normalt menneske oppfører seg ikke slik. Håper det går bra med deg og at han ikke har fått lagt selv verdet ditt i grus, slik han sannsynligvis ønsker. Mitt råd til deg: Ta datteren din med deg, løp så føttene kan bære og se deg ALDRI tilbake!! Masse lykke til.

 7. Det er rart at mange synes at galskap og psykiske lidelser ikke henger sannen, eller motsatt alltid henger samnen. Hvis mannen er bipolar burde han få medisiner utifra hva du skriver. Da roer ting seg ofte ned. Vanskelig å gjette på, men med den diagnosen og tilhørende svingninger høres dette litt typisk ut for meg. De fleste folk med psykiske lidelser er forøvrig fredelige folk. Etter de moderne medisinene kom kan de fleste få det nogenlunde greit. Hvis du feks er en manisk drittsekk, får medisiner, slutter å være manisk drittsekk, er vel det det beste for alle. Psykopati er en helt annen greie.

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.