Barn med en psykopat

Psykopaten har gjort meg uovervinnelig

Styrket etter bruddet med psykopaten

Du tok henne på en måte fra meg, men du ser ikke meg gråte. Du fikk overtaket på meg da jeg var som lengst nede i kjelleren og fryktelig syk, men du har ikke forstått at dette fikk meg til å reise meg til nye høyder fordi jeg fant en vanvittig styrke i dypet av meg selv. Du forstår ikke at dette har gjort meg uovervinnelig. For jeg har ikke lenger noe å frykte.

Du tok min identitet fra meg. Jeg visste ikke lenger hvem jeg var og hva jeg sto for. I dine øyne var jeg ubrukelig. Din sannhet ble min sannhet. Jeg utviklet angst. Hva jeg var redd for? Alt! Jeg mistet meg meg selv fullstendig. Mitt fokus var på å ivareta henne og på å komme meg gjennom dagen noenlunde helskinnet. Jeg var en god mor. Men jeg var ikke god mot meg selv.

Jeg var ikke lenger glad i meg selv.

Du overtok stafettpinnen fra den som skulle være min trygge klippe i barndommen. Jeg kjente igjen et mønster og så en trygghet i det. En trygghet behøver ikke å ha sunnhet og vekst i seg, det kommer an på øynene som ser og hvor preget man er av sin fortid. Jeg var veldig preget og oppsøkte det trygge. Jeg var veldig ung og naiv.

Alle skruer løs Kjersti Marken

BESTILL BOKEN I DAG

Les Kjersti Markens samling av fortellinger som illustrerer liv i forhold, og annen livsvisdom. Noen av episodene er tatt fra eget liv, mange fra andres. Du finner livsvisdom, ironi, sorg og humor pakket inn i sjarmerende små historier som på underfundig og til tider fornøyelig vis illustrerer livet på godt og vondt.

Forlagshuset Vest sender deg boken. Pris kr. 229,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Jeg gikk fra deg. Ikke vet jeg hvor den styrken kom fra. Men jeg fikk noen mennesker i livet mitt som så meg.

De ble min klippe og jeg fikk nytt mot. De tok avgjørelser for meg for avgjørelser var jeg ikke i stand til å ta. Det hadde jeg aldri gjort i hele mitt liv. Jeg var vant til å følge ordrer. Men disse menneskene visste hva jeg sto overfor, de hadde sine erfaringer.

Jeg forsto ikke hva jeg sto overfor.  Jeg visste ikke at du hadde de trekkene som næres av å skade andre, som kun dyrker seg selv og sitt ego og som lever og ånder for å ha et offer de kan spise levende. Jeg visste ikke at du ville ha som agenda å aldri slippe taket i meg, eller slippe taket i henne.

Psykopaten vant i retten

Du vant i retten, jeg fikk en ny psykisk knekk. Jeg lot deg bryte meg ned. Men bare for en periode. Jeg bestemte meg for at du ikke skal få lov til å ødelegge mitt liv. Livet mitt har for mye verdi til det. Jeg fant igjen balansen. Men i mange år var jeg usikker. Jeg trudde du skulle rive hjertet mitt ut av kroppen min. Du tok henne fra meg. Du tok meg fra henne. Hun gråt hver gang jeg gikk og jeg trudde mammahjertet mitt skulle eksplodere av sorg.

Du manipulerer alle og alle føler frykt. De gjør som du sier. Ditt ord er blitt deres lov. Alle spør om det er til hennes beste men ingen går imot deg. Men du bestemmer, tross alt, sier dem. De gjør som du sier alle sammen, urimelig eller ikke. Til og med vergen. Og dette fortsetter som en evig runddans. Du trur at du skader meg. Jeg står stødigere for hvert år som går, for hvert hinder jeg forserer. For jeg har verktøy og jeg har kunnskap. Og kunnskap er makt. Men det er psykisk jeg står sterkt. Fysisk får jeg lammelser hver gang du gjør et stunt. Jeg vet jo at det psykiske er et resultat av det psykiske og at leveren min slår meg ut fordi jeg har uforløste følelser. Jeg klarer ikke å tilgi deg, jeg føler et bitterhet og hat. Dette jobber jeg meg gjennom. Du skal ikke få styre mitt liv.

Koster enorme summer

Det sies at de som er i klørne til slike nådeløse drittsekker som deg koster samfunnet enorme summer. Mange blir ødelagte for livet og mange bruker medisiner. Mange går også til psykolog. De blir borte fra arbeidslivet i større eller mindre grad. Jeg vet hva det snakkes om. Jeg lot meg rive fullstendig ned. Jeg hadde ingen familie som tok meg imot og jeg hadde ikke et rotfeste i bunn eller forankring i meg selv. Jeg møtte den berømte ”veggen” og ”kjelleren” ble mitt hjem. Jeg valgte å  kapitulere og legge meg ned i mange år. Jeg kostet samfunnet enorme summer.

Jeg valgte å gå til en psykolog for å få hjelp til å samle meg. Hun hevdet at jeg var ustabil, at jeg hadde en liten grad av personlighetsforstyrrelse fordi jjeg var redd mennesker, og spesielt menn. Du brukte det mot meg i retten. Det ble sagt at jeg slet med utmattelse. Du brukte det mot meg i retten. Sakkyndig elsket deg. og sakkyndig har alt å si for et utfall i retten. Hun var hos deg mange ganger, kun en gang hos meg.

Du gikk seirende ut fra retten og du nøt å sole deg i glansen. Du viste tydelig at du hadde vunnet. Hun ble taperen. Hun ble brått revet vekk fra meg som var hennes trygghet, hennes klippe, hennes ett og alt. Men du skal vite at vårt bånd har aldri blitt kappet, det er like strekt som før.

VENDEPUNKT 

INGUNN NORHEIM

Mange år i et forhold preget av psykisk vold og mobbing var nær ved å knekke Ingunn. Men hun maktet å bryte ut og vil nå hjelpe andre i samme situasjon. Les om hennes opplevelser i sitt destruktive forholdet og hvordan hun klarte å frigjøre seg og starte på nytt!


Forlagshuset Vest sender deg boken direkte. Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.


 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Jeg har flyttet flere ganger pga deg. Du brukte det mot meg i retten for å vise hvor ustabil jeg var. Du har regelrett trakassert meg og herjet livet mitt.

Jeg lot deg vinne

Systematisk ødelagt det jeg har bygget opp av vennskap og av trivsel der jeg har bodd og jeg har latt deg få lov. Den gangen hadde jeg ikke kunnskapen og verktøyet til å stoppe det.  Du fikk meg til å tru at folk så på meg som en byrde og jeg trakk meg unna vennene mine og ga opp det fine jeg hadde rundt meg. Jeg lot deg vinne, gang på gang. Jeg lot deg komme under huden min hver gang du trengte skyts mot meg fordi du sjarmerte meg med din ”omsorg”.

Jeg hadde tross alt behov for å bli sett og du ”så” meg. Jeg var sliten og du passet ditt eget barn i mitt hjem mot betaling slik at jeg kunne reise ut. Jeg var så glad for å få lov til å komme litt ut at jeg åpnet mitt hjem for deg du fikk enda et overtak på meg fordi du nå fikk fullt innsyn i mitt liv.

Jeg innledet til og med et forhold til deg fordi du sa du kunne hjelpe meg med henne. Det fantes tross alt ingen i hele verden som kunne være så glad i meg som du var.

Tre år med ro

Du var borte fra henne i tre år og vi fikk litt ro. Dessverre ble jeg så alvorlig syk at jeg ikke klarte å ivareta den enorme omsorgen for henne, hun er 100 prosent pleietrengende og hun bodde da hjemme. Lillesøsteren som hadde kommet til verden måtte prioriteres fordi jeg ble alene med begge barna og knapt nok klarte å stå på bena.

Hun fikk institusjonsbolig så altfor tidlig, men hun trives der og jeg kunne besøke henne daglig, alt etter hva formen min tillot. Jeg tok henne også med meg på turer, julaften, 17.mai osv. Hun var fortsatt under min omsorg og vi fikk det til å fungere. Det var vondt å gå fra henne, men jeg visste at hun var trygg.

Jeg visste at hun blomstret og at hun var ivaretatt til enhver tid. Hun ble sett og hun ble hørt. Hun var glad. Båndet vårt var sterkt og  jeg startet en prosess med å bygge opp meg selv.

Du ble bedt om å overta

Så kom dagen kommunen skulle spare penger og du ble bedt om å overta. Det var ikke jeg som ba deg om det. Men kommunen hadde ikke ”tid” til å innvilge deg mer avlastning før de hadde sett mer på saken min. Jeg hadde ikke tid til å vente flere dager. Kroppen var så utmattet og hun trengte stell og pleie til enhver tid.

Jeg gikk motvillig med på at du skulle få omsorgen for henne i ett år. Jeg følte på meg at jeg gjorde en alvorlig tabbe da jeg skrev under på dette hos min advokat. Din advokat forhandlet seg frem til noe annet.

Jeg hadde ikke noe valg, jeg måtte la henne flytte til deg, to timer unna. Hennes behov gikk først.

Du lovte meg at jeg skulle få være 100 prosent deltakende i hennes liv. Jeg visste det kom til å bli tøft, men jeg ante ikke konturene av hvor tøft. Og det er jeg glad for i dag. For hadde jeg forstått alvoret den gangen hadde jeg ikke stått oppreist i dag.

Du tok henne fra meg, helt og fullstendig. Du har nektet meg all informasjon og du har instruert alt personal til å overvåke meg. Ikke ga du meg samvær. Om du har hatt lovverket på din side? Neppe. Men lovverket og du spiller ikke på samme lag. Dette skjedde på samme tid som jeg jobbet i rusomsorgen og i psykiatrien.

Jeg var kompetent til å gjøre enn fullverdig jobb der, i følge mine arbeidsledere, men jeg var ikke kompetent til å ivareta mitt eget barn, i følge deg. Du vant, du ble hørt og du manipulerte personalet til å gjøre det du befalte.

Jeg står oppreist

Ja,  jeg står oppreist i dag. Og jeg har et godt liv. Hvordan det er mulig? Viljestyrke. Livsglede. Mye å ha det godt for. Jeg lever ut drømmen min som coach, healer og veileder. I tillegg jobber jeg i et selskap som nå går globalt med nettbutikker med giftfri hudpleie og kosttilskudd. Jeg lever det livet jeg har ønsket meg, jeg er lykkelig og jeg bygger opp min egen økonomiske frihet for fremtiden. Jeg har et stort nettverk og jeg gir andre av den kunnskapen jeg har opparbeidet meg.

Delvis takket være deg.

På mange måter vil jeg takke deg. Uten deg hadde kanskje ikke mine drømmer blitt en realitet. Jeg ville ikke kjent kraften av min egen styrke. Jeg ville ikke funnet alle disse ressursene i meg selv. Jeg ville ikke følt meg så fri som jeg gjør i dag. Jeg ville ikke hatt muligheten til å gi meg selv 100% fokus slik at jeg kunne reise meg fra angst og utmattelse fordi hun ville ha krevd all min tid og energi med sine enorme behov og alvorlige lidelser.

Hun var 100 prosent avhengig av meg, hun hadde behov for meg til alle sine gjøremål. Jeg ga henne alt.  Som høysensitiv tok jeg henne inn på en annen måte enn andre foreldre gjør. Høysensitive føler på et dypere nivå.

All hennes smerte ble min og alle hennes følelser ble mine. I dag tar jeg henne ikke inn til enhver tid fordi jeg har lært meg verktøy for å stenge av. Likevel kjenner jeg at det ikke er så mange år igjen av hennes tid…..

Samtalemagi Veronica Linea Mortensen

BESTILL BOKEI DAG

Med boken Samtalemagi har Veronica Linea Mortensen laget et verktøy for å skape gode samtaler. Du finner over 1500 spørsmål som passer til ulike situasjoner. Med enkle teknikker lærer du bedre hvordan du og dine nærmeste kan lære hverandre å kjenne på en ny og morsom måte! Pris kr. 249,- pluss frakt.  Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Baksiden av medaljen her er at hun  forsvinner mer og mer og vi mister verdifull tid sammen. Disse barna lever ikke evig. Og hennes liv er hektisk da hun har en full timeplan som du har satt opp for henne. Hun er sliten. Hun har vært det lenge. Du ser det ikke. Jeg har ropt i mange år, men jeg skal ikke høres. Det er ingen andre enn jeg som kommuniserer med hennes sjel. Jeg har kunnskap og verktøy til å kommunisere på sjelenivå.

Dermed vet jeg at hun ber meg om å leve mitt liv, vi har kommet langt i prosessen med å slippe taket i hverandre, følelsene og kjemien er der uansett. Vi har fokus på å styrke hverandre mot den livsoppgaven vi begge har påtatt oss.

Jeg lever mitt liv og hun lever sitt liv

Hun har sin livsoppgave, jeg har min. Vi er alle her av en grunn. Jeg vet hva min grunn er. Og jeg vet hva hennes grunn er.

Hun skulle vise meg veien til min egen styrke, teste min kraft maksimalt slik at jeg kan gå ut å hjelpe enda flere mennesker til å stå i sin egen kraft uavhengig utfordringer dem står i.

Jeg er en lysarbeider. Dette er en gave til andre. En gave jeg har blitt gitt i oppgave å forvalte med omhu. Og jeg takker henne for at hun har en så vakker sjel at hun i kjærlighet gir sitt liv til andre ved å gi meg mot, kjærlighet og handlingskraft til å videreføre denne gaven. Jeg hadde aldri visst hva kjærlighet er hadde det ikke vært for henne for jeg har aldri fått denne kjærligheten fra noen andre etter min pappa brutalt ble revet fra meg da jeg var liten jente. Ingen kan elske på et dypere nivå enn henne. Og som høysensitiv er jeg i stand til å ta imot dette på dypeste plan.

Jeg føler meg ydmyk, takknemlig og stolt som kan forvalte hennes gave videre. Gaven skal forvaltes med kjærlighet, ærlighet og integritet. Dette er tre ord en annen av mine hjelpere har lært meg. Hun er min læremester, min coach, min mentor og også min gode venn. Jeg kommer til å fortsette på denne veien og jeg kommer til å bygge meg sterkere slik at du aldri mer kan rokke ved min grunn. Og jeg kommer alltid til å gi henne kjærlighet, så lenge jeg står oppreist på denne jord, selv om jeg kun får se henne hver tredje helg.

Denne situasjonen vil ta en endring. Hun er tross alt voksen og har større behov enn du vil være i stand til å gi henne i fremtiden.

Ikke i stand til å føle kjærlighet

Jeg vet du ikke er i stand til å føle kjærlighet så jeg vet at du ikke gjør dette av kjærlighet til henne.

Jeg skal fortsette å til enhver tid utføre min livsmening. Jeg skal klare å ha fokus og fortsette å bygge opp min kunnskap og styrke innenfra og ut.  Jeg vet at jeg alltid vil klare å finne en løsning og se det positive i alt som skjer rundt meg, uansett hvor store utfordringene er. Jeg klarer alltid å se meningen i alt jeg møter på min vei. Jeg klarer også å forstå at mitt liv er her og nå. Og mitt kall er å leve, nyte, elske til fulle og dele med meg til andre.  Livet mitt er verdifult og livet mitt er her og nå.

Jeg håper jeg en dag skal komme dit at jeg klarer å si at jeg ønsker deg alt godt og at jeg tilgir deg. Den dagen vil lammelsene mine forsvinne og  bena mine bære meg i hverdagen.

LES OGSÅ:

Slik avslører du sykelig sjalusi

Les mer på www.klikk.no om enkelte personer som lider av sykelig sjalusi som opplever enormt sterke følelser av mistro mot kjæresten sin, selv om det er ubegrunnet.

Ut av psykopatens klør

Jeg vil råde alle som havner i min situasjon til aldri å bortforklare, unnskylde og holde ut med en som mishandler familien sin. Hun og barna hennes har betalt en høy pris for hennes tro, håp og kjærlighet gjennom 18 år.

Slik forlater du en psykopat

– Psykopater er like ulike som oss andre, men de er veldig ofte manipulerende. De kan til å begynne med si at de elsker deg og overøse deg med roser – men etter en stund er du «stygg og ubrukelig», sier Aud Dalsegg til KK.no.

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne historien? Kjenner du deg igjen? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (8)

 1. Anonymious1

  Psykopaten jeg hadde med å gjøre og under samme tak har gjort meg uovervinnelig..! Yeah ! Dont ever forget : Payback time is always a bitch!! Om du visste hva du har i vente hadde du nok gått å hengt deg. Derfor vet du ikke en tøddel før det er for sent.. Jeg gleder meg til å gi deg samme medisin som du ga meg, mn min medisin er 1000ggr sterkere enn din…

 2. Anonymious1

  Man må bruke det man har.. Hevntanken er blitt min primus motor..det som driver meg frem, det som trekker meg opp av gropa når deppetilstander presser seg på.. Det som gir meg energi til å ta tak i tingene som må gjøres i prosessen medvå skape meg selv og mine barn et nytt og bedre liv. Jeg kommer til å regelrett ribbe deg og du kan belage deg på dårlig økonomi resten av det usle livet ditt! Men det er faktisk mine egne penger jeg tar tilbake med makt, måned etter måned år etter år!

 3. måte på taperkommentarer da

  • Leijah

   lols
   November 30, 2016 at 7:41 pm

   Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har dvelt ved din usle kommentar med par spørsmål..men engang må jo være siste gang, og den gangen et nå!
   Hva i svarteste fandens navn vet vel du din hjernedøde hønsehjerne om bakgrunnen erfaringene og livet til menneskene bak de skarpe innleggene her til å komme med usle kommentarer?
   Eller følte du deg truffet fordi du vet at lignende skarpe tanker ord og meninger er i omløp også om deg..?
   I såfall, er du klar til å ta i mot den seigeste og kvasseste boomerangen av Karma som er i bane mot deg nå?

   Ha en kveld og natt videre presis i tråd med det du fortjener !

 4. Anonym

  Det er annerledes å treffe på psykopaten nå. Se henne snu på gaten og gå en annen vei. Hvorfor? Vanskeligere og vanskeligere å spille det falske skuespillet? Bare bli mer og mer avslørt. Når hennes mishandling av uskyldige barn slår seg ut i alvorlige sykdommer. Hvem var det som tapte? Til slutt? Alle blir jo bare vanskeligere og vanskeligere å utnytte og bruke. Alene?

 5. Utolig fint beskrevet. Strategien min….jeg holder meg laaangt unna. Jeg flyttet å vært stabil i arbeid leeeenge. Å som nevnt….de rundt som jeg mener er de som er årsaken til psykopatens vekst…hva ville de vært uten medspillere! De avtar når de må forholde seg over tid til ‘bølla uten min rolle! Døra er godt stengt! Å jeg angrer ikke en dag på at jeg har hatt et ærlig forhold til barna, de sliter jo på sin måte, måtte de skjønne det å få opp kabalen! Han prøver seg….den behagelige veien….nope, klok av skade. Da biter jeg tak i den ekte hverdagsfølelsen atter igjen! Kjedeligt og med tiltaksfølelse…..sluttet med dop, det er vel det man kan se det som…det blir som dop, ikke i åra, men ja under huden!

 6. God beskrivelse av en ekte psykopat.
  Jeg har nettopp vært innlagt på en rusinstitusjon i 6 år. Der regjerte en psykopat. Alle adlyder når hun bestemmer. Andre ansatte turte ikke gjøre noe for de var redd for henne. Hun gjorde alt for å ødelegge meg og hun fortalte løgner alle trodde på. Hun lurte alle, ruskonsulenten min, NAV, legen min, og alle andre rundt meg. Jeg ble isolert og satt til å råtne alene. Og ja, jeg råtna. Jeg satt i en sofa i 6 år til kroppen var ødelagt. Jeg fikk liggesår hvor halebeinet nesten har gnagd seg gjennom huden. Jeg har enorme smerter hver dag. Jeg var så nære ved å ende livet mitt. Eneste grunnen til at jeg ikke gjorde det er familien min (foreldrene mine). Jeg sa ifra til alle (utenom foreldrene mine) at jeg vil ikke leve mer hvis jeg må bo her lengre. Men ingen hørte meg siden sjefen for institusjonen (psykopaten) sa til de at jeg bare løy. «Ikke hør på henne». Alt i mitt liv ble sabotert. Hun brukte mye tid på å ringe rundt og ødelegge ting for meg og å fortelle løgner om meg. Hun fikk alle til å tro på henne. Jeg sa ifra om mishandlingen (det ble gjort så mye grusomt mot meg, det er ikke plass her, og smertene mine tillater ikke at jeg skriver mer), men hun fikk alle til å tro jeg løy. Hun fikk alle til å tro at de var snille mot meg og ga meg bra behandling. Jeg sa sannheten og ingen trodde/tror meg. Hun løy og ble trodd på alt. Ingen tror fortsatt på det jeg sier.. Hun tjente mange millioner kroner på å mishandle meg til det dypeste mørket. Jeg har funnet ut at det dessverre ikke er mye rettferdighet i denne verden. Hun lever i dag ett luksusliv med masse penger, fine biler, makt (som er det viktigste for henne av alt), luksushus med basseng i varmere strøk i ett annet land, og en diger eiendom her i landet.
  Hvorfor lar alle seg lure av henne?

  • Det hørtes ut som en skikkelig kjip, irriterende og vanskelig situasjon. Jeg setter utrolig pris på de som snakker sannheten. Håper helsen din er bedre nå. Håper folk lærer seg å se sannheten.

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.