Psykopaten

Når psykopaten spionerer

Da jeg endelig skjønte at min mann var psykopat, fikk jeg med ett en oversikt som jeg hadde manglet i to tiår.  Gåten var løst. Det var slutt på grubleriene om hvorfor i all verden han sa og gjorde de merkeligste ting.

LESERHISTORIE: Regnestykket gikk opp. Nå satt jeg med nøkler jeg kunne bruke til å låse opp eller stenge.

Han fornemmet at noe var på gang. Usikkerheten min var som blåst vekk. Jeg sluttet å vingle. Jeg tok grep. Jeg ble annerledes. Tiden var over da jeg viste ham fortrolighet, la hode mitt i fanget hans og delte mine innerste tanker.

Psykopaten har fasiten på livet

Jeg begynte å bruke de nye nøklene til å låse ham ute fra livet mitt. Denied access. I alle disse årene hadde han hatt tilgang til tankene mine, men han hadde ikke vært interessert i å være der for meg.

Han var ingen samtalepartner. Ikke et medmenneske. Alt jeg tenkte, sa og gjorde hadde vært feil. I følge ham. Han satt med fasiten på hvordan livet skulle leves. Trodde han.

Samtalemagi Veronica Linea Mortensen

BESTILL BOKEI DAG

Med boken Samtalemagi har Veronica Linea Mortensen laget et verktøy for å skape gode samtaler. Du finner over 1500 spørsmål som passer til ulike situasjoner. Med enkle teknikker lærer du bedre hvordan du og dine nærmeste kan lære hverandre å kjenne på en ny og morsom måte! Pris kr. 249,- pluss frakt.  Du betaler når du får boken.

  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Nå som jeg sluttet å dele ting med ham, ble han mistenksom. Han begynte å spionere. Han kikket i mobilen min, og stod plutselig og kikket over skulderen min når jeg var på datamaskina.

Han lyttet ved dørene. Det ble komisk. Måten han gikk fram på var så primitiv, så åpenbar.

Jeg følte meg ikke truet.

En dag jeg skulle på jobb, det var sprengkaldt, og det var lang reisevei. Han tilbød seg å kjøre meg, hadde et ærend i nærheten. Det var jo hyggelig gjort, tenkte jeg. Naiv. Etter at han hadde satt meg av utenfor jobben, vinket han farvel. Han skulle til en kompis.

Mens jeg stod i damegarderoben og pratet med en kollega, stod han og lyttet med øret inntil døra! Han ble oppdaget av min kollega som forlot rommet før meg. Men det gikk mange måneder før hun sa noe om det. Det var jo en underlig oppførsel, hun hadde nok klødd seg i hode og lurt på hva dette var for en.

Tabu!

BESTILL BOKEN I DAG

Tor Halstved ble fra han var tre til sju år seksuelt misbrukt av begge sin foreldre. Det var også grov vold med i bildet. I Tabu! forteller han for første gang om overgrepene. Dette er første gang en mann i Norge i bokform forteller om overgrepene han ble utsatt for. Tor vil sette søkelyset på kanskje det største sosiale problemet vi har i Norge, nemlig at svært mange gutter og jenter blir seksuelt misbrukt som barn.

  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Når jeg konfronterte ham med spioneringen, så enten nektet han, eller kom med en vitenskapelig forklaring.

Det var så lett å gjennomskue.

Kunnskapen jeg hadde fått om psykopati fjernet staffasjen. Kunnskapen kledde av ham. Han stod på en måte naken med sine primitive valg, med sine syke hensikter, med sitt meningsløse liv.

Han var en alien som ikke hadde noe i en relasjon å gjøre, i vår familie, i et samfunn hvor man bruker ressurser til å skape noe, ikke til å rive ned og forpurre.

LES OGSÅ:

Slik avslører du sykelig sjalusi

Les mer på www.klikk.no om enkelte personer som lider av sykelig sjalusi som opplever enormt sterke følelser av mistro mot kjæresten sin, selv om det er ubegrunnet.

Ut av psykopatens klør

Jeg vil råde alle som havner i min situasjon til aldri å bortforklare, unnskylde og holde ut med en som mishandler familien sin. Hun og barna hennes har betalt en høy pris for hennes tro, håp og kjærlighet gjennom 18 år.

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne historien. Er det bare en ulykkelig kjærlighetshistorie som gikk galt? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner!

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (1)

  1. Leijah

    Din historie var som om å lese om meg og min vei ut av faenskapets fangehull. Men i mitt tilfelle eskalerte galskapen i rakettfart når han til syvende&sist forsto at jeg kom nok ikke til å snu. Og eskaleringen hans endte opp med å bli i min favør, ved at skjøt seg selv i foten og boblen sprakk! Men dumskap har ingen grenser, selv da fortsatte han helt til han ble kasta ut fra mitt hus vha politiet!
    OM EN UKE HAR DET GÅTT ET ÅR SIDEN SIST HAN HAR SATT SINE BEN HER!
    Mitt beste år sålangt i voksenlivet <3

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.