Leserspørsmål

Skal jeg selge huset og flytte?

Jeg vil selge huset og flytte fra psykopaten

Hun var 17 år da hun gjekk oppover kirkegolvet med sin elskede, trodde hun, og de ventet sitt første barn. Livet ble ikke slik hun hadde tenkt. Nå er hun fortvilet og ber om råd. Selv om dette er langt for et leserspørsmål, publiserer vi det og spør deg om du har et råd til henne?

LESERSPØRSMÅL: Vi hadde ingen plass og bo, så jeg bodde hjemme med mine foreldre til barnet, en nydeleg gutt var født, då flyttet vi til en liten loftsleilighet i en by og jeg stortrives der. Selv om det var uvant, fekk eg venninner og elsket og stelle og stulle for barnet og han og pynte med det lille vi hadde i leiligheten. Han begynte alt då og si han bestemte over meg for jeg var ikke myndig da. Den tiden var det 21 år som var myndighetsalderen, så jeg tenkte ikke over det.

Ble gravid

Så ble jeg gravid att. Han fekk jobb i sin hjembygd. Jeg var noe skeptisk då men hadde ikke no mot og bo der, men selvsagt skulle det gjennom jobben hans ordnes med leilighet for oss sa han, men midlertidig måtte jeg bo hjemme hos mine foreldre. Var ikke godt det då men overgang trodde jeg, men ingen leilighet dukket opp,  og han begynte å reise i jobben , og kom sjelden på besøk.

En gang han kom fortalte han meg at han hadde møtt det flotteste kvinne han hadde sett med den figuren. Jeg kan ikke beskrive alt som ble sagt, fekk jo sjokk der jeg stod i 7 måneder gravid. Jeg fødde vår andre sønn, en hard fødsel, der jeg tapte masse blod, han viste seg en gong på føden og slengte en konfekteske på sengen og sa at sønnen var så mørk at han kunne vert naboen som vi hadde hatt i byen. Jeg er selv mørk. Jeg måtte reise hjem til mine foreldre att, svigermor mi hadde sagt til meg før jeg fødde jeg fekk ikke ringe dit til den kafeen der han spiste og fortelle om barnet for de ertet hverandre, varselklokker ringte.

Mine foreldre stilte opp masse, jeg hadde ingen penger, tilslutt reiste jeg til sjefen på jobben hans og etterlyste leiligheten, fekk sjokk og gråt då han sa de hadde aldri lovet oss leilighet, det måtte være en misforståelse. Jeg sto på mitt hva han hadde sagt, men det var ikke sant. Men gjennom en som jobbet der visst ed om en gammel leilighet i en kjeller, men den var så dårleg forfatning at det måtte bli midlertidig, jeg godtok det og leiligheten ble med min mamma sin hjelp koselig.

Der var kaldt og mus fanget jeg på felle hver morgen, mark og ormer krøp i gangene.

Han var borte hele uken på jobb og i helgene satt han i stuen og drakk øl med en kompis. Min helse sviktet, jeg ble svimmel og elendig og etter masse om og men gjekk legen vekk fra at det var svangerskapsdepresjon, jeg hadde en annen sykdom og måtte litt på sykehus og ble medisinert. Min mamma passet barna.

Gifteringen på salongbordet

Jeg kom att fra sykehuset og drog til leiligheten for og sette på varme og diverse, fant jeg gifteringen slengt på salongbordet. Klær og personlege ting hadde han og tatt med. Jeg skalv og ristet i sjokk, og reiste hjem til mine foreldre att. Penger hadde jeg ikke uten barnetrygden. Han engasjerte advokat og saksøkte meg for uoverensstemmelser i ekteskapet. Det ble et helvete for meg.

Megling måtte vi ha og jeg nektet og skrive under seperasjonspapirene. Jeg ble truet med om jeg ikke gjorde det, skulle jeg miste barna. Jeg fikk også advokat gjennom familierådgiving som førte min sak. Så fikk jeg vite at han hadde et nært forhold til den damen han hadde snakket så fint om då jeg var gravid. Helvetet fortsatte, men mot alle advarsler fra familierådgiving og advokat flyttet jeg sammen med han att. Livet vert en berg og dalbane. Vi bor i eget hus nu som jeg har betalt ned. Jeg er uføretrygdet nå, men jeg jobbet i mange år. Jeg gjekk på skoler og bestemte meg for at jeg skulle aldri komme i en slik situasjon mer. Mye fælt har skjedd. Da et nært familiemedlem av meg døde, stakk han på tur og ble borte og gav blaffen.

I alle år lovet han å gjøre i stand huset når det ble bedre tider for han lånte masse penger på det og tilslutt fekk jeg det over på meg. Jeg ble alvorleg syk og er ikke sterk ennå men jeg føler jeg orker ikke mer av han. Han løfter ikke en finger til hjelp ute eller inne. Jeg vet jeg burde selge dette huset og få meg en leilighet, men jeg tør ikke. Han sier at han gjør ingen ting her før huset står på han. Alkoholen flyter hver helg, jeg er så inderleg trett. Hva gjør jeg? Takknemlig for alle råd!

LES OGSÅ:

Ut av mørket – den fryktelige hemmeligheten

10 kjøreregler du bør følge for å sikre at bruddet med psykopaten blir endelig

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne artikkelen? Har du råd til denne kvinnen? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (2)

 1. Shrink

  Hei og takk for at du deler historien din. Det er vanskelig å gi råd, jeg mener selv at det vi trenger mest er å bli hørt. Men du spør og det er åpenbart at din mann har mange trekk vi kan kjenne igjen. Lite empati, trakassering av deg på sykehuset når du ligger der med et velskapt nyfødt barn, kontroll tidlig i forholdet, løgner, mye alkohol og en parasittær livsstil. Handler alt om han? At du gikk tilbake til han ser jeg som naturlig, i gjennomsnitt tar det 7 forsøk å bli fri. Det virker som du vet svaret, det er bare et spørsmål om hvordan du skal klare det. Begynne å planlegge i det skjulte ved å legge av penger, et ekstra sett bilnøkler, en bag pakket osv som du kan lese om i flere bøker. For eksempel “Ut av psykopatens grep” (Dahlsegg/Wesche), “The Verbally Abusive Relationship” (Patricia Evans) m.fl. Krisesenter, en venninne du kan bo hos en periode? Så får det materielle komme etter hvert? Uansett, stol på magefølelsen. Adferden er det som teller, tidligere oppførsel er den beste indikator på fremtidig oppførsel. Noe din historie viser. Personligheten hans er støpt i betong og du kan ikke forvente dramatiske endringer. I mellomtiden blir du dratt lenger og lenger ned. Det må stoppe og det er bare du som kan gjøre det.

 2. Anonym

  Som du skriver, så er du syk. Dere har barn. Det offentlige systemet er bra her til lands. Du vil I din situasjon få hjelp.
  Begynne med å snakke med Fastlegen din. Få det du trenger av papir til støtte. Det virker jo som om du har hjelpsomme foreldre. Tenker at de bare vil Være glade for at du bryter opp. Hos dem har du trygghet. Vi har også diverse rehabiliteringssenteret. Da har du en mulighet til å komme deg litt bort. Føle trygghet. Begynne å åpne deg for profesjonelle fagfolk som kan hjelpe deg med å ordne diverse kontakter på hjemstedet ditt.
  Jeg anbefaler alle å bearbeide. Begynne med psykolog og opp følge med terapi så lenge en føler for det. Få bygd opp selvbildet. Ikke ende opp med sinne, bitterhet og hat. Dette er noe du I ditt tilfelle vil få dekket. Det er godt å ha I bakhånd igjennom prosessen. Atter engang, føle trygghet.
  Jeg ville ha konsentrert meg maksimalt om meg selv en stund. Få bygget deg selv opp. Vite at du har ett trygt nettverk rundt deg. De vil følge deg opp og gi deg tips og råd underveis. Ellers, så har vi rett på Fri rettshjelp.
  Det er hele veien viktig å lage seg klare mål. Da ser en selv ting mye enklere.

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.