Å leve med en psykopatNår andre i familien er psykopat

Psykologen sa jeg ikke tåler nærhet

Når nærhet til et annet menneske er senskader fra psykopaten

Etter å ha lagt seg inn på Modum fikk hun beskjed om at hun ikke tålte menneskelig varme. Hun ble  syk av nærhet og omtanke fra andre mennesker. Psykologen forklarte Du har aldri fått menneskelig varme eller nærhet, og du tåler derfor heller ikke nærhetKanskje er hennes liv en så god krimnovelle at hun aldri kan lage en bedre ut fra sitt eget hode, spør hun i denne leserhistorien. Hun var født på landsbygda i Trøndelag. Hun bodde sammen med sin mor, far og sin bror. I denne lille bygda er jo menneskene snille og godmodige skulle en tro? Det kan en ikke si om hennes familie. Les denne sterke historien.

LESERHISTORIE: I et Skavlan-program på TV sa James Fallon, verdensledende psykiater med psykopati som spesialfelt, at psykopater er rovdyr. Du må flykte. Jeg spør meg selv hva jeg skulle gjøre siden rovdyret var min egen mor og hun ikke har morsinstinkt?

Hvor mye ondskap kan det være i en mor

I dag undres jeg. Kan hun virkelig ha planlagt så detaljert og ondskapsfullt? Kanskje kan en unnskylde henne litt, med at folk flest tror på alt, så det må jo være en spennende lek. Hvordan kunne hun synes at det var god underholdning å se på mine harde psykiske anfall, som jeg fikk fordi jeg ikke tålte menneskelig varme? Da jeg fikk varme av Odin, som ble min mann, ble jeg alvorlig syk. Min mor så på anfallene og hadde det ondskapsfulle skjeve smilet da hun sa: En av de ansatte hjemme på gården er i Lillestrøm og grøfter, han. Tenk det. Noen er snill mot dattera, og familien ser muligheten for å ta over gården hans. De hadde da selvfølgelig kunne brukt meg et annet sted. En enkel og praktisk bruk av datter/søster. Min bror har alltid vært meget praktisk.

Arv? Nei da. De ordnet det slik at det ikke ble noe til meg. Min far sa: Merkelig hvordan det er i denne verden. Bare to unger og den ene skal ha alt. Siden ombestemte de seg. Jeg skulle få en obligasjon på kr 8000. Den har jeg måtte skrive under på nedprioritering flere ganger i min verste sykdomsperiode. Hvis min far hadde protestert, så hadde min mor blitt nødt til å ødelegge meg.

Min far var mye eldre enn mor

Min mor hadde sterke psykopatiske trekk. Jeg husker ikke så mye fra min oppvekst. Heldigvis er det mer og mer som kommer til overflaten nå da jeg har begynt å ta inn trygghet.

Min bror er ganske ordblind. Jeg husker at engang tok min mor kontakt med to pensjonerte lærerinner. Min bror skulle få ekstraundervisning for å lære å lese og skrive. Da min bror kom hjem fra undervisningen satte min mor i gang en intens kjefting. Med min mors kanonmitraljøse, så kunne min bror ikke tenke klart ett sekund. Kanonmitraljøsa pågikk mens hun liksom hjalp han med lekser. Hun fortsatte slik dag etter dag mens han hadde undervisning.

Min far og jeg ville ikke være med på å ødelegge min bror.

Min fars søster bodde i et hus på andre siden av jordet. Hvis min far besøkte henne, så skulle jeg ødelegges. Det var intens kjefting 16 timer hver dag i minst en uke.

Da min tante døde, ringte min bror og sa: Tante er død. Det er ei brosje til min datter og et tørkle til deg. Jeg henviste bare til min advokat og fikk derfor min del av arven. Dessverre har jeg vært så syk at jeg ikke fikk noen glede av huset som ble arven min.

Tante satt i gyngestolen sin og så nedover mot gården og sa: Ja, skinnet bedrar. Ja, skinnet bedrar. Hvis det var bursdag hos oss måtte tante legge 50 kr i en konvolutt med gratulasjoner.

Min bror, fikk av mors bror lov til å låne traktorer og redskap. Det var tre mil som er lang vei med traktor og maskiner. Han kom hjem og gjorde arbeidet på gården. Min onkel hadde kuer, mink og etter hvert begynte han med flyttetransport. Det var bare en liten bil den gangen. Plutselig en dag var firmaet min brors.

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen ærlige bok om livet med psykopaten. Hun er den første som står frem i en bok under fullt navn og forteller ALT. Vi har en avtale med Publica forlag som sender deg boken direkte. Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.

  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

I ungdomstiden skulle jeg ødelegges. Min far hjalp meg med å få arbeid i banken. Det fikk jeg lov av min mor. Hun regnet nok med makt. Jeg fikk da lov til å ha litt kontakt med noen venninner.

Min svigerinne har min mors egenskaper. Da min mor så at det var mulighet til å få mer ondskap å samarbeide med, så forberedte min mor bryllup fra første dag hun kom inn i familien. Min gamle far for opp fra stolen en gang og ropte ut: Det er godt at a Nina ikke er ondskapsfull i hvert fall. En gang satt han med hodet i hendene og sa for seg selv: Åssen skal det gå med a Nina nå. Min far kunne aldri snakke direkte til meg. Han satt for seg selv og sa enkelte setninger ut i «løse lufta». Jeg fikk bare lov til å snakke med han om utenrikspolitikk. Min mor passet på 24 timer i døgnet.

Jeg skulle ødelegges. Da det likevel kom en som var interessert, så fant de fort ut at han kunne de slakte. Gården hans ligger midt i Lillestrøm sentrum. Hadde denne planen gått i oppfyllelse, så hadde de kunne fått en entreprenør til å sette opp store forretningsgårder rundt i sentrum. De kunne ha startet en aktivitet og folk ville raskt ha sagt: Det er utrolig hva Stefan klarer å få til.

Det er viktig at det ser søtt ut når noen skal slaktes i min familie. Nevøene var brudesvenner og en kollega pyntet kirken i mitt bryllup. Slakteseremonien må være vakker.

Etter at jeg flyttet til gården i Lillestrøm, så tålte jeg fremdeles ikke menneskelig varme. Jeg ble veldig syk. Heldigvis fikk jeg komme til Modum. Jeg fikk beskjed: Du har aldri fått menneskelig varme eller nærhet, og du tåler derfor heller ikke nærhet.

Du vet derfor heller ikke hvem du selv er. Du må gå rundt på avdelingen og spørre alle: Hvem er jeg? Du kommer til å bli meget syk.

Min bror ringte til Modum og fortalte at ingen kunne høre noe på det jeg sa. De ble innkalt. Time med mor og min bror. De tok som vanlig hele styringen på samtalen. Plutselig sa min terapeut, nå professor: Nå har jeg brukt lenger tid på dere enn jeg har satt av, så nå er det hele over. Min mor, bror og svigerinne var hos meg ute i hagen etterpå. Jeg var så syk at jeg måtte inn og få hjelp. Min bror dro da raskt opp til terapeuten, men kom ned igjen i løpet av få sekunder: Han sier det er barndommen som kommer opp. De dro da rett hjem.

Samtalemagi Veronica Linea Mortensen

BESTILL BOKEI DAG

Med boken Samtalemagi har Veronica Linea Mortensen laget et verktøy for å skape gode samtaler. Du finner over 1500 spørsmål som passer til ulike situasjoner. Med enkle teknikker lærer du bedre hvordan du og dine nærmeste kan lære hverandre å kjenne på en ny og morsom måte! Pris kr. 249,- pluss frakt.  Du betaler når du får boken.

  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Jeg måtte inn i et helvete mens jeg var på Modum. I 10 måneder kunne jeg ikke få kontakt med noen, ikke bli trøtt, ikke angst, ingen følelser, ikke bli sliten. I dette helvete så visste jeg at hvis min familie hadde hatt mulighet, så hadde de kommet for å hjelpe, dvs at jeg aldri skulle få mulighet til å reise meg igjen. Jeg fikk være på kjøkkengruppa en stund på Modum.

Før jeg kom inn på Modum ringte min bror. Han skulle betale togbilletten. Jeg kunne komme hjem, for han kunne hjelpe meg. Jeg bodde noen dager i føderådsbygningen hos mor. Jeg var meget syk. Mor fortalte meg at min bror var så flink, så han hadde så mye å gjøre slik at jeg måtte vente. Han hadde hjulpet så mange, så han kunne hjelpe. Jeg måtte vente i flere dager. Så kom hjelpen. På en skrivemaskin skulle jeg skrive noen setninger, slik at de ansatte så at jeg fikk hjelp. Så tok han meg opp i annen etasje på verkstedet og så begynte hjelpen.

Sex betyr mye i et ekteskap. Kona og jeg har det bra nå vi, men..Odin er kanskje ikke den…

Hva er menneskelig varme?

Ingen får lov til å være på Modum lenge. Da jeg kom tilbake til gården i Lillestrøm var jeg fremdeles syk. Jeg spurte mange mennesker om hva menneskelig varme var? Jeg prøvde å finne ut hvordan det så ut. Min mann kunne ikke klare å lære meg både å kommunisere og lære meg alt om menneskelig varme, alt jeg manglet fra den dagen jeg ble født. En mann skulle vise meg at det var sex. Et psykopatoffer er bare en del av et annet menneske,

Tabu!

BESTILL BOKEN I DAG

Tor Halstved ble fra han var tre til sju år seksuelt misbrukt av begge sin foreldre. Det var også grov vold med i bildet. I Tabu! forteller han for første gang om overgrepene. Dette er første gang en mann i Norge i bokform forteller om overgrepene han ble utsatt for. Tor vil sette søkelyset på kanskje det største sosiale problemet vi har i Norge, nemlig at svært mange gutter og jenter blir seksuelt misbrukt som barn.

  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Etter hvert flyttet jeg fra gården i Lillestrøm. Advokaten jeg brukte for å komme vekk fra gården, så ganske raskt at her var det noe riv ruskende galt. Hun så at jeg alltid valgte ondskap framfor omsorg. Hun har siden fulgt meg opp i årevis. Når min bror har ringt for å finne på faenskap, så har jeg henvist han til henne. Hun hjalp meg til å få min del av arven etter tante. Hun var også med og besøkte min mor på sykehjemmet. Min familie har heller aldri turt å stille seg rundt meg for å trakkassere. En av alle metodene min familie bruker når noen skal slaktes. Hvor mange mennesker min familie har klart å slakte, det er det bare min familie som vet. De har nå flere selskapet og eiendommer som de har lurt til seg.

Etter å ha kommet meg ble jeg mange år senere syk igjen. Jeg flyttet da ut fra min nåværende mann. Advokaten trøstet min mann og og sa at hun kommer tilbake når barndommen har brent ut.

Jeg hadde i den perioden kontakt med min familie en gang. Min svigerinne sa da: Det er mer vanlig nå at pårørende får lov til å være med å bestemme. Med andre ord: Makt over meg og familien til min mann.

Min far lå på sykehuset den siste tiden han levde. Det var før mitt første bryllup. Min far hadde hjerteproblemer og var blitt en gammel mann. Jeg fikk beskjed av min mor at jeg var for svak til å besøke min far. Hva sa mor til min far? Hva gjorde hun med han? Det var i hvert fall ikke noe positivt. Min mor dro i alle mulige begravelser. Det virket som om det var god underholdning for min mor.

Min far hadde i det området der sykehuset ligger blitt jaget av tyskere. Det overlevde han, men overlevde han sin kone? Jeg vil nå prøve å få gratis advokatbistand resten av mitt liv. Bare det at min familie får en anelse om at jeg har en advokat i bakgrunnen, så vil de aldri ta kontakt. De tar bare kontakt hvis de regner med å få makt.

LES OGSÅ:

Hans bror ville være far til barnet

Et kjærlighetsløst liv med en psykopat

Flukten – hvordan redde barna?

Hjelpetilbudet for psykopat-ofre er åpenbart ikke godt nok

Personer som har levd med psykopater, fortviler om lite hjelp til å komme ut av de destruktive forholdene. KrFs helsepolitiske talsperson Olaug Bollestad tok i NRK til orde for et bedret hjelpetilbud.

Slik kommer du deg unna psykopaten

Doktoronline går gjennom et av de mest omfattende diagnosesystemene for å klassifisere en psykopat, en sjekkliste utarbeidet av den kanadiske psykologen Robert Hare. Robert Hares “Psychopathy Checklist”.

Kan psykopati behandles?

I Psykologitidsskriftet spørres det om psykologen er psykopatens nyttige idiot, og terapisituasjonen hans lekegrind? Det er lite trolig at alle med psykopatidiagnose vil ha utbytte av behandling, men det er forhastet å avvise at behandling kan ha positiv effekt for mange.

 


Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne historien? Kjenner du deg igjen? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv “Anonym” om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.