Psykopaten

Skal jeg tilgi ham ?

Hans eks tar hevn

Hun begynte i en ny jobb og fikk spesielt god kontakt med en av gutta som jobba der. De var jevngamle og kunne snakke om alt mellom himmel og jord. Hun merket fort at hennes kollega, Espen, ikke hadde det så bra i forholdet han var i.  Når de snakket sammen var det ofte at han hadde behov for å snakke ut om forholdet sitt, forteller hun i denne leserhistorienLes hvordan alt til slutt gikk galt og svar henne på om hun bør tilgi ham.

LESERHISTORIE: De andre kollegaene snakka også mye om hvordan dama hans, Oda, behandla han. Hun ble beskrevet som kontrollfreak, sykt sjalu og ustabil. Etter hvert som ukene gikk, merket jeg mer og mer av Oda. Hun ringte han ofte, flere ganger i løpet av en dag. Uten at det var noe spesielt, «hun skulle bare høre om…» og samtalene ende som regel i krangel og en av de la på.

Om han ikke tok mobilen, ringte hun direkte til jobben. Om kollegaene ikke tok telefonen for at Espen skulle få fred, stod hun plutselig i døra. Da kunne hun kjefte, eller si at hun skulle bare innom for å hente bankkortet, middagsplaner eller andre unnskyldninger.

Snakk ikke med kvinnelige kollegaer!

Hun hilste aldri på meg, og hun mente at Espen ikke skulle snakke med de unge jentekollegaene sine. Han skulle spesielt ikke snakke om deres forhold, i så fall ikke med meg. Spørsmålet var ofte innom tankene, om han har det så jævlig, hvorfor er de sammen da? Og hvorfor blir de alltid sammen igjen? Etter 4-5 år med av og på forhold, og ingen av familien hanes kunne fordra den dama? Joda, Oda var gravid og de venta barn til våren.

Espen fikk sjeldent lov til å dra til venner, familien eller ut på byen. Om han skulle ut måtte han ofte lyve for å komme seg vekk. Hun kunne ringe x antall ganger, eller dukke opp på døra for å hente han hjem. Hun mente flere ganger at han hadde vært utro, og at han løy. Og de gangene det ble slutt mellom dem, ble de på en eller anen måte sammen igjen. Da skulle hun skjerpe seg, og alt skulle bli så fint, han skulle få spille så mye han ville osv. Jeg husker mammaen til Espen en gang sa til meg at det var som at Espen mista personligheten og identiteten sin etter han traff Oda. Den gang var han bare 18 år gammel og hun 4-5 år eldre med en datter i fra før.

Hun forteller meg om deres sexliv

På en personalfest, da Espen hadde lurt seg ut, kom hun i løpet av kvelden. I samme øyeblikk gikk jeg og en annen kvinnelig kollega bortover gata og holdt uskyldig i armen til Espen. Etter dette mente hun at det var noe mellom meg og Espen. Hun sendte meg meldinger og ringte. Hun ba meg holde meg langt unna, fordi hun var gravid og de var så lykkelige og masse annet. Hun kunne til og med skrive om sexlivet deres. Hun skrev meldinger som var meterlange og flere etter hverandre. Men enda verre ble det, når hun mente at han hadde vært utro med meg på et nachspiel. Da var hun mange måneder på vei. Hun lagde sin egen historie, samme hva vi sa. Det ble et voldsomt styr og hun dukka opp på jobben for å snakke med meg. Hun ga seg ikke, sendte meldinger, ringte og brukte fellesvenner av oss til forskjellig informasjon.

Veronica Krisoffersen Jeg er fremdeles her

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen ærlige bok om livet med psykopaten. Hun er den første som står frem i en bok under fullt navn og forteller ALT. Vi har en avtale med Publica forlag som sender deg boken direkte. Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Espen sa en dag på jobben at han og Oda hadde bestemt seg for å gå i fra hverandre, men de skulle vente til etter fødselen. I den tiden merket både Espen og jeg at vi begynte å få interesse for hverandre. Vi visste at vi kun holdt oss til å være gode kollegaer med gode samtaler. Han venta jo barn og var fremdeles i forholdet, ingen av oss hadde samvittighet til noe mer en at vi var kollegaer. Barnet ble født, og som de ble enige om flytta Espen til ut etter jort tid. Oda godtok selvfølgelig ikke det da, så hun gikk fortsatt rundt til folk og sa at de var lykkelige og at han bare bodde hos faren for en stund. Oda har alltid vært opptatt av hva andre mener og sier, så lange lykkelige statuser på Facebook var ofte å se.  Etter en stund innså både Espen og jeg at det virkelig var noe mer mellom oss enn at vi bare var kollegaer. Men vi begge visste at det aldri hadde skjedd noe mellom oss mens de fremdeles var sammen og bodde sammen. Men vi var forberedt på at Oda kom til å mene at hun hadde rett med alt hun har påstått siden jeg starta i den nye jobben. Vi visste også at det ville bli et helvete om vi skulle bli et par.

Sommerferien kom, jeg og Espen var nokså mye sammen, mens Oda styrte som verst. Hun mente fremdeles at de var sammen men hadde en pause, og at jeg var den som ødela og skulle ligge unna. Hun hørte ikke på hva Espen sa om at han valgt å gå i fra henne, fordi de hadde det dårlig, men at han fremdeles ville gjøre alt for barna. Oda nekta han samvær, og om han skulle se barnet måtte han komme til henne. Da fikk jeg ofte meldinger fra Oda om hvor god sex de akkurat hadde hatt, om hvor mye de snakker om å finne tilbake til hverandre, hvor mye de elska hverandre, at jeg ødela den lykkelige familien. Jeg dro på ferie den sommeren, og hørte ikke så mye fra Espen, bare meldinger og noen telefonsamtaler om hvor mye han savnet meg, og hvor mye jeg betydde for han.

Jeg fikk fortalt av kollegaene mine at han og Oda så ut til å ha en god tone igjen, at de hadde sett han med henne og hvordan de styrte. Var en vanskelig situasjon å skjønne seg på. Føltes som når jeg var borte, gikk han til henne igjen. At hun var en reserve for meg, når jeg ikke var der.

Støtte fra familien

Da jeg kom hjem igjen, ble alt som det brukte å være igjen. Espen og jeg var mer og mer sammen, men med mye styr rundt. Familien hanes gav oss sin støtte og jeg fikk fort god kontakt med dem. Men de, vennene og venninner av Oda har alltid advart meg om at Oda er villig til å kunne gå veldig langt for å ødelegge, og at hun ikke er helt frisk. Det var veldig tung for forholdet når Oda var inni i bildet hverdag, han fikk ikke se datteren om han valgte meg fremfor ho og barna.  De var på familievernkontoret og ordna samværsavtale som Oda brøt annenhver gang, fordi noe gikk i mot henne, eller hun fikk det ikke som hun ville. Brukte alltid å si «for mitt barns beste så ….»

Så ble det advokat inni bildet, da roet hun seg litt på å bryte avtalene. Mens Espen fikk også meldinger av moren til Oda, der hun mente at Espen hadde brukt vold mot Oda, og at han ikke kom langt med advokat. Og Oda brukte fremdeles barnet for det de var verdt, kunne ringe x antall ganger, om at hun var syk, trengte hjelp osv. Hver samtale de hadde endte med krangel og kjefting, nedlatende stygge meldinger både til han og til meg. Men noen ganger snudde det helt, da ville hun ha han tilbake. Hun kunne møte opp på døra med bilder og skriv, om hvor fint de hadde og kunne fått det. Var veldig mye opp og ned, og det selv nesten ett år etter at han flytta ut. En gang tok hun også opp samtalen deres, der hun skulle få han til å innrømme at de hadde hatt sex dagen før. Så sendte hun det til en fellesvenninne slik at det skulle sendes til meg. Hun sa også at Espen hadde kjønnssykdommer, at han løy mye, at han ikke var til å stole på og at han ikke var bra for meg. Hun fremstilte det som at hun ville mitt beste, og at venninnene mine måtte advare meg, og at hun bare ville meg godt.  Jeg kunne også få «gode» meldinger fra henne. At hun bare ville meg vel, og om vi ikke skulle ta en prat over en tekopp å snakke ut og være ærlige.

Vi elsker hverandre og skal klare dette

Jeg og Espen elsket hverandre, og vi bestemte oss for å holde sammen og stå sterkt i motvinden. Han sa stadig at han aldri har hatt det så bra som nå, selv om alt stod på som verst. Og vi merka at vi bare ble sterkere av alt sammen. Oda gjorde alt for at jeg ikke skulle være i nærheten av barnet, men knyttet et sterkt band til hverandre. Barnet ble trygg og sikker på meg, noe som føltes rett og godt siden nor var så ustabil. I løpet av de to årene, med mye styr var det også «gode» perioder, der Oda var litt roligere enn vanlig. Men det brukte å være en grunn til det, selvfølgelig til hennes fordel. Og jeg merket ofte at Espen var svak eller redd for Oda, hun hadde på en måte makt over samværet og barnet og dessuten Espen. Hun kunne være venn og ha et godt samarbeid, og Espen trodde at det skulle vare. Men det varte maks i noe uker, da var det noe som ikke gikk Oda sin vei. Og da var det et helvete igjen.

To personligheter?

Ofte kunne jeg tro at Espen hadde to personligheter, en helt annen Espen som jeg og familien kjente, en den svake Espen som har vært med Oda. Selv ett år etter bruddet hadde Oda sagt at han skulle få ha barnet på overnatting, men kun om jeg ikke var der. Så hadde Espen gått med på det, så han måtte kjøre hjem sin egen kjæreste fordi ekskjæresten krevde det om barnet skulle overnatte. Selv mente jeg at det hørte ikke noe sted hjemme. Hun klarte også å få han til å fortelle om våres privatliv, med en gang hun snudde god siden til, var han liksom «venn» med henne. Selv om han hatet henne og alt styret rund. Oda har alltid vært glad i fester, gutter og oppmerksomhet, har hatt flere typer og flytta bosted flere ganger i samme byen. For å prøve å gjøre Espen sjalu, brukte hun å fortelle om de forskjellige typene, og det perfekte sexlivet hennes.  Hun er kjent for å være høylytt, oppmerksomhet syk og dramqueen. Selv når hun har hatt kjæreste, har hun styra på med et helvete rundt meg og Espen.

Jeg var ferdig utdannet som lærer, og fikk hennes eldste barn i klassen, noe som ville si at jeg måtte samarbeide med Oda både på privaten og på jobb. Jeg merket barnet ikke var komfortabel med dette, og jeg visste at mora snakka ofte stygt om Espen som ble overhørt. Om at han har vært utro, hvor forferdelig han er og at jeg har ødelagt for dem. Så den gangen tok jeg kontakt med Oda, for å få et møte med meg, Espen og Oda. Hun gikk faktisk med på det, men mens jeg mente møte var for barna skolen, lærer og elev sin fordel. Oda var mest opptatt av seg selv, det var veldig viktig for henne å snakke om fortiden og hva som hadde skjedd. Det ble både krangling og høylytt møte mellom Oda og Espen. Men møte gikk faktisk etter min hensikt, jeg og barnet fikk et greit lærer- elev forhold resten av året.

Jeg ble gravid – han løy

Etter jeg og Espen hadde vært sammen i to år, fant vi ut at jeg var gravid. Noe jeg i utgangspunktet ikke kunne bli, vi hadde en tung periode i forholdet da. For Espen hadde et problem med at han tok med seg mye av uvaner fra det forrige forholdet inn i vårt forhold, pluss at vi hadde jo normale samlivsproblemer i tillegg til alt det andre. Men denne gangen jeg hadde tatt Espen i å lyve til meg igjen. Ikke om noe vesentlig greier, men løgn tolerer eller taklet jeg ikke.

Han hadde løyet til meg før for å skjule samme handlingen før. Men vi begge hadde for sterke følelser til å gi opp dette, så vi valgte å beholde barnet og gikk til parterapi.

Oda visste om at jeg egentlig ikke kunne bli gravid, det hadde Espen fortalt henne engang de var «venner». Men det tok ikke lange tiden før noe gikk i mot henne, og hun brukte det mot meg. Først når det skjedde noe sånt, våkna Espen, og skjønte at det ikke var mulig å være «venn» eller ha et godt samarbeidsforhold til ho uansett hva. Dette skjedde flere ganger. Men uansett, så ble jeg gravid og vi grua oss til å fortelle det til Oda. Vi forberedte oss på å fortelle det til henne, vi bestemte oss for å si det dirkete til henne før hun fikk vite det av andre. Hun tok det egentlig ikke så ille, vi trodde det skulle bli verre. Det var selvfølgelig ikke noe gratulerer og dans på roser, men mer at hun skulle kreve mer penger og at Espen ikke kom til å prioritere sitt første barn som før. Men overraskede var det ikke så ille.

Jeg kjøpte leilighet og vi flytta sammen, følelsene mellom Espen og meg har alltid vært sterke, og forholdet fikk mye hjelp med forskjellige utfordringer ved hjelp av parterapeuten. Oda fikk seg kjæreste, og hun var plutselig svært samarbeidsvillig, noe som gjorde at førstefødte fikk mye mer samvær med meg og Espen. Jeg fikk komplikasjoner under svangerskapet og ble sykemeldt over lengere tid. Oda ble singel igjen, noe som førte til at vi også fikk ha barnet oftere i helgene. I motsatt av før hadde hun alltid brukte å spørre sine foreldre om overnatting, men nå spurte hun faktisk Espen først.

Les Når familiemedlemmer er fienden av Torunn Hansen som ble misbrukt av sin egen onkel.

Om en oppvekst med misbruk av nære familiemdlemmer

BESTILL BOKEN I DAG!

Les Torunn Hansens ærlige bok om misbruk av sin egen onkel. Det skjedde utallige ganger gjennom oppveksten. Dessverre er dette noe som skjer i flere hjem enn vi aner! 


Modige Torunn står frem og ønsker med denne boken å fortelle sin historie. Se hvilke tegn du skal se etter hos barn! Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Vi var så glade for samværet og at samarbeide mellom Espen og Oda hadde blitt mye roligere. Siden jeg var sykemeldt dro jeg hjem til min familie, og var sammen med dem. Jeg og Espen hadde daglig kontakt og alt virket som det skulle.

Espen hadde sex med Oda

Etter jeg hadde vært hjemme i to uker, og jeg var mange måneder på vei, fikk jeg plutselig slengt noen meldinger i trynet. Espen hadde vært til sengs med Oda, for kun to dager siden! Og det var ikke bare en gang, men to dager rett etter hverandre. Jeg var i sjokk, og skjønte virkelig ingenting. Meldingene var så kvalmende, Oda skrev langt og detaljert om sexen, hvor godt det var og masse spørsmål om han fremdeles hadde følelse for henne, hva han mente om det også videre. At hun ikke skulle si det til noen, for hun unte meg ikke så vondt, og hun ville ikke at Espen skulle bli alene med to barn.

Espen hadde kun svart kort på noen av spørsmålene, men viste ikke noe tegn på om han likte det eller angra.  Jeg ble så dårlig og sjokka, venner og familiene på begge sidene var like mye i sjokk. At Espen av alle skulle gjøre noe sånt mot en som han har gitt uttrykk for at han elsker over alt på jord, som han venta barn med, som han alltid har kjempet for og som han hadde det så stabilt og fint sammen med. Det var ikke til å tro. Jeg hadde aldri trodd at han kunne være utro, og har alltid valgt å stole på han når det kommer til andre jenter. I så fall når jeg visste hvordan samvittigheten hans var over for Oda da de fremdeles var i sammen, enda da når de hadde det dårlig så klarte han ikke å gjøre noe sånt mot henne.

Forsto ikke hva som hadde skjedd

Espen gravde seg ned, sa at han ikke ante hva som har gått av han, at det ikke var eller er noen følelser for Oda. At han angrer av hele sitt hjerte, og har ikke ord for hvor lei seg han er over for det han har gjort. Ødelagt totalt for seg selv og alt rundt, med å ha sex med henne. Han måtte søke psykolog, og sitter igjen med spørsmålet hvorfor? Når han vet hvor mye han har i mot henne, etter alt som har skjedd i løpet av de to årene, så klarte han å ha sex med henne?

Hun ville ta hevn

Mens Oda går rundt og sier at Espen vil ha henne tilbake, men hun er usikker på hva hun skal gjøre. Så kom det frem fra en fellesvenninne, der Oda selv hadde sagt at den dagen hun fikk vite at vi venta barn. Skulle hun gjøre alt for å gripe sjansen for å gjøre det samme mot meg som hun mener jeg og Espen gjorde mot henne. Hun skulle ta sin etterlengta hevn, slik jeg skulle kjenne på hvordan det var å gå gravid, mens kjæresten er utro. Hun skulle bare vente til sjansen kunne by seg.

Jeg unnskylder ikke Espen i det heletatt for det som har skjedd, han har jo vært med på det. Men når man i etterkant ser hvor mye det har ødelagt han og alt rundt, klarer jeg ikke å få et svar på hvorfor det har skjedd. Han går nå til psykolog, kommuniserer kun med Oda pr melding, henting og levering i barnehage eller hos foreldrene hennes. Han har flytta ut av leiligheten, vi venter straks barn.  Jeg sitter igjen og må håndtere min største frykt, nemlig å bli alenemamma. Jeg har fremdeles sterke følelser for Espen, og skal gjøre alt for å få til et godt samarbeid med han med tanken på vårt felles barn og hans som jeg har blitt utrolig glad i og knytta et sterkt bånd med.

Skal jeg tilgi ham?

Jeg har også vurdert å tilgi, men tilliten er totalt nedbrutt og jeg vet ikke om det er mulig å leve med det. Oda har virkelig fått det som hun ville, ikke bare ødelagt for meg og Espen, men også for sitt barn og sitt eget samarbeid.

Er det mulig å være så ond? Jeg sitter igjen med så mange spørsmål. Jeg aner virkelig ikke om hun har trekk jeg kjenner igjen fra psykopaten.info. Er det jeg som er dum, blind og naiv? Det er helt klart det tyngste og verste jeg har vært med på i mitt liv, og vet ikke hvordan jeg skal klare å håndtere eller forholde meg til det. Jeg er takknemlig for alle råd!

LES OGSÅ:

Har du barn med en psykopat? Kommuniser via SMS!

Barna blir brukt som våpen av psykopaten

 

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne historien? Har du noen råd til denne fortvilte kvinnen? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (5)

 1. Caroline

  Hei,
  Tilgi han EN gang, alle fortjener en andre sjanse også lille barnet og du.
  Han må kun ha kontakt med draken på SMS og email.
  Om noe liknende skjer igjen, så ta barnet og flytt til den plass der din familie bor. Da blir det ikke skummelt og være alenemor!

 2. Jeg synes du i første omgang burde holdt deg godt unna og latt deres forhold bli Helt over før du involverte deg for mye i Espen med samtaler og meningerom hans forhold med Oda og Oda selv, for interesse for ham hadde du tydeligvis om du forsøker å skjule det bak at dere ikke hadde samvittighet. Noen mennesker oppfører seg ofte “passiv agressiv” til situasjon for det de egentlig vil ha er der. Uansett hvordan Oda var og er, burde du respektert å ikke involvere deg for mye på vennskapelig og privat basis med Espen inntil han selv hadde tatt et valg om å gå fra Oda og vist seg å stå for det (uten deg som sikkerhet ventende i bakgrunnen selv om du selv fremstiller din rolle hele som veldig uskyldig naivt fra din side).

  Det er trist for øvrig at du er kommet i den situasjonen du er i nå og jeg håper det ordner seg til det beste for deg og barnet ditt om du velger ham igjen eller ikke. Du burde holdt deg langt unna i første omgang. Ut fra det du skriver virker Espen alt for svak og med manglende evne for ansvar og å stå for sine valg ifhht. sine relasjoner.

 3. Camilla

  Kjenner at du burde holdt seg langt unna Espen etterhvert som Oda tok opp kampen. Det var tydelig at han ikke hadde kontroll på Oda helt fra starten. Iom at han gikk med på altfor mye ang barnet de hadde, så er det jo heller ikke langt til å ha sex med henne for å blidgjøre henne heller. Jeg tror ærlig talt du får det bedre uten han, selv om det er vanskelig å tenke. Jeg er av typen som kan gjøre alt for at både jeg og mannen og andre par skal holde sammen. Selv om han er drømmemannen på mange måter, så bringer han med seg mye unødvendig drama, og utroskap beviser at han ikke gjør seg fortjent til å være med deg heller. Jeg tror barnet har det bedre med deg som alenemor også hvis det er såpass mye drama ute og går. Da er det bedre at barnet alltid bare har hatt det slikt enn å være større når dere går fa hverandre. Du må jo fortsatt ha noe med han å gjøre, men da på et helt annet plan og som kan kontrolleres av advokat om noe oppstår. Jeg er nok ganske streng, men jeg tilgir ikke utroskap uansett grunn. Når man venter eller har barn er det enda verre og er litt som å si “jeg driter i forholdet vårt, jeg ofrer det for en omgang sex”. Å være alenemor er virkelig ikke like skummelt som å ikke vite hva Oda eller for den saks skyld Espen finner på. Sammen eller hver for seg.

  Håper du får sortert tankene. Du skal nok klare dette fint uansett hvilken løsning du velger. Men jeg syns dessverre det har vært for mye og at du risikerer mer av dette drama om du velger å tilgi det utilgivelige. Sender en klem til deg oppi alt dette! ????

 4. Men “Ei…”, det er jo nettopp derfor han trenger en som henne, som ser ham og elsker ham og som får han ut av psykopatens klør. Han ville jo ut, men klarte det ikke selv! Kanskje han hadde klart det om de hadde hatt en normal relasjon, men de hadde jo ikke det og han ble bare ytterligere lammet av den manipulerende og ødeleggende giften til fru.Psychobitch.

 5. anonym

  Det virker som du har masse følelser for Espen, vist det funker blir det flere vinnere en tapere.

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.