PsykopatenSosiopat

Hvordan psykopaten tar over ditt sinn

Sosiopater og narsissister tar over ditt sinn som psykopaten

Vi leser ofte at psykopater/narsissister har et begrenset følelsesregister, og at de følelsene de kjenner er overfladiske av natur. Men de er ekstremt gode til å lese og manipulere fram følelser som gjør dem i stand til å få en nesten overnaturlig kontroll over andre.

Fordi narsissister og psykopater ikke har et normalt følelsesliv så kjeder de og irriterer seg ofte og har derfor et stort behov for å skape drama. I tillegg har de et umettelig ego som er helt avhengig av og kontrollere og dominere, og gjennom manipulasjon av våre emosjoner skaper de drama som er deres dop som de trenger for å bli høye/ruset.

Denne prossesen begynner nesten med en gang når psykopaten/narsissisten innleder et forhold.

Idealisering

I idealiseringsfasen bruker narsissisten/psykopaten store mengder sjarm, speiling og intens smiger for å få deg til å tro at du har møtt den du har lett etter hele ditt liv, en trofast og lojal sjelevenn.
Den falske følelsen av trygghet du nå har blitt lullet inn i gjør det nå mulig for psykopaten/ narsissisten å manipulere følelsene dine fullt ut.

Når et sterkt bånd har blitt konstruert mellom deg og narsissisten/psykopaten, så vil narsissisten/psykopaten respondere overfor dine følelser på en helt annen måte enn han/hun gjorde i idealiseringsfasen. Denne manipuleringen av følelser bruker narsissisten/psykopaten til å kontrollere og forme adferden din med.

Glede

Resultatet av den emosjonelle tilstanden du erfarer som følge av den intense idealiseringsfasen er tilfredshet og en generell følelse av glede. Du er sikker på at du deltar i et kjærlighetsforhold der dere begge viser at dere bryr dere om hverandre og at dere begge vil den andres beste, men et slikt konsept er fåfengt og meningsløst for en psykopat/narsissist. Det var aldri deres intensjon å bli glad i deg eller å elske deg.

Samtalemagi Veronica Linea Mortensen

BESTILL BOKEI DAG

Med boken Samtalemagi har Veronica Linea Mortensen laget et verktøy for å skape gode samtaler. Du finner over 1500 spørsmål som passer til ulike situasjoner. Med enkle teknikker lærer du bedre hvordan du og dine nærmeste kan lære hverandre å kjenne på en ny og morsom måte! Pris kr. 249,- pluss frakt.  Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

De vil at du skal være bundet til dem, men hvis du er glad, lykkelig og fornøyd, så vil de ikke kunne få det dramaet som skaper spenningen de trenger, som jo er dopet de konstant er på jakt etter for å kunne holde hodet over vannet.

Etter som tiden går, så bli din glede og tilfredshet en kilde til kjedsomhet og frustrasjon for psykopaten. Din glede tjener som en påminnelse for dem at det igjen er på tide å ta kontroll over marionettetrådene de har installert i deg, slik at de kan få deg inn i den emosjonelle tilstanden de vil at du skal være i som tjener deres planer og umettelige ego. Bare slik de kan få den tilfredstillelsen de har behov for.

Sjalusi

En måte psykopatene/narsissistene kan tilfredstille både sine egoer og tørst etter drama på, er å fabrikere noe som kan skape sjalusi. Triangulering er en slik manipulasjonsmetode. Ved å skape kunstig rivalerisering mellom dem selv, deres tidligere ekser og andre ting eller individer som kan gjøre den samme nytten for psykopaten/narsissistens agenda, kan psykopaten konstruere sjalusi dramaer, som han/hun har kontroll over.

For det første så vil slike dramaer blåse opp psykopatens ego til det nesten sprekker. For det andre så vil du forsøke å fokusere på metoder som gjør at psykopaten skal gi deg oppmerksomhet. Du er redd for at psykopaten skal miste sin interesser for deg eller mislike deg.

For det tredje, din økende desperasjon som er fremkalt, gir han/henne en mulighet til å stemple deg som gal og paranoid når de beskylder deg for å overreagere på deres provokasjoner.

Psykopaten vil bruke ditt emosjonelle ustabile humør som de har manipulert fram for å diskreditere deg og spre dårlige og stygge rykter om deg slik at de selv blir fremstilt som ofre. Det virkelige offeret, nemlig deg, vil bli sett på som en ustabil overgriper.

Ny bok fra Torunn Hansen

Om en oppvekst med misbruk av nære familiemdlemmer

BESTILL BOKEN I DAG!

Les Torunn Hansens ærlige bok om misbruk av sin egen onkel. Det skjedde utallige ganger gjennom oppveksten. Dessverre er dette noe som skjer i flere hjem enn vi aner! 


Modige Torunn står frem og ønsker med denne boken å fortelle sin historie. Se hvilke tegn du skal se etter hos barn! Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Uvitende og lettlurte individer vil tro på og sympatisere med psykopaten/narsissistens løgner uten å gå dem nærmere i sømmene, og på den måten så vil psykopatens/narsissistens støttespillere selv bli overgripere.

Slike støttespillere kalles flygende aper.

LES OGSÅ: Oppgjøret med psykopatens medløpere

Kan psykopaten få deg til å reagere irrasjonelt når han/hun har vitner tilstede, så vil psykopatens påstander virke enda mer troverdige, og løgnene deres vil jo da også bli enda enklere å fremstille som sannhet.

Sinne

Psykopaten/narsissistens respons på ditt sinne kan ta flere former:

De kan ble helt tyste og la være å ta kontakt med deg, og de kan også frustrere deg med “word salad”. 

Til slutt så vil ditt rettferdige sinne gi dem en grunn til å kutte kontakt over en periode. Når så psykopaten tar kontakt med deg igjen, så vil han/hun rettferdiggjøre sin manglende kontakt med deg ved å si at du har hatt en irrasjonel og urimelig oppførsel og at det var derfor de valge å kutte kontakten med deg over en periode.

Psykopaten vil forsøke å få deg til føle skyld og anger for deres fabrikerte drama. De vil at du skal ta skylden for deres manipulasjon av deg. 

Og du vil mest sannsynlig forsøke å imøtekomme psykopatens ønske, fordi du forstår ikke hva du har med å gjøre. Du vil si deg enig i at du har vært urimelig. Du vil for enhver pris unngå ignoreringsmetoden igjen, som da den pågikk var noe av det verste du har opplevd.

Å gå på eggeskall

Savnet av psykopaten/narsissisten i den perioden var uutholdelig. Du vil ikke gjennomleve det en gang til! Derfor så går du inn i en nye fase i forholdet mellom deg og psykopaten, som kalles å gå på eggeskall. Dette er en ny fase gjennom et nytt følelsesmessig helvete.

Psykopaten/narsissisten har nå tatt kontroll over din oppførsel gjennom å manipulerere din emosjonelle tilstand. Du lengter etter emosjonell stabilitet og gleden fra den tiden da psykopaten/narsissisten lot deg gå gjennom idealiseringsfasen.

Du tror stadig vekk at den tiden skal komme tilbake da psykopaten/narsissisten lar deg se litt av denne fasen og oppleve en bitteliten reprise av den med jevne mellomrom. Det vedvarer ikke og derfor så lengter du mer og mer etter den.

Du håper og håper at denne perioden skal komme tilbake, og det vet psykopaten. Det er derfor de hele tiden kaster smuler til deg, slik at du skal ha et håp om at en dag så vil det bli som den gang det var så bra, så fint og godt. Hvis psykopaten ikke hadde hatt kontroll over deg, så ville du for lengst ha dratt din vei! 

Ingen ved sine fulle fem, dag etter dag, uke etter uke, måned etter måned, år etter år, lar noen voldta sitt sinn frivillig 24/7.

For når du er i psykopatens klør, så er du viljeløs, da er du helt og fullt ut i deres makt. Du er et offer for en brutal overgriper som finner stor fornøyelse i å voldta andre sin frie vilje. Psykopatene vil vise en tilsynelatende hjertelig og imøtekommende atferd i selskap med andre. Dette bidrar til å styrke deres falske bildet som en normal og kjærlig partner til venner, familie og andre bekjente.

VENDEPUNKT 

INGUNN NORHEIM

Mange år i et forhold preget av psykisk vold og mobbing var nær ved å knekke Ingunn. Men hun maktet å bryte ut og vil nå hjelpe andre i samme situasjon. Les om hennes opplevelser i sitt destruktive forholdet og hvordan hun klarte å frigjøre seg og starte på nytt!


Forlagshuset Vest sender deg boken direkte. Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.


 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

De gjør dette slik at du vil ha mindre sannsynlighet for bli trodd hvis du velger å avsløre historier om dem og deres emosjonelle misbruk og falske beskyldninger om at du er gal. Imidlertid vil disse hjertelig periodene være kortvarig, fordi din lykke er en påminner om at de trenger å kontrollere deg.Så syklusen av emosjonell manipulasjon fortsetter, der psykopaten/ narsissisten bruker en rekke taktikker for å destabilisere deg . Disse kan inneholde korte perioder med stabilitet ispedd personlig kritikk, tilbakeholdelse av fysisk intimitet, isolasjon fra venner og familie og falske løfter om fremtiden. Alt dette gjøres for å skape fortsatt forvirring og tvetydighet.

Psykopaten stoler på at manipulering av sunne følelser skal kunne slukke tørsten for deres drama, for å lindre deres kjedsomhet og tilfredsstille deres unormal og umettelig ego. I den prosessen kan de ødelegge svært mange mennesker på sin vei, for de tar ingen hensyn til noen. Ikke en gang til sine barn i jakten på fixet som for en periode skal tilfredstille deres ondskap.

Når virkningen av dopet er borte, så må de ha mer, de får aldri nok. Forskjellen på dem og vanlige junkies er at mens junkiene bruker farmasøytiske midler for å få sin rus, så bruker psykopater levende mennesker som sitt dop.

Denne artikkelen er oversatt og bearbeidet av Olje-John Saga basert på et innlegg av “Aphrodite” som du finner her. Ole-John har sin egen blogg.

LES OGSÅ:

Har du truffet på en psykopat? Her er kjennetegnene

10 gode råd om hvordan komme seg vekk fra psykopaten

10 kjøreregler du bør følge for å sikre at bruddet med psykopaten blir endelig

Tidligere studier har vist at de som har en narsissistisk personlighetsforstyrrelse, også har større sannsynlighet for å utvikle avhengighet av sosiale medier.
Profilen din på nettstedet Facebook kan fortelle noe om hvor narsissistisk du er. Men blir vi mer selvopptatte av denne kommunikasjonsformen?
Menn og selfies: Antisosial, narsissistisk, psykopatisk – kvinner, vær på vakt! Kvinner og selfies: Stakkars jentene som er utsatt for et så vanvitig utseendepress …

 

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne historien? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Vi du fremstå med ditt fulle navn, skriver du det i stedet for «Anonym». Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre. 

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (5)

 1. Dette var virkelig noe av det beste jeg har lest på denne siden. Det er sant at opplysning er viktig, for man skammer seg egentlig over at det er slik og tror at det gjelder bare en selv.
  Her gjenkjente jeg hver eneste setning og det var forklart på en så lettfattelig måte at man fikk med seg poenget.
  For det første ha jeg hatt en ektemann (eksmann) som er akkurat slik, å fremprovosere situasjoner som for meg til å hisse meg opp, da kan jo alle se hvor ubalansert jeg er,…også perfekt som han er.
  For det andre så har jeg en storesøster som faktisk er like ille. Nå har jeg akkurat fått vite at jeg reagerer så aggressivt og oppfarende på det hun sier. Jeg har gjort en handling uten hennes viten og jeg kunne jo ha ringt til henne først og om jeg har glemt at vi er i familie ? (Jeg er 66 år). Hun skal kontrollere og vite om alt hva jeg gjør, og egoet hennes blir skikkelig fornærmet når ikke hun står i første rekke.
  Men så var det dette med ond sindighet, og det har jeg også fundert på mange ganger,…går det an å være så slem ? F. eks var jeg i en diskusjon med min søster en gang, hvorpå hun utbryter : “Ja du er vanskelig, jeg husker at jeg snakket med Arne (eksmann) om det,…hvor vanskelig du egentlig er !” Virkelig litt av en søster som går bak ryggen min for å snakke dritt om meg med min eksmann ! Det må vel være det laveste av det laveste !
  Det var også veldig oppklarende dette med “dopet”, for jeg har liksom aldri klart å forstå hvorfor de gjør som de gjør, hva er det som driver dem ? Men jeg forstå det nå og det er fullstendig nytteløst å komme til noen oppklaring eller enighet for da blir jo dette spenningsfeltet borte !
  Takk for en kjempefin artikkel !

 2. Jannicke

  Dette var som å få beskrevet de siste 13 årene av mitt liv! Vi bor ikke sammen lenger, så jeg ser ting mer klart nå. Dessverre må jeg fortsatt samhandle med ham fordi vi ha en sønn sammen. Han bruker selvsagt vår sønn som våpen. Forskjellen er dog at jeg nå ser strategiene han bruker, samtidig som jeg ser at jo mindre jeg biter på dette spillet hans, desto værre blir “angrepene” da han blir kjempesur hvis jeg ikke lar meg vippe av pinnen.
  I denne artikkelen fikk jeg et nytt perspektiv på hvorfor de gjør dette her. Dopet! Han er i tillegg rusavhengig så det henger jo virkelig på greip, men jeg trodde det var rusen som hadde hovedskylden for hans oppførsel. Jeg skjønner nå at det ikke er håp om at han skal endre atferd selv om han skulle velge å bli rusfri.
  Takk for god artikkel! Og takk for at jeg slipper å føle meg så alene med disse opplevelsene!

 3. Pål Bernharden

  Skremmende og virkelighetsnært lesning.

 4. Hans Paulsen

  Hva om Germund Cappelen er psykopat og har lurt både politiet og rettsvesenet? Han kan jo ødelegge livet til Eirik Jensen,siden det ser ut til at han ble trodd.

 5. Anonym

  Takk. Dette er en veldig god beskrivelse.

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.