Innlegg

Psykopaten er ikke bare ond

Psykopeten er som folk flest

Gestalt Psykoterapeut Erik Bisgaard har fulgt denne siden over lengre tid og opplever at de aller fleste som kommenterer her inne ser på psykopater og narsissister som egoistiske “onde” og “slemme” mennesker totalt uten empati og selvinnsikt som bare ødelegger alle rundt seg.

LESERKOMMENTAR: Dette stemmer imidlertid ikke med mine erfaringer. Jeg kjenner til flere mennesker med både Antisosial PF (psykopati), Dyssosial PF (psykopati) og Narsissistisk PF som er fullstendig klar over sin “forstyrrelse”. Noen bryr seg ikke om den mens andre igjen er stolt av den siden de kan oppfatte den som en styrke og gi dem en “tøff” identitet. Og for enkelte er den også også en styrke.

God innsikt i sin egen “forstyrrelse”.

Det finnes mange psykopater og narsissister som har innsikt i sin egen situasjon.

Noen av disse bruker sin kunnskap og selvinnsikt til å bevisst manipulere sine omgivelser til å få det som de vil, andre bruker det som en unnskyldning for å begå “onde” handlinger (hva kan du forvente – jeg er jo “psykopat”), andre igjen gjør det de ønsker fordi de vet at anger og samvittighet er fraværende, men enkelte også bruker denne kunnskapen og selvinnsikten til beste for seg selv og sine nærmeste.

Samtalemagi Veronica Linea Mortensen

BESTILL BOKEI DAG

Med boken Samtalemagi har Veronica Linea Mortensen laget et verktøy for å skape gode samtaler. Du finner over 1500 spørsmål som passer til ulike situasjoner. Med enkle teknikker lærer du bedre hvordan du og dine nærmeste kan lære hverandre å kjenne på en ny og morsom måte! Pris kr. 249,- pluss frakt.  Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Det er derfor ikke slik at alle psykopater eller narsissister er slemme eller onde. Noen har velfungerende liv både familiært og arbeidsmessig rett og slett fordi de foretrekker dette fremfor stadig “kamphandlinger” med sine omgivelser. Enkelte mener for øvrig at både psykopater og narsissister kan ha en selektiv empati, føle sympati og være rettferdige. Enkelte kan dermed oppleves som svært snille og “gode” selv om de kanskje er dette av egen interesse fordi dette gir en beundring som de kan ønske seg.

Det jeg vil frem til er at mange, både psykopater og narsissister, kan ha velfungerende liv på alle måter og leve i fred og harmoni med sine omgivelser fordi de foretrekker dette.

Narsissister og “psykopater” er dermed like individuelt forskjellige som alle andre mennesker, noe jeg tenker det er svært viktig å være klar over.

Erik Bisgaard finner du på Facebook her

Dette kjennetegner psykopaten

Mangel på empati er gjerne et typisk kjennetegn på en psykopat, og ifølge psykolog og fagdirektør hos Psykopaten.info, Dag Øyvind Engen Nilsen, er det den følelsesmessige empatien de mangler og ikke den kognitive. Det er gjerne ikke noe galt med intelligensen til psykopaten, de kan kjenne igjen følelser når de ser dem, men de kan ikke kjenne på andres smerte, sier han til KK.no

Flere tusen Nordmenn er psykopater

Psykiatrispesialist Randi Rosenqvist har til NRK ett råd til dem som lever med en psykopat: – Dere burde springe!

Mitt liv som psykopat

Ordet «psykopat» får folk til å løpe vekk i frykt. Men psykopati er ikke så enkelt og svart-hvitt som de fleste tror. Og alle psykopater er ikke konebankere eller mordere. Om Fallon i NRK ytring.

Nyter andres smerte | forskning.no

De er vedvarende hensynsløse og krenkende i forhold til andres rettigheter, og de beskrives noen ganger som sosiopater eller psykopater. Innen psykologien blir …


Psykopaten – uten samvittighet | forskning.no

Men de aller fleste psykopater er ikke mordere. Takk og pris, tatt i betraktning at mellom to og tre prosent av menn tilfredsstiller denne diagnosen, og oppunder …

Psykopater kan slå på empatien | forskning.no

En psykopat er en person som både kan være overfladisk sjarmerende, manipulerende, som har lite skyldfølelse, og dessuten lite medfølelse med andre.

Psykopatenes språk | forskning.no

Psykopater bruker et mer rettferdiggjørende språk når de omtaler forbrytelsene sine, ifølge forskere som har analysert ulike morderes egne fortellinger.

Gjesping er smittsomt. Men hvorfor blir ikke alle like påvirket? En ny undersøkelse bestrider tidligere antydninger om at empati har noe med saken å gjøre.

Hva er en psykopat? Her er 50 kjennetegn

Hos www.hjelptilhjelp.no kan du lese mer om psykopati og hvordan du kan gjenkjenne en reell psykopat.

 

LES OGSÅ: Sjekk anbefalt litteratur og bøker du kan bestille 

 

—-

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne kommentaren? Vær den første til å kommentere! 

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. E-post på oppgis, men blir ikke vist noe sted. 

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som «Leserhistorie – med egne ord»? Send til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer den og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt og vil gjøre det under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om du ber om det sender vi deg teksten til gjennomsyn før den legges ut.

Husk at mange finner hjelp og trøst i å lese andres historier og lære at de ikke er alene om sine opplevelser!

Vi setter veldig pris på om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er for mange en stor hjelp å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å bli fri fra psykopatens grep.

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (36)

 1. Jeg vil være anonym.
  En psykopat har ingen selvinnsikt og ser ikke sine egne feil. De elsker å fremstå som empatiske og snille. Ja de kan være veldig rause, spandable og by på seg selv for de elsker publikum. Den empatiske delen er tillært og stikker ikke dypt.

 2. Datter

  Dette var det beste jeg har lest her inne, selvsagt er folk med personlighetsforstyrrelser ulike – og bevissthetsnivå og intelligens er forskjellig som hos alle andre grupper.

 3. Nysgjerrig

  Så du mener at en person med disse diagnosene, uten empati altså, kan fungere godt, uten at det går ut over noen?
  Har du undersøkt om alle personene rundt denne personen, har det like bra?
  For veldig ofte finner de seg et “offer”, som de undertrykker, for å døyve den utilstrekkelige følelsen av å mangle ekte empati…
  Da “ser det ut som” at de fungerer… Men manipuleringa deres, går ALLTID ut over noen:/ Dessverre!!!
  Kan man da si at de fungerer normalt?
  Eller er det farlig å ikke være kontinuerlig på vakt, så man ikke havner under disse “dampveivalsene”?

 4. Anonym

  Etter min erfaring så er de veldig opptatt av å fremstille seg som gode og snille, utad. Men hvorfor er de det ikke mot offeret på tomannshånd? Hva blir forskeren egentlig på ett dårlig selvbilde og narsistiske trekk?
  Når de spiller dette falske skuespillet. Overhode ikke takler eller innser sannheten. Hva er de egentlig redd for?
  Når de nedlesser offeret med sine egne problemer. Takler de ikke å se seg selv I speilet?
  Krig og konkurranse gir dem jo livsgnist. På alder med en treåring?
  De vet hva som er å være snill. Er det når de skal smiske seg inn på livet. Men de mangler tålmodighet. Setter raskt igang, igjen. Skal ha det til at en er forferdelig til å smiske.
  De liker ikke at noen har det godt. Misunnelse og sjalusi. Når de ikke kan konkurrere selv. Så plukker de ut andre som eksempler på å psyke en ned.
  Ikke minst, ikke måte på hvor store psykiske problemer en har. Vel, er glad for at jeg har fått bekreftet at det har jeg ikke. Standard spørsmålet om henne er; Er hun rusmisbruker?

  • Maylill

   Ja, rusmisbrukere synes veldig synd på seg selv. De bryr seg bare om seg selv. De manipulerer fram sympati fra andre ved å kalle seg selv det svarte får. Da får de sympati fordi folk synes synd på dem.

   • anonym

    rusmisbrukere , har ikke noe med psykopati å gjøre , det er misbruket som styrer de og følesene forsvinner ofte sammen med rusen , det forsvinner vanligvis også ved avrusning , en psykopat er og blir psykopat uansett , det de har mest glede av er å skade , såre andre menneske på en sånn måte , at offeret selv tror at det er de det er noe galt med . har du sett det onde smilet til en psykopat så vet en at her nytter det bare å komme seg langt unna og bryte all form for kontakt.

  • Modige jeg

   Jeg er faktisk ikke enig med Monica,på alle punkter, først og fremst meste av hverdags psykopater har både eiendom og er velstående og de ville bruke sine eiendom for lage et felle for sine offer, og til kunne kontrollere sine offer ved å skrytte av de de har, jeg som en kvinne møtt to menn med narsissistiske trekk og psykopatiske trekk som vil bruke sine penger og eiendom til holde med tilbøyelige på alt de sier, slik at begge trodde at de er bedre en meg , og jeg ble alt som en gullgruver, og til å med siste forhold ham som jeg var med fortsetter smigre kvinner med sine eiendom, og ofte er ute etter offer som har nesten ingen ting til å kunne bruke makt på dem. For en Normal person som jeg er svært barnslig om å være sjalu når jeg har selv en solid utdanning og jobb og en eiendom til å bli fornøyd med, bli sjalu på hans eiendommen, men lever i en giftige forhold, jeg sluttet forholdet selv, fordi jeg er fornøyd med lite i livet mitt , men likevel satser på en man med andre verdier en å bare være fanget i sine egne eiendom og materielle ting, fordi materielle ting er til livets nødvendighet til kunne leve , men ikke brukes som makt og utnyttelse av andre mennesker. Derfor burde man se at en psykopat kan ikke bli sjalu på deg , men fordi han er selv velstående og veldig klok nok, og ofte lang i fra være en rusmisbruk,han ofte har ikke en tapere ansikt og svak til å bli rusmisbruker.En psykopat er ofte en leder på på jobb og hjem, kan sjarmere personer rundt seg i starten, veldig stolt av seg selv, tror sitter med alle fasit svar på alt. men en rusmisbruk har ikke så gode hjerne til å fungere klok til fange deg i et edderkopp nettet som denne side kaller hans strategisk er slik. En rusmisbruk kan i følge fysiologi gir fort en tegn av sine abstinenser, men en psykopat bruker det sine strategier og vil han å gi deg en illusjon av kjærlighet, dette gjør psykopaten ganske godt planlagt, hvordan gjør dette gir deg mange komplimenter i både små og stort, om for eksempel hvor vakkert du er , du verden beste og vekkerest i livet hans / hennes. Psykopaten sier til deg om han er stolt av deg , men etterhvert ville vise om hvor dum du er, og dette han gjør foran sine nærmeste.Derfor er det naiv og si at en psykopat er sjalu på eiendom, og eller er rusmisbruker, en rusmisbruker er avhengige av sin rus, og derfor oppføre seg ikke normalt, men han var en dag normalt som jeg og deg, men avhengigheten til rus gjorde han/ henne slik.

 5. Maylill

  Her ser vi en farlig terapeut som flytter grenser. Kanskje han har slike trekk selv. Det er bl.a. slike som ham som gjør at ikke noe gjøres med psykopatene. Han manipulerer med sine uttalelser slik at han misbruker vår samvittighet. Han gir oss skyldfølelse når vi betegner psykopaten som ond.
  Når et menneske mangler samvittighet og empati, da er dette et ONDT menneske. Å si noe annet er løgn for å beskytte psykopatene. De som beskriver hva de har erfart av psykopatene på denne siden, vet hva de snakker om. Det er farlig å torturere dem med skyldfølelse i tillegg til traumene som de har etter psykopatens herjinger.

 6. Anonymious1

  Helt sikkert finnes de åsså, og er nokså interessant egentlig, mtp forskning innen feltet? Men her skrives oftest om vonde erfaringer, erfaringer man ikke ikke løper rundt å forteller til hvermannsen`er&fruer. 🙂

 7. Maylill

  Vi har en slik kvinnelig nabo her. Hun liker å pine og plage dem som hun har fått imot. Vi er bekymret for hva hun gjør mot sin samboer nå.
  Jeg hadde en tante som kan ha drevet min onkel til selvmord. Han hengte seg i 1963. Da han var død, fikk vi høre av hans foreldre at han hadde svulst på hjernen, og at han hadde store smerter. Min onkel var en veldig snill og god mann.
  Mange år senere, da jeg nevnte for min forhenværende tante at han hadde svulst på hjernen, så ble hun rasende på meg og snakket veldig nedsettende og foraktelig om ham, og at han hadde psykiske problemer. Han hadde ikke noen svulst på hjernen.
  Et par år før han døde, fortalte min bror om da han skulle besøke dem. Han banket på, og åpnet døra. Da fikk han se at hun sparket min onkel.
  Den dagen min onkel døde, var jeg en av de siste som snakket med ham. Vi hadde vært og hentet post sammen. Han var stille, og sa ikke mye. Noen minutter senere var han død.
  Jeg mener at når hun lenge etter at han var død, kunne være rasende på ham og oss, og snakke så nedsettende om ham, så gjorde hun det også mot ham da han levde. Og da var han alene med henne i noen år. Jeg tror hun drev ham til selvmord. Hun har hatt tre menn. Alle er døde.
  Psykopater driver på slik. Du får ikke noe virkelig godt fra dem. De er bunnløst onde. Det er slike mennesker rettsvesenet/systemet/terapeuter beskytter. Og da er systemet ondt og sykt.

 8. anonym

  det er vel ett skuespill , siden de elsker å få folk til å føle seg dårlig , og sette de i ett dårlig lys , den eneste gleden de har , det hele er ett spill for galleriet , at de er sjarmerende , omsorgsfulle og fantastiske mennesker , det er utad , at man tror psykopater kan føle empati , skyldfølese , anger , har samvittighet er feil , men de kan spille det . for å oppnå det de ønsker , de fleste psykopater er ikke i fengsel , men har tilpasset seg liv der de kan spille ut folk mot hverandre , få de til å føle seg dårlig , lage livet deres til helvete , få de til å ta selvmord , og til slutt spille ut at de er offeret .

 9. Denne var litt motsigende synst eg. Dersom dei er fult klar over sin “diagnose” og bruker den med selvinnsikt gjør det ikkje berre dem enda “ondere”. I motsetning til ein narsissist og psykopat som ikje er klar over hva følgene for dem som blir utsatt for dei er/blir. Men her er dei faktisk klar over disse trekkene og bruker dem for egen vinning og att på til er stolt over det. Uansett er/blir følgende for offerene like ødeleggende korleis du vrir og vender på det.For ein med empati har evnen til å reflektere over sine feil og dermed unnskylde seg dersom dei har gjordt noe som sårer andre. Denne evnen har ikkje ein narsissist/psykopat. Det gjør tilgivelsesprossesen vanskelig for dem som må takle konsekvensene av ein slik person.

 10. Det er tull det du snakker om. Fra en som er borderline, altså langt ifra noen engel. Har truffet flere enn gjennomsnittet og vil hevde at det ikke finnes noe godt på bunn i noen av dem. Dette er ikke svart/hvitt tenkning. De bruker mennesker til det som passer dem, resten er fasade og skuespill. At de kan tilpasse seg, ja, men de er som meg ikke i stand til å ta vare på andre mennesker en seg selv. Ikke en gang et dyr! At samfunnet blir mer narsissistisk er en negativ utvikling, det burde vært motsatt. Jeg lurer på om artikkel-forfatteren har sett filmen Girl-Interrupted? Se den før du prøver å overbevise noen om psykopaten ikke er ond.

 11. Du refererer til venner og bekjente! Har du saklig forskning på dette området! Dette høres ikke objektivt ut spør du meg! Kanskje du bør reflektere om du har blitt manipulert av noen av dine “venner’?

 12. Anonym

  En psykopat har ingen selvinnsikt og ser ikke sine egne feil. De elsker å fremstå som empatiske og snille. Ja de kan være veldig rause, spandable og by på seg selv for de elsker publikum. Den empatiske delen er tillært og stikker ikke dypt.

  • Monika

   Helt enig med Anonym som her skriver kl 19:57 den 7. mars 2016
   En slik type psykopat har jeg også vært borti. To stk. Begge kvinner.

  • Nemlig!!!

 13. Modige jeg

  Det er ser jeg mange beskriver psykopater som dyr og oppfordrer dem til å ta sitt liv. Men alle de psykopater har mottatt dette type oppførsel enten fra arv og miljø. Derfor føler jeg synd på dem, fordi de var en dag en uskyldige barn som ubevisst har utviklet til å bli en psykopat.Jeg har møtt to menn med både narsissist og psykopatiske trekk i mitt liv, som nesten har hatt de fleste av de trekkene og skåret gjennomsnittlig på en skal mellom 25 til 29/ 30. Jeg har likevel var glad i ham, og levde med de minner om ham, fordi han var både snill og sint. Idag har jeg godt nok akseptert at han er ut av mitt syn og ut av min minne, fordi det var bare en illusjon av kjærlighet.

 14. Helle Beate

  Forskeren James Fallon viser i sin forskning at det finnes fysiske bevis i hjerne for psykopati, og at det finnes grader av atferd hos psykopaten. Ikke alle er voldelige rent fysisk. Han fant ut at han selv kom fra en familie med mange psykopater og at han faktisk har diagnosen selv. Men det han også sier helt klart er at han kan dra på pub i stedet for i begravelsen til tanta si. Det er ganske kaldt gjort, og viser blant annet hvor lite medmenneskelige psykopatene er i utgangspunktet. Har han gjort et stort gjennombrudd med forskningen sin? JA, helt klart. Men det betyr ikke automatisk at det kan være bra med psykopater, eller at de ikke bare handler i egeninteresse. Og hvem av oss skal bedømme hvem som er en bra psykopat? Eller hvilke av handlingene til psykopaten som er bra? Vet vi hva som må gå tapt fordi psykopaten klarer EN situasjon bra? Vet vi hvordan de oppfører seg på jobb eller hjemme? Vet vi hvilke skader de påfører sine medarbeidere og sine nærmeste mens vi hyller dem for å ta kalde og veloverveide avgjørelser i en krisesituasjon? Eller når vi sier at de er ikke bare onde og får til mye bra også? Er den ene heltedåden verdt alle de andre brannslukningsaksjonene som må foretas rundt psykopaten til en hver tid? Det er mange spørsmål som må besvares, og de må besvares fra alle vinkler. Det holder ikke å se endimensjonalt på en hendelse eller en gjerning. Heller ikke i i forhold til psykopatens handlinger.

  Så kan man mene at vi som mener det ikke er noe positivt med psykopater også ser endimensjonalt. Det er bare det at vi har opplevd psykopatens mange sider i det daglige og i hverdagslivet. Alle som har rømt, gitt opp venner, familie, jobb, bodd på krisesenter, kjempet mot rektorer, rådmenn, barnevern, og lever på skjult adresse. Går det an å si at vi ser endimensjonalt? Flere meninger rundt dette?

 15. Jeg har litt problemer med å forstå denne artikkelen.
  Jeg har vært berørt av noen psykopater i livet, kvinner og menn.Ingen av dem har fremvist den kontrollen som forfatteren mener at de kan ha med sitt liv og oppførsel.Det finnes forskjellige typer og grader av psykopati og narsissisme, det tror jeg forskningen er ganske enige om. Man må faktisk som regel komme litt inn på dem for å se at noe er fullstendig feil.Masken er som regel på, og de kan styre hvordan de eksponerer seg – til en viss grad. Vi som har erfaring med dem blir imidlertid flinke til å se tegnene, fordi de bare til eviss grad lærer av andre hvordan man skal oppføre seg.For plutselig plumper de uti og man sitter der som et spørsmålstegn og gaper. Da er det mitt bestemte inntrykk at de ikke selv skjønner hvor drøye de er. Det være seg at du plutselig forstår at de manipulerer deg, lyver for de g eller rett og slett opptrer fornærmende og plumpt.Ler på feil sted når du forteller dem noe vanskelig eller, eller…mulighetene er mange. Poenget mitt er at jeg har inntrykk av at de ikke forstår at de oppfører seg uspiselig mange ganger. En selv derimot er sær og vanskelig om en ikke henger med på notene og bare lar dem få kjøre på som om alt er i skjønneste orden. De kan bli ganske sinte, mildt sagt, om man har motsigelser eller innvendinger til det de skal selge deg som god fisk.

 16. Shrink

  “Det jeg vil frem til er at mange, både psykopater og narsissister, kan ha velfungerende liv på alle måter og leve i fred og harmoni med sine omgivelser fordi de foretrekker dette.”

  Dersom det stemmer er de vel ikke narsissister eller psykopater. Problemet er vekslingen mellom å være snill og slem. Små doser med snillhet innimellom trakasseringen for å holde offeret under kontroll. Noe som skaper en sterk binding, traumatic bonding. Det forklarer også hvorfor det er så vanskelig å forlate psykopaten. Psykopaten lever et tilsynelatende godt liv,er i god jobb, helten i nabolaget osv. Samtidig terroriserer han eller hun innenfor husets fire vegger, en kollega på arbeidsplassen eller lignende. Men før eller siden kommer sannheten frem.

 17. Shrink

  Jeg vil legge til at viktige kjennetegn på psykopati nettopp er mangel på empati, at de får næring av konflikt og konstant kampholdning mot omgivelsene. Derfor faller mye av argumentasjonen i innlegget. En psykopat skaper pr.definisjon ikke harmoni med sine omgivelser og mangler empati. De kan gjerne si at de ønsker harmoni men det må vendes 180 grader.

 18. Anonym

  Psykopaten kan bruke deg som et redskap for å få makt. Du får da selv makt. Den dagen psykopaten ikke har bruk for deg lenger i sitt spill, da kan alt skje. Da kan hele situasjonen snu og du blir den tapende part i din rolle i dette spillet. Når det skjer, det vet bare psykopaten.

 19. Anonym

  En psykopat er beregnende og maktsyk. En dyktig psykopat kan lage et diktatur, der den som ikke tyaniserer de andre, den blir selv tyranisert. Dette diktaturet er det i praksis nesten umulig å komme ut av. Psykopaten kan bygge opp en utrolig stor økonomisk makt over tid.

 20. Anonymious1

  Det lukter mannskit av denne psykopat-empatiske artikkelen nå, ett år etter den første kommentaren min.
  Det sier ganske mye om fremgangen i utviklingen ut av psykopat-fangenskapet må jeg bare si.
  Nå ser jeg hele faenskapet i perspektiv, til og med i fugleperspektiv..

  I mars 2016 var jeg ikke lenger meg selv, humør og fremtredende steg og sank alt ettersom hvor mentalt sterk eller svekket jeg følte meg.
  Livslysten og livsgleden min fantes ikke lenger, alt som kunne antydes å ligne var bare jatting og skuespill fra min side..
  Derfor tilbragte jeg mesteparten av tiden alene, da denne jattingen var blitt så slitsom og meningsløs å holde på med..!

  Nå er livet på rett vei igjen, jeg har sloss og kjempet for å få tilbake roret og styringen over meg og mitt, og jeg har seiret sålangt!
  Tiden og dagene som kommer, ja selv de gråeste hverdager, har endelig med seg aspekter som ofte er verdt å se frem til..
  Selvsagt er ikke alle dagene lyse, da noe fra den 30 år gamle fortiden henger igjen, og nå og da dukker det opp saker og hendelser fra den tiden.. sjeldent men lell, og sånn forstår jeg at ventetida ennå ikker er helt over.

  Men å få meg til å se formildende på den kalkulerte ondskapen er et døvblindt bomskudd bare så det er sagt!! Jeg er fremdeles inneforstått med at det finnes ulike grader og typer av psykopati og psykopater, og hva så?
  Det finnes grader og typer av kreftformer også, men det hjelper ikke de hardest rammede ett dugg, gjør det vel?
  Om denne forskningen har noe av oppriktighet og sannhet i seg, noe som er tvilsomt, så er det utydelig og uklart hvem og hvordan resultatet er ment å bidra til fremgang og opplysning, eller til oppbyggelse av mot og styrke til å reise seg og komme seg helskinnet ut av fangeskipet i galeondskapet.

 21. Bibbi Nord

  Hei,
  Jeg sitter noe undrende tilbake etter å ha lest dette. Hva ønsker Bisgaard egentlig å fortelle til mennesker som har hatt grufulle opplevelser med psykopater?
  Hva baserer han sine uttalelser på, for uten at han har møtt “snille” psykopater?
  Kan han vise til forskning?
  Hvis det er viktig å få frem, at det finnes “snille” psykopater, så finner jeg det noe underlig å komme med denne infoen på en hjelpeside for psykopatoffer.
  Det er noe med tid og sted.
  Og hvis Bisgaard har forskning å vise til, i tillegg til egne opplevelser, hvorfor skriver han ikke om dette til Norsk Psykologforening, eller andre relevante fagforum ? Jeg undres…

  • Fant hjelp i dette innlegget jeg. Jeg er akkurat kommer ut av er usundt forhold på en vond måte. Han er utro med ei som er 14 år yngre enn meg. Forrige gang var det med en thai.
   Jeg leter etter forklaringer, for å skjønne, og får mange av trekkene til å stemme, men ikke alt. Han tåler ikke kritikk og er veldig dominant og bruker hersketeknikker, men tror også at han har følelser og empati til en viss grad, iallefall så lenge han selv ikke kommer dårlig ut av det. Veldig flink med unger og hjelpsom og god å prate med. Ser meg og leser meg. Han er stort sett veldig snill og veldig god på nærhet. Men så er det disse episodene. Han kan legge seg med en iskald rygg til uten forklaring. Han hadde lagt en patron på kjøkkenbordet og var borte da jeg kom dit. Tok ikke tlf og jeg fikk litt panikk, redd for hva han hadde gjort. Han sier at da gjør jeg sånn, fordi du ikke hører etter, og det er ditt valg.

   Jeg skylder litt på meg selv også fordi dette forholdet vårt aldri ble helt offentlig. Jeg var gift og hadde små barn da jeg møtte han og slet med skyld for å rive opp kjernefamilien. Så jeg tok han aldri med på noe i min familie for å skjerme ungene. Dette ble en utfordring etterhvert. Men han fikk meg til å føle meg så unik, spesiell og elsket, vi hadde så mange gode stunder. Han fikk meg til å utfordre meg selv og tok meg med på så mange nye og gode opplevelser. Likevel var det så mange episoder der det var et rødt flagg oppe så jeg forstår ikke. Jeg tenker han er en snill psykopat. Jeg er ganske sikker på at han elsket meg første årene.
   Sitter igjen med et hode som vet at dette ikke var bra for meg, men med et hjerte som hadde tatt han tilbake tvert. Jeg greier ikke forstå at en 14 år yngre nå får alt som var mitt. Han har nemlig hivd meg ut, og flyttet henne inn. Det gjør bare sååå vondt.

 22. Anonym

  Jeg har skrevet noen sider fra mitt liv og levert til noen profesjonelle. Hstorien er såpass nær en liten krimnovelle at når de profesjonelle leser den, så er den vanlige reaksjonen: For noe sprøyt. I min journal står det også: Det kan være en psykose.

 23. Bibbi Nord

  Hei, Jeg la inn en kommentar her tidligere i dag, og jeg er den samme Bibbi Nord, som jeg var på facebook. Fb-kontoen min er slettet pga “min” psykopat. Derfor velger jeg å kommentere her inne.

  Vennlig hilsen Bibbi Nord

 24. Helene

  Dette er feil! Selvfølgelig er psykopaten bar e ond. Det er ikke mulig å være delvis snill og delvis ond. Enten så er man snillm eller så er man slem men skjuler det med gode gjerninger.

 25. Anonym

  Min far på 70 år er psykopat, dvs diagnostisert med psykopatiske trekk fra helsevesenet allerede da han var i slutten av 30-årene.
  Han har absolutt gode sider, og kan tiligmed være tilsynelatende empatisk om han ønsker å framstå slik, og særlig med dem som aksepterer å være totalt underdanig og under hans hæl, dvs ikke utfordre han og bare la han herje på. Og særlig om den han er empatisk med ikke har fornærmet han eller tredd ut av hans kontrollmekanismer. Men kun tilsynelatende og selektiv empati,så ikke mer perifer familie, naboer og omgivelser forstår hvordan han egentlig er..og han er derfor godt likt utad. Fasade er alfa og omega, og kun de nærmrste skjønner hvilje metoder av nådekøshet, emosjonell kontroll, frykt og vold han bruker for å oppnå å kontrollere alle rundt seg og ha dem under sin hel.
  Om noen går mot hans vilje, eller om han opplever seg kritisert eller at de psykopatiske trekkene hans adresseres og settes ord på, blir man utsatt for et eksploderende raseri og straffet med utstøtelse, kulde og ekstrem aggresjon/fiendtlighet/brøling og noen ganger vold. Alle rundt han er redde og går på eggeskall…fremdeles, selv om han nå er over 70.

 26. Solveig rønningen

  Det bisgard skriver er et hån mot oss som sitter igjen ribba totalt ig ødelagt følelsesmessig pga de jævelene . Dem har ikke noe mellom ørene . I dems hode er det tomt. Det er ingen hjemme.

 27. Anonymious1

  Det er svært mye som skurrer mtp hva Erik Bisgaard helt egentlig ville frem til med dette innlegget! Innledningsvis står det at han har fulgt med på denne siden over lengre tid. Ja vel, men har han forstått mye? Nope, ikke en skit! Han har jo null innsikt i psykopaters forhold til sannhet og ærlighet siden han helt åpenbart har satt sin lit til at psykopaten villig vekk forteller ham den hele fulle bedritne sannheten om seg selv. Muligens har gestalten hatt samtaler med psykopatenes «nære og kjære» som bekreftet psykopatens velutvalgte ord om seg selv, men at psykoterapeuten slukte det rått uten å ta høyde for at de kanskje ikke hadde noe annet valg av hensyn til egen sikkerhet er jo helt hårreisende! Det tilsier at den godeste terapeuten enten glemte at det var med psykopater han hadde å gjøre eller at han faktisk ikke har den ringeste anelse om psykopati og psykopater, noe som er ganske så horribelt og skremmende til terapeut å være! Sannsynligvis er Gestalt psykoterapeut Bisgaard navlebeskuende naiv og lettlurt, noe hans psykopat bekjentskaper visste å utnytte til fulle, er nærliggende å konstatere. At mine og andres erfaringer ikke stemmer overens med hans erfaringer betyr null og nada, for hans erfaringer stemmer overhode ikke med mine nærgående erfaringer gjennom 30 år!
  Nå er det tredje gang jeg kommenterer i denne tråden. Må si at det var både godt og vondt å lese egne kommentarer fra tre og fire år tilbake. At livet har gått videre og sakte til det bedre var i alle fall fint å sett svart på hvitt.

 28. Øyvind Hagen

  Leste innleggene..

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.