Psykopaten

Kun SMS om du har barn med en psykopat

Hvordan snakke med en psykopat

Er du utsatt for en helseskadelig psykopat er rådene entydige: Snu ryggen til. Bryt all kontakt og kom deg vekk! Men hva med de som sitter igjen? Vi får fortvilte henvendelser fra de som har klart å bryte med psykopaten, men som fortsatt har felles barn. 

Vi hører også fra de som har kommet seg vekk fra en helseskadelig far eller mor, men som fortvilet vet at de har mindre søsken som fortsatt sitter igjen i grepet. Med barn eller søsken som fortsatt er hos psykopaten kan du ikke bryte all kontakt. Så hva gjør du? Det er to store utfordringer man gjerne står ovenfor. Du må fortsatt kommunisere med psykopaten om praktiske ting som gjelder barna. Og du er bekymret for den skade psykopaten påfører barna.

Vår erfaring og den som er delt fra lesere er som følger: Unngå all fysisk kontakt med psykopaten. Unngå all kontakt med psykopaten når barna er tilstede. Snakk minst mulig. Kommuniser via tekstmeldinger. Dermed gjør du det vanskeligere for psykopaten å beholde grepet på deg.

Møt psykopaten på nøytral grunn

Sørg for at alle overleveringer skjer på nøytral grunn, f.eks ved levering på skolen ved skolestart om morgenen, og henting av barna etter skoletid. Må du ta i mot barna utenom skolen, så be han levere ved døra eller sørg for at du er sammen med noen andre når overlevering skjer.

Er det skolemøter som handler om barna, avtal møte med kontaktlærer eller sosiallærer eller begge på forhånd og forklar at du har en svært vanskelig skilsmisse bak deg og at du har fått entydige råd om ikke å sitte i samme rom som psykopaten med barna tilstede. Si at det ikke er hensiktsmessig for deg og barna. Bli forstått eller simpelten bare konstater at slik er det, om du ikke blir forstått. Be om statusmøter med kontaktlærer annenhver gang, eller be om et separat møte om det er mulig.

Hva så med andre praktiske ting? Fritidsaktiviteter? Praktiske ting som handler om utstyr eller klær til barna? Gjør all kommunikasjon via tekstmeldinger. Vær konkret og nøytral. Kutt ut alt som har med emosjonelle ting å gjøre. Psykopaten vil gjøre alt for å provosere deg, skape vanskeligheter og få deg til å svare. Ikke svar! Kun praktisk. Alle andre drittmeldinger per tekstmelding eller e-mail overser du. Svar kun på ting du må svare på som gjelder praktiske ting om barna. Ingenting annet.

Kutt ut emosjonelle uttrykk i dialog med psykopaten

Etterhvert som psykopaten merker dette må du forberede deg på at tilsynelatende  «praktiske» meldinger gjerne er kamuflert som det, men full av bebreidelser og kritikk som treffer deg og som svir (så lenge du fortsatt er i grepet.) Ikke la deg vippe av pinnen – ikke «fyr tilbake» med sinte svar. Da gir du næring til psykopaten. Kaldt, nøkternt og faktisk. Vasket for emosjonelle uttrykk.

En god øvelse er å la en venn eller ny partner lese gjennom alle tekstmeldinger før du sender de.

MÅ du møte psykopaten fysisk så unngå å reagere på noe av det som blir sagt. Ikke svar på mer enn absolutt det som er nødvendig og utelukkende det som praktisk gjelder barna. Vis ingen følelser. Psykopaten får næring av å se deg reagere og vil provosere deg med alt han/hun vet kan treffe et punkt hos deg for å fremtvinge en reaksjon. Ikke reager. Blir det for voldsomt, snu deg iskaldt og gå vekk.

Veronica Krisoffersen Jeg er fremdeles her

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen ærlige bok om livet med psykopaten. Hun er den første som står frem i en bok under fullt navn og forteller ALT. Vi har en avtale med Publica forlag som sender deg boken direkte. Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Psykopaten gir seg aldri, men grepet han/hun har på deg svekkes med tid. Øvelse gir mestring. Sakte men sikkert klarer du å fri deg fra grepet og normalisere din egen hverdag. I vår terapi fikk vi høre at det tar 2-4 år å løsrive seg helt, og å komme ut av grepet. Samtidig fikk vi høre at vi har en «livstidsdom» på oss når vi først har barn med psykopaten.

Grusomt, men dessverre sant. Så gjelder det å ta de grep som er nødvendig for å bli et helt menneske og gjenoppta et normalt liv med respekt og kjærlighet fra de som står deg nærmest! Ikke gi opp!

………….

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne artikkelen? Er det noe som burde være med som er utelatt? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (4)

 1. anonym

  Min erfaring er :
  Nul kontakt.
  Nul mail.
  NUL sms.
  Heller ikke, selv om dere har barn sammen.

  • Datter

   Jeg savner mer info om å være voksent barn av vanskelige foreldre – har fortsatt problemer med psykopat begrepet. Det er lettere sagt enn gjort å bryte kontakten helt med gamle ensomme mennesker.

  • Anonym

   Problemet er nettopp der hvor man må ha kontakt. Jeg sliter hver gang vi må treffes, fordi det er så ubehagelig og sitte ovenfor vedkommende. Det er ikke så lett og skulle få med seg noen på slikt. Vi har alle rundt minimal kontakt med han, og noe familie bor også langt unna, derfor står jeg alene i mye av det som skjer. Jeg svarer ikke lengre på usakelige meldinger, med kritikk og trakassering, kun de som handler om avtaler iforhold til barna. Til tider får jeg også andre til å lese over meldinger før jeg svarer. Han kommer alltid tilbake og forsøker på nytt, men jeg holder på min måte og gjøre det på. Veldig vanskelig når barna blir løyet for. Behovet for å rettferdiggjøre meg selv ovenfor dem er stort, men barna blir forvirret, de er manipulerte over mange år og vet ikke hvem de skal tro. De begynner å bli store og skjønner mer av hva som foregår, men den ene er sterkt manipulert og bærer preg av dette. Fortvilet over situasjonen og føler meg maktesløs. Vanskelig og få hjelp, vanskelig og bli trodd. Barnet virker utad tilsynelatende til å ha “det bra”. Barnet har kommet til at “if you cant beat them, join them”. Hva gjør man i en slik situasjon når barnet er så stort at hjelp utenifra er utelukket? Det er vondt og se sitt eget barn bli utslettet, uten at noe kan gjøres. Sørger for at han hele tiden vet at jeg er her, er glad i han og at han alltid er velkommen. Avstanden blir større og større, da han har forstått at for å gjøre livet enklere for seg selv, så må han gjøre som far vil. Noen som kan hjelpe eller sette meg i kontakt med noen som er i samme situasjon?

   Setter pris på at denne siden finnes og at vi får informasjon om et så viktig tema, som gjør så stor skade for alle involverte.

 2. Anonym

  Det jeg tenker når jeg leser artikkelen er : Hva med barna?? Som ikke kan velge å snu ryggen til og bare ha kontakt via sms? Bør ikke de også holde seg unna psykopaten, for at de ikke skal bli ødelagte for livet?

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.