Artikler i pressenPsykopaten

Hun er reisende i løgn og bedrag

Psykopater og narsisster

Hva gjør du når du møter en middelaldrende kvinne, velkledd og pen på håret, som høflig ber om din hjelp? spør Dagbladet i denne artikkelen. En kvinne som forteller om sine problemer og vekker din tillit. Avviser du henne? Eller stiller du opp med det du kan for et medmenneske?

I denne artikkelen kan du lese historien om en kvinne som i årevis har klart å få folk til å åpne både hjerte og lommebok. En kvinne som har gått inn og ut av fengsler i Sverige og Norge. Dette er historien om kvinnen som i dag går under navnet Marie Madeleine Larsen (54).

– Hun er flink til å spille rollen sin, sier Øyvind Mæland (60), til Dagbladet. Han er prest i Lambertseter kirke i Oslo, en av mange som er blitt utsatt for kvinnens sjarm og overtalelsesevner.

Les hele artikkelen her

Den kvinnelige psykopaten spiller på sex og flørt

I følge forskning.no spiller den kvinnelige psykopaten oftere på sex og flørt for å dominere. Kvinnelige psykopater er dessuten flinkere til å forstå hva som skjer i andre menneskers hoder enn mannlige psykopater – uten at de bryr seg noe særlig om dette.  Den kvinnelige psykopaten kan ofte være den dominerende kona som utad spiller rollen som elskelig og hengiven. Hun kan være en tyrann av en mor, som likevel får alle til å snakke om hvilken god mor hun er. Og hun kan også være den dyktige kollegaen eller sjefen, som i virkeligheten søker de lette utveiene og likevel tar all æren for det som blir gjort av andre på jobben.

Uansett hvilket maktmiddel hun bruker, er målet alltid å få suksess og bli beundret.

Før var psykopati en egen medisinsk diagnose, nå skiller man mellom ulike typer av personlighetsforstyrrelser. Menn med utpregede psykopatiske trekk får gjerne diagnosen «dyssosial (antisosial) personlighetsforstyrrelse«.

  • Disse personene er hele tiden på jakt etter oppmerksomhet.
  • De er dramatiserende, følelsesmessig ustabile og viser overflatiske følelser.
  • De må være i sentrum av oppmerksomheten hele tiden, og de avbryter ofte andre for å dominere samtalen.
  • De bruker et svulstig språk til å beskrive hverdagshendelser, og de søker hele tiden ros og anerkjennelse.
  • De kan kle seg provoserende eller overdrive sykdom for å få oppmerksomhet.
  • De overdriver også vennskap og forhold, og de tror at alle elsker dem.
  • De er ofte manipulerende.

Psykopater virker sjarmerende, men er i virkeligheten manipulerende, løgnaktige og ofte aggressive. De har gjerne et overfladisk følelsesliv, føler ingen anger og siden de ikke evner å føle empati har de store problemer med å gjenkjenne følelser hos andre. Samtidig tror psykopaten gjerne at de er noe helt spesielt, og at de er hevet over vanlige lover og regler.

..

LES OGSÅ:

Diagnose: Psykopat! Kan noe gjøres?

Kvinner kan også være psykopater (Politiken, dansk)

LUCIFER’S DAUGHTER” – INTRODUCING THE FEMALE PSYCHOPATH.

«Beware the psychopath»

—-

Besøk også våre Facebooksider.

Har du møtt på en kvinnelig psykopat? Kjenner du deg igjen i denne beskrivelsen?

Klikk helt nederst på «Leave a reply». Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Vi du fremstå med ditt fulle navn, skriver du det i stedet for «Anonym». Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre. 

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (2)

  1. Hun er beryktet og lurer de godtroende prester og andre så det suser etter.

  2. Hun er beryktet for å lure både prester og andre godtroende!

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.