Intervju

Han prøvde å kvele meg – flere ganger

Veronica Kristoffersen

Fotograf: Anngunn Flatebø Dårflåt

Veronica Kristoffersen ble intervjuet av svenske Aftonbladet, som skriver mye om psykopater og aller viktigst: deres ofre. Da Veronica ble intervjuet var forholdet til Bill langt borte, men veien til løsrives endte opp med et selvmordsforsøk.

“Jeg vil at andre kvinner skal se faresignalene før det er for sent”, sier Veronica som har skrevet to bøker om sine opplevelser.  

Veronica Kristoffersen, 44, trodde hun møtte kjærligheten i hennes liv. Inntil smiger og kjærtegn ble omgjort til terror. Hun hadde falt i klørne på en psykopat. Vendepunktet kom etter et selvmordsforsøk.  – Jeg skulle ønske jeg hadde sett signalene tidligere, sier hun i dag.

Hun ble forelsket i Bills vakre øyne og sjarmerende måte å være på

– Jeg hadde aldri møtt en mann som var så omsorgsfull og kjærlig. Min familie, mine venner – alle elsket ham. Han var alt man kunne drømme om. Han kjøpte dyre smykker og tilbød en romantiske middager når jeg kom hjem fra jobb, sier Veronica Kristoffersen.

Etter å ha vært sammen nesten et år, bestemte de seg for å gifte seg. Veronica glede hadde ingen grenser.

Forandringen

Men like før bryllupet kommer bomben: Bill ombestemte seg. – Han var blitt forandret, til en helt annen person. Han ble enormt sjalu. Det var nok at en annen mann så på meg, bare det fikk han til å tilte.  Da de var hjemme, snakket han nesten ikke med henne. Men da de var ute blant andre viste han kjærlighet uten grenser. Selv om det begynte å gå opp for Veronica at alt ikke var riktig vell med Bill, prøvde hun i det lengste å finne forklaringer på hans forandring i atferd. – Jeg ville så tro at han elsket meg.

Brøyt ned min selvtillit

Men da han begynte å slå henne, selv fysisk, skjønte hun at noe var virkelig galt.

-Flere ganger prøvde han å kvele meg med hendene, når han hadde sine sinnesutbrudd. Han forklarte at jeg var syk i hodet, og til slutt trodde jeg på han. Han klarte å bryte ned min selvtillit, jeg ble mer og mer isolert.

For to år siden forsøkte han på å drepe Veronica og han ble ibelagt med et besøksforbud.

– Men han brydde seg ikke om  besøksforbudet, han fant hele tiden nye måter å ta kontakt med meg. Denne psykologiske terroren varte i et halvt år. Jeg var hele tiden redd og i frykt. Jeg ble innlagt på innstutisjon en periode.

Veronica gikk inn i en psykose og selvmordsforsøk

– Det var bare ren flaks at jeg overlevde. Etter selvmordsforsøket, var det som om jeg fikk livskraften tilbake mer en noen gang. Og  jeg ble fast bestemt på at Bill aldri mer skulle påvirke mitt liv. Det var først da at det gikk opp for meg at jeg levde med en psykopat, og jeg klarte å komme meg fri.

Ønsker å advare andre

I dag ønsker hun å hjelpe andre kvinner som lever med psykopater, og har skrevet to bøker utgitt hjemme i Norge. – Jeg vil at andre kvinner skal kunne se faresignalene før det er for sent, sier Veronica og legger til:

– Det er viktig for kvinner å bli fortalt at det ikke er dem det er noe galt med, men det er mennene de bor sammen med som er psykisk syke.

(Bill heter i virkeligheten noe annet.)

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen ærlige bok om livet med psykopaten. Hun er den første som står frem i en bok under fullt navn og forteller ALT. Vi har en avtale med Publica forlag som sender deg boken direkte. Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Eva Rusz: Hvordan kjenner du igjen en psykopat?

De ser ikke ut som en demon med horn i panna.

Nei, det er hverdagspsykopaten, nettopp helt vanlig. Og derfor vanskelig å kjenne igjen. De er snartenkte, rask til å svare, vittig og underholdende, mens de er ufølsomme, manipulerende og farlig. De levende psykopater er blant oss. Karakteristisk for dem er at de er kjærtegnende med den ene hånden og hugger deg med den andre.

-Selv vi som er eksperter og arbeider med mennesker med psykopatiske trekk blir bedratt av deres sjarm og veltalenhet, sier psykolog Eva Rusz, som skrev en bok om psykopater og hvordan hun opplevde det med å bo med en psykopat.

De vet nøyaktig hvilken strenger de skal spille på, og de vet hvordan de skal lure. De gjør alt for å presentere seg som vennlig og sjarmerende, men på undersiden er det en skjult agenda, som i verste fall kan romme grusomme planer.

– Deres taktikk er basert på deg som offeret blir forvirret av stadig konfrontert med motstridende informasjon. Men selv om den overstrømmende kjærligheten kan virke i begynnelsen, er det tidlige tegn som du bør være på vakt mot. 

– Det er her Alarmklokkene burde aktiviseres, de er parasitter og utnytter andre for personlig vinning, sier Eva Rusz.

Hvis personen er tatt i å lyve og deretter reagerer med sinne, er det på tide å trekke seg unna, altså reagere. Ofte viser ikke psykopaten sitt  sanne jeg før forholdet har vart en stund. Det er da Mr. Hyde blir til Dr. Jekyll. Et kardinaltegn på en fullblods psykopat er at han prøver å svekke partner motstand, få partneren til å tvile på sine egne evner.

–  Dessverre har det ofte klart å gå for langt før du forstår eller ønsker å innrømme for seg selv at det er en psykopatisk mann du bor sammen med, sier Eva Rusz.

Og hvis din partner er for god til å være sann, burde alarmklokkene ringe. 

– Vi må ikke være for skeptiske når vi starter et forhold. Litt skepsis er bare sunt. Det kan imidlertid være en grunn til å ta på alvor om din partner viser psykopatiske trekk, sier Eva Rusz.

 

Ti tidlige tegn på at du har møtt en psykopat

 1. Svært sjarmerende, ikke bare for deg, men for hele familien og venner
 2. Viser seg å ha høy intelligens
 3. Stiller opp for alle – alltid. Men har alltid en baktanke
 4. Gråter falske tårer og ber om tilgivelse
 5. Økonomisk uansvarlig
 6. Sykelig sjalu
 7. Gjøre ting for sin egen fordel
 8. Systematisk misbruker, mentalt og fysisk
 9. Rastløs av natur
 10. Veldig impulsiv

 

Artikkelen har tidligere stått på trykk i søndagsmagasinet til Aftonbladet. Forfatter: Katarina Arnstad Elblad. Oversatt av Veronica Kristoffersen.

LES OGSÅ:

Veronica gir ut ny bok “Soloppgang”

Veronica gjorde det mange drømmer om – hun skrev boken

Selvmordsforsøket

Min datter mistet nesten livet på grunn av psykopaten

 

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om dette intervjuet? Har du spørsmål til Veronica? Legg gjerne igjen din kommentar eller spørsmål anonymt.

Klikk helt nederst på «Leave a reply». Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

 

 

 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (1)

 1. Maylill

  Det er så skremmende at den man trodde var en god og kjærlig person, er totalt motsatt når de andre ikke ser. Det er så grusomt fordi det også gjør at man ikke blir trodd når man forteller om den mørke siden av personen. Men det er akkurat dette som er psykopaten. Og når vi da virkelig har sterkt behov for å bli trodd og forstått, så vender folk oss ryggen fordi de tror at vi vil svarte denne personene. Og at det er vi selv som er udyret. Dette er det forferdelige, og som psykopaten liker å pine oss med. De vet at det blir slik når vi forteller. De ser på at vi blir fysisk syke av dette, også psykisk nedbrutt. Dette elsker de å se på.
  Men uansett hvor grusomt det er å bli utsatt for vold fra psykopaten, så må man være glad for å ha bevis i form av blåmerker og sår. Dette er bevis. Men fysisk vold gjør like mye vondt psykisk. Det er så forferdelig sårende. Hjertet vårt blir jo knust. Hadde bare alle som blir utsatt for dette kunnet komme seg til lege eller noen andre fort og raskt og vist dette fram, så ville man fått hjelp. Men dessverre så tar det tid å forstå at det er en gal psykopat man lever sammen med. Det gjør også vondt å innse dette.
  Det er ikke sant at alle psykopater og narsissister er intelligente. Vår kvinnelige covert narsissist her virker tilbakestående. Men fordi hun ikke regnes som “noe” blant folk, så må hun lyve for å få venner. For da er hun spennende. Ellers merker ikke folk at hun er til stede. Hun er ganske stille f. eks. i selskaper. Men bakom dette tilsynelatende sjenerte ytre, så er hun helt motsatt. Hennes intelligens er ond. Hun viser høy intelligens når det gjelder å påføre andre ondskap. Der er hun ekspert. Hun går lenge og tenker ut hevn og onde utfall mot andre. Jeg for min del, kan ikke dette. Jeg er ganske enkelt dum når det gjelder å spekulere ut ondt mot andre. Jeg har god intelligens som er blitt målt, men jeg kan ikke dette med hevn og plaging av andre. Det er vel også dette hun har sett hos meg, og bruker mot meg. Men jeg sier klart fra imot ondskap, og jeg har også konfrontert henne.

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.