Psykopaten

Bak nett-trollet gjemmer det seg ofte en psykopat

Trolling og nettet

Kommentarene til artiklene hos oss er nesten uten unntak saklige og støttende. Det er svært sjeldent at vi velger å ikke publisere en kommentar. Det samme gjelder på våre Facebooksider. Er det fordi temaet som blir behandlet hos oss er så alvorlig, viktig og personlig at de verste nett-trollene holder seg unna? Gjemmer det seg psykopater bak kommentatorene også hos oss? I såfall oppfører de seg.

Slik er det ikke om du går til noen av de største nettavisene. Etter et par kommentarer fylles kommentarfeltene over av usakligheter og altfor ofte utarter det seg til ren sjikane. Lurt på hvorfor? Og hvem som står bak de ufine kommentarene? Nå viser forskning at de som opptrer usympatiske på nett også er det i sitt virkelige liv. De er det vi kaller nett-troll. I tidsskriftet “Psychology Today” slås det fast at bak et nett-troll gjemmer det seg narsissister, psykopater og sadister. 1.200 mennesker ble undersøkt.

Undersøkelsen sammenlignet personlighetstester med deres oppførsel på internett. Karaktertrekk som beskriver psykopaten var fremtredende hos disse personene og de fant “sadistisk glede” i å terrorisere andre i kommentarfeltene.

I en undersøkelse ville tre kanadiske psykologer  undersøke om det er noen spesielle personlighetstyper som går igjen blant nett-trollene eller om det er det tilfeldige personer som mister alle hemninger når de er på nett. Psykoanalyser av kommentarene til typiske nett-troll og fant at de som går igjen med drittslenging og uthengig av andre har tegn på  psykopati, narsissisme, sadisme og machiavellianisme. Dette er personlighetstrekk som utgjør det som gjerne blir kalt,  “den mørke Triaden”.

 

Trekk hos de 4 hovedgruppene i den mørke triaden

 

 • Psykopatene mangler anger og empati
 • Narsissistene er selvopptatte og selvbesatt
 • Sadistene gleder seg over andres lidelse.
 • Machiavellianistene manipulerer og lurer andre

 

Nett-trollene er noen ynkelige og fryktelige mennesker

 

Studien fant ganske tydelige sammenhenger mellom ondskapsfulle gjengangere på nettet og personlighetstrekkene i  den mørke triaden.

Deltakerne fikk fem alternativer på hva de likte best å gjøre på nett som å;

 • ikke kommentere
 • diskutere viktige saker
 • chatte med andre
 • skaffe nye venner
 • trolle
 • annet

 

E.E. Buckels et al, "Trolls just want to have fun," Personality

Svarene de fant ble koplet opp mot kjennetegnene for personlighetstrekkene.

Kun 5,6 prosent av deltakerne likte trolling og disse er et lite mindretall av online brukere.  Men det mest betenkelige de fant var at nett-trolling er en manifestasjon av hverdags-sadisme og ikke bare et fenomen på nett. Splitt og hersk er en lek nett-troll har stor glede av, koste hva det koste vil.

Forholdet mellom sadisme og trolling var den sterkeste koblingen og sadister synest i tillegg trolling var lystbetont.

«Både troll og sadister føler sadistisk fryd ved andres lidelse,» skrev psykologene. For sadister ønsker bare å ha det gøy, og internett er deres lekeplass ! »

 

The Internet Bridge Troll

 

Internet Bridge Troll

 

Psycology Today oppsummerte som tre konkrete råd:

1. Nett-trollene er definitivt vanskelige personligheter.

2. Å gjøre det vondt for deg bringer disse personene glede.

3. Det beste du kan gjøre er å ignorere dem fullstendig.

 

 

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen ærlige bok om livet med psykopaten. Hun er den første som står frem i en bok under fullt navn og forteller ALT. Vi har en avtale med Publica forlag som sender deg boken direkte. Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

 

LES OGSÅ:

Artikkelen i “Psychology Today” finner du her.

Psykopat eller narsissist? Her er forskjellen

Har du en narsissist nær deg?

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne artikkelen? Blir du opprørt av nett-troll? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». Skriv “Anonym” om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.