Intervju

Slik kjenner du igjen en psykopat

Nyhetsmorgon i TV4 från 2013-06-28: Antisocial personlighetsstörning (ofta kallat psykopati) är en av de mest kända psykiatriska diagnoserna. Men vad innebär det egentligen att vara psykopat? Och hur känner man igen en? Nyhetsmorgons psykolog Malin Edlund reder ut begreppet.

Så känner du igen en psykopat - Nyhetsmorgon (TV4)

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne artikkelen? Er det noe som burde være med som er utelatt? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». Skriv “Anonym” om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (3)

 1. Anonym

  Veldig fint beskrevet av Malin Edlund.
  Viktig å vite at det trenger ikke å være fysisk vold. Emosjonell, psykisk, sexsuell, verbal og åndelig vold er direkte skadelig å leve i. Man blir syk.
  Viktig å sette seg inn i og lære hva dette er. Det kan ta tid å innse at den “karismatiske, sjarmerende, entusiastiske, intenst elskende – tilsynelatende dype åndelige og humoristiske” ordkunstner som trollbinder de store forsamlinger”, faktisk spiller et spill for både deg og resten av galleriet.
  Det kan være vanskelig å innse at den som snakker om skyldfølese og tilogmed stor indre skam – i virkeligheten er en iskald manipulator, og uten reell selvinnsikt. Livet funker bra -han ønsker ikke å endre seg, og går lett videre til en ny partner – dersom du begynner å stille spørsmål eller ønske svar.
  Spørsmål takles ikke, og siltent treatment brukes en uke eller mnd, for å ta opp igjen kontakten som om ingenting har hendt.. Disse personene kan være kjent for å være så omgjengelige, openmindede, folk spør dem om råd – men i sine egen personlige forhold – er det null mulighet for innsikt og åpenhet eller virkelig nærhet.

  Det kan ta tid å se at handlingene ikke endres.
  Kom deg ut av det, gå uansett om du er forelsket. Man kommer over kjærlighetssorg, men man blir ødelagt innenifra av denne dynamikken over tid. Det er forferdelig, total mindf*** og hjerteskjærende.
  Det er normalt å trenge tid i terapi i etterkant -for å bygge opp selvverd, verdensbilde og helse på alle plan.

 2. Anita H

  Psykopatene er blitt så mange i dag at man kan ikke snakke om enkelt tilfeller som du uheldigvis gifter deg med. De ødelegger hele samfunnet vårt og Gjør oss alle syke til slutt.
  Jeg har begynt å lure på hvorfor de er ovet alt og om dom er virkelig mennesker.
  Noen som kan gi meg svar?

 3. Anononym

  Jeg har forsket på dette i mange år. Hadde en mor som hadde slike tendenser og var narssistisk. Kom også i forhold hvor denne egenskapen var sterkt fremtredende. Jeg har vært “heldig” i løpet av mitt liv å få se en “rød tråd” som går igjen. Hvis et barn ikke mottar kjærlighet, oppmerksom, blir sett av BEGGE foreldre med en altfor streng og hard oppdragelse, så utvikles psyskopatiske trekk. Da blir man som psykopaten i videoen beskriver.
  Man kan kanskje komme ut av det, men jeg tror det kan være vanskelig. I hvert fall krever det en enorm forståelse fra vedkommende med innsikt og innsyn også i sitt eget følelsesliv. Der ligger det mye angst, uro, ikke-eksisterende selvbilde på det normale plan og – ikke minst – usikkerhet “innbakt”. Dette blir holdt på plass av ens egen viljestyrke. Kan man skrelle “løken” litt etter litt, ved å forstå andres måter å være på og sine egne, kan man komme en vei videre til indre ro.
  Jeg har klart å forstå min mors “tendenser” fra å ha et berettiget sinne og hat mot henne, til å ha medlidenhet. Kun ved å sette meg inn i hennes historie som liten. Jeg er “heldig” og veldig glad for alt det hun fortalte meg om sin oppvekst, for det hjalp meg i min forståelse av psykopatens mønster og hvorfor det skjer.
  Ville bare fortelle det, for jeg tror at dette er forklaringen.

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.