Brudd med en psykopat

Endelig fri fra psykopaten!

Jeg er fi fra psykopaten!

Friheten fra psykopaten er verdt hvert eneste minutt med angst: Jeg har familie rundt meg og jeg føler en livsglede jeg aldri tidligere har kjent. Jeg er fri. Det har vært en dyrekjøpt erfaring. Det har vært trusler, flere rettssaker og et økonomisk mareritt, men friheten er verdt all den angsten hans skadeverk har påført meg, skriver denne kvinnen i denne historien. Les om hennes dyrekjøpte erfaringer og lykken i å ha kommet seg vekk.

LESERHISTORIE: For jeg er fri. Fri!! Jeg har kommet meg ut av et asymmetrisk og dysfunksjonelt forhold. Jeg er ikke den samme som jeg engang var, men jeg har en livserfaring som gjør meg til et sterkere menneske. Kanskje tåler jeg mer. Kanskje er jeg et bedre menneske. Kanskje kan jeg bety noe for andre som opplever det samme som meg? Etter en lang reise hvor jeg trodde angsten skulle spise meg opp har jeg kommet hjem til ny tilværelse hvor angsten er borte, hvor jeg har avsluttet alle relasjoner til min tidligere ektefelle.

Psykopater er som skadedyr

Jeg har gjort meg mange observasjoner underveis. Psykopater er som skadedyr. De raserer tilværelsen din. De sverter deg overfor venner og familie. De drar deg gladelig for retten for å ta hevn og de rammer deg hardest ved å bruke barna. Den verste forbrytelsen du gjør mot psykopater er å forlate dem. De kan gjerne bedra deg, svikte deg, vanskjøtte deg, men du går ikke fra en psykopat. Da blir det månelyst. Forulempede psykopater går i krigen tungt bevæpnet og de skyr ingen midler. De ser ikke barna i sine hevntokt. De eier selvsagt ingen empati for sine ofre. De spiller på din samvittighet. De vil gjerne ha deg tilbake, men det skyldes ikke kjærlighet. Det skyldes snarere økonomiske forhold. Deres fasade sprekker. Deres livsstandard reduseres og de mister byttet sitt. En psykopat vil alltid ha tilgjengelige ofre i sin nærhet. De blir desperate om offeret stikker. De suger blod. De tar dine krefter. Du skal for all del ikke slippe unna. Det føles som å ha et rovdyr i hælene.

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen ærlige bok om livet med psykopaten. Hun er den første som står frem i en bok under fullt navn og forteller ALT. Vi har en avtale med Publica forlag som sender deg boken direkte. Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Mine venner forstår ikke hva jeg har vært gjennom. Den kjekke, fromme mannen kan da umulig ha vært så fæl. Han som i sin prektighet stiller opp for andre. Pastor Ekdal, kaller jeg ham i dag. Han som vanskjøtter sin egen kone og ikke viser noen interesse for sine barn. Han som ingen kjærlighet har. Ikke for noen. Han har vokst opp med en dysfunksjonell mor.

Han fremstiller seg som en skjærunge. Hver eneste diskusjon ble parkert med hans egen tristesse. Det var synd på ham. Det endte alltid opp med at jeg syntes synd på ham. Derfor ble mine innvendinger og ønsker lagt til side. Stakkars ham. Han som hadde hatt den oppveksten sammen med en mor som ikke hadde omsorgsevne. Jeg kunne ikke legge flere stener til den byrden.

Stakkars ham

Det endte med at alle mine ønsker ble satt til side. Jeg ble mindre og mindre. Jeg skjønte ikke at dette var en alvorlig form for overgrep. Han tok kontroll over mitt liv. Han tok kontroll over nære familiemedlemmer. Tilslutt var det ingen av oss som fikk luft. Vi måtte vekk. Én etter én. Vi har rømt. Trukket oss unna. Vi har satt punktum. Vi klarte ikke mer. Tilbake sitter overgriperen og deler sin ulykksalige historie med alle som vil høre på. I hans virkelighetsoppfattelse har vi rottet oss sammen. Det er uvisst hvem som er den største synderen.

Sannsynligvis er det meg.

De første årene etter bruddet var jeg livredd. Jeg våknet med panikkangst om natten. Jeg følte at jeg ble kvalt. Jeg hadde ikke kontroll over tilværelsen. Det haglet inn med prosesskriv fra retten. Jeg ble redd for å hente posten.

Jeg var konstant redd for å miste barna mine. Jeg var redd for den destruktive kontakten han innledet med barnehagen, skolen og min nye kjærestes eks-familie. Det kom ikke noe godt ut av noe. Det var bare engstelse og bekymringer. Jeg forsøkte å snakke med fastlegen min. Jeg tror ikke han forsto. Psykologen min forsto, men han kunne ikke løse den fortvilte situasjonen.

Han kunne likevel gi meg råd som sakte men sikkert har ført meg dit jeg er i dag; til et nytt liv med en livsglede og en frihet jeg aldri trodde jeg skulle få tilbake.

Nå er jeg virkelig fri

Jeg kan gå ut døren uten å forklare og forsvare hvor jeg skal.

Jeg møter ingen svarte øyne eller konspiratoriske beskyldninger når jeg kommer hjem. Mange år med mistro, beskyldninger, antydninger eller en ubehagelig taushet har satt sine spor. Det er borte. Jeg har det ikke slik i dag, men følelsen av hvordan det var sitter igjen. Jeg tenker på friheten hver eneste dag jeg setter meg i bilen og kjører på jobb. Ingen sure miner. I samlivet med min psykopatiske ektemann fikk jeg ikke jobbe. Det var gjenstand for mange diskusjoner og krangler, men det ”passet ikke” hans livssituasjon at jeg jobbet. Dette er ikke noe jeg kan diskutere med mine venner. De tror meg rett og slett ikke. Han var da ikke så slem. Ikke utad, men hjemme var det kontroll og manipulasjon som gjorde at han holdt fortet.

Alle har forlatt psykopaten. Nå kan han sitte der og synest synd på seg selv. Ingen vil vite av han

Anita Angelica Meyer Fra offer til heltinne

FRA OFFER TIL HELTINNE

Anita Angelica Meyer ble utsatt for mobbing og incest i barndommen. Traumene i voksen alder var nær ved å knekke henne. Men så fant hun tilbake til seg selv. Anita har som mål å styrke din selvtillit og gi
inspirasjon og håp! Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.


 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Så sprakk tilværelsen. Den ene etter den andre trakk seg vekk. Snudde ryggen til. Det har gått mange år. Min psykolog forberedte meg på en lang prosess tilbake til livet, men jeg hadde ikke i min villeste fantasti trodd at det skulle ta så lang tid. At det skulle være så vondt. At tiden skulle fylles med så mye angst etterfulgt av svart depresjon.

Jeg har klart det!

Det er først nå jeg endelig kan kjenne på de gode følelsene. Jeg har klart det! Jeg lever sammen med en frisk mann. Han har en frisk familie. Ingen dysfunksjonelle takter. Godhet og raushet. Glede og harmoni.

Sitter du fast i psykopatens grep? Det er håp. Stålsett deg. Det blir tøft. Kanskje vil angsten true med å rive deg i stykker? Kanskje går du på en stor depressiv smell? Jeg gjorde det. Jeg trodde livet var ødelagt. Når alt er mørkt er det lett å miste troen på en bedre fremtid. Ikke gi opp, den kommer. Og i ettertid er den nyvunne friheten verdt hvert eneste svarte minutt av angst. Jeg er fri. Jeg har satt punktum. Jeg har snudd ryggen til. Psykopaten er ikke lenger mitt ansvar. Min samvittighet har stengt ham ute. Hans lidelser virker ikke lenger. Jeg har byttet frekvens. Jeg mottar ikke hans signaler lenger. Han jakter på et nytt offer. Stakkars henne.

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne artikkelen? Er det noe som burde være med som er utelatt? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB!Skriv “Anonym” om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (4)

 1. anonym

  Hva med barna? Selv er jeg inne i kampen på tredje året og ser kun svart på fremtiden pr nå,rettsvesenet ser ikke hvem og hva han er og de stakkars barna må til han annenhver helg..
  Jeg er livredd han skal knekke de psykisk også som han gjorde med meg! De gråter og spør om ikke vi kan rømme til ett sted pappa ikke finner oss ????
  De tørr ikke si ett ord til rettssakkyndig – frykten for fars sinne overskygger alt!

  • Anonym

   Det gikk kaldt nedover ryggen da jeg leste dette. Kunne like gjerne være min historie – bare at min historie ennå ikke er ferdig… Er inne i mitt 6.år med angst og usikkerhet, etter at jeg klarte å forlate psykopaten etter mange år i hans “fangenskap”. Trusler og vold, og ikke minst fornedrelse var hverdagen til meg og barna. Flere runder i retten, og ny runde står for tur. Den eneste forskjellen nå, er at barna endelig har turt å fortelle litt (men langtfra alt) til bl.a helsesøster. De har også vært livredde for farens svarte øyne og sinne i årevis. Tryglet om å slippe samvær med faren, uten å bli hørt av de som har makt til å kunne ha stoppet dette. Barnevernet tror fast på fars versjon, og ikke engang barna klarer å få dem på andre tanker. De har prøvd, men ble ikke hørt. Det gikk “heldigvis” over styr for faren for en stund tilbake, og pga vitner og bevis på vold, så fikk han besøksforbud overfor barna. Politiet har tidligere henlagt anmeldelser på fam.vold på far, pga bevismangel. Har et lite håp i magen, om at vi etter denne runden i retten – kan få et liv!? Ingen, som ikke har kjent dette på kroppen, kan forstå hvor ille det er å leve med angst for “alt” som psykopaten kan finne på. Det overgår nemlig friske folk sine villeste fantasier. Men håper min/vår historie også kan ende med frihet til slutt?! Vi lever fortsatt fanget i psykopatens grep, etter 6 år utenfor hans hjem….

  • Anonym II svarer

   Hei anonym. Det er utrolig viktig at barna forteller, og at de og du får beskyttelse etterpå. Ta kontakt med psykolog og krisesenter. krisesentrene pleier å ha leiligheter på hemmelig adresse til ofre som dere. De har stor erfaring med slikt som dere opplever, og de kommer til å tro på dere. Ønsker dere alt godt.

 2. Lillian

  Veldig lik min historie – men min ex er så vellykket med sin maktposisjon i lillehammer – at barnevern og politi slår ring rundt han og er hans beste venner . Mine barn lever i vold hver dag- og jeg har vært så hysterisk i min kamp for å beskytte barna , at jeg blir stemplet som psykopaten . Barna lider . Og i dette -4 år etter brudd og mange kamper forran meg – er jeg allikevel mer levende enn på 20 år … takket være kunnskap . Min 1. 17.mai med høyere kunnskapsnivå enn frykt nivå på 20 år — HURRA ????

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.