Brudd med en psykopat

Mitt liv etter psykopaten

Psykopater er ikke lett å forlate

Han tok mentalt kvelertak på henne. Hun giftet seg med en fullblods psykopat, og det gikk ikke lang tid før hun fikk dårligere og dårligere selvbilde. Hun innrømmer gjerne at hun leser alt som publiseres på denne bloggen. Hun var én av mange. Det er jeg ikke lenger, skriver hun i denne leserhistorien.

LESERHISTORIE: Jeg traff en mann som var flere år eldre enn meg. Det var mange varsellamper som burde ha blinket, men jeg så dem ikke. Han hadde et titalls forhold bak seg. De hadde ikke fungert, enten fordi hun var alkoholiker, bulemiker, anorektiker, psykisk ustabil eller så hadde kvinnene hatt problemer med å akseptere hans barn fra første ekteskap. Alt i følge ham. Kvinnene var alle ressurssterke og velutdannede, men etter noen måneders samboerskap hos min eks-mann tok forholdene slutt. Han diagnostiserte dem alle som borderlinere.

Jeg skammer meg over at jeg trodde på ham

Han var en god manipulator. I ettertid skammer jeg meg over å ha trodd på ham. Vårt forhold startet med en rekke løgner om hans tidligere samboere. De var likevel smartere enn meg. De brøt med ham etter relativt kort tid. Hans paranoide oppfatninger om eks-kjærester og kollegaer på jobb skulle bli starten på et liv hvor alt ble stadig vanskeligere og vanskeligere. Ikke bare for ham, for meg ble livet strupet.

Alle skruer løs Kjersti Marken

BESTILL BOKEN I DAG

Les Kjersti Markens samling av fortellinger som illustrerer liv i forhold, og annen livsvisdom. Noen av episodene er tatt fra eget liv, mange fra andres. Du finner livsvisdom, ironi, sorg og humor pakket inn i sjarmerende små historier som på underfundig og til tider fornøyelig vis illustrerer livet på godt og vondt.

Forlagshuset Vest sender deg boken. Pris kr. 229,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Alt var farlig, alle hadde en ondsinnet hensikt, alle var idioter og alle var svindlere. Mine gamle venner var ikke bra nok. Han gjorde det ikke hyggelig å samles. Han kunne være en manipulator av rang, men merkelig nok fungerte han ikke sammen med mange andre. Hans arena var sammen med offeret på tomannshånd.

Da dro han opp samvittighetskortet, satte seg selv i offerrollen og fikk det som han ville. Bestandig. Jeg orket ikke å se det nedtrykte ansiktet hans. Jeg ga meg og lot ham få viljen sin. Hver eneste gang dette skjedde presset han meg mer og mer opp i et hjørne.

Raseriet

Trosset jeg ham kom raseriet og de svarte øynene. Den knugende tausheten når han var forulempet var ikke til å leve med. Eller truslene om å bare bli borte. Stikke til skogs og ta livet sitt.

Etter noen år med dette tarvelige livet ble jeg mer og mer likegyldig. Apatisk til tider. Passiv aggressiv, sa min psykolog. Til slutt var det meste uvesentlig. Det vokste frem en forakt. Jeg syntes han var ynkelig, vemmelig og narraktig. Jeg begynte sakte, men sikkert å plukke ham fra hverandre. Bit for bit. Forakten bare vokste.

Forholdet tok slutt. Jeg gikk. En slags ulydighet dukket opp. Kall det gjerne et oppdemmet behov for å ta igjen. Nok var nok. Det var et sjokk for ham. Jeg var ikke som de andre samboerne. Han hadde kunnet utnytte min snillhet og empati for alle hans problemer og vrangforestillinger. Hans vanskelige barndom. Jeg ga meg alltid. Tilpasset meg alle hans rare nykker. Derfor ble det et sjokk at jeg gjorde alvor av misnøyen og gikk.

Jeg fikk en ny kjæreste og alt ble verre

Det ble et helvete. Jeg fikk ny kjæreste, og det ble enda verre. Vi har vært gjennom hevnaksjoner, rettssaker og politianmeldelser. Ingen sak er for liten til å lage problemer.

Det er syv år siden løsrivelsen. Det tok mange år før jeg skjønte at jeg hadde fått friheten tilbake. Jeg er gift på nytt, og i begynnelsen gikk jeg rundt og laget unnskyldninger for alt jeg gjorde. Innvendig. Jeg ville ikke reise på jobb utenbys.

Dette hadde vært et vanskelig punkt i mitt forrige ekteskap. Det knøt seg i magen når telefoner og spennende forespørsler om oppdrag kom. Jeg var godt trenet på å finne unnskyldninger og si nei. Jeg syntes det var vanskelig å skuffe de som ville ha bistand, men det var enda vanskeligere å si ja. Derfor ble det alltid en unnskyldning.Til slutt håpet jeg at ingen ville ringe. Var jeg ute i et møte ble tiden målt. Jeg ble purret gjerne to-tre ganger før tiden var ute.

Vendepunkt Ingunn Norheim

VENDEPUNKT 

INGUNN NORHEIM

Mange år i et forhold preget av psykisk vold og mobbing var nær ved å knekke Ingunn. Men hun maktet å bryte ut og vil nå hjelpe andre i samme situasjon. Les om hennes opplevelser i sitt destruktive forholdet og hvordan hun klarte å frigjøre seg og starte på nytt!


Forlagshuset Vest sender deg boken direkte. Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.


 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Hvor var jeg? Når kom jeg hjem? Var han i sitt mest mistenkelige lune dukket han uanmeldt opp for å møte meg.

Min frihet

I dag må jeg klype meg i armen for å være sikker på at min frihet er ekte. Jeg har akkurat vært ute tre timer på en forelesning. Ingen sure miner da jeg gikk. Ingen dårlig samvittighet for at jeg gikk fra mann og barn noen timer.

Kos deg. Det tok mange år før jeg skjønte at han mente det. At det var greit at jeg jobbet. At det var greit at jeg hadde kontakt med kollegaer av begge kjønn. At han gleder seg over mine prestasjoner. Det er først nå jeg skjønner hvor stort overgrep jeg har vært utsatt for. Nå er jeg tilbake, men det har tatt meg mange år.

Nå tror jeg virkelig at mannen min mener det. Min første ektemann representerer ikke normalen. Han var syk i sin manipulasjon og kontrollbehov. Han strupet meg så alvorlig at jeg holdt på å miste meg selv.

Er det rart jeg føler at jeg har fått livet tilbake? Du kan også klare det. Det vil ta noen år av ditt liv, men det er verdt det. I dag har jeg en sunn og god mann. Som er min beste venn. Som vil meg alt godt i livet. Det er rett og slett fantastisk!

—-

LES OGSÅ:

 

Å bryte kontakten er livsviktig

10 gode råd – hvordan bryte med psykopaten

5 grunner til at det ikke er deg som er psykopaten

Hvem er det som blir offer for psykopaten?

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne artikkelen? Kjenner du deg igjen? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». Skriv “Anonym” om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (2)

 1. Det er skremmende å lese om mitt eget liv, -som er noen andres!
  Jeg opplevde akkurat det samme. Og heldigvis gikk det bra med meg også,-til slutt.
  Det er aldri for sent å komme seg vekk!
  Jeg er så takknemlig for det livet jeg har nå, og for at mennesker som deg forteller sin historie. Det er nok mange av oss- dessverre…
  Stå på alle dere som vet dere har en vei å gå, for deres frihet❤️ Jeg heier på dere!!

 2. anonym

  DISSE PSYKOPATISKE PERSONENE MÅ STOPPES FØR DE ØDELEGGER ALLE DE INLEDER ET FORHOLD MED. De bryr seg ikke om den andre parten. Jeg bodde med dette monsteret i 6 år og det ble altfor lang tid. Jeg traff denne sjarmøren og en uke etter flyttet jeg rett inn til han. De første dagene var ok. Men etter 1 uke begynte han og kritisere meg for alt og ingenting. Jeg skulle bare ha pakket sekken og reist der ifra. Det var ikke måte på hva han beskylte meg for. Så nå er jeg så kjørt og energien min er dårlig. Er helt på bånn. Vet ikke om jeg klarer og komme meg opp igjen. Har minimalt med venner og nettverk rundt meg. hadde jeg vist hvordan livet mitt skulle bli hadde jeg aldri blitt sammen med denne mannen. Familie og venner sa han var verdens beste person. Men mede meg vist han alle de dårlige sidene. Og det manglet ikke på stygge beskyldninger og dritt slenging om helt vanlige ting som en liten bagatell. Så kjære dere som leser dette. LØP FOR LIVET OG BORT FRA DENNE DRITTSEKKEN. Jeg var veldig glad i han og savner det vi hadde sammen av gode ting. Men han er syk og vet det sansynligvis ikke selv. Men han har nå flyttet inn til en ny dame og jeg er redd hun får smake samme som meg. Skulle gjerne ha advart henne. Men er redd eksen min lager avfære og medlder meg.JEG SIER DET IGJEN DISSE GALE MENNESKENE MÅ STOPPES.

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.