Psykopaten

Han var full av smiger, sjarme, løgn og bedrag

Psylopater og sosiopater forfører deg med smiger og sjarme

Min første sjef var en fullblods psykopat. Jeg skal ikke gå i detalj på hvilke store intriger han stelte i stand gjennom jobben sin, hvor mange ofre som ligger strødd på hans vei, men nøye meg med å beskrive ham som den promiskuøse psykopaten han var.

Han var en pen og sjarmerende mann. Syntes jeg.

Jeg traff ham første gang som en uerfaren 18-åring. Han var dyktig og hans energi og tempo overgikk alle andre.

Vi så opp til ham og beundret ham

Han lå alltid et hestehode foran, og han visste alltid mer enn oss. Trodde jeg. Mens vi som jobbet rundt ham syntes han var dyktig, hadde han et særdeles anstrengt forhold til sine øverste sjefer.

Vendepunkt Ingunn Norheim

VENDEPUNKT 

INGUNN NORHEIM

Mange år i et forhold preget av psykisk vold og mobbing var nær ved å knekke Ingunn. Men hun maktet å bryte ut og vil nå hjelpe andre i samme situasjon. Les om hennes opplevelser i sitt destruktive forholdet og hvordan hun klarte å frigjøre seg og starte på nytt!


Forlagshuset Vest sender deg boken direkte. Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.


  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Det var hele tiden konflikter. Han kommuniserte dette til oss, og han fikk også vår støtte. Det endte med at vi syntes synd på ham.

Manipulerende ondskap

Jeg oppfattet ham som en asket. Han var gift, hadde små barn og ga inntrykk av å leve et sunt og aktivt familieliv. Det streifet meg ikke et sekund at dette ikke var hele virkeligheten.

Senere vet jeg at han levde et dobbeltliv med mange løgner, utroskap med begge kjønn, at han hadde et komplisert forhold til alkohol og at han var slemmere enn noen kunne tenke seg i forhold til ryktespredning om andre næringsdrivende i byen.

Disse historiene kunne han servere rundt lunsjbordet eller han plantet historiene til pressefolk. Det hendte flere ganger at hans offer kom på førstesiden av de store næringslivsavisene som følge av hans manipulerende ondskap.

La han noen for hat gikk han etter dem både profesjonelt og privat. Han ga seg ikke, var nærgående og truende og selv de tøffeste næringslivslederne har i ettertid fortalt hvor tøff situasjonen var.

Vi trodde på hans løgner

Jeg og mine kollegaer klarte ikke å avsløre den bedragerske og manipulerende siden. Vi trodde på utroskapshistoriene. Vi trodde på historiene om andres alkoholisme.

Vi trodde på historiene om familiær sladder og økonomiske problemer.

Hvorfor stusset vi ikke over at han visste så mye? Hvor fikk han alle historiene fra?

Jeg tenker at jeg var for ung. Jeg var i begynnelsen av 20-årene og hadde akkurat blitt en del av voksenlivet. Kanskje det var slik voksne levde? Mange år senere vet jeg at historiene hadde utspring hos ham og at de muligens bygget på et lite snev av sannhet.

Hos ham vokste løgnene

Han var en patologisk løgner som ikke viste noen som helst form for anger eller skyldfølelse. Han var selve inkarnasjonen på ondskap. Kort og godt; han var en fullblods psykopat som ikke så at han påførte andre mennesker stor smerte.

Han var ufølsom og helt uten empati. Han levde på andre, utnyttet alle rundt seg. Han var en gjenganger i retten. Hele hans formue er bygget på utnyttelse av egne ansatte, leverandører og kunder.

Mange har ikke engang orket eller turt å ta et oppgjør mot hans urett. De har trukket seg stille ut døren og i beste fall håpet på at de skulle få lov til å være i fred.

Plutselig la han an på meg

Mitt forhold til ham ble komplisert da han brått og uventet la an på meg. Det hadde jeg overhodet ikke forventet.

Det hele var surrealistisk. Familiefaren satt foran meg og fortalte at hans kone hadde såret ham ved å være utro med en kollega.

Hun hadde ødelagt så mye med dette utroskapet at han ikke lenger brydde seg om henne. Nå bodde de bare sammen på grunn av barna.

Samtalemagi Veronica Linea Mortensen

BESTILL BOKEI DAG

Med boken Samtalemagi har Veronica Linea Mortensen laget et verktøy for å skape gode samtaler. Du finner over 1500 spørsmål som passer til ulike situasjoner. Med enkle teknikker lærer du bedre hvordan du og dine nærmeste kan lære hverandre å kjenne på en ny og morsom måte! Pris kr. 249,- pluss frakt.  Du betaler når du får boken.

  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Jeg gikk fra denne lunsjen med mange rare følelser. Det hadde begynt som en liten betroelse. Han avsluttet med en sjarmoffensiv og en selvsikkerhet på at det skulle bli et forhold mellom oss to.

Neste dag ringte han meg før jeg våknet

Da var han enda mer pågående og det åpenbarte seg en helt annen mann enn den jeg tidligere hadde kjent.

Hva jeg måtte mene om hans invasjon i mitt privatliv enset ham åpenbart ikke. Hvor tok han selvsikkerheten fra? Jeg skulle bli hans. Han kom ikke til å gi opp. Aldri, var beskjeden jeg fikk.

I ettertid har jeg ofte tenkt; Kunne jeg hatt en sjanse til å slippe unna? På den tiden var han blitt min sjef. Kunne jeg ha ryddet pulten og sluttet på dagen? Kunne jeg ha skaffet meg en advokat og anmeldt ham for intens og plagsom seksuell trakassering? Ville jeg ha kommet noen vei?

I stedet møtte jeg opp på jobb, ble kurtisert av en mann som var 18 år eldre enn meg. Som jeg i flere år hadde beundret og sett opp til. Som jeg var for ung og uerfaren til å avsløre. Jeg visste knapt hva en psykopat var. Ikke visste jeg at jeg allerede var fanget i garnet.

Han klarte å forføre meg

Det tok en tid, men til slutt ga jeg opp. Jeg hadde ikke motstand lenger.

Han var så intenst tilstede i alt jeg gjorde. Smiger og sjarme, masse komplimenter, løgner og bedrag. Jeg så det ikke.

Tilslutt begynte jeg å tenke at han mente alvor med tilnærmelsene sine.

Avvikende seksualitet

Det gikk ikke lang tid før han avslørte helt nye sider ved sin seksualitet. De skremte meg. Han hadde ingen forbehold. Han fortalte om mange utroskap.

Historien om hans kones utroskap ble stående som en merkelig unnskyldning for hans oppførsel. Han hadde reist mye i jobben sin.

Han hadde sjekket opp damer på alle sine reiser.

Han hadde kjøpt sex både av menn og kvinner

Det gikk ikke lang tid før han ville teste sin promiskuøse seksuelle adferd på meg.

Der gikk grensen for meg. Etter hvert tror jeg han skjønte at dette ikke ville føre frem og han lot som om det var nok med oss to.

Mange løgner har som regel en tendens til å bli avslørt. Nettet snørte seg også i vårt tilfelle. Det begynte med at jeg oppdaget at han også hadde et forhold til en av de andre jentene på jobb.

Så dukket det opp enda en til. Den ene hadde blitt gravid.

Han hadde dermed presset henne ut av firmaet og blånektet. Hun tok abort. Den andre jenten sluttet også. Jeg brøt sammen og fortalte min historie til en god venn. Dermed var jeg også på vei ut.

Til forskjell fra de to andre ville han ikke la meg slutte, men samtidig var han direkte ondskapsfull mot meg på jobb. Det endte med at jeg stakk fra jobb en dag han truet med å anmelde meg for å ha oppholdt meg ulovlig på hans kontor. Da var det nok. Jeg oppsøkte profesjonell hjelp og kom meg bort.

Det skulle gå lang tid før jeg forsto hva jeg hadde vært utsatt for

Da jeg gråtende fortalte legen min historie var det ett råd han ga meg; Snu ryggen til og kom deg bort. Legen forsto mer enn meg. Møtet med denne eldre mannen skulle prege livet mitt i nesten ti år etter bruddet.

Han jaktet på meg. Spredte rykter, oppsøkte meg og ringte min nye kjæreste. Han blottla en stor naivitet og dumskap midt oppe i ondskapen.

Veronica Krisoffersen Jeg er fremdeles her

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen ærlige bok om livet med psykopaten. Hun er den første som står frem i en bok under fullt navn og forteller ALT. Vi har en avtale med Publica forlag som sender deg boken direkte. Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.

  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Jeg har blitt voksen. I dag hører jeg mange historier fra andre som har opplevd tilsvarende historier med samme mann.

Jeg får vondt av å høre på dem. Jeg holder hva jeg lovet meg selv. Jeg har satt definitivt punktum. Det er ikke noe som får meg til å respondere på hans ondskap. Den angår meg ikke. Det gjør vondt å høre andre menneskers historier uten å kunne løfte av mitt eget lokk. Det kan jeg ikke. Dette avsnittet er avsluttet i mitt liv. Det kjennes som en skamfull lærepenge. Det burde ikke ha skjedd, men det skjedde.

Han fikk ikke tatt ut sin promiskuøse side sammen med meg. Det er jeg veldig glad for. Der var jeg faktisk merkelig sterk og prinsippfast.

Alt tyder på at han forsetter sitt promiskuøse liv sammen med både mannlige og kvinnelige prostituerte. Han figurerer også høyere og høyere oppe på inntekts- og formuetoppen.

Utad viker det som om han er en hardtarbeidende mann. Altfor mange vet at han er både farlig, kalkulerende og bedragersk. Likevel ser det ikke ut til å få konsekvenser for ham. Jeg er fortsatt av den oppfatning at samfunnet beskytter psykopaten.

Det er tøft å gå i kamp med en psykopat. De færreste av oss klarer det. Vi går stille ut døren og håper i det lengste at han finner et annet offer.

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Kjenner du deg igjen i denne historien? Har du noengang møtt på en narsissist? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv “Anonym” om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Husk å dele med dine venner!

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.