Psykopaten

Er du en magnet på psykopater?

Empater

Jo flere psykopater du utsettes for,  jo mer skamfull føler du deg. Jo flere historier du har – desto mer øker sjansen for at du ikke blir trodd. Ingen røyk uten ild, vil mange tenke. Tilslutt tør man ikke nevne ordet psykopat. Selv har jeg hatt en psykopatisk sjef og en psykopatisk ektemann. Etter et traumatisk avslutning på arbeidsforholdet gikk jeg rett i armene på en ny psykopat. Hvordan er det mulig å bli en magnet på psykopater?

Jeg har vokst opp i et hjem med gode voksen-personer rundt meg. Trygge rammer, gode relasjoner. I ettertid kan jeg ikke tenke meg at noen tanter, onkler eller besteforeldre kan ha vært dysfunksjonelle. Jeg opplevde aldri krangling, uvennskap, misunnelse om arv eller baksnakking blant de voksne. Sånn sett var jeg dårlig forberedt på den ondskap seg skulle møte senere i livet.

Så hvordan startet min løpebane med psykopatiske menn? Den startet allerede i min første jobb. Jeg har alltid likt dyktige menn med en sjarmerende freidighet. Uredde menn som enten har vært ledere eller gründere av egen virksomhet. Jeg fikk tidlig høre at jeg var for snill for det tøffe næringslivet. Til tross for at jeg skapte resultater rundt meg. Jeg fikk høre – fra denne psykopatiske sjefen – at jeg burde bli mer “bøllete” og slå hardere fra meg. Selve tanken var meg fjern. Dette var ikke meg. Jeg trodde på etterrettelighet og ærlighet, og tenkte vel at livet var som i barndommen. Vi er hyggelige og snille med hverandre. Slik skapes gode resultater og relasjoner.

Han var flink, veltalende, sjarmerende – og flørtende i stilen

Min psykopatiske sjef var flink, veltalende og sjarmerende. Ofte flørtende i stilen. Intens og pågående. Hadde han satt seg et mål tok han de utroligste metoder i bruk. Etterhvert som jeg ble bedre kjent med ham skjønte jeg at mange av hans metoder ikke tålte dagens lys. Han drev en undercover virksomhet. Kontaktet avisredaksjoner under fiktive navn, skrev leserbrev om kontroversielle saker under “lånte” navn og satte ut ondsinnede rykter om konkurrenter, egne arbeidskollegaer og mennesker han ville ramme. Ofte var dette historier om utroskap, alkoholisme og underslag. Alt blandet sammen med en intens og farlig sjarm. Han fikk ting til å skje.

Han tok ofte initiativ, men samtidig sto han midt i sentrum for svært mange personrelaterte konflikter. I de første jobbene sine ble han sparket. Deretter ble han medeier i et selskap. Ikke lenge etterpå var den opprinnelige eieren skviset ut. Dermed hadde han skapt segen arena hvor han kunne herje fritt med alt og alle. Han har ingen venner og har ingen profiler i sosiale medier. Han har etterlatt seg så mange ofre på sin veg og altfor mange ville ha stengt ham ute. Jeg tipper likevel at han har en falsk profil hvor han følger mennesker han har interesse av og som han gjerne vil ramme.

Om han hadde blitt akseptert som venn ville han blitt uansett ha blitt utestengt fra mye av aktiviteten på Facebook.

Samtalemagi Veronica Linea Mortensen

BESTILL BOKEI DAG

Med boken Samtalemagi har Veronica Linea Mortensen laget et verktøy for å skape gode samtaler. Du finner over 1500 spørsmål som passer til ulike situasjoner. Med enkle teknikker lærer du bedre hvordan du og dine nærmeste kan lære hverandre å kjenne på en ny og morsom måte! Pris kr. 249,- pluss frakt.  Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Han var nådeløs utro med sin kone. Notorisk utro, og en notorisk løgner. Jeg ble en av de kvinnene han bestemte seg for å ta. Da jeg prøvde å fortelle ham at jeg hadde det fint sammen med min kjæreste fikk jeg høre at “han kom ikke til å gi seg”. Og det gjorde han heller ikke. Dermed ble jeg en av mange han hadde et forhold til. Likevel fikk jeg inntrykk av at jeg var spesiell, og da jeg forsøkte å rive meg løs gikk han så langt som å si at han ville skilles, han ville ha barn og hvis jeg ikke ville – så kom han til å kjøre av vegen. Jeg forsøkte å avslutte. Sa opp flere ganger og ble hanket inn igjen.

Ringte alle jeg søkte jobb hos

Han ringte de jeg søkte jobb hos, laget intriger og gjorde livet mitt til et kaos. Når jeg endelig tok mot til meg og gjorde oppsigelsen endelig, truet han med rettssak. Han har ringt alle jeg har hatt en befatning med i mange år etter oppsigelsen. Jeg fikk et klokt råd; sett punktum og snu ryggen til. Likevel opplevde jeg bruddet som en vanskelig og svært seiglivet prosess. Det skulle ta år før jeg kjent at grepet løsnet, det fysiske ubehaget ble borte og redselen for hva han ville ringe og si når jeg fikk nye stillinger. I dag har jeg hørt flere fortelle sine historier om samme mann. Noen opplever hans ondsinnede ryktespredning om påstått utroskap og andre kompromitterende påstander som direkte helseskadelige.

Når jeg snudde ryggen til, sto andre ofre for tur. Denne mannen har dessuten aldri bare ett offer om gangen. Som en kollega på arbeidsplassen så beskrivende sa; du vet, hadde han levd under krigen hadde han vært en farlig nazist.

Vendepunkt Ingunn Norheim

VENDEPUNKT 

INGUNN NORHEIM

Mange år i et forhold preget av psykisk vold og mobbing var nær ved å knekke Ingunn. Men hun maktet å bryte ut og vil nå hjelpe andre i samme situasjon. Les om hennes opplevelser i sitt destruktive forholdet og hvordan hun klarte å frigjøre seg og starte på nytt!


Forlagshuset Vest sender deg boken direkte. Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.


 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Jeg kom meg på bena og traff en ny mann. Han var annerledes enn mange andre menn. Han var huslig, tilsynelatende opptatt av alt det estetiske rundt seg. Han hadde masse bøker, men leste ingen av dem. Han leste dikt, men det skulle vise seg at han forsto ikke betydningen av dem. Han hadde vært gift før, og hadde blitt forlatt av en utro partner. Senere skulle det vise seg at han var den som var notorisk utro. Han hadde vært alene med små barn. Det skulle vise seg at hans eks-kone slett ikke var dysfunksjonell, men hun hadde gitt opp kampen etter mange tøffe år i retten. Nå har han ikke kontakt med noen av sine voksne barn. Han har skrudd de økonomisk og aksepterer ingen av barnas ektefeller. I hans konspiratoriske verden – jobber de alle for å ramme ham. Han har en jo-jo økonomi og jeg underholdt ham med fagre løfter om at han skulle betale tilbake. Etter skilsmissen endte kravene om tilbakebetaling i retten. Da var de foreldet og retten la også til grunn at ektefeller har en plikt til å underholde hverandre.

Til slutt lever du i et fengsel

Hvordan er det å leve med en ektemann som viser seg å være en løgner, men manipulator og kontrollerende av natur? Tilslutt lever du i et fengsel. Dine behov settes til side, og alt skjer på den kontrollerende og tidvis sjalu partnerens betingelser.

Hvordan har jeg fått en magnetisk tiltrekning mot psykopater? Sannsynligvis fordi den sjarmerende siden av dem appellerer til meg. Sannsynligvis fordi det er lett å spille på min samvittighet. Sannsynligvis fordi jeg er et menneske som lett tilpasser meg. Har jeg ikke egne behov? Jo, det har jeg. Jeg klarer å bryte forbindelsen, men da har de allerede påført meg ganske stor skade. Det har tatt meg mange år å fri meg fra disse mennene. Etter bruddet med min psykopatiske ektemann gjorde jeg en investering i mitt liv. Nå ønsket jeg å komme til bunns i hvorfor jeg trekkes mot slike menn. Jeg har fått høre at jeg har for mye empati, og at jeg er et lett bytte av den grunn. Mye av terapien har gått ut på å sette egne grenser. Det virker så merkelig – jeg som har hatt ledende stillinger og mye ansvar. Så skal jeg lære meg å sette grenser? Men, jeg ser at det virker.

I dag lever jeg sammen med en mann som også har en freidighet i seg, som er tøff og sjarmerende, som skaper resultater rundt seg – men som har en fundamental annerledeshet i seg; han er full av empati, bryr seg om andre mennesker, har et godt forhold til sine foreldre og søsken, løser opp i konflikter med å være raus. Gir gjerne litt mer for å få saken ut av verden, og ikke som psykopaten – går i strupen på sine motstandere og alltid mer enn det han skulle ha hatt.

Mange år med terapi har lært meg å kjenne igjen en del signaler. Min radar fanger fremdeles opp psykopater, jeg tror fremdeles at en del av dem er ufarlige. Da må jeg minne meg selv på terapeutens ord; “Det viktigste for deg nå, er å ikke gjøre samme feilen engang til”.

Derfor koster jeg på meg å være ekstra varsom. Skulle jeg avsløre psykopatisk oppførsel eller trekk – skal jeg skygge banen før jeg vikles inn drama og intriger. Som en kommenterte; det er som å være en tørrlagt alkoholiker. Man må si nei til noe man i utgangspunktet liker. Den viktigste lærdommen er likevel; det finnes sjarmerende menn uten psykopatiske trekk.

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne artikkelen? Er det noe som burde være med som er utelatt? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv “Anonym” om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (5)

 1. Redaksjonen

  Anonym kommentar: “Svarer på at man går i fella igjen: Jeg er ei dame på 50 som dessverre har opplevd dette selv. Var gift med en psykopat og gikk rett til en som var voldelig! Klarte og komme meg ut i også fra denne mannen. I ettertid og etter mange vonde livserfaringer har jeg måtte gå igjennom og analysert mitt liv. Den røde tråden er at det man kjenner igjen er trykt, selv om det ikke er godt. Etter mange år med psykisk terror, er selv det jævlige trykt! Man skulle tro at man var våken for signaler men man leter etter kjærligheten og det skal være tryggheten. Flott gruppe som tar opp veldig veldig nødvendig onde p.s Det største barne mitt på 30 har dessverre arvet psykopat genet etter faren og det er et vanskelig emnet
  Vi har ikke har noen kontakt med faren etter at barnevernet nektet han samvær med barna. Ca 16 år siden.
  Jeg må være annonym pga. av barna mine.”

 2. Fra en leser: Kommentar: Boka “Ut av dine foreldres grep” av forfatteren Susan Forward forteller en del om dette med å havne i samme fella gang etter gang. Interessant lesing. Trist at det skjer….

 3. Anonym

  Jeg er desverre en psykopat-magnet.. Jeg hadde en sjef som jeg gikk ganske greit overens med og var venner. Plutselig vendte hun ryggen til meg og ble en helt annen person.. Jeg klarte ikke mer og fikk sparken uten grunn.. Jeg er og var fortsatt preget av dette, men jeg søkte i en ny jobb, og det viste seg og være en psykopat det også.. Alt jeg gjor var feil og hun la dine feil på meg og jeg måtte si unnskyld uten grunn.. Jeg grudde meg sånn på jobb og lå våken hele natten.. Var livredd på å gjøre feil og at hun skjelte meg ut forran kundene ofte.. Jeg sluttet der i fra og skyldte på meg selv og fortiden bare for å komme meg vekk der i fra. Jeg var arbeidsledig en stund og turte ikke å jobbe igjen.. Jeg ble veldig deprimert og deppa av å gå hjemme hver dag, så jeg fikk en tilbud noe som jeg har drømt om lenge. Jeg fikk jobben og hadde 3 mnd prøvetid. Sjefen var veldig hyggelig og blid mot meg i prøvetiden.. Når prøvetiden var over så var det noe som skjedde.. H*n ble helt forandret og snakket nesten ikke til meg og var frekk og spydig mot meg.. Har også hørt av andre om det er tilfeldig eller ikke, og det var det ikke.. Jeg kommer ikke til å greie å fortsette å jobbe når det forsetter sånn.. Tør nesten ikke å jobbe mer etter dette..

 4. Anonym

  Veldig sterkt å lese. Kjenner mye igjen, nesten panikk. Det er brutalt. Jeg kommer til å ta avstand fra disse egoistene framover. Gå med en gang. Jeg kjenner det igjen nå, det er ikke fristende mer men skremmende.
  Så fint å lese at du har en god partner nå.
  Modig å ta sjansen igjen!

 5. Stigma

  I ettertid ser jeg jo at jeg har tiltrekt meg flere..

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.