Brudd med en psykopat

Ut av det svarte hullet

Hvordan komme seg videre etter et brudd

Om du står i krigen med en psykopat er du ofte forvirret, redd, nedfor og maktesløs. Mange opplever at man havner i et svart hull som det kan virke som det er umulig å komme seg opp av. Etter hvert vil  du mestre situasjonen bedre.

Vær forberedt på at psykopatens metoder når som helst vil ramme deg på en eller annen måte, og igjen vil du oppleve du at du faller. Hvordan komme seg på beina igjen?

Det avgjørende blir å finne teknikker for å komme raskt opp igjen fra fallet ned i det sorte hullet. Har du ikke barn med psykopaten kan du gjøre som psykiatri-ekspert Randi Rosenqvist tydelig gir råd om; Er du i grepet til en psykopat? Vend ryggen til og løp! Så raskt du kan.

Barna blir brukt som våpen

Det er ikke lett om dere har barn sammen, men selv da skal du redusere møtepunktene og kommunikasjonen til et minimum. Det kan redusere de psykiske skadene og redusere antall tilfeller du faller ned i det sorte hullet.

En av våre lesere er skilt fra en mann med sterke manipulerende og kontrollerende trekk. Sammen har de to barn. Barnet fikk ingen oppmerksomhet fra sin far mens de ennå var gift.

Alle skruer løs Kjersti Marken

BESTILL BOKEN I DAG

Les Kjersti Markens samling av fortellinger som illustrerer liv i forhold, og annen livsvisdom. Noen av episodene er tatt fra eget liv, mange fra andres. Du finner livsvisdom, ironi, sorg og humor pakket inn i sjarmerende små historier som på underfundig og til tider fornøyelig vis illustrerer livet på godt og vondt.

Forlagshuset Vest sender deg boken. Pris kr. 229,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Da hun ønsket skilsmisse ble barna hans våpen for å ramme henne. Hun var ikke forberedt og hver eneste løgn, handling og manipulasjon sendte henne rett ned i det sorte hullet.

Hun kunne gråte i dagevis, fikk angst og var ute av stand til å fungere. Kroppen skalv. Hodet var tungt. Magen slo seg vrang. Hun mistet nattesøvnen. I starten var disse nedturene nesten totalt lammende.

Med god hjelp fra sin psykolog begynte hun allikevel å spore en viss fremgang. Hun ble flinkere til å snu ryggen til, men det viktigste var at hun ble bedre i stand til å skille mellom uvesentlige dolkestøt og handlinger som var avgjørende i forhold til omsorgen for barna.

Manipulasjon og sabotasje

Hun opplevde at hennes eks-mann etter skilsmissen plutselig ble en superpappa. Han gikk rettens vei for å ta fra henne barna. Han visste hva som var viktig for henne i forhold til barna og startet straks og systematisk å sabotere hennes liv med barna. Han skapte problemer med barnas bursdager og fritidsaktiviteter og manipulerte foreldrene til barnas skolekamerater. Han involverte lærerne i sine bekymringer om henne, skjemte bort barna med dyre gaver og flotte reiser og manipulerte barna til å tro at mor hadde det for travelt til å kunne gi dem omsorg.

Ondskap

En normalt fungerende forelder er ikke i stand til å møte denne ondskapen, rett og slett fordi man ikke har de samme manipulatoriske evnene. Dermed kommer man bakpå i de aller fleste situasjoner. Man bruker alle krefter på å forsvare seg, og mister selvtilliten i forhold til den rykteflommen han setter ut.

Mens psykopaten dominerer på alle de områdene mor tidligere har hatt ansvar for, blir hun mer og mer tilbaketrukket. Etter en stund vil barna tenke og tro at de alltid har hatt en far som har stilt opp for dem.

Fars historieforfalskning får dramatiske konsekvenser for henne. Hennes status og betydning som mamma er under konstant angrep.

Lever i konstant redsel

Hun forteller at hun har levd med konstant redsel for sine barn i snart fem år. Hun er hele tiden på vakt. Hun får hele tiden skudd som setter henne ut. Noen ganger faller hun fortsatt opp i det sorte hullet. Hun vet med seg selv at det eneste avgjørende er hvor lenge hun blir værende der.

Hun føler seg mislykket som skilt mor. Hun beundrer alle par som klarer å håndtere en skilsmisse til det beste for barna. Foreldre som snakker sammen og som løser samværet med fleksibilitet og tillit. I hennes relasjon til eks-mannen er alle samhandlinger dem i mellom en anledning for splid, mistillit og utnyttelse.

Går bak ryggen

Hun tør ikke ta opp noen forhold rundt barna, ingen bekymringer om deres fungering i frykt for at han går bak ryggen hennes og melder henne både til skole, fastlege og barnevern. Hun vet så inderlig godt at han ikke har slått seg til ro med rettens avgjørelse som endte med at hun fikk hovedomsorgen for barna.

Han har sin svartebok hvor han noterer alle hennes handlinger. I tillegg til alt han mener hun gjør feil, supplerer han med oppdiktede historier som ingen i ettertid kan ettergå.

Barna hadde ikke rent undertøy da de kom til ham, de har ikke lyst å reise hjem til henne når de har vært på samvær hos ham, de legger ord i barnas munn som aldri blir sjekket mot dem og han konstruerer konflikt-scener når er tilstede samtidig med barna. Hun tør ikke lenger åpne munnen når de treffes, noe som også blir brukt mot henne.

Han respekterer ikke sakkyndiges entydige råd om ikke å møtes med barna tilstede. Han presser seg inn på aktiviteter under hennes samværsstunder og gjør situasjonen trykkende for alle partner.

Han fortsetter å manipulere hennes familie. Noen ganger har hun tenkt at han ikke eier skam. I hans verden har han ikke gjort noe galt.

En psykolog kan hjelpe deg
Skal du komme deg fri fra en psykopat må du søke hjelp

Hva kan du gjøre?

Ta tiden til hjelp. Det er verst i starten, da forvirringen og følelsen av maktesløshet er størst. Søk profesjonell hjelp. Fortell om de episodene som skyver deg ned i det sorte hullet.

Psykologen vil hjelpe deg til å sortere de viktige sakene fra de mindre betydningsfulle. Psykologen vil også hjelpe deg til å se situasjonen i et annet perspektiv og han vil hjelpe deg til å sette grenser i forhold til psykopaten.

VENDEPUNKT 

INGUNN NORHEIM

Mange år i et forhold preget av psykisk vold og mobbing var nær ved å knekke Ingunn. Men hun maktet å bryte ut og vil nå hjelpe andre i samme situasjon. Les om hennes opplevelser i sitt destruktive forholdet og hvordan hun klarte å frigjøre seg og starte på nytt!


Forlagshuset Vest sender deg boken direkte. Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.


 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Følg de rådene du får. I begynnelsen vil du være veldig sliten etter samtalene med psykologen. Gradvis vil du kjenne at du behersker psykopatens angrep bedre og bedre. Til slutt vil du endre syn på psykopaten.

Fra å være redd vil du snart begynne å forakte ham. Du vil ha bedre kunnskap om de metodene som benyttes, og du vil være bedre i stand til å forsvare deg. Du vil også bli dyktigere til å snu ryggen til. Klarer du å avgrense psykopatens muligheter til å angripe deg, vil psykopaten gjerne finne seg et nytt offer.

Gjør deg derfor mest mulig utilgjengelig. Psykopater suger krefter ut av sine ofre, og så lenge de kan leke katt og mus med deg, vil de fortsette sin jakt. Stikk av. Snu ryggen til og løp!

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne artikkelen? Er det noe som burde være med som er utelatt? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv “Anonym” om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (10)

 1. En veldig god beskrivelse av hva som skjer . Ja heldigvis er det mulig å komme ut av “det svarte hullet” . Litt lettere etter hvert . Å lære seg “spillet” og se hva som er vesentlig er utrolig viktig. Håper at noen som står midt oppe i det får mor og styrke til å gå videre.

 2. Christine

  Skulle nesten tro jeg hadde skrevet det selv! Eneste forskjellen er at her ser det ikke ut til å bli bedre med årene. Vanskelig å få gehør hos fagfolk for at en forelder kan oppføre seg sånn.

 3. anonym

  Har vært gift med en psykopat som satt inne mesteparten av tiden vi var sammen. Han var dømt til flere år i fengsel for vold og overgrep. Fikk ei datter med han og klarte da å komme meg bort. Datteren vår er nå i hemmelig fosterhjem frivillig fra min side. Dette for å beskytte datteren vår mot at faren hennes skal komme å lage kvalme. Har nå samvær med henne ofte. Har ny kjæreste og har fått et barn til. Men jeg vil alltid ha et barn for lite selv om jeg har samvær. Hun betyr alt for hun reddet livet mitt. Hadde kanskje vært død om ikke det å bli gravid med henne hadde åpnet øynene mine.

  • Ida marie

   UFF stakkars deg. Når jeg leser dette blir jeg utrolig stolt av deg som har klart å sette dine følelser til side og gjort det som er best for barnet. Jeg er midt oppi en separasjon med barnefaren/psykopaten. Og har ett barn under to år som jeg nekter at faren skal ha noe samvær. (Hittil med hell) ville bare si til deg som en mor at jeg skjønner at dette må være ekstremt vondt og vanskelig for deg men jeg er stolt av deg:)

 4. Emilie

  Va borte i et vennskap som va sånn.
  Alt va liksom ho, ho, ho. Prøve å være god venn, men tålte ikke behandlinga. Til slutt bare måte æ kutte ho ut. Ho snakka bakk ryggen min og føltes kjipt på skoln min, men det va deilig å bli fri fra sånt press mentalt.
  Va lenge deprimert, men e ikke så deprimert lenger. Føles enda føka og surrealistisk at nån kan være sånn mot folk dæm kalle venn. 🙁
  Det e satans ubehaglig, spesielt hvis man har sosial angst fra før av.. sånne folk utnytte en.

 5. Monica

  De elsker folk som er svake og beskyttelsesløse. Det gir dem livsgnist og næring og kunne hevde seg ved å utnytte offerets svake punkt.
  Etter min erfaring, viktig å få frem at en ikke er alene. At kortene blir lagt på bordet alle veier. Ødelegge masken. Ta gjerne opp frustrasjonen og fortvilelsen hos hans nærmeste også. Få frem at situasjonen er tøff. Du vil bare informere for barnas skyld.
  Bygg deg opp ett hjelpeapparat som du vet at du har I bakhånd om noe skulle skje. Vi har også f.eks Rehabiliteringssenter hvor du kan få reist bort. Føle trygghet og bli behandlet. Ingenting vil få barna mer glad enn å se at du har det bra. Da er det deg de vil få tillit til. Da er det du som har vunnet!

 6. Anonym

  Jeg er så takknemlig for denne siden! Jeg tør selvsagt ikke dele innlegg eller kommentere med navn, da jeg vet hvilken straff som venter dersom min eks ser at jeg deler info om ham på nett.
  I hans verden er alt jeg gjør noe som omhandler ham og jeg skal straffes.
  Det å vite at det finnes andre som har vært gjennom brudd med en slik person, og overlevd, gjør at jeg har et håp om å overleve også.
  Tusen takk <3

 7. Monica

  Dette Gjør han fordi han egentlig er så enormt svak. Dypt nedsunket. Proppfull av sinne, bitterhet og hat. Tenk med deg selv; Så dypt skal jeg aldri synke.
  På eventuelt ett Rehabiliteringssenter vil de under ett opphold raskt avsløre om du er normal eller ikke. Få slappet av og få hjelp av fagfolk. De vil også hjelpe deg med kontakter på ditt hjemsted.

 8. Christiane

  Null eller minst mulig reaksjon kan virke som kryptonitt på en P -over tid vil du kanskje få helt fred, dersom du absolutt må ha noe som helst kontakt.

  Synes dette under var bra råd!
  “Hva kan du gjøre?
  Ta tiden til hjelp. Det er verst i starten, da forvirringen og følelsen av maktesløshet er størst. Søk profesjonell hjelp. Fortell om de episodene som skyver deg ned i det sorte hullet. Psykologen vil hjelpe deg til å sortere de viktige sakene fra de mindre betydningsfulle. Psykologen vil også hjelpe deg til å se situasjonen i et annet perspektiv og han vil hjelpe deg til å sette grenser i forhold til psykopaten. Følg de rådene du får. I begynnelsen vil du være veldig sliten etter samtalene med psykologen. Gradvis vil du kjenne at du behersker psykopatens angrep bedre og bedre. Til slutt vil du endre syn på psykopaten.

  Fra å være redd vil du snart begynne å forakte ham. Du vil ha bedre kunnskap om de metodene som benyttes, og du vil være bedre i stand til å forsvare deg. Du vil også bli dyktigere til å snu ryggen til. Klarer du å avgrense psykopatens muligheter til å angripe deg, vil psykopaten gjerne finne seg et nytt offer. Gjør deg derfor mest mulig utilgjengelig. Psykopater suger krefter ut av sine ofre, og så lenge de kan leke katt og mus med deg, vil de fortsette sin jakt. Stikk av. Snu ryggen til og løp!”

 9. Anonym

  Kommunisere på sms er fånyttes. Ingenting gjelder allikevel.. alll kommunikasjon med en psykopat må opphøre. Har man barn, må man finne en tredjeperson som hjelper til, og som psykopaten er redd for å miste ansikt ovenfor. Barna må også hentes og leveres uten direkte kontakt. Jeg ser det som nærmest umulig å “komme seg igjen” dersom kontakt og kommunikasjon fortsetter.

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.