Artikler i pressen

Ble han drept av en kvinnelig psykopat?

Vi har gjentatte ganger advart mot fullblods psykopater og skrevet at de kan være livsfarlige. I dagens VG leser vi om en kvinne som er tiltalt for å ha drept sin mann. Og det er ikke en stakkar som ble drept i affekt i sjalusidrama og rus. Påtalemyndigheten mener at seksbarnsfaren ble kaldblodig myrdet av sin kone. Per Gunnar Asheim (57) var en ressurssterk mann, direktør i Frontline og tidligere hardbarket sjømann og styrmann i tøffe miljøer. Ble han drept av en kvinnelig psykopat?

Vi leser ofte om menn som er psykopater, derfor er det grunn til å minne om at et høyt antall kvinner osgå kvalifiserer til betegnelsen psykopater. Blant dem finner vi mange narsisisster, men også fullblods psykopater av verste sort.

Når en ressurssterk og oppegående familiefar kan leve et liv og sannsynligvis være et offer for en kvinnelig psykopat, kan det skje absolutt alle. Menn som kvinner.

Psykopater i media
Som leser av psykopaten.info leser man avisoppslag med litt andre øyne

VG er blant de avisene i Norge som våger å omtale psykopater som nettopp det; psykopater. Fortsatt er VG likevel forsiktige med å bruke psykopat om personer som omtales med disse trekkene. Sjeldent har vi sett en så tydelig beskrivelse som i dagens VG.

I følge VG så har rettspsykiaterne som har undersøkt henne beskrevet henne med sterke manipulerende trekk. I tiltalen mot henne kommer det også frem at hun skal ha vært sterkt manipulerende mot barna sine og utsatt barnas far for slag, kloring, dytting, trusler, nedsettende tale, manipulerende, trakasserende og kontrollerende atferd, når de var vitne til det.

Høres det kjent ut? Videre skriver VG – “Hun var snill mot dem som var snill mot henne. Hun var ikke en person som lot seg pille på nesen, sier en bekjent.” Hun er tatt i løgn på løgn og fortsetter å lyve selv om hun blir konfrontert med løgnene.

Før mannen døde anmeldte barnevernet kona til politiet for fysisk og psykisk vold. Far og barn måtte dra på krisesenteret. Der fortalte barna om hvordan moren kunne oppføre seg med kvelertak og trusler, ifølge tiltalen.

I følge påtalemyndigheten har hun trolig har lurt ektemannen til å innta søvnfremkallende medikamenter. Deretter skal hun ha satt fyr på bilen han satt i. Politiet mener at alt er regissert og planlagt.

Dette er historier vi ofte leser om, men gjerne med menn på tiltalebenken. Vi hører oftest om kvinner som er utsatt for vold og drap utført av ektefelle eller samboer. Hvorfor er det slik at vel 85 prosent av dem som kommenterer og deler sine historier på psykopaten.info er kvinner? Forskning (se litteraturlisten) viser at det er en overvekt av menn blant psykopatene, men likevel er en stor andel av dem som kan passe beskrivelsen kvinner. Et det enda mer skambelagt for en mann å erkjenne at han er et offer for psykopaten?

Du kan lese mer i dagens utgave av VG eller følge denne linken.

Hva skjedde med Per Gunnar Asheim? – VG+

Vi er veldig takknemlige for alle de bidrag vi får fra våre lesere. I kveld vil vi oppfordre menn spesielt til å sette seg ned og skrive sin historie! Send mail til leserhistorie@gmail.com og vi forteller deg hvordan du kan dele din historie anonymt.

For ordens skyld minner vi om at kvinnen som er omtalt er tiltalt og ikke enda dømt i denne saken.

———————————————————————————————————————————————

Kjenner du deg igjen? Bli den første som kommenterer! Klikk helt nederst på «Leave a reply”Da fremstår du med det navnet du oppgir, email synest ikke, men den må være korrekt for å bli publisert. Din kommentar blir da lagt ut med det navnet du oppgir.  (Vil du være anonym skriver du “anonym” som navn.)

Vil du vi skal gå gjennom din kommentar og sjekke den av for detaljer med tanke på anonymitet før den legges ut? Ikke bruk kommentarfeltet, men send en mail til leserhistorie@gmail.com og vis til hvilken artikkel du vil kommentere.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som “Leserhistorie – med egne ord”? Send til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg med teksten. Vi legger den enten ut som leserhistorie, eller bearbeider den redaksjonelt og i noen tilfeller bruker den som hovedoppslag. Send da en mail til leserhistorie@gmail.com Om du ber om det sender vi deg teksten til gjennomsyn før den legges ut. Husk at mange finner hjelp og trøst i å lese andres historier og lære at de ikke er alene om sine opplevelser!

Vi setter veldig pris på om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det eneste som hjelper ofrene er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å bli fri fra psykopatens grep.

 

 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (1)

 1. Stella

  En tragisk sak , og enda mer tragisk at media stopper når det omsider er klart for interessant skriving .
  Godt dere lar saken leve videre .
  Hun er av to sakkyndige betegnet som det vi her inne gjenkjenner som psykopat , så dette er horribelt .
  det er lov å kalle en psykopat for en psykopat , om du har et hvis belegg for det .
  Her burde hans søsken få fortalt historien om han . De ser henne som den hun er .
  Men en ting er sikkert : hun nyter sommeren .

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.