Film og dokumentarer

Å elske en psykopat. Intervju med Sandra L. Brown

En psykopat kan ikke helbredes sier Sandra Brown i dette intervjuet

Nei, Er du født psykopat kan du ikke helbredes. Å elske en psykopat kan være direkte livsfarlig. Likevel skjer det. Tross mishandling i mange år elsker man fortsatt psykopaten. Hvordan er det mulig?

I denne youtube videoen intervjues Sandra L. Brown, M.A., Hun er psykoterapeut med spesialfelt psykopaten og relasjoner.

Hun etterlyser det samme som vi på bloggen. Det eneste som helper mot psykopaten er kunnskap. Derfor må kunnskap om psykopaten og den skade som påføres enkeltmennesker og samfunnet inn i utdanningssystemet.

I videoen får du en halvtimes interessant gjennomgang av hvilke mekanismer som gjør at mennesker gang på gang går i fellen. Kanskje har hun en vei ut gjennom å forstå hvordan psykopaten fungerer.

Hun har skrevet flere bøker. Her nevnes spesielt “How to Spot a Dangerous Man Before You Get Involved”, “Women Who Love Psychopaths” og en håndbok for folk i yrker hvor de møter psykopaten. “A Handbook for Helping Professionals.”

Se videoen her:

Jenna Stauffer and Sandra L. Brown on Psychopathy and Pathological Love Relationships

LES OGSÅ:

Dokumentarfilm: Ondskapens psykologi

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne filmen? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (6)

 1. Tom Aage Grobstock

  Anonym kommentar: “Det er rart at vi ikke har fått noen informasjon om disse tingene på noen måte. Det koster jo samfunnet enorme summer fordi de skader så mange.”

 2. Tom Aage Grobstock

  Anonym kommentar: “Er helt ødelagt da jeg i 15år prøvde å elske en sykopat. Jeg trodde alt som gikk galt var min skyld.”

 3. Anonym leserkommentar

  Anonym kommentar: Jeg var sammen med en mann med klare psykopatiske trekk i 18 år! Det er nå tre år siden jeg flyttet og enda henger”avhengigheten” av han igjen! Selv om tanken på han for hver dag blir svakere og svakere! For jo mere jeg leser innleggene på denne siden og jo mere kunnskap jeg får jo tryggere blir jeg på meg selv på at jeg gjorde det eneste rette med å flytte ut nærmest i hui og hast etter flere år med psykisk og verbal mishandling! Det har tatt tre år å forstå! Jeg hadde min første time hos psykolog denne uken… Det var befriende og få direkte svar på mine mistanker angående min exs! Jeg kan ikke være alene med han noe sted! Ha minst mulig med han å gjøre selv om vi har tre barn sammen! Ennå kan jeg kjenne igjen det psykiske taket han har på meg!..Det er fullstendig galskap og det er skremmende! All motstanden han ga meg sitter som spikret i mitt hode! Og når jeg nå møter snille menn som viser meg respekt så sitter jeg igjen med en tomhetsfølelse… Hvor er all motstanden??. Og jeg tar meg i å tenke på min ex…Det eneste riktige for meg nå er å holde meg lengst mulig unna han!!

 4. Michaella

  Det finnes even kvinneliga psykopater….

  • Stigma

   Kjønn, alder og etnisitet har null å si. En psykopat er en psykopat

 5. Per Kristian

  Det var interessant at hun betegnet psykopati som en nervesykdom og ikke som psykiatri. Dette kan kanskje være en bedre tilnærming? Og så forstår jeg det slik at psykopatens utvelgelse av partner, nærmest er instinktiv, slik som rovdyret angriper det svakeste individet i en flokk, slik velger også psykopaten det mest “skadeskutte” individet i en gruppe. Det er jo nettopp det mest “skadeskutte” og forsømte individet som har størst toleranse for avvik, som er veldig vant til å finne seg i ting og som også er veldig vant med å tilpasse seg, for å kunne få dekket noen av vedkommendes grunnleggende behov. Mer normale mennesker har evnen til å sette grenser i behold og velger uvilkårlig bort psykopaten fra livet deres.

  Psykopaten gjør stor skade. Men hva skjer dersom vi skulle peke ut alle dem som går under denne betegnelsen? En ting er alle de som defineres som kriminelle og derfor kan plasseres i fengsel. Men alle de andre, de er pr. definisjon, mennesker de også. Derfor er psykopati og psykopater dilemmaer som vi må fortsette å leve med.

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.