Brudd med en psykopat

Om å vera takksam – ein ny vår

Om å se fremover

Hun er en vanlig kvinne med en vanlig jobb, vanlige venner og et vanlig liv. For noen år siden handlet livet hennes om vold, trusler og kontroll. I tolv lange år var det hennes hverdag. Hun har kommet seg vekk fra psykopaten og deler sine opplevelser gjennom sin egen blogg. Her kan du lese hennes mange refleksjoner. Hun er tross alt takknemlig for å ha kommet seg vekk. Hun har funnet tilbake til livet. Kanskje kan du lære noe av henne?

Eg skjønar at denne bloggen kan vera tøff å lesa. Difor vil eg gjerne skriva noko positivt. Eg vil skriva om det livet eg lever i dag. For mindre enn fem år sidan levde eg i stadig frykt for vald. Eg visste aldri kva tid eg fekk lov til å gå ut neste gong. Eg visste aldri kven av venene mine eg måtte bryta kontakten med neste gong. Eg fekk ikkje høyra på den musikken eg ville (det kan kanskje verkja trivielt, men for meg er dette punktet særs alvorleg). Eg visste aldri kva tid eg fekk lov å ringja mamma neste gong. Eg måtte skapa ein dobbelfasade og lyga for både eksmannen min og for omverda. Eg måtte forholda meg til eksmannen sine irrasjonelle oppfatningar, og eg måtte lata som om eg støtta dei vanvitige planane hans (planar om alt frå å byggja sauna i boden til å føda born som staten ikkje visste om); planar som eg vona han ville gløyma før det var på tide å setja dei ut i livet. Og eg visste ikkje korleis eg skulle koma meg ut av det marerittet eg levde i.

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen ærlige bok om livet med psykopaten. Hun er den første som står frem i en bok under fullt navn og forteller ALT. Vi har en avtale med Publica forlag som sender deg boken direkte. Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

I dag lever eg eit heilt fantastisk liv. Det hendar eg stoggar opp og tek eit overblikk over meg sjølv og mitt eige liv, og eg har framleis vanskar med å tru at det verkjeleg er eg som har eit so flott liv.

Ikkje so å forstå at eg køyrer limousin og drikk champagne kvar dag. Eg er ikkje millionær og eg reiser ikkje på spanande ferier ein gong i månaden. Eg har ikkje basseng i hagen (eller hage, for den saks skuld), og eg er ikkje verdsmeister i noko. Eg er ikkje korkje den smartaste eller den penaste i verda. Og fanbreva let venta på seg. Likevel har eg problem med å tru at nokon har det betre enn eg.

Eg har ein jobb eg likar, ein heim eg trivst i og venar eg er glad i. Og enno betre; eg får lov å gå på jobb kvar dag, eg forbinder ikkje lenger heimen min med vald og trugsmål og eg får lov å halda kontakten med venane mine (eg har til og med vald venane mine sjølv!).

Eg høyrer på den musikken eg vil. Eg går ut når eg vil (eg får til og med ha på meg dei kleda eg vil). Eg ser dei filmane og seriane eg vil. Eg får ikkje bank fordi feil parti vann valet, fordi middagen er ti minutt for sein eller fordi det har regna i tre veker. Eg slepp å lyga for folk eg er glad i (eller for folk eg er redd). Eg treng ikkje vera redd for å tvingast med på forskrudde planar som anten ikkje let seg gjennomføre eller som vil påføra meg og/eller andre smerte og skade. Og for meg er det betre enn limousinar og eksotiske reisemål.

Eg skal på ingen måte hevda at eg er takksam for dei tolv åra med vald og frykt, men eg er takksam for at eg takksam for alle dei små tinga som mange tek forgitt.

Hennes blogg finner du her:  https://einnyvaar.blogg.no

 

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne artikkelen? Er det noe som burde være med som er utelatt? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (5)

 1. Inger Cecilie

  Denne må jeg dele. Kjenner meg veldig igjen. Takknemlighet er ikke å kimse av som lykkepille. Man kan sikkert føle takknemlighet uten å ha opplevd det helvete, bare man har en bevissthet rundt det og velger det. Jeg opplevde det sammen som denne kvinnen i 15 år for over 12 år siden, og takknemlighet er en av ” bonusene” som er en av den største lykkekilden jeg har i livet mitt nå

 2. Tom Aage Grobstock

  Anonym Kommentar: Å leve med et slikt menneske ødelegger livet på livstid om en ikke klarer å få hjelp til å komme seg på beina igjen. Tankene blir forstyrret,holdninger,verdier og egenverdi blir tråkket på, til slutt klarer en ikke bestemme hvilken middag som er bra nok, ingenting er bra nok. Usikkerheten blir til redsel for å miste den eneste som løfter deg opp etter å blitt bøyd ned igjen og igjen, mer og mer for hver dag.dette er psykopaten, narsissismen. Sviket du føler etter et slikt forhold er slutt er uutholdelig.sårheten og tapet over å ha mistet først seg selv så den “fantastiske” kjæresten vil gnage lenge. Det er tydeligvis de mest sårbare,naive, åpne og empatiske De søker.alle løgnene, drømmene og håpet om at alt skulle bli like perfekt som en ble fortalt blir gruset sammen den dagen du står alene og forlatt som et stort spørsmåltegn. Du skjønner ikke hva som skjedde før det var for sent. Blottleggelsen av sjelen var forgjeves -og i ettertid blir alt brukt mot deg, for en ting som er verre enn å være kjæreste med en psykopat er å ha den som en Eks -spesielt om du fikk barn sammen med den…

 3. Marianne

  Tusen takk til deg som skriver dette . Betyr mye for meg og lese og føle at andre har vært i samme situasjon som meg .

 4. Vil være anonym

  Tusen takk til deg som skriver dette.betyr mye for meg og lese og føle at andre har vært i samme situasjon som meg

 5. Lillian Marianne Sletten

  Sterk lesing dessverre veldig gjenkjenbart. Jeg har også levd med en psykopat så jeg vet godt hva det gjør med en. Godt at du kom deg unna og klarer å sette ord på det du har gjennomgått.veldig godt gjort.Hvis du vil ville jeg bli veldig glad om du ville ta kontakt med meg

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.