Praktiske råd

Trenger du noen å snakke med?

psykopaten støttegruppe gruppeterapi

Er du utsatt for en psykopat? Eller mistenker du at du er det, men har ingen å snakke med? Mange lesere spør; hvor kan vi få hjelp til å takle en psykopat? Svaret på det  avhenger hvor langt du selv har kommet og hva slags relasjon du befinner deg i. For mange starter det med en gnagende tvil og en erkjennelse at noe er riv ruskende galt i relasjonen. Det kan være en kjæreste, samboer, ektefelle eller foreldre. Eller i forhold til en sjef eller kollega på jobben eller frivillig arbeid. Særlig utfordrende er det for deg som er samboer eller gift og har barn. Vi har også lesere som bekymrer seg for venner som de mener lever med en psykopat. De er rådville, men vil gjerne hjelpe.

Vår erfaring tilsier at det første forsiktige skritt du tar, er å betro deg til noen. Ikke nødvendigvis en nær venn (de tror deg ofte ikke), men noen du kjenner og har respekt for. Tør å våge! Ta forsiktig kontakt. Det har hjulpet mange til å få et annerledes perspektiv. Snakk om hva som faktisk skjer, og vent til det siste med å bruke ordet “psykopat”. Har du en innsiktsfull samtalepartner bør du ikke være overrasket om “psykopat” blir nevnt av han eller hun du betror deg til.

Støttegrupper: Vi du snakke med noen som er i samme situasjon? Vi oppfordrer til å lage lukkede støttegrupper på Facebook hvor du kan treffe andre og dele erfaringer. Hvis du vil gjøre det anonymt for å “føle deg frem” kan du f.eks opprette en gmail adresse som bare du kjenner og bruke den til å begynne med.  Med den adressen kan du også opprette en Facebook-side uten innhold og kommentere fra den. Vi hjelper gjerne deg som ønsker å opprette en slik gruppe eller som etterlyser en lukket gruppe som de kan delta.  Den første gruppen som er opprettet er:

Har du opprettet en gruppe du vil invitere andre til å melde seg inn i? Send en mail til tgrobstock@gmail.com og vi legger det ut på bloggen. Husk å opplyse kort om hva gruppen gjelder og hvilken email adresse du vil bli kontaktet på (om den ikke er den samme som du sender mail fra.) Du må også gjerne sende meg en venneforespørsel for å se diskusjonene på mine Facebooksider. Du finner Tom Aage Grobstock her: https://www.facebook.com/grobstock

Ellers oppfordrer vi deg til å lese artiklene du finner på bloggen! Her finner du forhåpentligvis noe du kan kjenne deg igjen i. Gå også gjennom litteraturlisten. Se særlig boken: «Psykopatens grep – hvordan komme fri fra helsefarlige mennesker» av Aud Dalsegg og Inger Wesche. Det er den beste boken vi har lest. https://tidsskriftet.no/article/1732006  I litteraturlisten på bloggen finner du også mange andre gode bøker som kan hjelpe deg til å forstå hvor du er, hvordan du kom dit og viktigst; hvordan du kan komme deg vekk og videre i livet. https://kranglepetterne.wordpress.com/anbefalt-litteratur/

Mellom 1993 og 1999 ledet Inger Wesche (forfatter av boken nevnt foran) “Det Gule Huset” i Oslo. Det gule Huset var et støtte- og hjelpetilbud til mennesker som levde i vanskelige relasjoner, være seg til foreldre, ektefelle, kolleger eller andre. I løpet av de seks årene huset besto, fikk de henvendelser fra vel 7000 personer. Behovet er ikke blitt mindre med årene, men det “Gule Huset” er dessverre ikke der lenger. De eneste vi kjenner til som ligner er Epitel, finner du her: https://www.epitel.info

Selv har vi gått i terapi hos en god psykolog i mange år etter bruddet. En privat psykolog er kostbar og det er viktig at det stemmer med kjemi og at terapeuten har kunnskap om det du betror deg om. Om du har god erfaring med en psykolog som forstår psykopati problematikken er vi takknemlige for tips, gjerne med mailadresse til vedkommende. Om det faller seg naturlig for deg kan du gjerne spørre din psykolog om vi kan få lov til å anbefale vedkommende på disse sidene. (Vi tenker å lage en ressursside med anbefalte psykologer etterhvert.)

For deg som har barn er veien lang. Du vil sannsynligvis måtte forholde deg til psykopaten så lenge han eller hun lever. Du kan imidlertid mestre relasjonen på en måte som gjør at du kan leve et fullverdig og helt liv. Du kan få hjelp til å minimere psykopatens skader på dine barn. Men det krever innsats og disiplin. I noen tilfeller blir psykopaten fradømt foreldreansvar. Selv i saker hvor vedkommende ikke burde hatt samvær med barna er det sjeldent rettssystemet fratar barna alt samvær med sin mor eller far. Dette selv om vedkommende åpenbart har psykopatiske trekk. Lykke til! Og ta gjenre kontakt med meg på mine sider eller send en mail direkte til tgrobstock@gmail.com

……………………………………………………………………………………

Du er velkommen til å legge igjen en kommentar til dette innlegget. Klikk på “Leave a comment” nederst i artikkelen. Da fremstår du som den du er logget inn som – med ditt navn.

Vil du kommentere anonymt eller har du en historie du har lyst til å dele med våre lesere?  Da kan du sende en email til leserhistorie@gmail.com eller benytte kontaktskjemaet under:

[contact-form][contact-field label=’Navn’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-mail’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Nettsted’ type=’url’/][contact-field label=’Kommentar’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

Alle kommentarer og innlegg leses av oss før de publiseres. Dette for å være sikre på at ingen kan kjennes igjen i det som skrives. Kommenterer du eller deler din historie anonymt er det ingenting i innlegget som kan knyttes til deg.

Vi setter veldig pris på om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Psykopati er skambelagt, og det eneste som hjelper ofrene er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å bli fri fra psykopatens grep.

Klikk  på overskriften til artikkelen så får du en deleknapp nederst på siden.

Du er også velkommen til å følge bloggen! Legg inn til e-mail adresse oppe til høyre på siden. Da vil du motta en epost hver gang vi publiserer et nytt innlegg.

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.