Da vi startet nettstedet psykopaten.info sommeren 2014 var målet på dele egne historier og invitere andre til å gjøre det samme. For oss ble skrivingen en form for terapi. Vi ønsket at andre skulle finne trøst og samtidig forstå at de ikke står alene. Vi skjønte raskt at våre egne erfaringer deles av utrolig mange. Mange psykopat-ofre opplever å ikke bli trodd og mange går rundt og føler skam. Å bli trodd av venner og familie er ofte avgjørende for å komme ut av grepet og starte et nytt liv. 

Hittil har dette nettstedet vært drevet av anonyme ildsjeler. Vi er derfor veldige glade for at psykolog Dag Øyvind Engen Nilsen tok på seg ansvaret som fagredaktør. Han er nå vårt ansikt utad. Dag Øyvind er en fagutdannet psykolog med lang og relevant erfaring innenfor problematikken. Du kan lese mer om Dag Øyvind her.

Vi har fått mange henvendelse fra våre lesere som uttrykker at de vil bidra. De har kommet seg gjennom et helvete og brenner for å hjelpe andre til å slippe det samme. Eller de står fortsatt midt oppe i det – men har lært seg mestringsteknikker for å fungere i hverdagen, på tross av psykopaten.

På denne siden “Hjelp til selvhjelp” vil vi legge ut konkrete råd fra lesere som vil dele sine erfaringer. Vi vil også be vår psykolog om å kommentere rådene. Vi vil også finne frem de konkrete rådene som er gitt i leserhistorier og egne artikler og samle de her, så konkrete som mulig. Som en leser kommenterte “Det burde vært en Hakkespett-bok for psykopatofre!” – Ja, dette er en start på å lage nettopp det!

Vi vil utvide med undergrupper og være så konkrete som mulig. “Hva gjør jeg når”. Vi skriver om det vi og andre har erfaringer med og ber deg om å dele dine erfaringer.

Erfaringer fra livet med psykopaten, under bruddet og livet etter bruddet. Eller deg som unntaksvis har valgt å leve videre med en psykopat. 

Dette er en høyst foreløpig liste over emner. Vi utvider etterhvert som forslagene kommer inn. Eksempler:

Hva gjør du når..

..du tror du har møtt en psykopat?

..blir forfulgt av en du mistenker er psykopat

..har blitt sammen med en psykopat

..fått barn med en psykopat

..psykopaten blir tatt i utroskap og lyver deg rett i ansiktet

..slår deg og lover bot og bedring

..kan jeg ta opp samtaler som bevis?

..møter deg på offentlige kontor

..forfalsker dokumenter

..tar kontakt med deg etter bruddet

..bryter besøksforbudet og ingen bryr seg

..lyver til barna

..lyver om deg til alle dine venner og familie

..lyver i retten og du vet det men psykopaten blir trodd

..oppsøker et krisesenter, hva skjer?

..skal fortelle venner og familie om psykopaten?

..skal finne en egen advokat?

…møter psykopatens advokat?

..skal møte i retten som vitne?

..skal møte i retten i egen sak?

..møter sakkyndig som ikke tror deg?

..skal intervjues?

..tester som avslører psykopaten

..skal finne en god psykolog

..må få behandling?

..vil opprette en støttegruppe?

..vil være anonym på nett?

Terapiøvelser: Hvordan finner jeg tilbake til meg selv.

Eneste motgift mot psykopaten er kunnskap
Bli med og lag den store “Hakkespettboka for psykopatofre” – konkrete råd til deg som du kan bruke i praksis

Har du konkrete råd du ønsker å dele med andre lesere? Temaer du ønsker inn på listen? Bruk kontaktskjemaet nedenfor. Du kan være anonym eller dele under fullt navn som du velger. Skriver du ikke spesielt at du vil stå frem med fullt navn, blir det lagt ut anonymt.

Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, skriv så kortfatter og konkret du kan. Og tenk at det du skriver skal være til “praktisk” nytte for den som leser rådene dine. Du er også invitert til å dele din historie. Se her hvordan leserhistorier blir presentert. Vil du dele din historie? Eller lurer du på hvordan du går frem? Send en mail til redaksjonen@psykopaten.info

Vi setter som alltid veldig pris på om du deler innleggene du leser på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det eneste som hjelper ofrene er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å bli fri fra psykopatens grep.

 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.