Engelske bloggartikler

Hva er forskjellen mellom en psykopat og en sosiopat? Og hvordan skiller begge seg fra narsissister?

Hva er forskjellen mellom en psykopat og en sosiopat? Og hvordan skiller begge seg fra narsissister?

Psychopath and sociopath are often used interchangeably in common speech to describe a person who is pathologically prone to criminal or violent behavior and who lacks any regard for the feelings or interests of others and any feelings of remorse or guilt for his crimes. Although the terms are also used in the scientific literature (including the Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders, or DSM), they are not well defined there; mental health professionals instead prefer to understand both psychopathy and sociopathy as types of antisocial personality disorders (APDs), each condition being distinguished by a few characteristic features but both having many features in common..

 LES HELE ARTIKKELEN: What’s the Difference Between a Psychopath and a Sociopath? And How Do Both Differ from Narcissists?

-–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om dette innlegget? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Vi du fremstå med ditt fulle navn, skriver du det i stedet for «Anonym». Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre. 

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.