Engelske bloggartikler

Giftige familier: Hvordan barnet blir valgt som syndebukk

Giftige familier: Hvordan barnet blir valgt som syndebukk

In interviews for my forthcoming book on verbal abuse, the subject of scapegoating comes up with great regularity; among the forms of verbal abuse used by parents, scapegoating appears to have go-to status. In a family with a controlling, combative, or narcissistic parent at the helm, scapegoating is an effective tool to maintain control not just over the interactions and behaviors of family members but also over the family narrative.

As researcher Gary Gemmill has pointed out, scapegoating permits a parent to think of the family as healthier and more functioning than it actually is; if it weren’t for that one individual—yes, the scapegoat—the family would be perfect, and life would be blissful. This is an important point because it helps the parent curate the family narrative in a very specific way…

 LES HELE ARTIKKELEN: Toxic Families: How the Scapegoated Child Gets Chosen

-–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om dette innlegget? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Vi du fremstå med ditt fulle navn, skriver du det i stedet for «Anonym». Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre. 

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.