Brudd med en psykopat

Underernært på kjærlighet

Jeg var underernært på kjærlighet

Da hun var i slutten av tenårene var hun preget av 13 år med mobbing og utpressing. Hun bar på en voldsom skam og angst.

LESERHISTORIE: I alle de årene jeg gikk på skole i barneårene hadde jeg ikke lært å omgås andre sosialt. Jeg var sosialt veldig lite utviklet da jeg nærmet meg 20.

Måte lære å omgås andre

Jeg visste at jeg hadde mye å ta igjen da jeg flyttet til et nytt sted der ingen kjente min historie. Og jeg jobbet målrettet for å lære meg å omgås andre. Antagelig, og mest sannsynlig, lå min sårbarhet som et tykt lag utenpå meg.

Noen få år etter, da jeg var i midten av 20 årene, møtte jeg en veldig snill og sjarmerende mann. Jeg ble overøst med blomster og kjærlighet. Jeg var solgt.

VENDEPUNKT 

INGUNN NORHEIM

Mange år i et forhold preget av psykisk vold og mobbing var nær ved å knekke Ingunn. Men hun maktet å bryte ut og vil nå hjelpe andre i samme situasjon. Les om hennes opplevelser i sitt destruktive forholdet og hvordan hun klarte å frigjøre seg og starte på nytt!


Forlagshuset Vest sender deg boken direkte. Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.


  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Jeg hadde tidligere oppdaget at jeg hadde en viss tendens til å tiltrekke meg «alkoholikere og mentalt ustabile» menn. Jeg var som et trekkplaster, og hadde måttet kjempe noen små kamper for å holde de unna.

Underernært på kjærlighet

Da jeg møtte «den store kjærligheten», så var jeg solgt. Jeg var underernært på godhet, nærhet, positive tilbakemeldinger og ikke minst kjærlighet.

Han ville raskt gifte seg

Jeg følte ikke et umiddelbart behov for det. Jeg syns vi hadde det fint som det var. Han var kjærlig, omsorgsfull, omtenksom, og veldig snill.

Han hjalp meg med mye, og bidro inn i min familie. Han var en drømmemann. At jeg skulle finne en slik gjennomført god mann, hadde jeg aldri forestilt meg.

Jeg ble etter hvert gravid, og jeg sa etter hvert ja til at vi kunne gifte oss. Han var veldig god til å delta i bryllupsplanleggingen og vi gledet oss til den store dagen. Og det ble et veldig fint bryllup.

Jeg overså varslene

Jeg var ikke forberedt på det som deretter skulle komme. Jeg hadde også oversett mange varselklokker, blant annet at han ikke hadde så mange egne venner og at han ikke hadde god relasjon med egen familie, eller sitt første barn.

Det var, og er fortsatt, et sjokk å oppleve et menneskesinn snu så rast.

Fra å være en kjærlig mann med stor omsorgsevne, så ble han dagen etter bryllupet sjalu, maktsyk, negativ, kritiserende og veldig avvisende. Jeg brukte tid på å orientere meg i et «nytt landskap», og jeg ble utmattet av å prøve å forstå vårt nye forhold.

Jeg visste at jeg ikke hadde et forhold til «neger’n», og det var ubehagelig når han så etter meg når jeg gikk til butikken. Han ringte ikke lenger for å fortelle meg hvor glad han var i meg, men for å kontrollere hvor jeg var og hvem jeg var med.

Anita Angelica Meyer Fra offer til heltinne

FRA OFFER TIL HELTINNE

Anita Angelica Meyer ble utsatt for mobbing og incest i barndommen. Traumene i voksen alder var nær ved å knekke henne. Men så fant hun tilbake til seg selv. Anita har som mål å styrke din selvtillit og gi
inspirasjon og håp! Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.


  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Han begynte ganske raskt etter bryllupet å kritisere min familie, og han ga de kallenavn. Hvis jeg skulle på kino med en venninne, så kunne han ringe meg på mobilen slik at jeg kunne høre vårt barn helt hysterisk be meg komme hjem.

Det viste seg at han hadde fortalt at jeg aldri mer skulle komme hjem. Han hadde fortalt at jeg hadde stukket av med «neger’n». Han nektet å være en del av vårt barns liv. Han var mann, noe som for ham betød at barn og husstell ikke var hans livsoppgave.

Trusler om selvmord

Til slutt ba jeg ham om å gå. Da startet truslene om selvmord, hvor han til slutt også la opp til at det skulle se ut som han hadde gjort det. I flere måneder måtte vi leve med en mann som viste paranoide trekk og som beskyldte meg for å prøve å forgifte ham.

Han nektet også å delta i dialog om samvær, som man må når man skilles og har felles barn. Dette var min syke idé, så det gadd han ikke delta på. I denne prosessen ga han klart uttrykk for at vi var gift til døden skiller oss ad, og at han skulle gjøre alt i sin makt for å ødelegge vårt forhold til min familie.

Han flyttet til slutt og jeg installerte alarm. Han forsvant, og var borte lenge. Han var borte så lenge så politiet begynte å lete etter ham. Det viste seg at han hadde reist rundt i verden uten å ta kontakt med noen i nær familie.

Ukjente lån

Bankene han hadde lån i begynte å kreve hans lån utbetalt av meg. Det viste seg at han hadde flere ukjente lån, der nedbetaling aldri var blitt overholdt.

Han ga ikke livstegn før han plutselig sto på døren for å se om jeg hadde skiftet mening. Jeg hadde ikke det. Han var ikke velkommen.

Da startet prosessen med virkelig å ødelegge mitt og vårt barns familieforhold. Det viste seg også at den prosessen hadde startet før jeg fikk ham ut av huset. Det var blitt anstrengt, og jeg ble beskyldt for å ha ødelagt et fint forhold til en så fin mann. Når han da kom tilbake igjen så ble det en mur av avvisning fra min familie.

Han ble invitert hjem til min familie, vi ble ignorert.

Dette orket jeg ikke mer. Vi flyttet og startet på nytt. Jeg sa etter hvert takk for oss, til min familie. Min familie syns jeg var urimelig som ikke ville ha kontakt med de. At de selv hadde skjøvet oss ut i kulden greide de ikke å se.

Da vi flyttet og etter hvert brøt kontakten med familien, så roet livet seg. Min eks, og faren til vårt barn, hadde ikke lenger makten over oss.

Men vi har mistet mye. Vi mistet en familie, og vi mistet flere venner.

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne artikkelen? Kjenner du deg igjen? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv “Anonym” om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.