Brudd med en psykopat

Når pappa blir demonisert

Når pappa blir demonisert

Han har opplevd å bli slått i sitt eget hjem.  Av kvinnen som skulle stå han nærmest i tykt og tynt. Han har gjentatte ganger opplevd det som kanskje er enda verre, nemlig å ha blitt latterliggjort, sjikanert, krenket, gjort til løgner, til en uredelig person som ingen kunne stole på, til en fyllefant, og mye mer.

LESERHISTORIE: Dette også av den kvinnen som skulle være min nærmeste. Med barn som tilhørere. Den samme personen truet meg også i årevis med å ta våre felles barn fra meg.

Også min nærmeste familie fikk passet påskrevet.

I ettertid er jeg ikke i tvil om at de verbale slagene har rammet meg hardest. De som har brent seg i følelsene mine og som fortsatt plager meg, mange år etterpå.

Å skrive om disse omvendte opplevelsene burde være enkelt. Jeg har jo alt friskt i minne, lenge etter at jeg forlot åstedet.

Dette synes å være ei større utfordring enn jeg kanskje vil klare. Så snart jeg setter meg ved PCen for å formulere noen av disse hendelsene fra år tilbake, merker jeg uroen, frykten og tungsinnet igjen komme over meg. Nattesøvnen blir også forstyrret.

Jeg lever i min egen lille boble

I tillegg slutter jeg å kommunisere med de som er rundt meg. Jeg liker ikke å leve inni denne, min egne lille boble. De rundt meg liker meg heller ikke da.

Kanskje bør jeg la være å skrive.

Det tar alle kreftene mine. 

Jeg kjenner også på usikkerhet i forhold til hvor grensen går for hva som kan skrives om. Det er fort gjort å bryte anstendighetsgrensen og at det blir sladder og utlevering av andre mennesker i stedet for nyttig informasjon. I like stor grad må jeg passe på for å unngå og utlevere meg selv.

Jeg vil gjøre hva jeg kan for å fokusere på opplevelsene og hva de har gjort med meg. Mine opplevelser som jeg vet også andre menn kan kjenne seg igjen i.  Jeg vil gjøre hva jeg kan for å bevare objektiviteten.

Jeg skal prøve å holde personlig avstand til historiene, om det går an.

Likevel, det er mine høyst personlige opplevelser og de vil nødvendigvis bli preget av det.

År med løgner

Jeg vet hva år med løgner, anklager og angrep mot meg og min personlighet har gjort med meg. Og hva de fortsatt gjør med meg, mange år etterpå.

Vold i nære relasjoner forbinder vi oftest med sinte menn med altfor mange «stygge” og tunge opplevelser i ryggsekken.  Flere av disse er fra andre kulturer og noen er skadet av krig og andre grusomheter. Men problemet er også godt kjent i etniske norske familier. Ofrene er opp bankete og vettskremte kvinner og barn.

Når testosteronet bobler sammen med gode rusdoser, kan noen mannfolk være ekstra farlige. Damer er også godt representert som voldsutøvere. Mer enn vi har visst om.

Noen i fagmiljøet oppfordrer meg til å dele mine opplevelser og mine betraktninger. Vi trenger en manns røst, sier de. Vi trenger din fortelling. Det er skrevet mye om hva kvinner og barn utsettes for fra en ustabil mann og pappa. Det kan vi mye om, sier de.

Andre mener at denne omvendte fortellingen ikke eksisterer. Det er ikke mer enn en mann må tåle og selv må kunne sette en stopper for, sies det.

Men om en mann tar igjen, havner han bak lås og slå og på førstesiden i avisen. Da er målet nådd.

Å være mann med en voldelig kone, kan være ensomt. Også menn trenger å få oppleve at de ikke er alene om de skulle havne i en sånn situasjon.

Jeg kom meg ut og bort.

Nøklene overlot jeg til hun som ble værende. Stoltheten lyste av henne. Hun sto igjen som eneste eier av hele eneboligen. Det virket som at det var en stor opplevelse for henne.

Hun vant.

Og så kom hevnen! Den planmessige jobben med å ødelegge relasjonene mellom våre barn, hennes familie, meg og min familie.

Alle bruer skulle brennes. Det ble en realitet.  Med en gang.

Gode manipulasjonsevner og bruk av de simpleste og mest løgnaktige anklager, har gitt resultater. Ikke bare er jeg fratatt papparollen, men ungene er også fratatt pappaen sin og hele hans familienettverk. Denne jobben startet egentlig for mange år tilbake, ja helt tilbake fra barna var nyfødte.

Denne ukloke og egosentriske adferden som skulle ramme meg, straffer ungene i minst like stor grad. De er barn og vil kunne plages lenge. Aldrende besteforeldre tørker også sine tårer av sorgtunge ansikt..

Dette som i fagmiljøer omtales både som omsorgssvikt og overgrep mot egne barn.

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen ærlige bok om livet med psykopaten. Hun er den første som står frem i en bok under fullt navn og forteller ALT. Vi har en avtale med Publica forlag som sender deg boken direkte. Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.

  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Fagetatene og rettsvesenet oppfordrer den ikke manipulerende forelderen om å vike fra samværet for at barnet skal slippe unna uro i disse viktige oppvekstårene.  Manipulatoren seirer og kan heise flagget. Jeg vet det! Jeg opplevde det.

Men jeg er ikke sikker på om at dette er til barnets beste.

Studier viser at det hovedsakelig er mødre som setter i gang denne splittelsen mellom den andre forelderen og barnene.

 

Foreldrefiendtlighetssyndromet

En slik foreldrekonflikt kan føre til det omdiskuterte foreldrefiendtlighetssyndromet, (Parental Alienation Syndrome – PAS). Der hvor barn manipuleres til å velge side. De som har opplevd denne form for «overgrep», uansett om det er pappaer eller mammaer, sliter i årevis. Ja kanskje de hele livet må leve med savn, sorg, selvbebreidelse, søvnløshet, depresjon, suicidale tanker og annet. Jeg er der.

Det er vondt å miste egne barn på denne måten. Noen sammenligner de følelsesmessige belastningene med hva voldtektsofre gjennomgår.

Det hender at foreldre som har mistet egne barn i sykdom eller ulykke står fram og forteller om lidelsene som følger med. Der hvor barn dør.

Mange ganger har jeg sett hvor vondt disse har det og kjent en inderlig medfølelse når historiene er blitt fortalt.

Det er lett å begripe denne sorgen.

Det er ikke like enkelt å være forelder og fortelle om savnet og smerten ved å miste egne barn i foreldrefiendtlighetskonflikten. Smerten kan være like åpenbar.  Men å tro på at andre skal begripe omfanget av denne sorgen, kan vi knapt forvente. Barnene lever jo.

Noen barn bor i nabolaget og gjør alt de kan for at den ikke fortrukne forelderen ikke skal se dem. Mens enkelte foreldre gjør hva de kan for å få et glimt av egne barn – i det skjulte.

Den demoniserte

Det er også vondt for barna å miste pappaen eller mammaen sin på denne måten. Det er vondt for et barn å oppleve all usikkerheten og spørsmålene om en av sine foreldre og dens familie.

Den forelderen som er demonisert av den andre forelderen og ikke vil fortelle barnet den egentlige årsaken til at han eller hun er mer og mer ute av ungenes liv. Den som i klokskap viker for at ungene skal få ro i oppvekstårene. Som fagfolk mener er til barnets beste.

Jeg er ikke sikker lengre.

Ny bok fra Torunn Hansen

Om en oppvekst med misbruk av nære familiemdlemmer

BESTILL BOKEN I DAG!

Les Torunn Hansens ærlige bok om misbruk av sin egen onkel. Det skjedde utallige ganger gjennom oppveksten. Dessverre er dette noe som skjer i flere hjem enn vi aner! 


Modige Torunn står frem og ønsker med denne boken å fortelle sin historie. Se hvilke tegn du skal se etter hos barn! Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.

  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Om kontrollbehovet fra den ene forelderen bli for stort er fagfolkene klare i sine anbefalinger.

Forlat åstedet så snart som mulig og løp. Og ikke se deg tilbake.

Det nytter ikke å vente på det store smellet. Her gjelder omvendte regler enn i idretten. Tyvstart premieres med et bedre liv.  De som blir stående igjen på startstreken til skuddet er avfyrt, kan bli straffet, hardt og lenge.

Selv om det er barn til stede, ber de oss løpe.

LES OGSÅ:

Kan du forstå hva en psykopat er uten å ha vært sammen med en?

Hvorfor du er dømt til å tape mot psykopaten

Har du truffet på en psykopat? Her er kjennetegnene

10 gode råd om hvordan komme seg vekk fra psykopaten

Dette kjennetegner psykopaten

Mangel på empati er gjerne et typisk kjennetegn på en psykopat, og ifølge psykolog og fagdirektør hos Psykopaten.info, Dag Øyvind Engen Nilsen, er det den følelsesmessige empatien de mangler og ikke den kognitive. Det er gjerne ikke noe galt med intelligensen til psykopaten, de kan kjenne igjen følelser når de ser dem, men de kan ikke kjenne på andres smerte, sier han til KK.no

Flere tusen Nordmenn er psykopater

Psykiatrispesialist Randi Rosenqvist har til NRK ett råd til dem som lever med en psykopat: – Dere burde springe!

Mitt liv som psykopat

Ordet «psykopat» får folk til å løpe vekk i frykt. Men psykopati er ikke så enkelt og svart-hvitt som de fleste tror. Og alle psykopater er ikke konebankere eller mordere. Om Fallon i NRK ytring.

Nyter andres smerte | forskning.no

De er vedvarende hensynsløse og krenkende i forhold til andres rettigheter, og de beskrives noen ganger som sosiopater eller psykopater. Innen psykologien blir …


Psykopaten – uten samvittighet | forskning.no

Men de aller fleste psykopater er ikke mordere. Takk og pris, tatt i betraktning at mellom to og tre prosent av menn tilfredsstiller denne diagnosen, og oppunder …

Psykopater kan slå på empatien | forskning.no

En psykopat er en person som både kan være overfladisk sjarmerende, manipulerende, som har lite skyldfølelse, og dessuten lite medfølelse med andre.

Psykopatenes språk | forskning.no

Psykopater bruker et mer rettferdiggjørende språk når de omtaler forbrytelsene sine, ifølge forskere som har analysert ulike morderes egne fortellinger.

Gjesping er smittsomt. Men hvorfor blir ikke alle like påvirket? En ny undersøkelse bestrider tidligere antydninger om at empati har noe med saken å gjøre.

Hva er en psykopat? Her er 50 kjennetegn

Hos www.hjelptilhjelp.no kan du lese mer om psykopati og hvordan du kan gjenkjenne en reell psykopat.

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne historien? Har du et råd til denne kvinnen? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv “Anonym” om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (1)

  1. Anonym

    Om denne historien tenker jeg: Det er merkelig at dere i red. skriver: Har du et råd til denne KVINNEN ? Har dere ikke lest det som er skrevet? Men jeg har et råd til denne MANNEN: Jeg har selv opplevd dette, eller noe svært likt. Derfor vil jeg si følgende: Alle fagfolk råder den som blir utsatt for en psykopat til å komme seg vekk. Dette er jeg enig i. Men IKKE når man har barn med henne! Barna vil bli psykisk funksjonshemmet, resten av livet. De vil slite med bl. annet liten selvfølelse og andre alvorlige ting som gjør at de vil slite med å fungere i samfunn og arbeidsliv. Så ta kampen og sørg for å få barna vekk fra henne også. Jeg har klart det, og selv om det er den verste kampen jeg har hatt i livet, vet jeg at jeg gjorde det riktige når jeg sto i mot denne “yndige” psykopatdama i retten. En bra taktikk er f eks å late som man ikke skjønner noe, lå fagfolk i kommunen hjelpe til, Late som man er et lett offer for psykopaten, og deretter slå til gjennom retten med full kraft. Et trekk ved psykopater er at de er vant til at folk er komfliktsky, de er vant til å folk skygger unna dem når de truer med det ene og det andre. Gjør derfor det stikk motsatte. Jeg har klart dette, å redde mine barn vekk fra henne, det tok meg 2 år, masse penger, mange søvnløse netter. Men det var hverdt det for barna.

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.