Brudd med en psykopatPå arbeidsplassen

Fra den ene psykopaten til den andre

Psykopaten i arbeidslivet

Hun har vært gift med en psykopat og oppdaget at hun hadde en leder som var psykopat samtidig.

LESERHISTORIE: Jeg var samboer i nesten ti år med min daværende ektemann, før vi giftet oss. Vi var sammen i tjue år før jeg greide å bryte ut av ekteskapet. Vi hadde flere barn sammen som var i tenårene da vi skilte oss.

Han var en veldig flink til å lytte og var en sindig mann som ble oppfattet som sympatisk og sjarmerende, men bak alt dette var det en mann uten empati på noen måter. Han var en løgner, utro og manipulerende mann som gjorde meg kraftløs til å ta avgjørelser for meg selv i ekteskapet. Jeg ble et offer for han uten å se det selv før jeg forlot han.

Et av de mange utroskapene ble det et barn av det, men jeg valgte å fortsette ekteskapet og på det tidspunktet var jeg uten fast jobb som var min begrunnelse for meg selv, for å bli i ekteskapet.  Jeg holdt dette hemmelig for min familie i flere år. Etter enda flere utroskapshistorier og løgner fra han klarte jeg endelig å bryte ut av ekteskapet.

Ikke så lett å skille seg

Jeg trodde jeg skulle får det bra i livet etter skilsmissen, men det å skille seg fra en psykopat er ikke så enkelt som jeg trodde det skulle være. I over ett år prøvde han å overtale meg til å komme tilbake. Heldigvis klarte jeg å stå imot han.

Året etter skilsmissen kom min leder inn på mitt kontor ba om et møte med meg. Det første hun sa da jeg kom i møtet med henne var at hun hadde sett at jeg var kommet meg over skilsmissen. Det hun skulle fortelle meg ville jeg sikkert ikke like. Det var at jeg ikke var imøtekommende eller behjelpelig overfor ansatte i min stilling som personalkonsulent. Jeg vil vite hva jeg hadde gjort? Jeg ville vite det så jeg kunne beklage dette for de ansatte det gjaldt og lære av mine feil. Det ble avvist av min leder, og jeg måtte ta klagen fra flere ansatte til etterretning.

Jeg kunne ikke husket at jeg hadde vært ufin eller ikke vært behjelpelig mot ansatte, så jeg respekterte ikke denne måten hun behandlet meg på. Jeg ba om et møte med lederen til min leder, men jeg fikk ikke noe forståelsen fra han heller. Etter møtet gav hun meg kopi av referatet fra møte og originalen puttet i en konvolutt og tapet den igjen. Hun skrev : ingen andre enn personalsjefen skal åpne denne konvolutten. Så ble den lagt i personalmappen min i arkivet.

Jeg følt jeg var en kriminell på min arbeidplass.

Jeg greide ikke å være i jobb etter denne tilbakemeldingen uten svar på hva jeg hadde gjort mot ansatte, så jeg ble sykemeldt. I denne perioden viste min leder sine psykopatiske trekk enda mer enn før.

Hun sendte brev til legen min i forhold til at hun hadde sykemeldt meg. Hun sendte brev til Nav om at hun vil omplassere meg til en annen stilling. Hun brukte en venninne i Nav til å få meg omplassert i en annen bedrift. Jeg tok advokat i saken som sendte brev til min arbeidsgiver om at det vi vurderte å gå til sak mot arbeidsgiver og Nav. I svaret på brevet fra min advokat fra arbeidsgiver var det påstander om at jeg hadde kontaktet min leder i tid og utid i forhold til min skilsmisse. Blank løgn.

Jeg og min advokat ble innkalt i med møte med min leder og min arbeidsgivers advokat, der jeg ble oppfordret til å komme tilbake i jobb igjen fra arbeidsgiverens advokat. Kort tid etter dette møtet, mistet hun sin stilling som personalsjef. Jeg følt jeg hadde seiret over en psykopat som hadde behandlet mange ansatte dårlig før meg.

I denne perioden ba jeg min eksmann å holde seg til samværetsavtalen med barna, så jeg kunne hente  meg inn når jeg sto i saken på jobben. Da brukte han barna mot meg, så det endte med at de vil ikke ha noe med meg å gjøre over lang tid.

Nesten 1 år etter saken på jobben, så havnet en av våre barn i en bilulykke der han nesten mistet livet. Siden ulykke skjedd like ved sykehuset, så klarte legene å berge livet hans. Han hadde store skader og var i koma nesten en uke, så vi var redd han ikke kunne gå og var hjerneskadet, men det gikk heldigvis bra.

Da ulykken skjedde bodde barna hos faren og jeg hadde ikke kontakt med dem. Selv om det var så alvorlig hendelse, så gjorde min eksmann alt for at jeg ikke skulle ha kontakt med de andre barna, men han var ikke så opptatt av vår sønn som var hardt skadet og det behov han hadde.  Han ba sine søsken om at de måtte holde kontakt med meg for hans del og vi måtte holde sammen  når han jobbet for å komme seg på beina igjen. De holdt på sitt og vil ikke forholde seg til meg.

Veronica Krisoffersen Jeg er fremdeles her

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen ærlige bok om livet med psykopaten. Hun er den første som står frem i en bok under fullt navn og forteller ALT. Vi har en avtale med Publica forlag som sender deg boken direkte. Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.

  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Etter 3 måneder var han på beina igjen og en dag kom han til meg og sa at han hadde vært på en fjelltur med sin far, og nå hadde de fått et veldig bra forhold til hverandre. Da skjønte jeg at han var manipulert og han endret sin væremåte mot meg. Etter noen måneder flyttet han til sin far.

Når har det gått snart fem år siden jeg mistet kontakten med våre barn. I denne perioden har min eksmann fått vår yngste datter til å lyve til juridiske instanser at jeg har stjålet penger fra kontoen til vår datter, men min datter/faren tapte i saken. Nå er det enda mindre sjanse til at barna vil ta kontakt med meg igjen når min eksmann manipulerer de på denne måten.

Til tross for dette er jeg i dag en sterk og oppgående kvinner som ikke lenger er i offerrollen.  Jeg har utdannet meg og kan hjelpe mange som har opplevd det samme som meg og andre kriser i livet.

LES OGSÅ:

10 kjøreregler du bør følge for å sikre at bruddet med psykopaten blir endelig

Hjelpetilbudet for psykopat-ofre er åpenbart ikke godt nok

Personer som har levd med psykopater, fortviler om lite hjelp til å komme ut av de destruktive forholdene. KrFs helsepolitiske talsperson Olaug Bollestad tok i NRK til orde for et bedret hjelpetilbud.

Slik kommer du deg unna psykopaten

Doktoronline går gjennom et av de mest omfattende diagnosesystemene for å klassifisere en psykopat, en sjekkliste utarbeidet av den kanadiske psykologen Robert Hare. Robert Hares “Psychopathy Checklist”.

Kan psykopati behandles?

I Psykologitidsskriftet spørres det om psykologen er psykopatens nyttige idiot, og terapisituasjonen hans lekegrind? Det er lite trolig at alle med psykopatidiagnose vil ha utbytte av behandling, men det er forhastet å avvise at behandling kan ha positiv effekt for mange.

Behandling av psykopater

Hos www.webpsykologen.no spørres det om man bør tilby psykiatrisk behandling hvis psykopaten oppfører seg antisosialt som følge av følelsesmessig underernæring? Behandling har liten eller ingen effekt på antisosiale symptomer. Hva gjør vi da?

Slik avslører du sykelig sjalusi

Les mer på www.klikk.no om enkelte personer som lider av sykelig sjalusi som opplever enormt sterke følelser av mistro mot kjæresten sin, selv om det er ubegrunnet.

Ut av psykopatens klør

Jeg vil råde alle som havner i min situasjon til aldri å bortforklare, unnskylde og holde ut med en som mishandler familien sin. Hun og barna hennes har betalt en høy pris for hennes tro, håp og kjærlighet gjennom 18 år.

Slik forlater du en psykopat

– Psykopater er like ulike som oss andre, men de er veldig ofte manipulerende. De kan til å begynne med si at de elsker deg og overøse deg med roser – men etter en stund er du «stygg og ubrukelig», sier Aud Dalsegg til KK.no.

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne artikkelen? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.