Å leve med en psykopatBarn med en psykopat

Hans bror ville være far til barnet

Psykopat og barnefar

Hun møtte sin daværende samboer da hun var kjæreste med hans bror. De var unge og forelsket. Han behandlet henne som en prinsesse og de var lykkelige. Under overflaten lurte imidlertid et enormt sinne.

LESERHISTORIE: Han kunne snu fra å være et omsorgsfullt lam til å vise et skremmende sinne. Han ble svart i øynene og lynte mot meg. Og det ofte av bagateller. Det var stor sjalusi og en enorm samhørighet etterpå. Jeg var ofte forvirret over dette. Men fant ofte løsninger på hvorfor og hva jeg kunne gjort annerledes.

Selvmord

Han var godt likt av alle. Og jeg forgudet han for at han var så gavmild mot alle han møtte. Vi rakk bare være sammen under ett år før han valgte å ta livet sitt i en krangel. Jeg var nettopp blitt gravid i ung alder. Jeg anklaget meg straks fordi det var min feil at jeg ikke stoppet han. At jeg kranglet med han. At jeg ble gravid. Hvorfor forlot han meg når vi trengte han mest? Og jeg ønsket å hjelpe han fra en vond barndom. Vi hadde fremtidsplaner og vi elsket jo hverandre. Og kjærlighetsbarnet vårt.

Så kom tankene om hvor god han var som person. Og jeg bare var en dritt.  Han sa når han lukket døren foran meg. At dette gjør jeg for å bevise hvor høyt jeg elsker deg: Spyttet meg i fjeset og dyttet meg.

Resten er bare for vondt å snakke om. I mange år bebreidet jeg meg. Det måtte være min feil. Og jeg skulle straffes. Jeg elsket denne mannen. Og hvordan skulle jeg klare meg uten han?

Hans bror ville være far til barnet

Jeg klarte til slutt å kravle meg opp fra sorgen.  Hans bror ble min støtte. Vi stod jo i dette sammen. Vi var jo en familie. Han ønsket å være far til mitt ufødte barn. Jeg fikk fort en indre uro på at noe ikke stemte. Det var akkurat som det samme mørket som broren hadde kom tilbake. Jeg klarte ikke sette ord på det.

Jeg gikk inn i dette med en samvittighet og sårhet over at jeg skulle hjelpe. Jeg skulle gi dem glede. Ved mye kjærlighet og gjøre dem glad og stolt. Jeg skulle gjøre bot for skaden jeg hadde gjort. Han og hans mor sa imidlertid rett ut til meg. Det er din feil at han er død. Ved flere anledninger.  Allerede nå skulle jeg løpt.  Men noe i meg tenker naivt at alle mennesker har gode hensikter. Finnes noe godt i alle. Og jeg fortjener det kanskje. Og i sorgen kan mennesker si noe de ikke mener.

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen ærlige bok om livet med psykopaten. Hun er den første som står frem i en bok under fullt navn og forteller ALT. Vi har en avtale med Publica forlag som sender deg boken direkte. Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Vi fikk etterhvert barn sammen. Han viste lite interesse for barna. De skulle sees men ikke høres. Gråt de og trengte nærhet og trøst. Avviste han dem og ba de holde kjeft. Jeg måtte beskytte de for han. Og på tå hev prøvde jeg minst mulig å gjøre noe som provoserte.

Alenemor

Jeg følte meg som en alenemor både til mine barn og for han. Men jeg klarte ikke forstå han. Ikke gjøre han tilfreds eller glad som jeg ønsker. Det var akkurat det var en ondskap. Og alt var min feil. Jeg måtte alltid krype og be om unnskyld. Han furtet ofte, anklaget og beskyldte andre. Hans handlinger reflekterte han ikke over. Alle andre var dumme i hodet.

Jeg var alene med sorgen. Han lo av meg om jeg var sliten eller gråt. Han hjalp lite til hjemme. Men skulle vi ha besøk så maste han om hvor dårlig jeg var til å rydde. Og kom med sammenlikne om andre som hadde det fælt hjemme. Jeg begynte manisk å holde huset plettfritt og pent.

Da jeg begynte å studere prøvde han å lage så mye bråk at jeg måtte lese i smug. Jeg klarte å finne lommer der hvor jeg kunne suge til meg kunnskap. Og resultater viste at jeg ikke var så dum og udugelig som han sa.

Særoppgave om psykopati

Jeg skrev en særoppgave om psykopati. Hvor sensor sa: det er akkurat som om du har opplevd en selv. Tankene begynte å jobbe. Kanskje det ikke var meg som var syk i hodet, som han ofte sa.

Han påpekte ofte over utseende mitt. Hvorpå jeg ikke måtte spise så mye og trene mer. Trente jeg beskyldte han meg for å være utro eller egoistisk med hensyn til barna. Om jeg ikke spiste var jeg utakknemlig. Jeg fikk ikke kle meg slik jeg ønsket. Jeg var hore i skjørt.

Hans økonomiske sans var der ikke. Han fra skrev seg ansvar.  Ville leve et luksusliv. Han dagdrømte ofte om biler og dyre hus. Jeg fikk ikke lov å betale regninger.  Pengene skulle stå på konto. Han følte seg rik. Sløste på bilen og sitt eget ytre. Gatekjøkkenmat i stedet for nødvendig klær til barna eller barnehage regning.

Jeg måtte jobbe for å tjene penger. Men gikk jeg på jobb så var jeg bekymret for barna mens han hadde de. Og det var så slitsomt for han med barna. Han hadde ved flere anledninger slått mitt ene barn. Fordi barnet tisset på do-kanten. Han glemte ofte gi dem mat. Ungene ville ikke til far. En stor utrygghet bredte seg for han. Og det var jo min feil.

Hullene i veggene han slo dekket han bilder over. Han gikk dagevis uten å prate med meg. Straffet meg om jeg ikke gjorde som han sa. Ofte skjønte jeg ikke hva jeg hadde gjort. Han svertet mine venner og familie til meg men utad var han hyggelig med de. Mine venner så dette. Se ga oss ikke opp. Og de står enda støtt.

Det var ingen andre enn han

Han sa jeg ikke hadde noen andre enn Han. Ingen var glad i meg. Han tok oss med på sjøen i uvær. Da jeg ble redd skulle Han redde meg med å få meg å barna i land. Han var helgen jeg skulle tilbe. Jeg skulle ikke se på eller snakke med noen andre. Og sa jeg noe feil så kom det fram. Han så ned på meg. Jeg begynte å bli taus men selv det var galt.

Var vi ute på tur og vi var slitne så tvang han oss til å smile. Vi skulle være glad når han ønsket. Jeg ble tilslutt en dukke som ikke klarte å bli sint, gråte eller le.

Han serverte vanvittige tanker som jeg ofte satte spørsmål til. Han jugde om bagateller. Hva han hadde spist og hvem han var med. Jeg måtte lage maten han skulle ha. Total kresenhet.  Jeg måtte vite hva han tenkte til enhver tid.

GUNN BERIT LANDA SOLDAL Luftslottet

GUNN BERIT LANDA SOLDAL

BESTILL BOKEN I DAG

Les Gunn Berits bok Luftslottet som handler om hvordan det kan være å leve i et dysfunksjonelt forhold, se tegnene og ta noen grep. Diktnovellen viser også at det finnes håp for framtiden. Kanskje en tankevekker for noen i en lignende situasjon, og en hjelp til å snakke sant om livet. Dikt om lengt og svik, nederlag og knuste drømmer, men også om Guds kjærlighet og oppreising. Pris kr. 249,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Han sendte SMS på jobb. Om jeg ikke bekreftet at jeg elsket han eller sto parat til å bringe han mat ble jeg straffet med dagevis taushet. Han skulte og holdt seg borte uten noe livstegn.
Han avviste sjefer, venner, meg og familie med å ikke ta mobil eller ikke gi tegn fra seg. Unnskyldning var at de maser bare.

Han serverte løgner, sladder og drama rundt seg. Unnlot å gå på jobb. Uten egen ansvar eller refleksjon. Men han fikk stadig nye sjanser. Så omgjengelig, blid og samarbeidsvillig.

Rastløs og stadig på farten

Han kunne kjøre rundt i timesvis på måfå. Han var rotløs og stadig på jakt etter ny spenning. Jeg var aldri god nok. Barna var hindring i alt for han.

Han viste lite tegn til empati, anger, medfølelse og ansvar. Jeg begynte å føle på at ungene led. Jeg var utslitt av å belage han. Jeg følte jeg ikke klarte å verne barna mer fra dette. Jeg ble fysisk syk. Jeg begynte å tenke at nå må jeg dra.

Morgenen etter at han på ny slo, var psykisk verbalt voldelig og voldtok meg tok jeg barna med i bilen. Vi dro. Jeg var så redd. Med blandende følelser for hva gjør han nå? Hva med barna?  Vi var på bar bakke. Uten eiendeler og ro. Hvor skal vi dra? Og hvem vil tro meg?

Barna mine skal han ikke få ødelegge! En følelse av å redde mine barn ble så høy. At nå fikk det stå til. Jeg nektet å la han knekke mer. Men er han ferdig? Nei. Aldri! Han finner stadig nye metoder. Jeg står imot hans manipulasjon. Etter mye terapi og et høyt fokus på et verdig liv for meg og mine barn.

Fortsettelse om ønskelig.

LES OGSÅ:

Skal jeg selge huset og flytte?

10 kjøreregler du bør følge for å sikre at bruddet med psykopaten blir endelig

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne artikkelen? Har du råd til denne kvinnen? Hun vil skrive mer på historien. Vil du høre fortsettelsen? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (4)

 1. anonym

  Jeg vil gjerne høre resten av historien. Har opplevd noe lignende. Det var før det ble krisesentre. Håper du ikke gikk tilbake. Vi skal ikke finne oss i verken fysisk eller psyk mishandling. Barna lider, og vi er de eneste som kan gi dem et normalt liv. Dsverre vil de uansett være preget av en barndom med vold. Noe som gjør dem til utrygge voksne også.

  • Anonymious1

   Vil gjerne høre fortsettelsen! Du må aldri i livet la han manipulere deg å komme tilbake! Ha frisk i minnet alle hans brutte løfter om gull og grønneskoger og bedre tider.. Og ganske sikkert, om du lot deg lure igjen, ville han skruppelløst fortsatt å love deg det samme om og om igjen, både dyrt og hellig.. og slett ikke fordi han har til hensikt å holde sine løfter, men fordi han vet at det er alt som skal til for å få deg til å adlyde han! De er dyktige til å drive psykisk spill og kaldt og kynisk overmanner de offerets egen vilje. Om det røyner på så han får deg til å vakle: Still deg selv spørsmål som: vil du fortsette å oppleve episoder som fører til løfter om gull og grønneskoger mm? Hvor mange ganger har du fått servert de samme løftene? Hvor ofte ila et år har du opplevd fysiske og psykiske overgrep? Har du sett noe til gullet grønnskogen og den lykkelige tiden? Det blir bare værre og værre med tiden, vil du virkelig fortsette å være hoggestabben hans? Syns du det er greit at barna dine får en uverdig barndom? Tror du de vil takke deg for alle vonde opplevelsene de ble utsatt for? Du vet svarene.. og du og barna fortjener et bedre liv! Lykke til på veien ut av galskapen, du klarer det!! Klem 😊

 2. Kom deg vekk snarest mulig før du blir totalt psykisk ødelagt. Tenk på barna dine. Denne mannen er SYK i HODET og trenger hjelp. Jeg ønsker deg og dine barn alt godt på vei ut av dette MARERITTET.

 3. Hei, jeg skriver nå en oppgave om psykopati. Jeg lurte på om det hadde vært noen mulighet for å lese gjennom oppgaven din? Og snakket med deg for å høre litt? Du kan gjerne skrve til hulda.e.fosse@hotmail.com om du er interester i å hjelpe.
  Mvh Hulda

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.