Sosiopat

Ikke vend det andre kinn til sosiopaten

Brudd med en psykopat

Jeg har snudd ryggen til min narsissist. Men ikke helt. Vi har to barn sammen, og der ligger hans mulighet til å fortsette sin krig. Barna manipuleres, de lyves for og historien om hvorfor vi ble skilt er ikke til å kjenne igjen.

Da skilsmissen var et faktum møtte vi begge til megling hos Familievernkontoret. Det må ha fortonet seg som en pussig seanse da han konsekvent ikke vil inngå noen avtaler og i stedet svarte; “jeg vil ikke imøtekomme dette, fordi det kommer fra henne”.

Dermed sto vi helt i stampe. Under ekteskapet hadde jeg vært alene om barna, og siden det var en stor aldersforskjell mellom oss hadde jeg også fått klar beskjed om at skulle vi få barn sammen “måtte jeg ønske det og sette av tid til det”. Han hadde tre voksne barn fra første ekteskap”. Så viste det seg at han ikke lenger kunne bli far, og begge våre barna ble unnfanget ved hjelp av kunstig befruktning. Hormonbehandlingene er tøffe, og jeg hadde en sterk opplevelse av å stå alene i denne prosessen. Han la ned forbud om å fortelle venner og familie om behandlingen.

Han var redd han skulle bli gjort til latter på grunn av alderen. Dermed gikk jeg gjennom 7 tøffe prøverørsbehandlinger uten å betro meg til en eneste sjel.

Narsissisten ble tatt i utroskap

Før første barnet var to år ble han tatt i utroskap. Han nektet selvsagt selv om tekstmeldingene fortalte rett ut at han hadde sex med den 30 år yngre vaskehjelpen. Skilles ville han ikke, eller som han skrev i et langt brev “det passet ikke å skille seg nå”.

Det er den eneste setningen jeg husker. At det ikke passet for ham akkurat nå. Jeg lot meg overtale til å fortsette ekteskapet og vi gikk i gang med en ny runde med prøverørsforsøk. Det begynte å gå opp for meg at dette gjorde jeg praktisk talt helt alene. Dessuten hadde utroskapen og løgnene forandret mitt syn på ham.

Han ba aldri om unnskyldning

Han nektet fortsatt. Han var heller ikke lei seg. Aldri en beklagelse. Aldri et forsøk på å gjøre ekteskapet bedre. I stedet var han som en parasitt. Firmaet hadde store økonomiske problemer og han begynte å låne penger av meg. Alle private utgifter ble betalt av meg. Han var avhengig av min arbeidskraft for å drive firmaet og presset meg til å jobbe gratis.

Tabu!

BESTILL BOKEN I DAG

Tor Halstved ble fra han var tre til sju år seksuelt misbrukt av begge sin foreldre. Det var også grov vold med i bildet. I Tabu! forteller han for første gang om overgrepene. Dette er første gang en mann i Norge i bokform forteller om overgrepene han ble utsatt for. Tor vil sette søkelyset på kanskje det største sosiale problemet vi har i Norge, nemlig at svært mange gutter og jenter blir seksuelt misbrukt som barn.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

En ektefelle stiller jo opp når den andre trenger det. Han presset på for at jeg og hans voksne barn skulle ta opp forbrukerlån i vårt navn for å tilføre selskapet driftskapital. Jeg sa nei og ble møtt med bebreidelser. Min samvittighet var nær ved å gi etter. I stedet lånte han penger fra sin demente mor, og stjal av arven uten å si noe til sin andre bror.

Jeg begynte å ettergå hans historier og fant ut at han løy om det aller meste. Han dro hjemmefra klokken 06 om morgenen og var sjelden hjemme før kl 18. Etter en rask middag dro han på jobb igjen. Firmaet trengte ham, fikk jeg vite. I dag tenker jeg han han var notorisk utro.

Så snus hele bildet. Jeg vil skilles. Han vil ikke. Sannsynligvis passet det ham ikke der og da. Kunne vi ikke fortsette å bo sammen i huset? Jeg skulle få full frihet, bare vi hadde huset sammen? Det var kanskje da det gikk opp for meg at han aldri hadde vært glad i meg. Han har levd med sin fasade og smykket seg med kone og barn i passende anledninger. Han hadde knuget meg og nektet meg å jobbe, truet med selvmord, gjort seg syk og ynkelig når jeg hadde lyst til å gå egne veier. Nå ville han ikke skilles og fortalte til mine foreldre at jeg nok kom på bedre tanker når han fikk omsorgen for barna. Dermed ble barna hans våpen.

Psykopaten kan man ikke inngå avtale med

I skilsmisser med en psykopat vil det aldri være mulig å inngå en privat samværsavtale. Alle disse sakene ender i retten. Med skitne angrep både mot tidligere ektefelle og ny partner. Taper psykopaten i Tingretten ankes saken videre til Lagmannsretten. Min erfaring er at kanskje en av fire sakkyndige klarer å gjennomskue psykopaten. Mange lar seg blende av en mannlig psykopat som kjemper for sine barn. Fra å være totalt fraværende ble han “super-pappa”. Hans to voksne sønner har snudd ham ryggen, de går i terapi og sliter med store skader etter en kontrollerende oppvekst.

Samtalemagi Veronica Linea Mortensen

BESTILL BOKEI DAG

Med boken Samtalemagi har Veronica Linea Mortensen laget et verktøy for å skape gode samtaler. Du finner over 1500 spørsmål som passer til ulike situasjoner. Med enkle teknikker lærer du bedre hvordan du og dine nærmeste kan lære hverandre å kjenne på en ny og morsom måte! Pris kr. 249,- pluss frakt.  Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Jeg må tenke at jeg skal være motgift i forhold til de to minste som nå trekkes inn i det samme kontrollerende grepet jeg og de voksne barna har vært. Hos meg skal barna oppleve det motsatte. De skal oppmuntres til å være selvstendige. De skal oppmuntres til å gjøre egne valg, oppleve luft under vingene og få ros for egne ideer og handlinger. Alt dette er en trussel for psykopaten som knuger de til seg.

De skal heller ikke møtes med negative kommentarer og historier om sin far, men jeg har lært – av min psykolog – at jeg ikke lenger skal være så etterrettelig. I de situasjoner man ikke kommer utenom – som når man har to mindreårige barn sammen – så kan man ikke la seg presse fra skanse til skanse.

Psykopaten manipulerer alle

Foreldrene til klassekamerater, lærere, ledelsen ved skolen, lederne for barnas fritidsaktiviteter og selvsagt barna. Jeg har i mange år veket unna, latt være å kommentere, latt være å ta igjen, svart diplomatisk og høflig. Jeg skal være så fordømt etterrettelig. Ikke si noe som kan plassere skapet, ikke bruke verbal makt, ikke avkle hans metoder, ikke være åpen om det jeg opplever. Jeg skammer meg fordi jeg har tilpasset meg alle hans behov og ikke har stått opp for meg selv. Hva blir man da? Jo, man blir fryktelig liten og tilslutt han man ingen stemme igjen.

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen ærlige bok om livet med psykopaten. Hun er den første som står frem i en bok under fullt navn og forteller ALT. Vi har en avtale med Publica forlag som sender deg boken direkte. Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Nå har jeg skjønt at dette bærer galt avsted. Jeg må vise mer styrke, mer makt, jeg må tørre å kalle en spade for en spade. Tørre å si, “dette er min opplevelse”. Om noen synes jeg går for langt, ja vel. De kan gå. Jeg starter et nytt liv. Et åpnere liv. Jeg er lei av å tilpasse meg løgner, manipulasjoner og svik. Og jeg begynner å forakte den delen av meg som har vært redd psykopaten, som har dekket over og funnet løsninger som har redusert min egen livskvalitet. Det gidder jeg ikke mer.

Jeg skal begynne å ta igjen. Jeg skal sortere bedre hvordan andre virker på meg. Jeg skal velge hvem jeg omgås. Disse klamme svøpene skal bort. Kvitt deg med grepet du også. Få hjelp til å file av deg litt av den enorme empatien du går rundt meg. Den som gjør deg til et lett bytte for psykopaten.

Besøk også våre Facebooksider.

Kjenner du deg igjen i denne beskrivelsen?

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Vi du fremstå med ditt fulle navn, skriver du det i stedet for «Anonym». Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre. 

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (10)

 1. Else Britt Herheim

  Kjenner igjen mye av det som blir skrevet her????

 2. Siv Tonje

  D er helt utrolig at de ikke blir avslørt. Kjenner meg helt klart igjen. Værste er når mann endelig tør å stå frem og ikke blir trodd. Men sannheten er så brutal og voldsom at d virker som om den blir diktet opp for andre.. og den normale blir sett på som gal.

 3. Anonym

  Kjenner meg veldig godt igjen i det du skriver, og 6 år etter skilsmissen kan jeg endelig si det samme. Psykopaten har fått herje fritt for lenge – nå går jeg til kamp for å beskytte de to barna våre. De skal få slippe å behandles som hans våpen, og å vokse opp med manipulasjoner og løgner.

 4. Anonym

  Jeg tror deg på hvert ord. Har selv vært gjennom et mareritt. Tiden i ekteskapet var bare barnemat i forhold til tiden etter skilsmissen.
  Det har nå pågått i årevis. Han gikk til barnefordelingssak. Tapte. Anket.tapte igjen. Ungene var livredde. De ville bo hos meg og slik ble det heldigvis.
  Men det stopper ikke der. Nye metoder brukes hele tiden.
  Da barna var små bodde han nærmest på jobben. Jeg var alene om alt.
  Kort fortalt, etter at jeg begynte å fortelle om hendelser , jeg var utslitt, jobbet mye for å holde familien i gang. Han greide også å ikke betale pålagt bidrag.
  Resultatet er at mine barn kun har kontakt med sin far og hans familie. De har kuttet ut meg og min familie.
  Han er nå den stakkarslige feilfrie faren. De blir kjøpt og brukt for alt de er verdt.
  I deres øyne er jeg årsaken til alle problemer. Alt er mitt ansvar. Jeg lager bare problemer. Det nytter ikke å nå inn til dem. Som om de er med i en ekstrem sekt.
  Blokkerer telefoner, svarer ikke, tar ingen kontakt.
  Føler meg og er helt maktesløs.
  Hvordan nå inn til dem.?
  Ingen orker å høre på sannheten. De som ikke har opplevd dette selv på kropp og sinn harIingen forutsetning til å forstå galskapen, og ikke minst ondskapen.
  Jeg savner historier om hvordan få tatt knekken på dette, at barna skal kunne forstå hva som skjer, hvordan de blir brukt. Det er bare trist. Hvordan skal de fungere i sine egne liv etterhvert?
  Jeg har tusen tanker og er bare så fortvilet og sint!!!!

  • Jeg kjenner meg så alt for godt igjen i dette !!! Og savner også historiene som ender godt !! Håpet er at man legger dette bak seg og ikke har behov lenger for å skrive for å få svar ?!
   Selv er vi midt i kampen og jeg jobber og står på , gjør det jeg kan ! Den dagen rettferdigheten for barna seirer, lover jeg med hånden på hjertet at vår historie skal deles !! Ønsker deg og barna lykke til i kampen mot det monsteret som kun er ute etter eget vel og ve som er dessverre å knuse deg. Ikke la han få det til !! Unnskyld språket men ikke faen !!!!

  • ANONYM

   Din historie ligner på en prikk min! Kjenner ALT IGJEN! Det er bare tragisk at våre liv blir totalt ødelagt av slike parasitter! FOR DET ER HVA DE ER…PARASITTER PÅ ALLE MENNESKER OG DYR…SOM HAR ET FØLELSESLIV! Noe de selv mangler totalt! De ødelegger også økonomi- verdifulle minner/ verdisaker osv….Som de vet vi er glad i, og trenger…Ergo: DE ØDELEGGER ALT VERDIFULT- og suger oss tomme….med sitt “spill” og kyniske adferd. DET ER FULLSTENDIG UMULIG Å BEKJEMPE DEM ALENE! En trenger , faktisk masse støtte- fra trygge personer, mens en kommer seg ut av et hvert forhold med denne personen. Og da helst langt unna- med nytt nettverk rundt seg! I mitt tilfelle , var det jobb, familie og “gamle venner”…Som hjalp meg, fordi de trodde på, og kjente meg godt.OG TURDE Å TA PARTI ! Jeg føler sterkt med deg/dere….LYKKE TIL MED NYTT LIV! FRA MITT HJERTE! <3

 5. Anonym

  Uff jeg kjenner meg så alt for godt igjen ???? Jeg savner også historier som ender godt, og lever i håpet om at den dagen rettferdigheten og sannheten seirer vil man bare legge dette helvete bak seg,og har ikke lenger behov for å skrive for å søke svar?! Men jeg lover at den dagen vi er ferdige med dette så skal vår historie deles. Forferdelig at barna får lide . Det er det vondeste man som mor kan oppleve – at noen tuller med hodet på barna! Og at man ikke kan beskytte de , mot sin egen far! Vi er i gang med samtaler på familievernkontoret og jeg gjør alt som står i min makt for å redde mitt barn som dessverre ter seg helt likt som sin far for tiden , helt ufordragelig:( og alt for at vi som “svikere” skal knekke av dette montsteres handlinger! Vi er sterke og prøver å ta oss på vårt svakeste- nemlig de stakkars barna. Jeg har ikke tenkt til å la meg , unnskyld språket men ikke faen!!! Ønsker deg og barna lykke til . Alt kommer frem for en dag!

 6. Anonym

  Hun var “tidlig ute” og fikk demonisert meg i de fleste institusjoner på et tidlig tidspunkt. Hun manipulerte skolen barna går på, familievernkontoret (selv om disse skal være nøytrale) ja til og med hos politiet fikk hun stelt i stand trøbbel for meg. Hun forsvinner med ett av barna på et krisesenter(!) og blir værende der i 30 dager. Yngste datteren min drar så til skolen og har noe “fryktelig” å fortelle. Jenta sier hun og moren nå bor på hemmelig adresse.. Selv i dag 4 år senere har jeg bortimot ingen kontakt med barna. Til og med min mor har hun alliert seg med. Jeg mottok epost fra min mor der hun skriver at “nå må du jammen ta kontakt med barna dine”. Hun har blitt fortalt at jeg ikke bryr meg om dem.. Jeg sliter med å takle at jeg tilbrakte 16 år av livet mitt med dette mennesket som også var alkoholiker. Ofte må jeg løpe på toalettet for å spy når jeg tenker på hva hun har stelt i stand.

 7. Frustrert kvinne

  kjenner det også igjen , bare jeg gjorde alt for å slippe å bli smykket med , for å slippe unna , det var jo flaut å ha en dum og lat kone , dessuten la jeg på meg med vilje for å unngå at han skulle få lyst , iblant har menn for mye makt , de bryter en ned for at vi skal være ett lett bytte , altså de vil ha oss der vi skal være , livredde for å bli forlatt , satt igjen alene , heldigvis er det vel på høy tid at vi står opp er sterke , skaffer oss en utdannelse , så vi kan stå sterke alene , så kom dere vekk , langt unna og skjem han ut , hvis han vil smykke seg.

 8. Anonym

  Kjenner meg så igjen. Fortalte ikke til noen hvordan han holdt på. Ikke til familien en gang. Han var utro men påstod at det var min feil. Selv var han så sjalu at han banket og slo meg visst jeg så mye som pratet med en annen mann. Jeg forlot han etter 24 år. Han nektet å skrive under skilsmissepapirene men da de meldte at 2 politimenn ville komme innom jobben med papirene da skrev han under. Vår eldste datter har fremdeles mareritt enda det er 15 år siden vi ble skilt. Hun hørte og så hvordan han behandlet meg. Hun prøvde også å redde meg ved flere anledninger. De 2 minste vet ingen ting om dette. Jeg er så glad for at jeg klarte å komme meg ut derfra. Historien min ligner litt på din. Utad var x-mannen min så hyggelig men når vi kom innenfor døren hjemme da våknet villdyret men det er det bare jeg og vår eldste datter som kjenner til.

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.