Redaksjonen kommenterer

Hjelpeapparatet – psykopatens teater

Når de som skal hjelpe deg svikter

Kvinnelige psykopater finnes. De utøver kvinnevold uten å blunke. De bruker ikke vold i fysisk forstand, men de manipulerer, setter seg i offerrollen og lager stor teatralsk dramatikk innad i familien og vennekretsen.

Vi har fått en historie fra en av våre lesere. Hennes historie kan få det til å gå kaldt nedover ryggen på enhver.

Da den nye kjæresten kom

Da hun ble kjæreste med sin nåværende mann var han separert fra sin første kone. De hadde holdt sammen i over 20 år, og hadde tre barn sammen.

Hun var ikke fertil og de hadde forsøkt alt som kunne forsøkes for å få de tre barna. Hun tok ut separasjon, men da hun ble klar over at hennes eks-mann hadde fått ny kjæreste stelte hun i stand en scene midt foran sine barn.

VENDEPUNKT 

INGUNN NORHEIM

Mange år i et forhold preget av psykisk vold og mobbing var nær ved å knekke Ingunn. Men hun maktet å bryte ut og vil nå hjelpe andre i samme situasjon. Les om hennes opplevelser i sitt destruktive forholdet og hvordan hun klarte å frigjøre seg og starte på nytt!


Forlagshuset Vest sender deg boken direkte. Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.


 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Hun hylte, skrek, bannet og lovet hevn. Hennes barn skulle ikke vokse opp hos en far med en hore til kjæreste. Barna var skrekkslagne vitner til at det tiltet for moren deres.

Dermed hadde psykopaten satt agendaen for en opprivende skilsmisse, et kostbart skifte og en tragisk barnefordelingssak.

Far fikk et nytt barn med sin nye kjæreste

Som dåpsgave fikk de en anmeldelse mot far for seksuelt overgrep mot sin datter.

Da hadde absolutt alle andre virkemidler vært benyttet før hun tok frem trumfkortet. Hvilke fordeler har en psykopat å spille på i en slik iscenesettelse?

Hun vet at alle skal ivareta barnets beste (det er kjempefint at vi har det slik i Norge). Ingen sjekker mors psykososiale fungering, eller om hun har motiver for å ramme far. Det  er et stort offentlig apparat som settes i sving.

Mor anmelder far i videoavhør hos politiet. Datteren blir underlivsundersøkt og det tas en mengde DNA-prøver.

Ingen tegn på overgrep

Ingen viser tegn til overgrep. Mor stanser samvær for barna. Far blir ilagt besøksforbud. Barna blir avhørt, far blir avhørt,  fire advokater blir oppnevnt for å ivareta alles interesser. Det offentlige tar mesteparten av regningen.

Barnefordelingssak opprettes for at far skal få samvær med sine barn, barnevernet kobles inn i bildet, til sammen 4 sakkyndige psykologer blir involvert,.

Mor innleder samtaler med BUP, familievernkontoret blir bedt om å stille med tilsyn når samværet kommer i gang igjen (mor er engstelig), barnefordelingssaken går til Lagmannsretten og statsadvokaten tar ut siktelse og tiltale i straffesaken.

Blankt frifunnet

Far blir blankt frikjent i straffesaken etter flere dager i retten og flere dagers vitneførsel. Barnefordelingssaken ender med at far får det samværet han ønsker.

Hva har psykopatens behov for hevn kostet det offentlige? 4-5 millioner – minst.

Psykopaten skyer barnet foran seg, hun får sine kostnader dekket av det offentlige – og kan boltre seg fritt. Hun forandrer sine forklaringer etter behov.

Blir hun tatt i løgn forklares det med erindringsforskyvninger.

Sprer historien til alle som vil høre

Hun sprer historien om far til alle som vil høre på. Hun løper forkavet rundt, og treffer selv gamle studiekamerater som blir presset til å høre hennes historie.

Hun virker ikke lei seg, hun virker overivrig i sitt forsøk på å ramme far, sier de som møter henne. En sier;  jeg skulle ønske hun var litt lei seg på datterens vegne, men det var hun ikke. Derfor var hun ikke troverdig i sin historie. Dessuten pleide vi å kalle henne ”psyko” i studiedagene. Det var noe som ikke helt stemte den gang heller.

Veronica Kristoffersen

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen personlige bok som oppfølging til suksessboken "Jeg er fremdeles her". Boken står støtt på egne ben og tar deg gjennom en reise fra hun våknet opp etter sitt selvmordsforsøk. Hun kommenterer sin reise og deler sine opplevelser med små dikt. Hun er den første som sto frem i en bok under fullt navn og fortalte ALT om livet med en psykopat. Pris kr. 249,- pluss frakt (kr.50,-) Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Hvor står hun i dag? Mange har hørt hennes historie. Noen tror henne sikkert, men mange sier klart at hun ikke har noen sosial støtte eller aksept for det hun har gjort. Hva er det som gjør at mødre bruker sine barn kynisk i sitt hevntokt?

Er det mødre som føler seg krenket og marginalisert? Hun allierer seg med eksmannen til fars nye kone, og bruker anmeldelsen i håp om at fars nye kone ikke skal vinne frem i sin barnefordelingssak.

Tenker hun på hvordan hun utleverer datteren sin eller hvordan datteren skal forholde seg til at hennes mors anmeldelse alltid vil hefte ved henne? Nei. Psykopater har ingen følelser.

Skiller du deg fra en psykopat skal du ha en god rygg. Du vet ikke hvor mye ondskap du har i vente!

Alle skruer løs Kjersti Marken

BESTILL BOKEN I DAG

Les Kjersti Markens samling av fortellinger som illustrerer liv i forhold, og annen livsvisdom. Noen av episodene er tatt fra eget liv, mange fra andres. Du finner livsvisdom, ironi, sorg og humor pakket inn i sjarmerende små historier som på underfundig og til tider fornøyelig vis illustrerer livet på godt og vondt.

Forlagshuset Vest sender deg boken. Pris kr. 229,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Redaksjonens kommentar

Her blir vi minnet om et viktig poeng. Psykopatens offer slutter aldri la seg sjokkere og fortvile over hvor blinde andre er for psykopatens infame fremferd.

Ser de virkelig bare den glatte og falske overflaten som han eller hun setter fram for offentligheten? Svaret er ofte ja. Og grunnen er enkel; vi mennesker kan bare ta stilling til det vi ser, noe som ofte innebærer at den som fremstår som hyggelig og utadvendt, blir oppfattet som hyggelig og utadvendt.

Den som ser sur ut blir betraktet som sur

Dette er nært beslektet med et fenomen som kalles den fundamentale attribusjonsfeil.

Vi har en tendens til å generalisere en persons oppførsel og væremåte i en bestemt situasjon til å være representativt for personen.

Den som smiler er en glad person, og den som klager er en sutrete person.

Skal du fortelle noen om en annen persons negative egenskaper, så er det derfor lett for at de ignorerer innholdet i det du sier, og i stedet oppfatter deg som en negativ person.

Vi har nemlig en tendens til å bruke følelsene og ikke hodet når vi vurderer hverandre, og den som er blid og hyggelig, vekker gode følelser i oss. Vi kan si at det vi “ser hos” den andre, er den følelsen som vekkes i oss selv. Dette fenomenet gjør seg ikke bare gjeldende i private relasjoner, men også i retten (pene mennesker får mildere straffer), i næringslivet (dominant utseende øker sjansen for å få lederjobber) og i utdanningssystemet (dannet fremferd gir mer ”kred”).

Når psykopaten blir trodd

Derfor kan det lureste være å ikke forvente at andre skal se det du ser, med mindre du har klare bevis. Mange blir sjokkerte når de møter i retten og opplever at han eller hun blir trodd. Grunnen er ofte at psykopaten kjemper hardere.

Den som kjemper hardest, blir gjerne regnet som den som har mest rett, nettopp fordi dommeren bare ser det som skjer i retten, og ikke det du har sett.

Planlegg fluktruten

Dermed bør du, som vi leser i artikkelen, planlegge fluktruten i stedet for å forsøke å overbevise andre. Når du får direkte spørsmål, så fortell om egne opplevelser.

I stedet for å prøve å overbevise, kan det være bedre å si at ”vi kom ikke overens”, ”jeg liker ham ikke” eller “jeg opplevde henne som truende”.

Da legger du ikke press på tilhøreren. Hvis du får spørsmål om hvorfor, så kan du komme med et eksempel ”hun nekter meg å snakke med andre kvinner” eller ”han er ekstremt sjalu”. Da lar du tilhøreren tenke sitt.

Prøver du aktivt å overbevise, er det lett for at du vekker motvilje hos den du snakker med.

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne artikkelen? Kjenner du deg igjen? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv “Anonym” om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (10)

 1. Negativ kontakt er bedre enn ingen kontakt…. Behovet for oppreisning for den opplevde krenkelsen styrer adferden over i har og misunnelse. Igjen er vi rett inne i narsissistisk problematikk. manglende bekreftelse i tidlig barndom fører til sadismen, nytelsen av andres lidelse.

 2. Den andre

  Vi opplever også at det aldri er stille lenge av gangen, da finner mor på noe nytt å klandre far for = negativ kontakt.

  Å ikke bli trodd er like vondt hver gang, men man slutter jo å fortelle etter noen sånne erfaringer. På en eller annen måte må livet gå videre, eller så har hun jo lyktes med det hun strever for. Å påvirke våre liv så surt som hun kan. Jeg tenker mange ganger er den største “hevnen” at hun ser oss gå videre med våre liv. Av hensyn til barna har vi for lengst sluttet å bearbeide dem, det er bare å håpe at de klarer å se virkeligheten når de blir voksne og får et annet perspektiv på barndommen.

 3. En som har kjent på det

  Jeg er ikke glad i å diagnostisere andre, for det kan være andre tilstander som ligger til grunn, men for enkelhets skyld bruker jeg begrepet “psykopat”.

  Mor kan være den verste, uten å bruke fysisk vold. Eksempelvis en mor som gang på gang melder bekymring for far i kampen om felles barn. Mor blir ikke hørt av barnevernet etter første gangs undersøkelse av anmeldelsene for incest (utelukkende mot det av barna mor kjemper om omsorgen for), vold og voldtekt.

  Mor forteller derfor barnet hun ønsker omsorg for, at far har kastet barnet gjennom et rom, og at barnet må fortelle dette til barnevernet (som mor har inngitt 9. eller 10. bekymringsmelding til).

  Barnet sier pliktskyldigst at mor sier barnet skal fortelle dette til barnevernet, men barnet er ikke i stand til å huske episoden. Mors eldre særkullsbarn brukes av mor i alle hennes konflikter, og barnet forteller at storesøster/storebror også sier det er sant, og h*n lyver vel ikke, så da må det vel være sant, men barnet kan bare ikke huske at det har skjedd.

  Mor bruker bekymringsmeldingene til barnevernet kynisk for å prøve å få omsorgen for barnet.

  Barnet forteller barnevernet at om barnet ikke flytter til mor, så vil mor ikke ha råd til å beholde huset, og hun vil ikke kunne betale regninger.

  Barnet snakker om dette hele tiden omtrent når barnevernet undersøker.

  Mor publiserer barnas private kommunikasjon på sms på nett for å sverte far. Hun forklarer hva man liksom ser, men det er ikke hva man faktisk ser. Allikevel får mor med seg enkelte grupper mot far.

  Mor truer dem som konfronterer henne, blant annet er flere blitt truet med torpedo. En av dem som ble truet fikk en på døren, men saken løste seg da vedkommende var tilsnakkelig.

  Mor skriver daglig i sosiale medier, og regisserer seg som et offer for kommunen, rådmannen, ordfører, politi, barnevern (som hun selv melder og melder og melder om bekymring til), tidligere venner, deres venner og familie, barnas skoler, barnehage, naboer osv.

  Hun misbruker rettsvesenet med årlige omsorgssaker, til tross for at hun taper alle.
  Allikevel holder hun det gående i sosiale medier med grove anklager mot far: han skal liksom holde det gående mot mor med vold, voldtekter (mange år etter samlivsbruddet), og mishandler både felles- og særkullsbarn.

  Man blir oppgitt og fortvilet, for disse ungene får aldri fred.

 4. Jeg har opplevd dette, bortsett ifra at det var psykopaten som var utro.
  Hun involverte alt ifra bv til Nav,boligkontoret, politi, familie, venner, bekjente, foreldre til klassekamerater av barna, sine gamle venner, nye venner, osv.osv.
  Hun har hatt ekstremt mange “kjærester, lagt med mine kompiser, bror osv.osv.
  Den dag i dag, nesten 4 år etter bruddet tar hun kontakt med meg for å ha kontroll på mitt liv.
  Hun spør barna ut om pappa har fått kjæreste, manipulerer bv den dag i dag, jeg har ingenting med de å gjøre.
  Jeg opplevde at det er utrolig enkelt for en psykopat og manipulere offentlige ansatte, til å syntes synd på seg, samme gjaldt for øvrig rettspsykologen i barnefordelingssakene som også gikk til lagmannsretten, hvor jeg måtte ut med totalt ca 500-550000,- kroner, hun hadde selvfølgelig fri rettshjelp.
  Dette systemet er blodig urettferdig og ekstremt gammeldags, dessverre.
  Dessuten bryr ikke systemet seg om menneskerettighetene eller barnekonvensjonen, ei heller barneloven.
  Advokater inngår avtaler uten klientens godkjenning, også hvor klienten gir klar beskjed om at dette ikke aksepteres.
  Være pappa i dette systemet er faktisk en kamp om å overleve, sterk nok til ikke å ta sitt eget liv.
  Her må det en ekstrem holdningsendring til, vi lever tross alt ikke i 1950-60 årene fremdeles. Det gjør rettspsykologer, dommere, bv, politi osv.osv dessverre.

 5. Beathe

  Jeg oppdaget først denne siden idag.

  Ble helt skjelven av å lese alt som står her, for det viser at så mange går igjennom lignende det jeg og min forlovede har kjempet imot i 4 år.

  Jeg møtte mannen i mitt liv for 4 år siden, men dessverre hadde han en X fra helvete.
  Fra den dagen han fridde til meg for 3 1/2 år siden, og fortsatt den dag idag har livet vårt blitt et helvete pga. hans X.

  Hun startet med å anmelde forloveden min dagen etter hun fikk vite at han fridde til meg for vold og voldtekt, nektet ham å se sin sønn som de hadde fra sitt tidligere forhold, og når jeg ble gravid med vår datter satt sendte hun inn gjentatte bekrymringsmeldinger til barnevernet (som selvsagt hørte på henne da hun selv er barnevernspedagog).
  Hun sendte også flere mailer til min forlovedes familie der hun svartmalte meg på alle mulige måter.

  Det verste er at hun av både politi etterforskeren, som er en kvinne på hennes egen alder, og av barnevernet fikk full tillit for alt hun sa. Tross det aldri har vært noe eller noen som har kunnet vise til noe som tydet på at de plutselige beskyldningene stemte. Tvert imot da hun senest 2 uker før anmeldelsen ringte og spurte min forlovede om han kunne sove hos henne på hennes sofa fordi hun var så redd for å sove alene om natten, dette gjorde hun gjentatte ganger. Det er også flere vitner på at hun var den som slo min forlovede i deres forhold, og at hun stadig var illsint hvis min forlovede sa noe hun ikke var enig i, ingenting han gjorde var bra nok, og mens hun var ute med venner satt han hjemme med deres barn med en beskjed fra henne om at siden han ikke hadde noen venner så var det ikke noen vits for han å finne på noe på egenhånd.

  Dette mennesket som det burde være så lett å gjennomskue, er til vår fortvilelse den som for full medlidenhet av både politi og barnevern.
  Og i vårt tilfelle endte dette med at dagen etter jeg fødte min nydelige datter kom barnevernet å tok henne!
  Dokumentasjonen de la til grunn for dette var en bekymringsmelding denne etterforskeren (som har blitt en god venn av hans X) hadde skrevet til barnevernet 3 dager før fødsel. Denne bekymringsmeldingen var som bestilt fra henne for å ødelegge vårt, og vår datters liv.

  Min forlovede er den som blir beskyldt for å være psykopat her, tross han er det snilleste mennesket jeg noensinne har møtt. Og hans reaksjon når politiet kom for å ta datteren vår var å si ” hvis dere mener min X snakker sant, og at det derfor er farlig for barnet å bli med hjem til sine foreldre, så la ihvertfall mor og datter være sammen så skal jeg holde meg unna til dere har sett hva som er sant”. Noe ikke barnevernet ville ta sjansen på siden de ikke kunne vite om han kom til å oppsøke oss.
  At ikke barnevernet utifra hans reaksjon ikke klarte å fatte å begripe at dette ikke er snakk om en psykopat, er for meg helt hinsides. Og når det er så mange tilfeller av disse “sjalusi” sakene, så burde barnevernet vært istand til å gjennomskue disse psykopatene som ødelegger uskyldige barn og voksnes liv!

  Jeg hadde ikke i min villeste fantasi trodd at et menneske kunne være så ondskapsfullt som det hun har vist seg å være! Og itillegg se hvor enkelt det er for disse psykopatene å ødelegge gode menneskers liv er så ufattelig vondt å oppleve.

  Hilsen en som fortsatt sitter uten sitt barn pga. en psykopat.

 6. Jeg er en kvinne som opplever akkurat det så som kommer frem her. Jeg har blitt heng ut av far på en nettside, at jeg er veldig piskyke syk og at jeg er en pykopaten, han har fått en del offentlige systemet til å sende inn bymringmeldinger på meg som går på hans historie, Dette her handler ikke om kjønn, men om en personheteforstyrrelser som noen mennesker har.

  Ifølge systemet så har jeg en diagnose som kun bv og far vet om. Ifølge far så er jeg ikke villig til å ta en utredning.

  Jeg har også barn fra fra et annet forhold, disse barna kjenner ikke igjen det som kommer frem, fra min x mann.

  Jeg har tatt 2 utredning, to forskjellige psykolog, de finner at jeg har levd i et usunt forhold, der en mann ønsker kontroll behov, sjalusi, og er veldig dominerende.

  Så dette går begge veier, det er viktig å få fram.

 7. Tom-Arne Hansen

  Ja her var det mye kjente trekk. Men det er en ting jeg lurer litt på, er det bare damer som oppfører seg slik. Når det kommer til slike barnefordelingssaker, så er det jo uten unntak damene som holder på, på dette viset.

  • Renata

   Nei Tom-Arne

   Jeg har opplevd mye av dette av min eks og dette skjedde da jeg fant en ny mann. Selv om forholdet mellom us var ferdig før 10 år siden, begynte han å sette mitt barn mot meg.
   I dag har jeg veldig lite kontakt med mitt eget barn og han mishandler henne psysisk, men hun er på hans side.
   Jeg måtte lære meg å leve uten henne, men j vet aldri når mishandlingen begynner. Mitt barn klarer ikke å komme ut av hans klør.
   Jeg må redde meg slik at j ikke blir helt ødelagt.
   Mitt barn blir satt imot meg gang på gang og dette tar aldri slutt.

   Mvh Me

 8. Øyvind Hagen

  På grunn av at det finnes sånn folk så akter jeg ikke å stifte familie og er for syk til det og jeg ønsker ikke å krangle med de to serafer( mann & kvinne som utførte okkultisme før skapelse ble til). Hilsen nøyaktig Djevelen. Dere har vel skjønt spillereglene? Håper det.

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.