Psykopaten

Tror du på julenisssen?

Er nissen troverdig

Er ingenting hellig? Skal vi stille spørsmål ved selveste julenissen? Dagen før julaften? Vel. I denne forsøksvise sorgmuntre analysen gjentar vi lille-juleaftens gjennomgang fra i fjor av Hares psykopatsjekkliste og gjør en liten analyse av mannen som så mange barn tror på.

– Det kan vel ikke være tvil om at  Julenissen er overfladisk men veldig sjarmerende? “Alle” liker han. Men vi ser ikke snurten av han hele året før han popper opp i slutten av november og da gliser til oss overalt, pen i tøyet. Egosentrisk og storhetsverdier om egen verdi? Nja, han gir jo bort julegaver aldeles gratis? Men, gjør han egentlig det? Er det ikke andres gaver som gis bort, mens han later som om det er fra han?

Han må jo være intelligent, siden han klarer å levere julepresanger til alle barna i hele verden på én eneste dag? Det skal noe til system å få det til. Sannheten er vel at det er andre som blakker seg for at barn og voksne skal få disse julegavene som nissen skryter på seg å ta ansvaret for? Han soler seg i glansen og later som om det er han som er snill. Åpenbart grandiost selvbilde og ideér om egen verdi?

Lett for å kjede seg – nissemor får ingenting – notorisk utro?

At han har lett for å kjede seg er også opplagt, siden han jobber bare en dag i året. Og det kan vel ikke være tvil om at han har en parasittisk livsstil: Resten av året sliter Nissemor og alle smånissene med å lage julepresangene, mens han sitter og spiser grøt. Er han egentlig ufølsom og mangler han empati? Vel, for det vi vet så bryr han seg tydeligvis ikke om alle de barna som faktisk ikke får besøk på julaften. Vi har heller aldri hørt han si at han angrer seg fordi han ikke får til det, eller føler skyld for alt han ikke rekker. Og dette selv om han faktisk lover å gjøre det. Og han har mange hjelpere som viderebringer han falske påstander og løgner. Ja, de er lurt de også.

For å få alle verdens barn til å tro på seg og til og med få de voksne til å bekrefte det, må han også være en manipulator av rang.

Ny bok fra Torunn Hansen

Om en oppvekst med misbruk av nære familiemdlemmer

BESTILL BOKEN I DAG!

Les Torunn Hansens ærlige bok om misbruk av sin egen onkel. Det skjedde utallige ganger gjennom oppveksten. Dessverre er dette noe som skjer i flere hjem enn vi aner! 


Modige Torunn står frem og ønsker med denne boken å fortelle sin historie. Se hvilke tegn du skal se etter hos barn! Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.

  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Vi kan ikke annet enn å slå fast at han er en løgnhals og lyver så han tror det selv. Det er fysisk umulig å levere gaver til alle barn i hele verden på en og samme dag. Og det er definitivt ikke han som gjør det. Som kjent lyver psykopaten ikke av og til som oss andre. Psykopaten lyver hele tiden.

Vi vet ikke nok om bakgrunnen hans. Om han konstant er utro mot nissemor, har mange kortvarige forhold, har begått lovbrudd i ungdommen og senere vet vi jo simpelthen ikke. At han har så uendelig mange julepresanger for utdeling hvert eneste år kan jo tyde på at det er tyvegods. Men som sagt, vi vet ikke. Om han har dårlig impulskontroll og mangler selvinnsikt vet vi heller ikke. Vi har heller aldri sett han oppfarende med dårlig kontroll over sinnet sitt.

(Det kan i såfall være en som gir seg ut for å være nissen, og som har fått en dram for mye seint på kvelden..)

Er nissen en psykopat
Skjuler det seg en psykopat bak nissens perfekte fasade?

Nå er det sikkert mange som blir sinte!? Tenk å tulle slik med julenissen! Selveste julenisssen! Men er det ikke akkurat nettopp det mange ofre av psykopater erfarer? Når man plukker fra hverandre en historie og forsøker å se hvordan det egentlig er? Ingen tror deg. For han/hun er jo så sjarmerende, snill, hjelpsom og hyggelig. Det er absolutt ingenting i veien med vedkommende. Pent kledd også? Fasaden er perfekt. Tvertimot så er det du som er “gal”, bitter og kranglete.

Julenissen er avkledd. Han er ikke den han gir seg ut for å være. Han er falsk og det bilde han forsøker å skape rundt seg selv finnes simpelthen ikke.

Som flere av våre lesere har påpekt: “Det går an å beskytte seg med litt svart humor. Min psykolog sa en gang at “de har det ikke bra med seg selv, de er stakkarslige og spik spenna gærne!” Det kan være på sin plass og minne seg på dette når man som offer for en psykopat over lang tid har blitt manipulert til å tro at det er en selv det er noe galt med. Det er oftest ikke det. Det er ikke du som er “gal”. Det er psykopaten.

Som offer er du skadet, men du kan finne veien tilbake til det menneske du var før du var så uheldig å bli fanget i garnet. Du kan til og med vokse og bli et bedre, mer komplett menneske. Riktignok med en innsikt du nok skulle vært forunt om du kunne ha valgt det bort.

Bak denne uhøytidlige analysen ligger det to budskap. For det første: det er ikke lett å fastslå hvorvidt en person er “fullblods psykopat”. Det kan kun fagfolk gjøre, og selv de lar seg lure. Men har du møtt på en psykopat eller en med sterke psykopatiske trekk, behøver du ingen fagperson for å fastslå det. Du vet at noe er riv ruskende galt. Men du trenger kanskje hjelp til å innse det og du trenger sannsynligvis hjelp til å komme deg vekk.

Det andre vi vil si er at det kan være på plass med litt svart humor i møte med psykopaten. Når man får det på avstand går det faktisk an for noen av oss å le av all galskapen man lot seg utsette for. De vanvittige påfunnene som psykopaten utsatte en for og som man fant seg i. Det er i såfall en latter med mye bismak. Men prøv!

Vi har et juleønske til deg som har bidratt til denne bloggen i det halvåret som har gått. Artiklene er nå lest snart tre millioner ganger siden psykopaten.info ble startet sommeren 2014. Du er en av de som har lest artiklene, delt de med venner, kommentert, delt egne historier, sendt triste og hyggelige meldinger:

Vi ønsker at du skal få noen fredelige juledager og at du går inn i det nye året med håp, styrke og kjærlighet! Det at DU bryr deg er til uendelig mye støtte og hjelp for de som sitter fast og fortvilet leter etter forståelse og en hjelp for å komme seg videre!

Riktig god jul fra oss til deg!

 

LES OGSÅ:

Hvorfor det er vanskelig å vinne søksmål mot en psykopat

Psykopat? Her er alle kjennetegnene.

En psykopat lyver om absolutt alt

Kriminalitet | forskning.no

Psykopater kan slå på empatien. Psykopater kan føle empati, men den blir ikke automatisk slått på i situasjoner der andre ville kjent medfølelse. Fra Universitetet  …

Psykiske lidelser | forskning.no

Det er kjent som trypofobi. Forskere tror nå de har en forklaring på hvorfor noen blir frastøtt av ting som frøkapsler fra lotusblomst, en hullete vegg – og små …

Forskningen i fengsel | forskning.no

Hun regner også med at mellom 15 og 25 prosent er psykopater. … Det store spørsmålet blir: Kan psykopati og farlige personlighetsforstyrrelser behandles med …

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne julespøken? Er nissen for alvorlig til å tulle med? Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (1)

  1. Redaksjonen

    Anonym kommentar: “Fant denne om julenissen først nå. Det er så godt å kunne le litt. Sier som psykiater Frankl som satt i nazifangenskap i tre år : Det å kunne le om så bare for noen sekunder om det er aldri så galt. Det løfter deg opp. i hvert fall for en stund. Ja jeg vil le når de dagene er at jeg kan det.”

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.