Brudd med en psykopat

Fange i mitt eget liv

I fella med en sosiopat

Jeg er ikke redd. Ikke for mørket, ikke for høyder, ikke for sykdom eller smerte. Jeg er en ressurs sterk dame som har hatt flere leder stillinger, jobbet i mannsmiljø og som gjerne tar ordet i en forsamling. FAU leder i flere år, seriøs, fornuftig, flink til å prate, ordner opp i all slags problemer, og tar en utfordring på strak arm. Utadvendt og livsglad – Utenpå…

LESERHISTORIE: Ingen ville forstå eller ane hva jeg er livredd for – så redd at hjertet slår så hardt at det føles som brystet sprenges, så redd at pulsen stiger og jeg føler meg syk.

Det eneste jeg er livredd for er mannen jeg levde sammen med i 20 år.

Historien er så klassisk, at den er skrevet og lest hundrevis i ganger. Likevel unik, Tone – den sterke tøffe dama som kanskje mange har sett opp er 2 helt forskjellige personer.  Tone, ute – smiler om kapp med sola, går med ryggen rak og oser av selvtillit.

Tone hjemme – urolig, full av angst for å gå inn døra til sitt eget hjem. Redd for humøret på Ole, livredd for Ole !! Selvtilliten er helt borte, og hjemme er ikke Tone seg selv. Hun er en dame som vokter sine ord nøye, som planlegger hver neste lille bevegelse.

20 år gammel og livsglad, livet består av små bekymringer. Hverdagen er skole og venner, helgen fylt meg fest, moro og ungdoms spillopper. På en nyttårsfest treffer jeg Ole, vet hvem han er, men kjenner ikke noe til ham , han er eldre enn meg og litt annerledes. Virker så snill og ordentlig på en måte. Jeg faller nok ikke så voldsomt, men blir litt sjarmert av denne mannen som så tydelig viser at han liker meg. Han er en gentleman og viser meg en oppmerksomhet jeg aldri har opplevd før. Gode ord og komplimenter kommer som perler på en snor.

Og til tross for advarsler fra de som kjenner til ham havner jeg rett i et helvete  jeg skal bruke 20 år på å komme ut av.

Første månedene er så spennende, vi flytter raskt  sammen, og jeg er plutselig inne i en voksen verden og føler meg stolt over og ha tatt et steg videre i livet. De første tegnene til sjalusi og mistenksomhet kommer snikende, men jeg tar det som en bekreftelse på hans veldige kjærlighet til meg.  Første slaget kommet etter en by tur en lørdags kveld. Det er et sjokk, og det er flaut. Jeg forteller det ikke til noen ! Skal ikke gi noen “rett” i at Ole kanskje ikke var det smarteste valget.

Så kommer den klassiske biten som hører med til slike historier. Ole gråter og ber om tilgivelse, det skal selvfølgelig aldri gjenta seg. Han overøser meg med god ord og gaver, og jeg sitter allerede litt mer fast i nettet hans.

Vendepunkt Ingunn Norheim

VENDEPUNKT 

INGUNN NORHEIM

Mange år i et forhold preget av psykisk vold og mobbing var nær ved å knekke Ingunn. Men hun maktet å bryte ut og vil nå hjelpe andre i samme situasjon. Les om hennes opplevelser i sitt destruktive forholdet og hvordan hun klarte å frigjøre seg og starte på nytt!


Forlagshuset Vest sender deg boken direkte. Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.


 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Vi forsetter med livet vårt, og alt går litt for fort. Huskjøp og første barnet på vei etter 1 års samboerskap. Grepet strammes, og den psykiske terroren er godt i gang. Jeg er ikke flink nok, god nok, smart nok… At skap dørene på kjøkkenet ikke er lukket skikkelig kan utløse et voldsomt raserianfall.

Jeg gjør alt for at han skal være fornøyd, klipper håret kort, kutter ut de vennene han ikke liker, passer på at hus og hage alltid er 100 % Har middagen klar når han kommer fra jobb, tar meg av barn slik at han kan ha fri tid etter jobb. Men det blir aldri godt nok…

Raserianfallene

Raserianfallene kommer allikevel, slagene kommer, ikke så ofte, men de gangene jeg prøver å ta opp emnet skilsmisse blir jeg slått og skremt såpass at det blir lenge til neste gang.

Jeg er fanget. 

Etter et alvorlig forsøk på å komme ut av det, lover ha igjen at alt skal bli så mye bedre. Han er bare stresset og sliten. Og jeg provoserer han jo hele tiden. Vi blir gift, jeg vil jo bare ha den ordentlige familien som alle andre har. Har fortsatt troen på at det skal bli bedre. En dyr flott bryllupsreise, jeg pynter meg litt første kvelden når vi skal ut og spise. Han syntes jeg ser ut som ei jævla hore og lurer på hvorfor jeg skal spjåke meg til hele tiden ! Hvorfor kan jeg ikke bare være som alle andre ?

Kvelden er ødelagt, men dagene etter overøser han meg med smykker og klær. Og reisen resulterer i en ny graviditet.

Jeg jobber 40 % stilling i helsevesenet og det syns han holder. Det er min jobb og ta meg av hus og barn. Også hans sønn fra et tidligere forhold. I helgene skal han ha fri for å dyrke hobbyene sine. Det er aldri et spørsmål om jeg trenger tid for meg selv. Om jeg en sjelden gang har litt tid med venninner er det jenter han har “godkjent”. Og etter en tur ut må jeg stå til rette for alt jeg hadde gjort, hvem jeg hadde snakket med, og hvor jeg har vært..  Han stoler ikke på noe av det jeg sier, og beskyldningene kan hagle over meg i uker og måneder etterpå.

Det er slitsomt å måtte forsvare seg, jeg vet jo ikke hva jeg skal si, alt blir vridd og vrengt på. Og ingenting av det han beskylder meg for har noe hold i sannhet.

Årene går og ingenting blir bedre. Men jeg bestemmer meg for at han ikke skal knekke meg ! Jeg mister troen på at jeg noen gang kommer meg ut av dette helvete, så jeg prøver å skape meg et liv for meg og barna. Jeg begynner å jobbe mer og stiger fort i gradene. jeg har stå på vilje og et friskt hode som lærer nye ting raskt.

Ute fra hjemmet kan jeg være meg selv. Og jeg nyter det.

Ole liker ikke all jobbingen, men helsen hans begynner og blir dårlig og han ender opp som ufør. Og han skjønner at vi trenger pengene. Ole er flink med barna, så jeg bekymrer meg aldri for å la han passe på dem. Der er bare meg han terroriserer. Allikevel kan han på en dårlig dag, og jeg kommer litt senere hjem enn vanlig kalle meg en jævla hore ved middagsbordet foran barna. På en slik dag går alle bare stille i dørene og venter på at han skal roe seg.

Han viser ikke anger lenger, og det er slutt på å prøve å gjøre det godt igjen. Ole mener bestemt at jeg fortjener det. Jeg kan ikke kle meg, te meg eller gjøre noe riktig i hans øyne.

Etter enda et forsøk på å komme meg ut, og enda en lovnad om at alt skal bli bedre kommer et tredje barn. Han er blitt ufør og jeg er lenge hjemme. Pga bekkenløsning er jeg i lite aktivitet og er mye sliten. Kiloene henger godt på og jeg orker ikke så mye sosialt. Endelig har Ole en form for kontroll ! Og vi har noen rolige år…

Etter et par år er jeg tilbake i jobb, kiloene raser av og han har ikke kontroll lenger.

Da starter helvete på ordentlig !

Jeg har fått en krevende jobb som daglig leder i et firma og jobber mye. Finner gradvis tilbake til meg selv igjen og selvtilliten kommer tilbake. Ole merker endringen og mens hjemme tilværelsen begynner å hente ham inn, blir han galere enn noensinne. Han blir rasende om ikke huset skinner til enhver tid, om ikke jeg har handlet de rette matvarene eller om jeg får en sms/telefon på feil tid.  Min måte å overleve på blir mye jobb, og noen joggeturer på kveldstid. Dette tåler han bare ikke . Jeg fortjener det ikke ! Jeg er en egoist ! Jeg er en HORE ! Jeg duger ikke til noen ting, jeg er stygg, jeg lukter vondt, ja listen har ingen ende.

Jeg tenker at hvis han bare ikke krevde sex, så kanskje jeg kunne holde det ut. Så til tross for hans harde ord om jeg er både stygg og lite tiltrekkende, så skal  vi ha sex når han krever det.

Men tør ikke å nekte ham sex når han krever det. Av mange års erfaring vet jeg følgende av å nekte.

Hver eneste kveld gråter jeg meg i søvn, og kjenner at det snart ikke er mer krefter å hente. Kroppen verker konstant, til tider så ille at jeg har problemer med å gå.

Blir utredet for alt mulig, MS, blodpropp, borelia, leddgikt, ja alt som kan sjekkes. Men jeg er frisk ! Tankene mine ble mørke og jeg ønsket meg en alvorlig diagnose – noe jeg vil dø av, for jeg så ingen utvei og jeg ønsket ikke å leve lenger. Og jeg visste at en skilsmisse kamp med ham ville jeg aldri overleve.

Det hadde han gitt tydelig beskjed om flere ganger, jeg ville bli drept om jeg prøvde å forlate ham – og jeg var ikke det minste i tvil om at det stemte.

Les Når familiemedlemmer er fienden av Torunn Hansen som ble misbrukt av sin egen onkel.

Om en oppvekst med misbruk av nære familiemdlemmer

BESTILL BOKEN I DAG!

Les Torunn Hansens ærlige bok om misbruk av sin egen onkel. Det skjedde utallige ganger gjennom oppveksten. Dessverre er dette noe som skjer i flere hjem enn vi aner! 


Modige Torunn står frem og ønsker med denne boken å fortelle sin historie. Se hvilke tegn du skal se etter hos barn! Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Det skal gå noen år før jeg forstår at alle disse symptomene , det var kroppens måte og si i fra om at den ikke orket mer. Vi utviklet oss til å bli fantastiske skuespillere, og Ole er smart. Ikke mange aner noe om hvordan det egentlig står til hjemme hos oss. Til og med barna våre er skånet for det meste. Jeg tier fortsatt, og kun min nærmeste familie ser at det er noe som ikke stemmer.

Tør ikke ha egne venner

Egne venner tør jeg ikke ha lenger, så kun noen ytterst få vet. Men ingen kan hjelpe – alle er redde. Og jeg stopper raskt alle forsøk på hjelp, da jeg er redd for konsekvensene.  I ettertid så jeg at Ole hadde vært enda smartere enn jeg trodde. Han hadde “matet” ungene, vår omgangskrets og sin egen familie med de historier om meg som var helt usanne. Jeg var så nære på å gi opp – men plutselig våknet den Tone som hadde vært der hele tiden !

Jeg MÅTTE gjøre et forsøk, om jeg så skulle dø. For det kunne ikke være meningen at livet mitt skulle ende som 40 åring.

Med hjelp fra familien leide jeg en leilighet i skjul, og over flere måneder planla jeg “flukten”. Jeg måtte reise fra alt, og ta kampen utenfra.

Ungene måtte bli igjen hos Ole, de var for store nå, til å kunne forstå. Hva får en mor til å forlate sine barn ? Jo… En mor som forstod til slutt at skulle hun ha noe å gi sine barn, skulle hun leve for dem, var der ikke lenger noe valg. Hun måtte bort – for å prøve å redde alle.  Jeg visste at han aldri fysisk ville skade barna våre, det jeg risikerte var å miste dem til hans psykologiske makt spill. Men jeg ville være i live og være der for dem når de trengte meg. Og kanskje de en gang i fremtiden ville forstå ?

Jeg hadde en konkret plan – for første gang på 20 år ! Skulle jeg skrive fortsettelsen ville historien min bli lang, og jeg er ikke klar for å sette ord på alt enda.

Men jeg er ute, og har et liv. Kanskje ikke det livet jeg så for meg – enda… For 20 år med en psykopat har satt dypere spor enn jeg hadde trodd. Jeg har mistet så mye, og måttet gi slipp på mer enn et menneske bør. Men jeg lever ! – Og jeg gråter meg ikke lenger i søvn hver eneste kveld. Jeg kan si hva jeg vil, kle meg som jeg vil, spise når og hva jeg måtte ønske, gå timevis i skogen uten å måtte forklare det for noen.

Jeg kan gjøre de tingene de fleste tar som en selvfølge..

Ole er psykopat – og smart. Han greide å “lure ” alle – Barna våre, familien, venner, til og med barnevern, politi og vår felles fastlege har svelget Oles historier. Og Ole er fortsatt inne i hodet mitt og forteller meg at jeg ikke fortjener å ha det godt, men jeg tror at han vil forsvinne litt mer med tiden.  Jeg er sterk og flink – jeg forteller meg selv det hver eneste dag. Det er håp.

Hvorfor forteller jeg min historie ?

Det startet som en terapi, og har blitt mer og mer en tanke om at den kanskje kan hjelpe andre. Jeg følte meg så alene i mitt liv, trodde ikke at det var mange som levde slik som meg.

Etter et opphold på krisesenteret og timer med terapi vet jeg at det finnes så mange kvinner som lever slik. Og til deg : Gi aldri opp! Det er håp, og det er hjelp å få. Det er et helvete å unnslippe en psykopat, men vi har bare dette ene livet – og det finnes så mye fint her i livet som bare venter på deg.

 

LES OGSÅ:

– Når jeg tar tablett blir jeg sånn jentete | forskning.no

Er ADHD nåtidens psykopati? Emneord. Medisiner · Barn og ungdom · Kjønn og samfunn · Psykologi · Psykiske lidelser. Saken er produsert og finansiert av …

Fem ting A-mennesker gjør annerledes | forskning.no

Folk med denne personligheten har oftere narsissistiske, manipulerende og psykopatiske personlighetstrekk. Men blant både morgenfugler og natteravner er  …

Narkotika knyttes til høy IQ | forskning.no

14. nov 2011  “Psykopater” gjør aldri feil, og innrømmer dem definitivt aldri. (Bare å pensjonere dem raskest mulig. Du finner dem overalt. Dem tror at en …

En amerikansk ekspert mener Anders Behring Breivik er av samme personlighetstype som Timothy McVeigh og Mohamed Atta, og advarer mot å tro på det han …

LES OGSÅ: Sjekk anbefalt litteratur og bøker du kan bestille 

 

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne modige kvinnen? Legg gjerne igjen en kommentar! Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (4)

 1. Eg og er fanget av ein psykopat,det er søstre mi ho har holdt på i fleire år og herja og bere forsette ho holder sikker på å odeleggea så ikkje eg skal få ha kontakt med slekta vores ho har ødelagt fmilien vores.

 2. Historien din ligner veldig på min. Han lurte “alle”, men de skjønte det til slutt i mitt tilfelle… Det ordner seg for deg også <3

 3. Kjersti

  Åh!! Her var det skremmende mye kjent.
  Jeg levde sammen med ham i 28,5 år og var i et slags “koma”, før jeg plutselig en dag våknet og oppdaget at det faktisk ikke var mulig å bli den perfekte kona han ønsket seg. Da slapp jeg taket i ekteskapet.

  Takk for denne bloggen!

 4. Anonym

  Hei
  Er det noen her som har et forhold til en psykopat, men som ikke bor sammen med han?

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.