Praktiske råd

Min oppskrift på brudd med en psykopat

Brudd med narsissister og psykopater

For tre år siden møtte hun en mann, hun var knapt fylt tjue og han var fem år eldre enn henne. Hun var sårbar, akkurat kommet seg ut av et forhold med en enda eldre mann. Hun var ganske usikker på seg selv, kanskje vi kunne kunne kalle henne naiv også, skriver hun i denne personlige fortellingen. 

LESERHISTORIE: Han virket som verdens snilleste, morsomste mann og jeg følte at jeg hadde funnet sjelevennen min. Han tilbød seg hjemmet sitt bare dager etter at vi møttes, jeg bodde fortsatt med den eldre mannen jeg var sammen med og trengte en plass å bo, og han sa at jeg kunne bare flytte inn hod han til jeg fant noe annet, men det ble aldri noe annet.

Jeg trivdes sånn og vi hadde det så moro sammen, alt klaffet liksom. 

Jeg syns det virket litt rart at han hele tiden ville vite hva jeg gjorde og hva jeg drev på med, og hvem jeg var med, han ville være sammen med meg hele tiden, hverdag, og ble nærmest “skuffet” om jeg sa jeg skulle tilbringe en natt eller tid med søstra mi, det var greit, men jeg fikk følelsen av dårlig samvittighet fordi han hele tiden skrev at han savnet meg.

Det rant inn med kjærlighetserklæringer

Det var en haug med kjærlighetserklæringer, mange meldinger i løpet av en dag, dunger med kompliment og han ga utrykk for at jeg var dama i hans liv. 

Kort tid etter bekjentskapet ble jeg gravid med han og jeg valgte å beholde barnet. 

Samtalemagi Veronica Linea Mortensen

BESTILL BOKEI DAG

Med boken Samtalemagi har Veronica Linea Mortensen laget et verktøy for å skape gode samtaler. Du finner over 1500 spørsmål som passer til ulike situasjoner. Med enkle teknikker lærer du bedre hvordan du og dine nærmeste kan lære hverandre å kjenne på en ny og morsom måte! Pris kr. 249,- pluss frakt.  Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Alt var egentlig veldig bra, eneste at han var veldig på meg hele tiden, når jeg var hjemme sendte han hele tiden meldinger, ringte, og ville vite alt jeg skulle gjøre den dagen! Tenkte dette bare var at han var nyforelsket og at dette kom til å ta av etter litt tid. 

Sakte men sikkert gjennom svangerskapet begynte han å bli sur når jeg ville besøke familie. Spesielt gjaldt dette søstra mi som jeg har så nært forhold til, jeg bor i en by hvor det er kun henne jeg har som nærmeste familie. 

Han ville unngå min søster

Jeg merket meg at det skulle bare være meg og han, hele dagene, hele tiden. 

Om jeg ville grille med noen, ble han sur fordi jeg ville finne på med noe med noen andre enn han, og sa jeg nedprioriterer han og velger andre foran han. Jeg syns dette var veldig trassig og slitsomt fordi jeg følte hele tiden jeg ikke gjorde han til lags. Han fridde til meg 6 måneder inn i forholdet mens jeg enda var tidlig i svangerskapet. 

Dette var vel i øyeblikket veldig søtt men var vel også blind i det øyeblikket, og tenkte hvorfor ikke, vi skal ha barn sammen og holde sammen så da kan vi vel forlove oss.

Men jeg følte han rushet med alt, han ville nesten gifte seg med engang. 

Alt var et stress. 

Så ble barnet vårt født og det var vel det alt startet, kontrolleringen, aggressiviteten og sjalusien.

Mine sosiale nettverk ble sakte men sikkert tatt vekk, han ble mer aggressiv og kom mer nærmere meg når han var sint. 

Han truet meg med å forlate meg uten grunn, rett etter fødselen, og jeg ble forferdelig redd. Jeg sitter med en nyfødt baby og han sitter å sier at han ikke vill mer, og jeg ba han la vær og forsto ingenting. Alle disse truslene om å forlate meg kom som lyn fra blå himmel, og jeg fant jo ut ganske kjapt at disse samtalene var fordi han ville ha meg etter seg med å trygle han. Han ville ha min reaksjon og redsel, han ble stolt og likte følelsen av meg redd for å miste han. 

Dette fant jeg ganske fort ut, og jeg begynte med å være utrykksløs og bare pakket baggen min når han kom å ville slå opp. Da blokkerte han døra og sa at vi må fikse opp i dette og at jeg ikke må forlate han. Situasjonen snudd med engang, og han fant ut at dette gikk ikke mer. 

Alle kranglene vi hadde var min oppgitte følelse over å føle skyld i å være sammen med familien min. Hans kontrollerende manipulasjon var utmattende, jeg følte meg redd for å avtale jentekvelder, for å avtale en helg med familien, for da var jeg et dårlig menneske som nedprioriterte han. 

Tabu!

BESTILL BOKEN I DAG

Tor Halstved ble fra han var tre til sju år seksuelt misbrukt av begge sin foreldre. Det var også grov vold med i bildet. I Tabu! forteller han for første gang om overgrepene. Dette er første gang en mann i Norge i bokform forteller om overgrepene han ble utsatt for. Tor vil sette søkelyset på kanskje det største sosiale problemet vi har i Norge, nemlig at svært mange gutter og jenter blir seksuelt misbrukt som barn.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Jeg kunne ikke bruke noen timer på helg sammen med søstra mi fordi han ikke likte henne og jeg brukte helga hans til å se en av de som betyr mest for meg. 

Som å sitte i fengsel

Livet ble som et fengsel, og ting som var normalt ble unormalt, det å dra på middag  til familien min ble ubehagelig og han hadde en overfladisk oppførsel når vi først dro. Han var overhyggelig og til og med mot meg, jeg merket store personlighetsforandringer ved han. Når jeg prøvde å nevne det, spurte hvorfor han var slik og slik, men da fikk jeg i svar om at jeg må sette pris på at han er høflig og oppfører seg. 

Etter to år sammen med denne mannen, mye krangling, usikkerhet og et liv i fengsel og late som at alt er bra for familie og venner, endte forholdet med vold. Jeg har alltid sagt at hvis noen slår meg, så vender jeg ryggen. Uansett hvem det er, og det var et par ganger han hadde tatt tak i meg og lagt meg i bakken, og det var to ganger for mye, det vet jeg. 

Men dette slaget ende med 112 nødnummer og jeg dro samme dag. 

Hvis noen lurer på hvorfor det endte med et slag så er det så enkelt som ; sjalusiJeg tok med meg barnet vårt og prøvde å få fulle omsorg på grunn av aggressivitet, men kom ikke gjennom. 

Jeg har hatt tøffe tider med mye å stå imot, mye kaos, og det å leve med en psykopat etter bruddet med et felles barn er snart verre enn å leve sammen med en. Jeg har friheten min, og jeg har livet mitt tilbake. 

Jeg hadde FANTASTISKE foreldre, som støttet meg og trodde meg, hjalp meg med alt. 

Jeg takker alt som er for gode støttespillere, for uten de, kunne jeg ramlet tilbake i armene hans, fordi han prøvde virkelig. Innerst inne vil jeg ha en hel familie og det å splitte opp når man har barn er vanskeligere enn mange tror. 

Mine råd til de som er i samme forhold situasjon eller akkurat har kommet seg ut:

 • Kom dere ut av forholdet om dere føler redsel for å bruke tid med andre en partneren, redsel for å endre planer eller prioritere andre enn han. 
 • Bruk familen din; fortell alt! Fortell alt han har gjort og sagt, ikke bare til din familie men til hans også.
 • La alle få vite hvordan han har behandla deg.
 • Min pappa har jobbet i psykiatri i mange år og han var gull å ha.  Han krevde felles møte etter voldshandlingen med hans foreldre, og meg og han, der jeg fortalte alt og konfrontere han foran alle.

 Heldigvis tilsto han alt, og min far fikk han til å bekrefte alt jeg sa i møtet, at alt stemte. 

Bare det at alle vet, hjelper!

 Jeg hadde foreldrene hans mot meg, for etter møtet hadde jo han gjort alt i sin makt for å hjernevaske dem, så de trodde jo alt jeg sa var løgn.

VENDEPUNKT 

INGUNN NORHEIM

Mange år i et forhold preget av psykisk vold og mobbing var nær ved å knekke Ingunn. Men hun maktet å bryte ut og vil nå hjelpe andre i samme situasjon. Les om hennes opplevelser i sitt destruktive forholdet og hvordan hun klarte å frigjøre seg og starte på nytt!


Forlagshuset Vest sender deg boken direkte. Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.


 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Det var hardt å få mange stygge kommentarer på saken via dem, på grunn av hans hjernevasking.

 • Neste tips er å ikke snakke på telefon. 
 • Ikke send SMS. 
 • Send mail, og kopi av mailen du sender til han til din far for eksempel. 
 • Slik at det er alltid noen som ser det han skriver tilbake og det du skriver.
 • Blokker han fra alt – facebook, snap, instagram, titter, ALT som kan være et vindu inn i livet ditt!
 • Finner du deg ny kjæreste, be han blokkere han i alt også, for de stalker deg og er villig til å gå langt for å ødelegge for deg  

Ikke bit på den han sier han lover å gjøre, ikke bit på søte ord og erklæringer. 

 • Be han slutte å gi deg komplimenter å be deg ut på kaffe for å “skvære opp” ! 
 • Ta alt på familievernkontoret og be om alle avtaler skriftelig. 

Har du ikke barn med han? 

Blokker alt og flytt! Ikke ha noe felles, ikke felles venner eller noen felles venner i familie, de som ikke tar din side må kuttes ut. 

Han har prøvd å ødelegge mye for meg men jeg har lært mye og er glad jeg kan dele dette. Jeg vet det er mange som er i slike forhold i mange år, jeg var i tre, det var tre år for mye. Angst og redsel øves på å reduseres hver dag. Jeg har det bra og håper min historie kan hjelpe andre!

LES OGSÅ:

Mor var hverdagspsykopat

Hun vokste opp med en mor som var hverdagspsykopat. Som 45-åring fikk Inger Wesche hjelp av en kristen sjelesørger til å verne seg mot morens psykiske angrep. I programmet ”Under samme himmel” i NRK P1 forteller Inger Wesche at Gudstroen har hjulpet henne til et bedre liv.

Savner mer hjelp til psykopat-ofre

«En kamp». Slik beskriver mange ofre etter psykopater sitt søk etter noen å henvende seg til for hjelp og forståelse. – Det er et skrikende behov for hjelp, sier lederen for Norges eneste hjelpesenter for psykopat-ofre.

Foreldre som ikke blir enige etter samlivsbrudd, har ofte personlighetsforstyrrelser

– I saker med høy konflikt etter samlivsbrudd har ofte en av foreldrene klare innslag av personlighetsforstyrrelse, sier psykolog Knut Ragnar Knudsen til www.adressa.no.

Psykologer kan gi barna til psykopat-forelder

– Hvorfor er det så vanskelig for sakkyndige psykologer å avsløre narsissistisk, psykopatisk dynamikk? spør Rune Fardal i denne kronikken i Dagbladet.

Barndom påvirker psykisk helse mer enn krig | forskning.no

… av etnisk norske som lider, og som kanskje skulle vært prioritert i stedet for å stempla som håpløse, som bråkmakere, som tja basically psykopater/anti-sosiale .

—-

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne historien? Vær den første til å kommentere! 

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. E-post på oppgis, men blir ikke vist noe sted. 

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som «Leserhistorie – med egne ord»? Send til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer den og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt og vil gjøre det under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om du ber om det sender vi deg teksten til gjennomsyn før den legges ut.

Husk at mange finner hjelp og trøst i å lese andres historier og lære at de ikke er alene om sine opplevelser!

Vi setter veldig pris på om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er for mange en stor hjelp å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å bli fri fra psykopatens grep.

 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (1)

 1. Solveig

  Så bra skrevet. Det er sånn de opererer. Hva skal vi gjøre. Jo . Fortelle alle og navngi de monsterene.

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.