Å leve med en psykopat

Hjelp meg! Hva skal jeg gjøre?

Hvordan kommer jeg meg vekk ra psykopaten

Hun er livredd for å bli gjenkjent. Hun er redd, siden alle vet hvem han og dermed hun er. Hun har skrevet og slettet mange ganger. Hun ber fortvilet om hjelp. Les denne sterke historien. Har du et råd til henne? 

LESERHISTORIE: Nå. Nå kommer han. Men denne gangen tar han rolig i dørhåndtaket før han går inn i huset. Det er ikke alltid det skjer. Med årene har jeg – og barna – lært oss å høre etter. Hvordan tar han i dørhåndtaket? Hvordan gasser han med bilen? Vi hører forskjell. Og vet hva vi kan vente oss hvis der skjer på feil måte. Da vet vi at det venter oss svarte øyne. Hard stemme. Kjeft. Pirking. Leting etter de minste ting det går an å rakke ned på. Hvordan kan øyne bli så svarte? Hvordan kan psykisk vold bli så vondt? For det er jo faktisk det jeg utsettes for. Av og til tenker jeg at det hadde vært bedre om han slo. Da kunne jeg fått blåmerker å vise fram. Blåmerker på sjelen derimot, de synes ikke. Uansett hvor mange jeg har. Og det begynner å bli noen.

Vi har vært sammen lenge. Mange år. Turbulente år. Og hele tiden har det vært “noe” som ikke har stemt. Jeg har bare ikke forstått hva. Som regel er alt feil blitt projisert over på meg. Og de første årene trodde jeg ham. Jeg trodde ham når jeg fikk høre hvor håpløs jeg var.

Dum. Imbilsk. Idiot. Kjerring. Drittkjerring. Og enda verre; fittetryne. Egentlig er jeg blitt kalt det meste. Og jeg er blitt tiet ihjel utallige ganger.

Protesterer jeg er hans kommentar “sannheten smerter, gjør den ikke?”. Etterhvert begynte jeg å google i hemmelighet. Lese. Og etter å ha forsøkt å gå to ganger men blitt overtalt til å komme tilbake begge ganger har det gått opp for meg. Han er en narsissist, tror jeg. Han elsker ingen andre enn seg selv. Fasade er alt. Feil skal ikke innrømmes. Alle andre er idioter. Å si unnskyld er et tegn på svakhet. Tårer er svakt og idiotisk. Når han beskylder meg for dette og hint er det egentlig seg selv han snakker Jeg forstår nå hvorfor han har prøvd å vende meg mot mine egne foreldre, hvorfor hele min slekt er tullinger etter hans mening.

Hans to skremmende ansikter

Det som skremmer meg mest er de to ansiktene. Utad – som en velkjent og meget respektert mann i lokalmiljøet, en alle vet hvem er – er han elskverdig, interessert, omgjengelig og blid. Alle synes han er en fantastisk mann. “Tøff på utsiden og en myk pusekatt inni”, som en bekjent av ham smilende sa til meg, tydeligvis en som ikke har gjennomskuet ham.

Og når jeg ser mannen min slik, tenker jeg at jeg kanskje har tatt feil? At jeg har misforstått? Men nei. Hjemme kommer hans virkelige jeg fram. Sur, uinteressert, stadig på jakt etter “feil”. Kjeft. Aldri blir noe noensinne bra nok. Aldri så mye som en takk eller ros å få. Serveres maten litt for sent er det jeg som er håpløs. Jeg rydder ikke nok. Vasker for dårlig og for sjelden.

Jeg tas som en selvfølge

Han har ikke forståelse for at jeg jobber fullt og ikke har ork eller tid til å holde huset “sterilt” til enhver tid. Verken barnas fine karakterer på skolen eller min jobb er bra nok for ham. Vi når aldri opp til hans nivå. Han er jo mye viktigere. Er vi syke eller skadet etter trening, er vi pysete og pinglete. Han derimot – han hever seg over slikt. Angsten min – jeg burde skjerpe meg faktisk! Aldri et spørsmål om hvordan jeg har det. Jeg tas som en selvfølge.

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen ærlige bok om livet med psykopaten. Hun er den første som står frem i en bok under fullt navn og forteller ALT. Vi har en avtale med Publica forlag som sender deg boken direkte. Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Jeg har forstått  at jeg må vekk. Jeg og barna. De er tenåringer men har jo bare meg. Så jeg har begynt så smått. Angsten min gjorde at jeg har gått i terapi og betrodd meg litt der. Jeg har betrodd meg til en venninne og noen kollegaer. Venninnen min ble himmelfallen men innrømmet at hun og mannen hadde stusset over min mann av og til.

Væremåten, og “noe med blikket”. Jeg har også bestilt meg time hos legen min.

Jeg er livredd. Og nå håper jeg at noen kan gi meg noen gode råd. Hva er neste steg? Hva skal jeg gjøre? Kan barna bli tatt fra meg selv om de er tenåringer? Det er så mange skremmende tanker i hodet mitt. Håper noen der ute har noen tips til meg da jeg føler meg rådvill og veldig alene.

LES OGSÅ:

Ut av mørket – den fryktelige hemmeligheten

10 kjøreregler du bør følge for å sikre at bruddet med psykopaten blir endelig

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne artikkelen? Har du råd til denne kvinnen? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (13)

 1. Lillian

  Kjenner meg igjen i allt det der – og det er skremmende når ondskap står en så nær og man har fått barn med Satan. For det er det de er .
  Jeg synes det er vanskelig å gi råd iom at jeg selv står midt i helvete selv 4 år etter bruddet . Og jo mektigere de er – jo værre . Min ex står for mange arbeidsplasser i lillehammer og er en OL helt for mange . Hvem vil vel tro at denne sjarmøren bygger seg stor og sterk på barnas og min smerte ? For det er det vi nærmeste er for de : næringskilder så lenge vi pines . Kan anbefale gray rock metoden i intill du får bygd styrke , og stol på deg selv . Ikke ty til hjelpeapparatet El psykiatrien – men hør med voldskoordinator i din kommune om det finnes selvhjelpsgrupper . Utrolig styrke i andre som har vært i helvete – vi snakker sammen språk , som det er vanskelig for de som ikke har vært der å forstå. Det vil rocke hele ditt syn på menneskeheten – men man ser i alle fall verden med mer logiske øyne etter denne lærdommen . Sandra l brown har de beste bøkene på dette og les hennes liste over supertraits … de vil kunne gi deg selvtilliten tilbake . Hun berget i alle fall meg . Men 100 år før sirumpa Norge er der hun er . Men det er bra mennesker denne rasen jakter på – og iom at du har barn med han , så tipper jeg du scorer full pott på supertraits lista ???? masse lykke til . Hilsen Lillian

  • Maylill

   Lillian: Veldig flott at du nevner at han er en OL- helt for mange. Du er modig. Jeg ønsker virkelig at mange flere skulle fortelle mye mer detaljer om hvordan psykopaten opererer i det skjulte. De sier og gjør syke ting som ikke tåler dagens lys, men som VI må sette svære lyskastere på. Dette kan være intime ting som vi skammer oss over. MEN hvorfor skal VI skamme oss over å fortelle noe sykt som overgriperen har gjort mot oss? Vi må plassere skammen hos overgriperen, ikke hos oss selv. F.eks: Da jeg skulle gå ut i hagen og plukke blomster, og jeg bøyde meg, oppdaget jeg plutselig at min kvinnelige, psykopatiske nabo sto krokbøyd og stirret rett oppi baken på men. Det er jo hun som burde skamme seg, ikke jeg. Dette var krenkende for meg. Men jeg har fått høre at dette måtte jeg ikke fortelle til noen. Og det å tie om slikt, er å fortsatt være underlagt psykopaten. Altså: Folk skammer seg av ofrene. Dette er sykt.

 2. Den andre

  Han kan i alle fall ikke ta fra deg barna, de bestemmer selv hvor de vil bo etter at de er over en viss alder. De skal høres fra de er 7-8 år, og ha en klar medbestemmelsesrett når de er 11-12. Den er det vanskelig for han å gjøre noe med om barna ikke vil være hos han. Mest sannsynlig vil han sverte deg skikkelig, både ovenfor barna og vennekrets, spille på barnas medfølelse og tilsiktet etter hvor de er i alder og modning og mer til. Det offentlige hjelpeapparatet fins ikke, ingen har kunnskap om dette, verken barnevern, BUP, NAV eller kommunale psykologer. Du risikerer å få saken snudd mot deg… Jeg håper inderlig du finner styrke og mot til å forlate han, du har bare ett liv – og det er det du lever nå. Lykke til!

 3. Jeg kan bare anbefale deg å forlate denne mannen og ta tilbake livet ditt.

 4. Mitt råd er at du forbereder deg før et brudd. Ikke ta det forgitt at barna ikke vil presses eller manipuleres til å “ville” bo med far etter bruddet. Ikke ta det forgitt at du vil bli trodd av viktige instanser. Kjøp deg en båndopptaker på f eks Teknikkmagasinet. Ta vare på evt. skriftlige beviser, som mail eller sms. Samle det du kan av beviser FØR bruddet, mens han ennå tror han har deg i sin hule hånd. Det er en stor fare for at du vil angre senere dersom du ikke gjør dette. Skaff deg advokat så fort du har bestemt deg for brudd, og la da så mye som mulig av dialogen foregå skriftlig. Ta opp samtaler når dialog er muntlig. Gå ikke i kamp med ham verken muntlig eller skriftlig, men tving deg selv til å være rolig og saklig selv når han blir usaklig. Alt du sier og gjør vil bli brukt mot deg, så gi ham minst mulig skyts. Sier du ting i kampens hete som du er litt ubekvem med å ha sagt vil han merke at du selv føler at du var litt drøy, og vri det til noe enda verre enn det var, for å trigge din samvittighet og moral. La han ta seg av skrikingen og de stygge ordene, og tenk at det er til din fordel… bare du får dokumentert det. Du må forvente at han vil Være både iskald avvisende, rasende og innsmigrende angrende. Gjerne vekselvis, ettersom det at du aldri skal kunne vite hva som møter deg er et av hans beste våpen for å sette deg i sjakk matt. Han vil også antagelig påstå at andre sier ting om deg, at også andre – ikke bare han – vet hvordan du er. Ikke gå på limpinnen og bli stresset over det. DU vet hvordan du er, så stol på det, og bruker han dine feiltrinn i livet mot deg, så husk på at ALLE har gjort feil i livet. Det gjør ikke deg til et dårlig menneske dersom du noen ganger har trådt feil, men det gjør ham til et simpelt menneske å bruke dine tidligere betroelser til ham mot deg.
  Og viktigst av alt, kom deg bort! Det der er ikke noe godt liv, men det finnes muligheter for et godt liv uten ham. Du må bare gjennom stormen først. Så forbered deg og Vær smart. Han undervurderer deg garantert, og det er din fordel akkurat nå.

  Lykke til! Hilsen medsøster som har vært gjennom dette.

  • Sol Roslidalen

   Beste rådet jeg har lest til nå👏👏👏

 5. anonymious1

  Vi må finne ut hvilke av landets advokater har tilstrekkelig med kunnskaper om psykopati, narsissisme, sosiopati, narcopati og stalking at de duger i sånne saker som vi står overfor. Men hvordan? Jeg har nemlig sendt mail til et av landets mest kjente advokatfirmaer om nettopp det spørsmålet men ikke fått noe svar..

  • Jeg etterspurte det samme, og fikk opplyst ett advokatfirma. Jeg tenker på at når barn er involverte er det meget viktig av hensyn til barna, det viktigste, men en psykopat kan ødelegge ens liv barn eller ikke ved å forandre seg etter noen års f.eks særboerskap, dvs han knekker ens økonomi og helse som samboer. Skulle ønske media kunne skrive mer om disse menneskene, Dagbladet har gjort det en gang, og Skavlans program på TV opplyste at en psykopat finnes i alle varianter – ikke alle er voldelig, men ondsinnede og manipulerende er de.

 6. Anonym

  Kjære deg❤
  Mange gode råd her. Vær obs på at selv om ungdommen maser om å flytte for å komme vekk fra en psykopatisk far, så er det utrolig hva lokking med penger kan gjøre. Vær obs på at han mest sannsynlig vil fucke opp barna til å ikke hjelpe til hjemme; det var hun som ville flytte, og da får hun ta konsekvensen av det. Dere er ikke tjener eller vaktmester for henne.

  Det verste med mitt brudd var venner mine som ikke ville vise at de sto på min side. Som fremdeles er Facebook venner med han, og gratulerer han med dagen. (Han har endel penger, så “stas” å kjenne han) Dette til tross for at de sier til meg at de er glad for at jeg kom meg helskinnet vekk fra han.
  Rådet mitt er derfor som andre også har nevnt; ta så mye opptak du kan. Bruk telefonen slik at han ikke ser at det er båndopptaker. Ta bilde av alt dere har, husk kvitteringer. Få tak i passa til barna. Ta bilde av hans legitimasjon. Pass på at alt av regninger står i hans navn dersom det er du som skal flytte. Pass på at barnetrygd kommer til din konto. Husk å si fra til banken dersom han har fullmakt på din konto.
  Pass på å få med deg servicekortet, ekstranøkkel og DEL 2 av vognkort på bilen din. (Det koster så mye å måtte skaffe sånt hvis han tar dette) Fortell sjefen din hva som skal skje hjemme hos deg. Da vil du komme eksefaen i forkjøpet hvis han prøver å ringe til jobben din for å sverte deg.
  Ønsker deg lykke til. Jeg har hatt et rent helvetet etter at jeg tok med barna og dro. Ville allikevel gjort det igjen. Ingenting er som å lukke døra bak seg i sitt eget hjem og vite at her er det ingen som vil deg vondt; her er du trygg😊

 7. Anonym

  Himmel hvor jeg kjenner meg igjen,
  Etter 10 år med psykisk og fysisk terror kom jeg meg unna ett menneske ved hjelp av at ei venninne tok tak i meg etter et overgrep verre enn noensinne på de 10 årene… Kom meg til hektene etter 5-6 år, før jeg lot en nær slektning flytte inn hos meg på grunn av “uforskyldte vanskeligheter i livet”.. Det gikk bra de første to-tre månedene.. før alkohol, menn, urasjonelt sinne, beskyldninger, nedrakking på meg og mine sakte men sikkert åt seg inn i hverdagen.. Jeg forsørget dette mennesket og barnet som da var 8-9 år.. Jeg hadde selv et barn å ca.5 år da de flyttet inn hos oss, og jeg var sykemeldt med alvorlig skade i ryggen. Dette mennesket nektet å melde seg arbeidsledig, eller søke dagpenger..”Jeg har gitt min plass i samfunnet til noen som trenger det bedre enn meg” fikk man til svar på om hvorfor “hen” ikke søkte på dagpenger/sosialstønad. Å stå opp å vekke sitt barn, gi det mat og se til at det kom seg på skolen var ikke aktuelt, og når “hen” endelig fikk et vikariat, måtte jeg vekke.. ofte 5-6 ganger (og få kjeft for at “hen”ikke våknet), ha kaffe/te ferdig, hvorpå jeg og ungene satt og holdt pusten ved frokostbordet for å analysere lyden om hvordan humør “hen” var i før det dukket opp, raste rundt i huset i morgensinne,drakk kaffen,letet etter klær, bilnøkler og pengebok i sinne. Og hvor alle slapp pusten lettet når spetakkelet forlot huset.. Trodde jeg på de første 10 årene kunne sile ut en psykopat, men nei… samme leksa igjen.. Men denne gangen som sagt med en nær slektning, som ikke kviet seg for å utnytte, tråkke på og siden stikke av fra ubetalte reginger, eiendeler og barn….

 8. Kjære deg !
  Ønsker deg mot og styrke til å forlate dette ondsinnede menneske som stjeler fra ditt liv og dine barns liv. Slik skal faktisk ingen leve. Jeg trodde jeg aldri skulle klare det. Jeg klarte det. Det gjør du også. Hold gode venner tett inntil deg. Ta imot all hjelp og støtte fra mennesker du stoler på. Segl avgårde. Bli fri. Overfarten blir ikke uten bølger , men det er stillere vann på andre siden. Selv har jeg funnet mye hjelp her på psykopaten.info. og på denne danske siden

  https://www.psykiskvold.dk/

  Gode tanker til deg og dine barn.

 9. Anonym

  Hold ut litt til og gjør opptak slik at du har dokumentasjon på hans oppførsel. Uten dokumentasjon kommer du ingen vei, verken overfor venner eller i rettsapparatet.

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.