Leserspørsmål

Leserspørsmål: Må jeg bryte med min venn?

LESERSPØRSMÅL: Hei hei, ble tipset av en venninne å sende inn et spørsmål til dere da hun og flere rundt meg har merket en forandring og psykopatiske trekk hos min gode venn. Vi har kjent hverandre i snart ti år, vi startet vel litt på ” flørter´n ” i såfall fra hans side, vi var på en date og etter denne daten fortalte jeg at jeg ikke føler noe mer enn et vennskap, og om han var interessert i å være venner ville jeg gjerne det.. Dette sa han da var greit.

Vi har hatt litt til og fra vennskap noen perioder snakket vi mye sammen. De siste årene har vi hatt daglig kontakt , da har jeg vel mottatt opp til femti meldinger daglig. Samtaler om løst og fast, det fleste har ikke vært noe dypt bare overflødig snakk.

Men han er veldig ute etter bekreftelse, jeg får en følelse på veldig dårlig selvtillit. Og jeg er en person som ikke ” overroser ” folk så han har bokstavlig bedt meg om å måtte si at han har vært flink, det kan være feks at han har vært flink å vasket.  Jeg er en person som ikke trenger en haug av folk rundt meg da jeg tidligere har vært innblandet i dårlige forhold med faktiske psykopater med både fysisk og psykisk vold. Så jeg vil heller ha få men ordentlige venner rundt meg.

Etter jeg startet i ny jobb for litt over to år siden, fikk jeg god kontakt med ei og vi har blitt gode venner, det er da hans personlighet snudde ekstra.. Jeg og hun fra jobben vi deler musikksmak og er egentlig ganske like og har vært mye sammen på konserter med vårt felles favorittband. En gang fikk han ikke være med og da snudde alt. Jeg og venninnen min følte at han skulle bevise ovenfor henne at han ” eier meg “, han var klengete, la seg mellom oss i hotellsengen, bokstavlig talt oppå meg.. Og kan jo også nevne at han har samboer. Og jeg har mann og barn så dette er ikke greit.

Dagene etter begynte han å skrive at  ” jeg liker venninnen min mer, brydde meg mer om henne”, og at “han følte at jeg ikke er like ivrig når det kommer til han og det å skrive med han”. 

Det har bare blitt verre. Han har sagt at jeg kan jo tenke litt mer på han enn mine egne barn i blant. Om jeg snakker pent om en kompis han vet jeg har drevet med kommer han kun med negative ting om han. Han skriver at jeg burde fortelle hva jeg skal, han krever at jeg skal skrive med han selvom jeg har besøk, han skriver til og med når han ligger i sengen sammen med sin samboer. 

Må jeg bryte med han?

Siden jeg har en tendens til å tiltrekke meg disse dårlige mannfolkene er jeg redd jeg har slippet inn han her for langt inn i livet mitt også. Samboerens hans er sjalu, kan si på fester til meg at ” kan du ikke bare knulle han, det er jo det han vil!” –  Jeg tror virkelig ikke at hun vet sannheten i alt og jeg tror han har lagt det frem at det er jeg som tekster han ofte. Jeg har prøvd opptil flere ganger å fortelle han at dette har blitt for mye og at også min egen mann har begynt å lure. Da sier han unnskyld og ber om tilgivelse og at han forstår dette.. Så går det en dag og det er tilbake til det vanlige.

Det er nok mye mer jeg kunne remset opp av hva han har skrevet og nevnt men dette er hva jeg kommer på nå. Jeg vet kkke min arme råd. På en måte er vi gode venner, eller i alle fall venner. Men det går på en måte ingen grenser for hva han tillater seg.  Hva skal jeg gjøre? Takker for alle gode råd og innspill!

Besøk også våre Facebooksider.

Har du et rådd til henne? SKal hun bare bli klarere på grensene sine? Eller har det gått for langt? Vær den første til å kommentere! Klikk helt nederst på «Leave a reply» Da fremstår du med det navnet du oppgir, email synest ikke, men den må være korrekt for å bli publisert. Din kommentar blir da lagt ut med det navnet du oppgir.  (Vil du være anonym skriver du “anonym” som navn.)

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som “Leserhistorie – med egne ord”? Send til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg med teksten. Vi legger den enten ut som leserhistorie, eller bearbeider den redaksjonelt og i noen tilfeller bruker den som hovedoppslag. Send da en mail til leserhistorie@psykopaten.info –  Om du ber om det sender vi deg teksten til gjennomsyn før den legges ut. Husk at mange finner hjelp og trøst i å lese andres historier og lære at de ikke er alene om sine opplevelser!

Vi setter veldig pris på om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det eneste som hjelper ofrene er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å bli fri fra psykopatens grep.

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (1)

  1. Emilie

    Jeg ville absolutt brutt med han. Han høres ut som min ex, det konstante behovet for bekreftelse og det å rakke ned på andre mennesker rundt seg. De du snakker fint om må han snakke dritt om. Er han oversjalu, overanalyserende, ekstrem, overdrivende, manipulerende og har en “slem side” ser jeg ikke grunn til å fortsette. OG i tillegg har samboer. Nei.. Løp.

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.