Barn med en psykopat

Takk mamma, du reddet oss!

Vi hører ofte fra lesere at de tenker “bare barna blir store nok, så vil de forstå”. Vi har erfaringer fra voksne som dessverre (nesten) ble ødelagt av en far eller mor gjennom oppveksten. Psykopater er som kjent ikke egnede som foreldre. Først i voksen alder innser barna hva de har vært utsatt for.

Noen bryter og kommer seg videre. Noen har hatt en mor eller far som har skjermet barna med nebb og klør. Dette brevet fra en en ung mann rørte ved noe hos oss. Les selv!

LESERBREV: Jeg som er i midten av tjueårene og er eldst av fire søsken, innser plutselig på et dypere plan av hva mamma har gått igjennom. Jeg forstår av leserhistoriene jeg har lest hva det egentlig var snakk om i alle disse årene. Det er ikke rart at i kjølevannet av en skilsmisse at ting ikke alltid har vært lett.

Men det merkverdige med det hele er hvordan mamma har klart å opprettholde en så utrolig innsats og styrke, så vi barna har kommet gjennom alt på en så bra måte. Når barna da oppå det hele ikke forstår hva som skjer, men gjerne vil likestille begge foreldrene, kan det være vanskelig.

Samtalemagi Veronica Linea Mortensen

BESTILL BOKEI DAG

Med boken Samtalemagi har Veronica Linea Mortensen laget et verktøy for å skape gode samtaler. Du finner over 1500 spørsmål som passer til ulike situasjoner. Med enkle teknikker lærer du bedre hvordan du og dine nærmeste kan lære hverandre å kjenne på en ny og morsom måte! Pris kr. 249,- pluss frakt.  Du betaler når du får boken.

  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

At man da kan ha det litt tungt er forståelig. Her er det første jeg klarte å rable ned da jeg faktisk forsto:

Mamma! Tusen takk for å ha reddet oss barna fra noe som kunne ha blitt et veldig alternativt liv.

Av alle mennesker i verden vil barna være de siste til å se hva alt egentlig handler om. At barna ikke forstår pappa, kan være sårende og vanskelig.

Byrden å holde på dette og fortsatt ha styrke til å hjelpe alle parter med å oppnå et bedre liv, er heroisk. Å rydde opp etter pappa som da har tilgang til barnas liv, for at barna skal ha det best mulig, er så uselvisk og omtenksomt at jeg klarer ikke slå av tårekrana bare av tanken..! Du har gjort dette dette uten tanke for deg selv, bare oss barna!

Lettere å tilgi

Usikkerheten vi har hatt når vi har sette tegnene, eller har opplevd sårende konsekvenser, er vanskelig for alle. Jeg har blitt herdet og tåler ting bedre; dermed har jeg hatt lettere for å tilgi.

Med avstand er dosen av pappa mindre, og med litt herdet sinn vil kanskje barna aldri se hva du så, aldri oppleve nok til at koppen renner over. Det må være tungt! Ved å fortelle deg at vi er takknemlige og at vi forstår, godtar vi på den andre siden noe vi som barn ikke ønsker å godta ovenfor en far. Vi barna tilgir og ønsker det beste for våre foreldre, ganske blindt og ganske grenseløst.

Husk at vi ser deg innerst inne, mamma! Selv om vi ikke sier det høyt på den måten. Vi ønsker det beste for våre foreldre, og selv om du tar vare på alle oss og alle andre, husk å ta litt godt vare på deg selv også! For den mammaen som beskrives overfor her, fortjener alt godt i hele verden!


Hilsen takknemlig sønn og storebror.

LES OGSÅ:

Foreldre som ikke blir enige etter samlivsbrudd, har ofte personlighetsforstyrrelser

– I saker med høy konflikt etter samlivsbrudd har ofte en av foreldrene klare innslag av personlighetsforstyrrelse, sier psykolog Knut Ragnar Knudsen til www.adressa.no.

Psykologer kan gi barna til psykopat-forelder

– Hvorfor er det så vanskelig for sakkyndige psykologer å avsløre narsissistisk, psykopatisk dynamikk? spør Rune Fardal i denne kronikken i Dagbladet.

Barndom påvirker psykisk helse mer enn krig | forskning.no

… av etnisk norske som lider, og som kanskje skulle vært prioritert i stedet for å stempla som håpløse, som bråkmakere, som tja basically psykopater/anti-sosiale .

Synes du at godklumpen er bedre enn andre barn og fortjener spesialbehandling ? I så fall kan du bidra til at gullet blir narsissistisk, mener forskere.

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (2)

  1. Anonym

    Hvor mye tid var dere sammen med deres far?

  2. Redaksjonen

    fra brevskriver:

    “En del i tidlig alder. Mamma og pappa bodde nært et par år etter skilsmissen, og hadde 50/50 ansvar for ungene. Men dette var så tidlig at det minnes nesten ikke. Etter at mamma giftet seg på nytt og tilslutt fikk sin siste unge, ebbet kontakten mer ut. Det er muligens etter og ha sett halvsøster utvikle seg, at man føler seg litt herdet i forhold. Eller hva tror du?”

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.