Samfunn

Hun drev meg nesten til selvmord

Selvmord er ofte utveien fra en psykopat

Han tror ikke hun er en psykopat, men har kjempet en lang kamp for å finne tilbake til seg selv og bli trodd av de som betyr for han. Hennes forsøk med og sykeliggjøring hos NAV og andre etater har mislyktes. Hun forsøke å presse han til å ta sitt eget liv, men han sto i mot.

I dette brevet tar ett oppgjør med sin eks-kone. Les den sterke leserhistorien her.

LESERHISTORIE: Kjære eks-kone. Vi hadde et mangeårige forhold og ekteskap. Men, sexen uteble. Ditt triks var å bruke sexen som verktøy. Kun intimt samvær når du var redd for å miste kontroll over meg, eller ønsket at jeg skulle føle meg som en voldtekts forbryter fordi jeg tryglet og ba om ømhet og nærhet.

Voldtatt av far?

Jeg hadde alltid stor respekt for din intimsone fordi du sa du var blitt voldtatt før vi kom sammen. I dag vet jeg hvorfor du ikke oppsøkte hjelp hos psykolog for de såkalte traumene du fikk meg til å tro du led av.

I ettertid har jeg fra andre fått høre at du antydet at din voldtektsovergriper var din far! Jeg har i ettertid ofte lurt på hva din familie vil si hvis de hadde visst dette? Mest sannsynlig vil det såre din far, den mest normale i din familie. Ja jeg vet at du ikke er psykopat, men godt opplært av din mor.

Samtalemagi Veronica Linea Mortensen

BESTILL BOKEI DAG

Med boken Samtalemagi har Veronica Linea Mortensen laget et verktøy for å skape gode samtaler. Du finner over 1500 spørsmål som passer til ulike situasjoner. Med enkle teknikker lærer du bedre hvordan du og dine nærmeste kan lære hverandre å kjenne på en ny og morsom måte! Pris kr. 249,- pluss frakt.  Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

På utsiden virker din nærmeste familie som en patriarkalsk styrt familie, men for meg og din tidligere svigerinne er dette blitt så ettertrykkelig motbevist. Du har vokst opp med en matriarkalsk familie struktur, der din mor styrer med jernhånd. Av og til lurer jeg på om du har våknet, spesielt når du er snill og gjør gode handlinger- viser velvilje mot meg.

Men, så husker jeg alt hva jeg har lært. Av krisesenter, traumeterapeuter, sykehus og andre. Jeg husker at du ikke kan stoles på. At alle handlingene kun er for å ta tilbake makten du har mistet.

Jeg lever enda

Jeg lever enda. Mer flaks enn noe annet. En lang stund lurte jeg på hva som fikk deg til å fortsette med presset på at jeg skulle ta mitt eget liv? Spesielt hardkjøret du utsatte meg for etter mitt forsøk. Hadde jeg ikke blitt fraktet til krisesenteret etterpå hadde du mest sannsynlig fått viljen din- og jeg ville ha vært død.

Våre barn ville vært uten far. Og du kunne solt deg i glansen om hvor rett du hadde om meg, om hvor mentalt syk jeg var. I dag, flere år etter, kan jeg smile, le og ha et godt liv.

Mest fordi du i ettertid ikke fikk ringe meg direkte, oppsøke meg hjemme. At du fikk kommunale etater til å pålegge meg å gi deg hus og leilighetsnummer på mitt nye bosted er jeg imponert over!

Lot meg ikke presse

Men, enda mer imponert er jeg over meg selv, og at jeg ikke lot meg presse. Til tross for at dette var råd og pålegg fra krisesenter, lege, psykolog, sykehus, fylkesmann og politi. For en stund tilbake lurte jeg på om ikke jeg bare faktisk skulle gitt deg min eksakte adresse? Mest fordi du da ville ha blitt arrestert og ilagt besøksforbud. Dette visste du ikke!

Etter krisesenteret var jeg sint på deg, på hva du utsatte meg for, hva jeg tillot deg og gjøre mot meg. Etter dette kom en periode der jeg syntes synd på deg og ditt tomme, fattigslige liv. Ditt liv med bare 1 venninne som holder ut med deg kun periodevis. Hvorfor hun holder ut med alt du utsetter henne for bak hennes rygg aner jeg ikke. Jeg tror det er fordi hun selv ikke har noe familienettverk og har vokst opp med alvorlig omsorgssvikt.

Veronica Kristoffersen

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen personlige bok som oppfølging til suksessboken "Jeg er fremdeles her". Boken står støtt på egne ben og tar deg gjennom en reise fra hun våknet opp etter sitt selvmordsforsøk. Hun kommenterer sin reise og deler sine opplevelser med små dikt. Hun er den første som sto frem i en bok under fullt navn og fortalte ALT om livet med en psykopat. Pris kr. 249,- pluss frakt (kr.50,-) Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Jeg har i dag kommet meg tilbake i arbeidslivet, til tross for at jeg faktisk har en hemmende sykdom. Jeg har jobbet i to år med mennesker, helt utenfor det yrket jeg er utdannet innenfor.

Av denne jobben har jeg lært mye, både om meg som menneske og om mennesker i nød.

Jeg har lært at alt du fortalte meg om mine evner som omsorgsperson er løgn. Jeg er en utrolig god omsorgsperson. Jeg kan se mennesker der de er og kommunisere med dem på deres nivå. Jeg skaper trygghet, tillit, fred og frihet. Jeg hjelper mennesker finne latter, glede og mestringstillit.

Skolen ser annerledes på meg

Dine forsøk med og sykeliggjøring meg ytterligere hos NAV og andre etater har mislyktes så totalt som det går an. Barnas skole har begynt å se litt annerledes på meg. De ser at jeg jobber med mennesker. Det er synd du ikke kunne hørt de siste foreldresamtaler jeg var på- siden du ikke møtte opp snakket lærerne mer fritt.

De lurte veldig på hvorfor vår felles barn ikke var mer som meg. Mer aktiv og spørrende.

Min virkelighet i dag er mer normal enn den jeg levde i vårt sammen med deg. Enda kan jeg slite med hukommelsen, men mest når jeg er sliten eller trett. Når du prøver å sette i gang en ny krangel eller setter ut en løgn, bryr jeg meg ikke overhodet. Jeg blir ikke sint, ikke lei meg, defensiv eller noe annet lenger. De eneste gangene jeg kan føle noe er når jeg har hatt en periode med lite søvn. Da blir jeg sliten og jeg må innrømme jeg har ønsket å fortelle deg akkurat hvor mye jeg syntes du er verdt. Tanken etterfølges av dårlig samvittighet. Mest fordi jeg husker hvem jeg er, hvem jeg var– og hvem jeg absolutt ikke skal bli.

Jeg vant krigen

Du vant mange slag i krigen om meg- men, du vant ikke krigen. Jeg vant. Jeg slo deg aldri. Til tross for at du provoserte og oppfordret til det. Akkurat den biten av meg vant du aldri over. Den delen av meg kan du aldri ta fra meg. Den siste biten som for meg og krisesenteret ble så utrolig viktig, fikk du aldri tatt i fra meg. Jeg vil aldri glemme hva krisesenteret fortalte meg i ettertid om hva de tenkte etter det første møtet- om det var noe igjen av meg.

Sannheten var at det var så lite igjen av den jeg var selv, at de lurte på om det var mulig å få meg tilbake. Redningen ble å se tilbake på tiden før deg. Barndom, oppvekst og gamle venner. Det var ikke mye jeg husket fra tiden før deg. Men, det jeg husket hjalp krisesenteret akkurat nok til at vi hadde noe å jobbe med.

Krisesenteret har støttet meg i mange år. Enda ringer jeg av og til og lurer på ting. Jeg har også en psykolog jeg kan be om hjelp fra, og en fastlege som trør støttende til. Likevel er det over ett år siden jeg har hatt behov for noen av dem- og det er jeg stolt av!

Psykopaten prøvde å presse meg til selvmord
Hun brukte sex som pressmiddel

Så min kjære eks, jeg håper du en dag vil se at du selv trenger hjelp. At du sørger for at du blir den siste generasjonen som arver psykopattrekkene. Jeg håper bare barna ikke skader deg slik som de ofte har holdt på å gjøre.

Sannheten er at neste gang en av dem forsøker å slå deg, kommer jeg ikke til unnsetning. De vet at jeg ikke anerkjenner at de gjør det, men jeg forstår hvorfor de gjør det. Jeg håper bare at du og din mor passer dere med slagene mot dem, nå som de er så store at de kan ta igjen. Jeg håper dere er redde for å slå dem og filleriste dem.

Jeg ser at våre barn er slitne.

De har flere ganger bedt meg flytte tilbake til deg for å selv få mer fred. Men, jeg tror de skjønner at jeg ikke lenger kan ta i mot fra deg samtidig som jeg skal beskytte dem mot deg. Jeg kan kun hjelpe dem om jeg er i live.

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen ærlige bok om livet med psykopaten. Hun er den første som står frem i en bok under fullt navn og forteller ALT. Vi har en avtale med Publica forlag som sender deg boken direkte. Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Jeg ber ikke om hovedomsorgen tilbake slik den var tidligere, fordi da vil krigen blusse opp igjen. Noe fred er bedre enn ingen fred. Jeg hadde nok fått omsorgen tilbake, men jeg vet ikke hva slags helvete du ville satt i gang etterpå. Kanskje slik det var forrige gang, men har bedre ting å ta meg til enn å stille opp på familievernkontoret hvert halvår for å bli skjelt ut. Dette vet familievern kontoret, også. Det du ikke vet imidlertid er at jeg får hjelp av dem til å korrekturlese alle svarene jeg sender til deg. At de lurer på om du har en diagnose. At de har tilbudt meg psykolog for å få hjelp til å takle deg. At om du en gang til viser din aggresjon hos dem vil de anmelde det til barnevernet.

Beskyttet meg selv og barna

Jeg stanset dem sist. Men, jeg beskyttet ikke deg- jeg beskyttet meg selv og barna. Jeg ville ikke hatt krefter til å gå igjennom det. Ikke glem at politiet koplet inn barnevernsvakta mot deg en gang. Jeg skjønner fremdeles ikke hvordan du vred deg unna den? Kanskje ikke så lett å vri seg unna en melding som kommer fra familievernkontoret?

Ha et godt liv, og jeg ønsker deg det beste i livet fremover- så sant det ikke går på bekostning av andres liv.

Jeg ønsker at du finner en positiv mening i livet ditt. At du selv finner noen som du kan trives med, uten å ha behov for å rive dem ned, slik du vanligvis gjør.

Jeg vet at det er lettere å rive ned andre fremfor å endre seg selv.

 

LES OGSÅ:

Hva gjør du når han truer med selvmord?

Han ber henne skrive sitt eget selvmordsbrev

Å bryte kontakten er livsviktig

10 gode råd – hvordan bryte med psykopaten

Ført bak lyset i barmhjertig samaritan-eksperiment | forskning.no

Eksperimentet «Den barmhjertige samaritan» er et eksempel på en type forskning der deltakerne blir holdt for narr, og der det sentrale forskningsetiske kravet …

Hvorfor tåler vi ikke rikinger? | forskning.no

Er de psykopater, alle rikingene? Er de et eget folkeslag? Eller er det noe med pengene? Blir man drittsekk av å være rik? (Illustrasjonsfoto: JRP Studio …

– Når jeg tar tablett blir jeg sånn jentete | forskning.no

Er ADHD nåtidens psykopati? Emneord. Medisiner · Barn og ungdom · Kjønn og samfunn · Psykologi · Psykiske lidelser. Saken er produsert og finansiert av …

Fem ting A-mennesker gjør annerledes | forskning.no

Folk med denne personligheten har oftere narsissistiske, manipulerende og psykopatiske personlighetstrekk. Men blant både morgenfugler og natteravner er  …

Narkotika knyttes til høy IQ | forskning.no

14. nov 2011  “Psykopater” gjør aldri feil, og innrømmer dem definitivt aldri. (Bare å pensjonere dem raskest mulig. Du finner dem overalt. Dem tror at en …

En amerikansk ekspert mener Anders Behring Breivik er av samme personlighetstype som Timothy McVeigh og Mohamed Atta, og advarer mot å tro på det han …

 

LES OGSÅ: Sjekk anbefalt litteratur og bøker du kan bestille 

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne artikkelen? Kjenner du deg igjen? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv “Anonym” om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (7)

 1. Jeg er veldig glad for at du har kommet så langt og ser det så tydelig, det er en heftig jobb og komme dit. Jeg blir bare litt bekymret når du hindrer noen og melde fra til barnevernet, det kan jo hjelpe barna dine….

  • Anonym

   De hadde alt vært inne i bildet.
   Resultatet var at hverken barn eller meg ble trodd.

 2. monica

  Støtt barna dine I at dette er feil uten å vise sinne, bitterhet og hat. Tenk på deg selv, og bygg opp en stabil og sterk mann. Trygghet, er det store ordet.
  Har selv en mor som er psykopat. De vil trekke seg unna jo sterkere barna blir. Men gripe inn når de er svake. Svake nok til å bli designet som deres slaver. Synes at hun virker likgyldig på mange måter, som min mor. Kun synlig når en kan utnytte og bruke.
  Men, en ligger I bakhodet deres og gnager. De kan ikke fordra og se andre mestre. De vrir ofte alt om og spiller offeret. Forteller bare om ens handling på deres oppførsel. Ikke grunnen og årsaken.
  Etter min erfaring, så er de ikke redde for å prøve seg på offentlige instanser heller. Men her gjennomskuet de, og endelig så var det hjelp å få.
  Bygg opp ett godt selvbilde ved å våge å høre på ditt indre. Ikke fortreng følelsene. Bearbeid. Himmel og helvete. Tur – retur = Fred!

  • monica

   Obs! Støtt barna dine uten å vise sinne, bitterhet og hat. Den store utfordringen er at de ikke ender opp med det. Ikke minst som jeg ble; Alvorlig syk!

 3. Anonym

  Dette må jeg bare kommentere! Jeg beundrer virkelig ærligheten og din måte å takle situasjonen!
  Jeg er i et forhold med en mann som er blitt utsatt for en kvinnelig “psykopat”. Jeg kan ikke nok om denne diagnosen og kan ikke akkurat sette en diagnose. Men ut ifra oppførselen til kvinnen og alt mulig jeg har lest og snakket med om sertrekkene til en psykopat ligner det i aller høyeste grad. Man skal samtidig være forsiktig med å sette et stempel på andre når man ikke har faglig kunnskap osv.
  Jeg merker godt på han at hun har satt sine spor. Enkelte situasjoner bærer preg av hva hun har utsatt han for.
  Både kjefting og vold. Lite omsorg og forståelse. Komadering hit og dit. Ta egne valg på hvilke klær man.skal gå med når. Dyrke egne hobbyer. Få bruke tid på egne hobbyer og interesser. Få ha sine hobbyer inne i stuen og andre oppholdsrom.
  Ja, kan liste opp side opp og side ned.
  Ikke minst alle påstander og løgner som jeg trygt kan si det ikke finnes hold i etter å ha opplevd han hver dag over lengre tid som jeg ikke finner noe som helst snev av kan stemmer.
  Hadde det vært hold i at han kunne være sint og voldelig hadde jeg merket det etter å ha vært med han i over 6 mnd nærmest 24 timer i døgnet. Både opplevd han i pressede situasjoner, vanskelige situasjoner, fysisk smertefulle situasjoner, på sykehuset med lungebetennelse, i møter med advokat og leger og savn av barna sine osv. Listen er også lang av mange grunner.
  Det jeg opplever er sorg, savn, fortvilelse, håpløshet, angst for å være alene, angst for å sove, spesielt alene i et rom, panikkangst, godkjenning at han fint kan velge selv, at hans valg er bra nok og rett, listen er veldig lang. Jeg kunne satt opp enorme lister av hvordan han bærer preg av hvordan han er blitt behandlet.
  Det kan enkelt fylle en bok.
  Jeg kunne ha fortalt/skrevet så mye mer om hans opplevelser og hvordan han bærer preg men allikevel…
  Jeg håper det blir mye mer fokus på dette området. Det trengs mer forut på dette området.

 4. Du høres så sint ut at det virker litt skremmende…

  • Stigma

   Høres ut som han har god grunn. Han høres også reflektert ut..

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.