Barnefordeling

Psykopaten bruker barna som våpen

Mor er psykopat og bedrar barna

Det sies at det verste er ikke å leve med en psykopat men å forlate en. Har du i tillegg barn med psykopaten er det ingen ende på elendigheten. Psykopaten skyr ingen midler og bruker alle tilgjengelige våpen for å ramme deg. For psykopaten er barna kun et verktøy.

Hva gjør det med et barn som er tvunget til å vokse opp med en psykopat? Hvor skadet blir barnet?

Begrepet «grooming» er vanligvis forbundet med seksuelle overgrep der overgriperen får barnet til å føle seg spesiell før overgrep tar til, for å minske sjansene for at barnet skal avsløre deres «spesielle hemmelighet».

Det finnes en rekke stadier av grooming som definerer prosessen, som blir brukt for å bevisstgjøre barnet til å akseptere seksuelle overgrep.

Et lignende konsept foreligger når en av foreldrene er en psykopat og bruker barn som verktøy for overgrep mot den andre forelderen/parten.

VENDEPUNKT 

INGUNN NORHEIM

Mange år i et forhold preget av psykisk vold og mobbing var nær ved å knekke Ingunn. Men hun maktet å bryte ut og vil nå hjelpe andre i samme situasjon. Les om hennes opplevelser i sitt destruktive forholdet og hvordan hun klarte å frigjøre seg og starte på nytt!


Forlagshuset Vest sender deg boken direkte. Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.


 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Psykopaten tåler ikke at barn uttrykker noen som helst hengivenhet overfor den andre forelderen på noe vis, og barnet er opplært til å godta sterk emosjonell mishandling mot den andre forelderen, som et spesielt bånd de deler med den psykopatiske forelder.

Barn i denne dynamikken er ikke barn. De er våpen som skal brukes mot den andre forelderen/parten, og er også opplært til å dekke over hva  den overgripende psykopaten gjør og hvordan han / hun bruker dem i et infamt spill.

Ingen foreldre som virkelig bryr seg om sine barn ville torturere barn på denne måten, da de langsiktige konsekvensene er forferdelige. Misbruk er gjentakende av natur. Lærer du et barn å misbruke, forfølge/stalke, og å opptre som en psykopat som akseptert norm for atferd, og det nettopp slik de vil bli som voksne.

Den psykopatiske forelderen har ingen grenser og vil behandle og groome barna som en spesiell fortrolig, legge dem på et voksent nivå, fremme psykopatens overgripende handlinger mot den andre forelderen/parten, da det er det ENESTE våpen de har mot den andre forelderen. De er ute av stand til et normalt voksent forhold, emosjoner og følelser, så deres eneste mål er ødeleggelsen av den andre forelderen og barnets forhold til det,  ved å bruke barn(a).

De har ingen tankeprosess eller forståelse for deres handlinger, da den psykopatiske forelder er ute av stand til å selv-reflektere og erkjenne deres atferd og hvilken innvirkning de har som et uhyrlig «forbilde» i et barns liv.

Barn er selvfølgelig vitne til og gjort til part i misbruk og overgrep.

En forelder som er i stand til slike handlinger har ett eneste mål for øye, og det er ødeleggelsen av foreldre-barn-båndet mellom barnet og den andre forelderen, som er den eneste tilfredsstillelse og glede de har i livet. De stalker, misbruker og trakasserer den andre forelderen som sitt foretrukne «leketøy» og involverer barna i dynamikken og får en pervers tenning hver gang et barn er med i deres misbruk. Til omverdenen forsøker de å fremstille seg selv som den kjærlige foreldre som må hanskes med en irrasjonell og gal eks. Realiteten er at  ingen foreldre som har et snev av medfølelse og følsomhet for sine barn, ville programmere dem til å bli overgripere.

Forskningen er veldig klar og den psykopatiske forelder har ofte vokst opp i et hjem med overgrep. Barn oppdratt i overgriper hjem, misbruker sine egne ektefeller og barn, og ender ofte opp med rusproblemer.

Barn over 5 eller 6 år har en tendens til å identifisere seg med overgriperen og mister respekt for offeret.

Samtalemagi Veronica Linea Mortensen

BESTILL BOKEI DAG

Med boken Samtalemagi har Veronica Linea Mortensen laget et verktøy for å skape gode samtaler. Du finner over 1500 spørsmål som passer til ulike situasjoner. Med enkle teknikker lærer du bedre hvordan du og dine nærmeste kan lære hverandre å kjenne på en ny og morsom måte! Pris kr. 249,- pluss frakt.  Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Noen unge gutter overfalt sine mødre og søsken. Ungdommer, spesielt jenter, kan ta på seg byrden av å prøve å beskytte sine yngre søsken. Jaffe, P., Wolfe, D., og Wilson, S. Children of Battered Women: Issues in Child Development and Intervention Planning. Newbury Park, CA: Safe, 1990.

75% av guttene som er vitne til foreldres overgrep har påviselige atferdsproblemer. Fagan J. og Wexler, S. (1987). «Family Origins of Violent Delinquents.» Kriminologi, XXV, ss. 643-669.

Alvorlig barnemishandling fører nesten alltid til alvorlig mishandling av mødre gjort av fedre eller mannlige partnere. Stark, E. og Flitchcraft, A. «Kvinner og Children at Risk:. Et feministisk perspektiv på Child Abuse» International Journal of Health Services, vol. 8, nr.1, 1988.

Barn fra hjem med overgrep kan vise lav selvfølelse, tristhet, depresjon, stressindikatorer, dårlig impulskontroll, og følelsen av maktesløshet. De har høy risiko for alkohol- og narkotikamisbruk, seksuell utagering, rømming, isolasjon, ensomhet, frykt og selvmord. Crites, L. og Coker, D. (1988) “What Therapsts See That Judges May Miss: A Unique Guide to Custody Decisions When Spouse Abuse is Charged,” The Judges Journal, Spring

 

—–

Mor var hverdagspsykopat

Hun vokste opp med en mor som var hverdagspsykopat. Som 45-åring fikk Inger Wesche hjelp av en kristen sjelesørger til å verne seg mot morens psykiske angrep. I programmet ”Under samme himmel” i NRK P1 forteller Inger Wesche at Gudstroen har hjulpet henne til et bedre liv.

Savner mer hjelp til psykopat-ofre

«En kamp». Slik beskriver mange ofre etter psykopater sitt søk etter noen å henvende seg til for hjelp og forståelse. – Det er et skrikende behov for hjelp, sier lederen for Norges eneste hjelpesenter for psykopat-ofre.

Foreldre som ikke blir enige etter samlivsbrudd, har ofte personlighetsforstyrrelser

– I saker med høy konflikt etter samlivsbrudd har ofte en av foreldrene klare innslag av personlighetsforstyrrelse, sier psykolog Knut Ragnar Knudsen til www.adressa.no.

Psykologer kan gi barna til psykopat-forelder

– Hvorfor er det så vanskelig for sakkyndige psykologer å avsløre narsissistisk, psykopatisk dynamikk? spør Rune Fardal i denne kronikken i Dagbladet.

Barndom påvirker psykisk helse mer enn krig | forskning.no

… av etnisk norske som lider, og som kanskje skulle vært prioritert i stedet for å stempla som håpløse, som bråkmakere, som tja basically psykopater/anti-sosiale .

 

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne filmen? Kjenner du deg igjen? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Vi du fremstå med ditt fulle navn, skriver du det i stedet for «Anonym». Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre. 

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (7)

 1. Anonym kommentar: “Dette er utrolig viktig å få frem.Kjempebra at flere nå snakker om dette.”

  Sterk anonym kommentar fra en fortvilet mor: “da har dommen falt. jeg er blitt helge-mamma. 2 år i retten, barnevernet/helsesøster/sakkyndig har talt.
  barnet har det best hos far.

  kjenner på sorgen og sinnet. ingen som spør hva som har skjedd før. hva er grunnen til at jeg måtte rømme til et krise-senter, hvorfor jeg er livredd faren til barnet mitt. han fremstår som den perfekte far nå, og jeg hadde aldri dratt om dette var virkeligheten. jeg kunne levd lykkelig resten av livet med han, viss han var den mannen han gir uttrykk for å være.
  men det er ikke rett at et annet menneske skal bestemme. hva du skal spise, hvilken klær du kan gå med, hvem du kan snakke med, om du får lov å gå på jobb, bestemme over din bank-konto/epost osv, hvordan en skal vaske seg og ikke minst oppføre seg.

  jeg stilte han for retten, ønsket full omsorg. men det skulle slå tilbake på meg selv. sakkyndig fikk utvidet mandat, for å granske oss som foreldre. barnevernet var inn og observerte. vi er begge kompetente foreldre var svaret.

  i retten ble det sagt at siden ungen er kun 4 år, bør det faste bostedet være der ungen er oppvokst. og siden jeg flyttet, er ikke dette hos meg. far fekk hovedomsorgen, og jeg normalt samvær siden jeg gikk.
  ungen trengte ro og ingen store forandringer i livet. advokaten min sa at jeg kan stille far for retten igjen om han velge å flytte, eller får seg samboer.

  men hvordan blir framtiden før den tid? vil ungen bli preget av dette? hvilken hverdag blir det for barnet? føler jeg svikter barnet mitt, når jeg ikke kan beskytte mot dette monsteret. heldigvis er ikke dette over, jeg skal gjøre så godt jeg kan. for å gi dette nydelige barnet en trygg og god framtid.
  det blir hardt.. men med god støtte vil jeg klare det.”

  • Tom Aage Grobstock

   Hei

   Jeg har lyst til å fortelle min historie om min psykopatiske eksmann som jeg levde med i 20 år.
   Han var en sjarmerende sympatisk og hyggelig mann, men bak det var det ingen empati og forståelse for andres følelser. Han var ikke aggressiv, men visste nøyaktig hva han skulle gjøre for å få det som han vil i forhold til det meste.

   Han var notorisk utro som endte med et barn som han påsto han ikke var faren til. Jeg burde gått fra han da, men på den tiden hadde jeg ikke jobb å gå til. Han hadde gjort meg mer og mer usikker på meg selv med årene, så jeg trodde ikke jeg skulle klare meg alene med tre barn.

   Han skyldte ofte på meg hvis ting ikke gikk etter hans plan og manipulerte barna til å mene det samme som han, så ble jeg den som satt med skylden når han ikke fikk det som han ville. Han fikk ungene til å oppfatte meg som den svake og brukte metoder for å få meg til å være redd og usikker.

   Jeg klarte for 5 år siden å gå fra han, men det har vært en tøff tid som jeg ikke trodde var mulig, men vet i dag at å skille seg fra en psykopat er en psykisk kamp som ingen ende tar, så langt.

   I 2 år etter skilsmissen ba han om å få komme tilbake til meg, selv om han hadde funnet seg ny dame og hadde forlovet seg.

   1 år etter skilsmissen, så måtte jeg stå i kampen mot min sjef som var en kvinnelig psykopat. Jeg ble beskyldt for ikke ha vært imøtekommende og behjelpelig mot ansatte på jobben. Jeg fikk ikke vite hva jeg hadde gjort eller hvem som hadde gitt tilbakemelding, men måtte bare ta dette til etterretning.
   Jeg ordnet meg advokat. Saken ble avsluttet etter ett halvt år og hun mistet sin stilling som personalsjef, og jeg var i jobb igjen. I denne prosessen med min sjef, så jeg veldig mange likhetstrekk mellom henne og min eksmann.

   I den tøffe tiden med jobben trengte jeg avlasting for barna for å klare saken på jobb. Da jeg ba faren om litt ekstra hjelp med barna i den tiden, men da brukte han barna mot meg og tilslutt hadde jeg ingen kontakt med de på nesten ett år.

   For 2 år siden prøvde vår datter på 19 år å ta sitt eget liv og på den tiden hadde jeg ikke kontakt med barna. Hun var døden nær, men legen klarte å redde livet hennes. Hun lå respirator i nesten en uke og vi var en familie i en ny stor krise, men selv da jobbet min eksmann hardt for at jeg skulle ikke får kontakt med de to andre barna. Det ble tre måneders sykehusopphold for henne og jeg var hos henne hver dag fra morgen til kvelden. Faren kom når det passet han og prøvde å presse henne når hun lå med store smerter til la seg intervjue av en journalist som skulle skrive en solskinnshistorie om “ulykken” selv om han visste sannheten.

   Etter vår datter kom ut fra sykehuset var det en stor glede da hun kunne gå tur med meg uten krykker, men når hun var sterk nok til mer, så kom faren med sin makt og tok henne, og nå er det 2 år siden jeg har hatt kontakt med mine tre barn.
   For kort tid siden meldt min eksmann meg til konfliktrådet der han mente jeg hadde stjålet penger fra vår datters konto. Saken ble avvist, men han ga seg ikke med det, men meldt meg til Forliksrådet der jeg møtte min datter i rettsmøte med dokumentmappe til faren. Det var vondt å møte min datter på en slik måte og når jeg vet han står bak dette møtet for å straffe meg. Saken ble innstilt og avstanden mellom meg og min datter er blitt enda større etter dette.

   Jeg har opplevd to psykopater i livet mitt og det har tøff og vondt, men jeg har klart stått i det. Håper ungene ser galskapen i alt som har vært en dag.

   Jeg deler dette med dere og håper jeg kan bidra med noe for andre i samme situasjon som meg.

 2. Sterk anonym kommentar fra en fortvilet mor: “da har dommen falt. jeg er blitt helge-mamma. 2 år i retten, barnevernet/helsesøster/sakkyndig har talt.
  barnet har det best hos far.

  kjenner på sorgen og sinnet. ingen som spør hva som har skjedd før. hva er grunnen til at jeg måtte rømme til et krise-senter, hvorfor jeg er livredd faren til barnet mitt. han fremstår som den perfekte far nå, og jeg hadde aldri dratt om dette var virkeligheten. jeg kunne levd lykkelig resten av livet med han, viss han var den mannen han gir uttrykk for å være.
  men det er ikke rett at et annet menneske skal bestemme. hva du skal spise, hvilken klær du kan gå med, hvem du kan snakke med, om du får lov å gå på jobb, bestemme over din bank-konto/epost osv, hvordan en skal vaske seg og ikke minst oppføre seg.

  jeg stilte han for retten, ønsket full omsorg. men det skulle slå tilbake på meg selv. sakkyndig fikk utvidet mandat, for å granske oss som foreldre. barnevernet var inn og observerte. vi er begge kompetente foreldre var svaret.

  i retten ble det sagt at siden ungen er kun 4 år, bør det faste bostedet være der ungen er oppvokst. og siden jeg flyttet, er ikke dette hos meg. far fekk hovedomsorgen, og jeg normalt samvær siden jeg gikk.
  ungen trengte ro og ingen store forandringer i livet. advokaten min sa at jeg kan stille far for retten igjen om han velge å flytte, eller får seg samboer.

  men hvordan blir framtiden før den tid? vil ungen bli preget av dette? hvilken hverdag blir det for barnet? føler jeg svikter barnet mitt, når jeg ikke kan beskytte mot dette monsteret. heldigvis er ikke dette over, jeg skal gjøre så godt jeg kan. for å gi dette nydelige barnet en trygg og god framtid.
  det blir hardt.. men med god støtte vil jeg klare det.”

 3. Anonymious1

  Veldig bra at dette taes opp.. Det verst tenkelige er faktum her: faren har klart å vende min tenåring mot meg! Ufattelig spør du meg, da han aldri har vist særlig intr for hennes ve og vel! Hvordan klarer de dette m å rote så inn i graven i et barns hode? Hvordan går man frem mtp å snakke henne til rette? Hun er taus som en vegg når jg tar det opp m henne, og stiller seg uforstående til saken. Dette hadde jg aldri trodd sku være mulig, da vi som mor og datter alltid har vært veldig nære! Nå har d gått over alle støvleskaft for dette klarer jg bare ikke leve med, å semin datter bli ødelagt med overlegg mens hun selv ikke er i stand til å se det! Hvor finnes ekspertise for dette brutale overgrepet av en16 årig jente og andre liknende saker?

 4. Ja eg er heilt enige i at dette er viktig å få frem å snakka om det, for psykopatene bruker som sagt barna sine som verktøy og går og lyver for ungane sine om offeret.

 5. Når vonde valg må tas

  Som bestemor opplever jeg nok dette ja… 🙁 Når man ikke hopper når de sier ” hopp ” så brukes barnet som en gullerot som blir trekt bort som straff . Ikke sundt for hvere seg barnet eller andre slik fremgangsmåte .

 6. Shrink

  Hei
  Det skapes en destruktiv syklus der den som ble utsatt gjentar dette ovenfor sine barn. Dette er godt beskrevet av Marie France Hirigoyen. Noen blir likevel empater og vier sine liv til å bekjempe psykopati. Som regel den eldste i søskenflokken.

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.