Jobber du i pressen? Driver du et eget nettsted? Skriv om dette og bruk gjerne psykopaten.info som kilde. Vil du linke til våre artikler? Det står du fritt til å gjøre uten å spørre oss om tillatelse. Vi setter også veldig pris på om du vil linke til psykopaten.info på ditt nettsted. Send oss en mail så gjør vi det samme for deg.

Bruk gjerne dette bildet som illustrasjon:

Nettstedet psykopaten.info
Fokus på psykopaten og dens ofre

Vil du bruke artikler som del av en egen redaksjonell presentasjon? Det vil vi i utgangspunktet svare ja til,  men siden vi har ulike bidragsytere ber vi om at du først spør om tillatelse til å gjøre dette, slik at vi kan sjekke dette med skribenten om det ikke er egetprodusert.

Redaksjonen kan nås på e-mail redaksjonen@psykopaten.info

Vi erfarer at pressen oftere omtaler psykopaten som nettopp dét; psykopat. I mangel på en klar definisjon og medisinsk diagnose i faglige miljøer skjuler psykopaten eller personer med psykopatiske trekk seg bak andre betegnelser. En internasjonal trend også i Norge er likevel at begrepet psykopat er tilbake. Hos oss forenkler vi, og fokuserer på ofrene for psykopaten, men skiller mellom det vi kaller fullblods psykopater og personer med psykopatiske trekk. Vi advarer mot å stille diagnoser på mennesker man har rundt seg og er nøye med å beskrive forskjellen på oppførsel i en «alminnelig» konflikt og det man blir utsatt for av en psykopat. «Psykopat» er et gammelt skjellsord. Vi mener det må tilbake i sin rette benevnelse. For psykopater finnes og du har sannsynligvis en nær deg, kanskje uten å være klar over det.

Selv en trenet psykolog/psykiater lar seg lure av en person som er «kjent» psykopat (f.eks. fengslede seriemordere som blir utsatt for tvungen «behandling».) Faktum er likevel at forskning viser at så mye som en prosent av befolkningen kvalisfiserer til å bli betegnet som fullblods psykopater. Og de kan bokstavelig talt være livsfarlige. De vil aldri forandre seg og etterlater seg ødelagte mennesker og gjør stor skade på samfunnet. Og du finner de i alle lag av samfunnet. Så mange som to til fire prosent har psykopatiske karaktertrekk. For disse er det riktignok et slags «håp» og de kan til en viss grad påvirkes.  (Se anbefalt litteratur her.)

Vårt mål med psykopaten.info er å dele egne erfaringer og det vi har lest av faglitteratur med leserene som står midt oppe i dette. Vi deler også andres historier i visshet om at mange er ensomme og fortvilte og finner hjelp og trøst i å vite at de ikke er alene om å oppleve psykopatens herjinger. For psyokopatens oppførsel er svært gjenkjennelig. Svært mange lesere får en «aha!»-opplevelse når de leser andres historier. Gjenganger i mail til redaksjonen er at «det er jo akkurat som å lese om mitt liv!» – «nå falt alt på plass».

Et offer for en psykopat må først erkjenne at vedkommende er netopp et offer. Dernest må offeret få hjelp til å komme seg fri. Begge deler er smertefult og vanskelig. Vårt håp er at psykopaten.info kan være til en slik hjelp.

Deg som journalist og du som driver et nettsted med beslektede problemstillinger kan spille en viktig rolle her. Vi håper at vi med vårt arbeide kan få økt oppmerksomhet rundt psykopatens herjinger. Økt forståelse for at dette er noe som faktisk skjer. At politikere og journalister og de som jobber i skole, barnevern, BUP og ikke minst advokater, sakkyndige og dommere i retten stopper opp og tenker. «Hva er det jeg har foran meg nå? Er dette en psykopat?» Hvis magefølelsen sier at noe ikke stemmer, for det gjør den ofte i møtet med en psykopat, ja da er det grunn til å være ekstra varsom. De som alt for ofte lar seg føre bak lyset og faller for psykopatens overfladiske sjarme, tar dessverre avgjørelser til enda større skade for ofrene. Og for de aller svakeste; barna som blir overlatt i psykopatens grep.

Siden lanseringen i juli 2014 er artiklene lest mer enn 750.000 ganger, og antall visninger stiger fra måned til måned. Det er en formidabel vekst og viser tydelig at det er et stort behov for mer kunnskap rundt dette tema.

Ved å dele artikler videre i sosiale medier kan hver enkelt spre kunnskap om psykopaten og psykopatens ofre. Vårt håp er at dette skal øke bevisstheten til de mange «hjelperne» i samfunnet.

Av hensyn til våre barn og familie forøvrig har vi i redaksjonen i likhet med de fleste som deler sine historier valgt å være anonyme. Som redaktører av nettstedet er vi også spesielt utsatt. Vi har dessverre flere henvendelser som viser at anonymitet er nødvendige for vår egen personlige sikkerhet. Det er leit, men tvingende nødvendig når vi vet hva slags mennesker vi har med å gjøre.

 

Kontaktopplysninger

Vi ber om forståelse for at vi ikke kan besvare telefonhenvendelser. Du er velkommen til å ta kontakt med oss per epost.

Til redaksjonen er mailadressen: redaksjonen@psykopaten.info

Andre henvendelser? Bruk kontaktskjemaet:

[contact-form][contact-field label=’Navn’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-mail’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Kommentar’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

 

 

 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.