Slik håndterer du psykopatens bebreidelser - Psykopaten

Slik håndterer du psykopatens bebreidelser

Leserne sender oss mange historier, her på psykopaten.info. Noen forteller om grove overgrep, andre om subtil psykisk terror. Alle historiene er unike, men mange av dem har et viktig fellestrekk, nemlig at psykopaten trigger offerets dårlige samvittighet ved hjelp av konstante bebreidelser. Ikke bare bebreidelser av deg, men familien din, vennene dine og alle du har en relasjon til. Av en eller annen grunn, trigges du av disse bebreidelsene. Selv når du vet at du ikke har gjort noe galt, så knyter det seg i magen når du får høre hvordan du utnytter ham eller henne, hvor slem du er, hvor lite du gir (selv om du gir ham eller henne alt du har).

All hakkingen og alle bebreidelsene blir etter hvert ren terror. Du går konstant rundt med en klump i magen. Selv når du begynner å innse at det ikke er noe du kan gjøre for å gjøre psykopaten til lags, uansett hvor mye du prøver. Grunnen er enkel, psykopaten er ute etter en slave, og bruker bebreidelsene for å kue deg. Bebreidelsene er slavedriverens pisk.

Bebreidelser

Hvordan havnet du i denne situasjonen? Sannsynligvis startet det gradvis. En liten forseelse fra din side resulterte i raseriutbrudd fra psykopaten. Kanskje har du glemt et innkjøp eller kommet for sent hjem og blitt møtt med et voldsomt raseriutbrudd. De første gangene svarer du tilbake, blir indignert, opprørt, men etter hvert orker du ikke kranglene som følger. Du begynner å tilpasse deg, og gjør ditt ytterste for redusere risiko for nye utbrudd. I stedet for å gå ut av forholdet, har du i praksis gitt fra deg kontrollen over ditt eget liv. Hva dette kan føre til, vet bare dem som har vært utsatt for tilsvarende.

Snu ryggen til psykopaten er vårt motto, her på psykopaten.info, men mange av dem som blir psykopatens slave, er for langt nede til å ta de nødvendige steg. I stedet leter man etter logikken i psykopatens oppførsel. Du spør deg selv: ”hvordan kunne hun?”, ”hva mener han egentlig?”. I stedet for å bli sint, forbannet, skrike tilbake så vokser klumpen i magen. Andre forteller deg at du må ta igjen, men du vil ikke. For det første nytter det ikke og for det andre vil du ikke ned på psykopatens nivå. Dermed blir du i stedet gående å kompensere for psykopatens oppførsel og innordne deg psykopatens krav.

At det ikke nytter å argumentere har du helt rett i. At du konsekvent avviser å gå ned på psykopatens nivå, når du samtidig ikke kommer deg unna, er noe du bør revurdere. Dette behøver ikke bety at du trenger å være like skitten og ondskapsfull, men du kan absolutt tillate deg å være like usaklig. Husk, bebreidelsene er tvers igjennom usaklige. De er ikke argumenter, de er psykopatens pisk. For å komme deg unna pisken må du sørge for at den ikke treffer. Her kommer et lite tips, inspirert av den tunghørte ferjemannen i ”God dag mann økseskaft”.

God dag mann Økseskaft

I historien om God dag, mann økseskaft, får den tunghørte hovedpersonen besøk av lensmannen. Siden han ikke hører, prøver han å gjette hva lensmannen sier. Samtalen ender med å bli så absurd, at lensmannen gir opp sitt ærend.

Psykopaten minner lite om ferjemannen fra eventyret, men han eller hun er like usaklige. Kanskje du skal tenke igjennom hvorvidt du selv skal være like usaklg. Når psykopaten forteller hvor ondskapsfull du er, svar: ”ja, jeg er jo veldig glad i frukt”. Når du får høre at vennene dine har vært slemme mot psykopaten svar at: ”ja de bor jo i byen.” Når din far sammenlignes med satan, svar  at: ”ja han er jo glad i å gå på tur”. Når din mor beskrives som en ond heks, svar at: ”ja, hun er jo en pen dame” etc…

Om du ikke klarer å unngå psykopatens pisk neste gang heller, så husk i alle fall på en ting: psykopaten er like usaklig som ferjemannen i god dag mann økseskaft!

 

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne historien? Var mannen en psykopat eller narsissist? Eller er det «bare» en historie om et feilet ekteskap med en mann som ikke evnet å ta ansvar? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

 

4 Comments

 1. Anonym

  March 11, 2017 at 11:52 am

  En psykooat har ikke noe indre liv. Da klarer de ikke annet enn å misbruke omgivelsene. Når de blir “tatt på sengen” stikker de. De klarer ikke komme seg utenom annet enn å “rømme”. Jeg har to klassiske eksempel.

 2. Anonym

  March 15, 2017 at 8:13 am

  Hei, Ja jeg önsker å ommenterer artiklen. Psykopat/narsissist.

  Når en blir sambo eller gift med en person som ikke fungerer normalt så påföres den andre part skader. En person som terroriserer sine offre. Egne familiemedlemmer. Det er så personlig og nedbrytende.
  Jeg sammenligner det med ekspl. metoder som brukes på personer som fengsles på grund av politiske åsikter. Sin personlige legning. Eller
  religiöse minoriteter.
  Men i ett parforhold så forventers selvsagt respekt,kärlighet og felles önske om trygg fremtid.
  Ikke noe av dette oppnås med en mann eller kvinne som beter sig som
  psykopat/narsissist. Familieterror som jag ser det. Og selv har i mitt eget liv. Steg for steg har jeg kjempet. Grått mange tårer. Sor fortvilelse og skammen som kjenns. Men tröst till alle som föler dette
  det, du vet att alt det vonde var faktiskt en persons feil psykopaten/narsissisten/familieterroristen.
  Gå i tide,stikk av eller som jeg flyttet till utlandet. Våge si sannheten til de du liter på. For mig ble det forsent. Barna var allerede voksne og flyttet hjemmefra.
  Kjäre medsöstre og brödre sammen er vi sterke 🙂

  Takk til Dag Öyvind Engen Nilsen

  Med vänlige hilsninger
  Anonym kvinne
  Tusentakk til Dag Öyvind Engen Nilsen

 3. Ragnar

  March 21, 2017 at 10:01 am

  Synes det er utrolig vanskelig. Har valgt 0 kontakt, men har barn sammen, og hun kjører jo “stakkars meg” våpenet mot barn, hele verden og meg hele tiden. Det er vanskelig etterhvert som tiden går å ikke føle seg som en “drittsekk” når den andre bare utatd kjører “stakkars meg” og offer rollen fullt ut

 4. Shrink

  March 24, 2017 at 10:52 pm

  Nettopp, snu ryggen. Å konfrontere en narcissist eller psykopat gjør det bare verre. Rune Fardal og annen norsk litteratur bekrefter dette, Trump også. Vi kan ikke forandre psykopaten. Se bare norsk politikk. De forandrer aldri standpunkt. Det er en artikkel i psychology today idag, konservatisme er et personlighetstrekk. Forakt for svakhet for eksempel. Et rødt flag for oss. https://www.psychologytoday.com/blog/the-homework-myth/201703/is-trump-conservative-only-accident

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.